×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Гавра с хотелиерите от Слънчев бряг! Може да си наемат персонал от Непал, ама друг път


Гавра с хотелиерите от Слънчев бряг! Може да си наемат персонал от Непал, ама друг път
Много е трудно при този къс сезон да се направи печеливш бизнес модел, призна Теодор Пастармаджиев от Съюза на собствениците в Слънчев бряг
22 Април 2024, Понеделник, 10:15 ч.
Автор: Флагман.Бг

Мениджърът Александър Александров поясни, че от Външно министерство са им казали служителите да си получат визите на 24 ноември

Хотелиерите може да си наемат персонал от далечен Непал заради хроничният недостиг на кадри по морето. Надеждата това да се случи този сезон обаче увяхна, след като от Външно министерство обявиха, че чужденците ще могат да си получат визите, но едва на 24 ноември.

"Документи на служители от трети страни са входирани в началото на годината. Излязоха ни разрешителните за работа и сега получихме от Външно министерство, че могат служителите да отидат да си получат визите - на 24 ноември тази година. А, за съжаление, на 24 ноември нашият летен сезон е приключил. Конкретно, в случая става въпрос за служители от Непал", казва Александър Александров пред бТВ.

Кореспондентът Лора Стаматис пък уточни, че той е генерален мениджър на хотел, който  отваря след три дни. Целият наличен персонал е ангажиран в подготовката за посрещането на първите туристи.

Излязоха ни разрешителните за работа, каза Александър Александров. Той обаче уточни, че служителите от Непал може да работят само, след като хотелите затворят врати

Според оценка на Института за пазарна икономика 27000 души са необходими само за работа по Южното Черноморие, изтъкна пък водещият на „Тази сутрин“ Златимир Йочев.
  
"Трудностите са в самото начало да разберат основите на камериерството и какво точно се изисква от самите тях. Но мисля, че много бързо самите жени проявяват интерес и бързо свикват с работата", коментира Ирина Манолова - старша камериерка.

Нямаме представа с какви хора точно ще работим, казва главният готвач в хотела Невена Сустова

Сред опитните камериерки е Стефка Йорданова - на 71 години, работи нощни смени.

"Аз през деня съм свободна, вечер от 17:00 до 01:00 часа и ако ме събудят, ако дойдат и не е приготвено, аз идвам и оправям всичко“, казва тя и посочва, че е много доволна от заплащането си.

Липсват обаче работници в кухнята. От над 200 души персонал в хотела, поне 100 са необходими за ресторантите на комплекса.

"Тази година се надяваме, че ще получим една група от Узбекистан, също така работим с хора от Турция. И от Непал очакваме също една група от хора, които така или иначе за нас ще бъдат изненада. Нямаме представа с какви хора точно ще работим. Една голяма част от персонала, който ние обучаваме, всъщност констатираме накрая, че сме вложили някакви усилия напразно. От тях много малък процент възприемат това, което на нас ни е необходимо като краен резултат”, казва главният готвач в хотела Невена Сустова.

"Много е трудно при този къс сезон да се направи печеливш бизнес модел, който да е атрактивен и за сезонните работници, а същевременно ние да можем да предоставяме добър продукт на атрактивна цена. Ще се справим, както сме се справяли винаги - на мускули и с компромиси. За съжаление обаче компромисите са за сметка на продукта", посочва Теодор Пастармаджиев от Съюза на собствениците в Слънчев бряг.

Едно от решенията е държавата да инвестира в повече професионални училища и повече практически обучения в средното образование.

Има голяма нужда от работници в ресторантите на Слънчев бряг

“Физически няма хора. Със сигурност сезонът ще завърши с недостиг на работна ръка. Едно от най-бързите решения е внос на кадри. Най-вероятно Агенцията по заетостта ще издаде около 10 000 разрешителни за работа и ние отново ще бъдем далеч от тези 27 000 кадри, които се търсят само по Южното Черноморие“. Това коментира в „Тази сутрин“ Георги Първанов, експерт по човешки ресурси, член на УС на Българската конфедерация по заетостта.

Според него посолствата ни извън България не са подготвени за обема на търсене. Предходните години ситуациите са били сходни, а ако не се вземат мерки, ще бъде същото и за зимния сезон, и за следващия летен сезон.

„Вносът на хора е едното решение, дългосрочното е връщането на българите от чужбина. Имаше отлив на кадри по време на COVID-19 и една част от тях отидоха в други индустрии“, коментира Георги Първанов.

„Трябва да се вземат мерки от страна на държавата превантивно, а не да чакаме да излезе тази дупка отново зимата“, посочи още той.

По думите му заплатите в сектора са претърпели сериозен ръст, има и допълнителни придобивки.

„Има позиции, които се конкурират с държави като Гърция, Малта, Испания“, заяви Първанов.

Очакванията са сезонът да бъде като миналата година и дори по-добър.

Георги Първанов предупреди за измами в WhatsApp с изключително атрактивни предложения за работа, при които се изиква банкова сметка, заплащане на такса или кликване на линкове. Той призова да бъдем вниманителни и да сме наясно, че добрите предложения на работа идват по имейл и с реални срещи.  


В категории: Несебър


Флагман.БГ МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол 03/05/2024, Петък 17:38 0
51
Коментара по темата
51.
Всъщност имам по-добра идея
24.04.2024 15:40:11
2
15
Държавата да издава на всеки(без изключение) повиквателна и всеки гражданин да е длъжен да работи безплатно на хотелиери и ресторантьори. Дори е редно да не се счита за стаж. Просто ангария и толкова. Ако някой откаже или избяга от държавата да го пращат в уранови мини. А сутрин всеки един от нас да е длъжен да записва благодарствен клип и да се качва в държавна платформа. Всеки, който пропусне да се наказва с още 5 години ангария по хотели или ресторанти.
50.
До 29
24.04.2024 15:28:56
1
10
Нищо им няма, но и те се опариха вече и не искат да работят по черноморието :)
49.
Хахахахахаха
24.04.2024 15:11:39
1
14
Щом условията са толкова добри.. хората сами ще дойдат! Нали знаете колко чакат да наемат един човек в момента? Ако не сте вие, ще е някой друг. Никой не е длъжен да ви подсигурява кадри всяка година. В това положение сте заради некомпетентността ВИ! Свиквайте да работите по 23 часа в денонощието. Около 4 месеца в годината. И накрая да не пропуснете да си дадете последната заплата?
48.
Limburg
24.04.2024 13:58:40
1
14
Ебете си майката туристически шефчета и инвеститорчета. 2020 по време на пандемията си вързахте кесиите и си пуснахте кадрите в неплатена. Сега ми ревете като ненаебани дърти курви. Ай сиктир. Влизайте зад баровете да прайте кафета и кухнята да миете тигани.
47.
Относно събарянето :
24.04.2024 10:57:32
1
13
чудесно, испитано решение, добре работещо . Като банкрутира, редно е да се ползват булдозери. И в Берлин / след бомбардировките/ и в Испания след голямото събрание е донесена пръст и са направени искуствени хълмове, с цветя, храсти,красива работа.
До банкрута , номер 42 е много прав - не трябва никой да се меси. Кой колкото му е на сърце да плаща и на който ще.
Държавата е бедна и заета с проблеми, няма време за специални хора.
46.
Българин
24.04.2024 10:04:54
1
13
Некадърните хотелиери едва ли не държавата трябва да им осигури работници . Тези копелдаци крадци и разбойници немогат да задържат работника поради ниско заплащане Абе копелдаци фалиралите помяри
45.
да се събори сънито
23.04.2024 21:50:53
2
22
Ако зависи от мен, ще съборя целия незаконен празастроен грозен, отблъскващ бетонен болклук наричащ се курорт! Построен от тъпи алчни копилета мислещи се за робовладелци! Отврат! Не заслужава никой изрод от тях да работиш за него! Напускайте ги хора! Да си бачкат сами болклиците!
44.
наздраве
23.04.2024 17:11:44
1
17
Само отчаяните индийци могат да ви работят на ниски заплати като слуги. Нормален човек вече няма да се съгласи. Ще си внасяте индийци и африканци да ви сервират по хотелите.
43.
Малта
23.04.2024 12:58:25
2
9
Поканете си хора от Афганистан . Или от Пакистан. Или от Бангладеш. Там са много калпаци . Имат физически хора за всичко.
42.
Аз до 41
23.04.2024 12:07:41
2
12
.....
... В качеството си на какъв си позволяваш да ми казваш какво да работя??!!...
... Ми ставай астронавт там вземат по 500 хил. долара!!!...

!!!Според Международната Конституция!!!:

!!!Всеки човек има правото да работи каквото си иска с достойно заплащане и добри условия на труд!!!
... Въобще тука става въпрос за огромен проблем със катастрофални произтичащи последствия за много хора от народа, гавра с работника във всякакво отношение!!!!...
...
41.
Eди Кой СИ
23.04.2024 11:23:03
22
2
В хотелите дават добри заплати, само на служители,. на който могат да разчитат, и то не само тази година а и следващата и следващата.Защо да даваш пари на някой ,който утре си взима шапката и я го видиш ,я не .Да не говорим че 99% се скатават.
Сезонния туризъм е много сложен бизнес и не ви е работа, кой какъв персонал ще си вземе .
Kато не ви отърва заплащането ,бачкайте програмисти .Там дават по 20000 лв , ама вие май спряхте да учите в 5 клас
40.
1
23.04.2024 10:53:11
0
20
Що няма статии за гаврата със заплащането. Как хотелиерите-комунисти са се наговорили и масово не посочват заплатата при обявите си в jobsa а само се пише "АТРАКТИВНО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ" и после разбираш че става въпрос за 1200 лева. От скоро има и един друг феномен фирма набираща персонал за хотелите масово пише в обявите си "СОЛИДНИ БАКШИШИ" Като зная какви туристи ни посещават след Кромида защо ли не се вързвам
39.
Турист
23.04.2024 10:42:58
1
16
Ай да ви видим като няма персонал колко ще фалират щот джоба си стискат.... Да еба тази скръндзова политика поне 1800 трябва да е минимума все пак това е сезонна работа човеци
38.
до 37
23.04.2024 10:12:28
0
12
И в други държави е имало и има чужд персонал, но все пак трябва да поназнайват местния език и английски, поне дотолкова че все пак да могат да си вършат работата, а и да разбират и отговарят на някакви въпроси, на ниво разговорник, да речем. Ами ако някой е алергичен към някаква съставка в храната и го убият?! То не че нашите некадърници и незнайковци не могат да направят същото...

2012 бях на Френската Ривиера. Тогава имаше голяма безработица в Испания и имаше много испански сервитьори, но момчетата говореха достатъчно френски и английски, а и самият испански е също разпространен език, за разлика от българския. Аз самата работих в началото на "демокрацията" едно лято в Гърция в едно селско ресторантче, но бях понаучила малко гръцки преди това. Тъй като това не беше туристическо място, гръцки беше достатъчен, но в курорти с международна клиентела английският е задължителен. Но от друга страна, както при вица за милиционерите (вижте го тоя, говори 5 езика и пак не можа да се оправи), нашенският кухненски, а и не само, персонал говори единствено български и в най-добрия случай може да вдене само руски. Как ще се оправят в тая кухня?! Чужденци, според мен, могат да се ползват тук само за почистване и евентуално градинарство.
37.
Аз в хотели с чужд персонал у нас не бих почивал
23.04.2024 08:13:10
0
16
В Слънчака е пълно с "евтин" за чорбаджиите персонал. Те май не работят с марж по-нисък от 200% ? Ама ако на украинците поне им разбираме какво казват, то това не е така за хора от Непал, Индонезия, Индия и т.н.

Аз в хотели с чужд персонал у нас не бих почивал. Цените им като в Гърция, че и по-високи, храната им по-лоша, персоналът - чуждоземци... За какво да си тровя нервите с местни апапи, помислили се за хотелиери?
36.
Джордж
22.04.2024 22:40:51
0
20
Търсене и предлагане Батко, ако търсиш персонал, но предлагаш жълти стотинки духаш супата. Това е положениет Минке, пазарна Икономика.
35.
Е,
22.04.2024 20:28:01
3
25
вижда се най-после краят на вонящия, гнусен роден мутризъм, пардон "туризъм"... Нито "бизнесмените", подставени лица на 240+ мафиота, стават за нещо, нито персоналът, колкото и да му се плати! И двете групи произхождат от абсолютно изродения генетичен материал населяващ тези земи! И ако някой от тях си мисли, че бих платила каквато и да било сума, да не говорим за абсурдните им мечтани суми, за посещение на противните им дупки, пардон, "хотели", или бараки, пардон, "ресторанти", много се лъжат. Също много се лъжат, че броят на заблудените чужденци, излъгали се да дойдат тук веднъж, е безкраен. И те ще свършат. Да идват булдозерите и поне да си отдъхне горката, някога красива природа!
34.
Аз
22.04.2024 17:54:56
1
24
...съм на мнение, че Не Не Не "трябва да се вземат мерки от държавата превантивно..."
..
Решението е в самите работодатели, а именно високо заплащане и добри условия на труд, в широкият смисъл на думата условия: работно време и т.н.
...
Те и работодателите Знаят, че е това РЕШЕНИЕТО... и ни знаем ... и те знаят ... и Всички знаят... ама
Хахаха

Бъдете живи и здрави!

П.с.
Не отивайте сезонна работа... това е с извинение голям к%р!
33.
Зак
22.04.2024 17:51:36
0
23
Нормално доста години те се гавриха с хората ниски заплати лъжи не им даваха на някой заплата бавиха ги ...мисля че им е малко дори един сезон да не намерят трябва минимум 5 години още не са се научили на нищо тази година един приятел ми звъна искал да му намеря аз работа тук по морето пробвал през сайтове и какво разбрах с изумление кандидатства за рецепционист ул нямало кадри а го викат на интервю в слънчев бряг момчето от Видин .....за онлине интервю не са ли чували ..втори случай подал всичко каквото трябва в обявата а те са му прехвърлили дамите на фирма която събирала персонала и пак на интервю на тоз път в бургас ..... То първо че са му нарушили правата с прехвърляне на данните и пак от другия край да ходи на интервю .Не се ли усещат че нямам как за два-три месеца някой да дойде за пари всеки идва просто от желание да е на морето а тези неща му разбиват желанието и всяка година ще е по малко персонала до фалита им !
32.
до 19
22.04.2024 17:47:38
0
15
Да не говорим че баба им Стефка е от едно замряло сливенско село а че жената не е добре със здравето и всеки момент може да рухне.
31.
1
22.04.2024 17:43:05
0
29
То не може средната заплата на персонала да е 1100 лв и да очакваш нещо различно от лапета пенсионери алкохолици цигани и бавноразвиващи.. Или наемаш бял персонал на каквито и да е условия или си наемаш мангали на минимални. Ама да очакваш бели българи да работят заедно с тая мързелива неграмотна сган е малоумно
30.
Флегми,
22.04.2024 17:34:45
0
28
в Кувейт има цели молове с германци - продавачи, чистачки ,дюкме. Много е тежко, работата е само тъмните часове, заради жегата, има и редица други дертове. И има средно 10 шваби, руси ,светлооки и добре обучени ,борещи се за всяка позиция.
Според мен не е заради доброто заплащане. Заради изгрева е .
29.
Защо непалци,
22.04.2024 17:28:51
0
27
на тия от Камено , Кумлука и Сливен какво им е ?!
28.
Айде сьбаряйте кочините
22.04.2024 17:21:49
1
30
Че кой нормален ще работи за 1500 лв 27/7 7 дни в седмицата айде сьбаряйте и засейте някое дрьвче, поне с нещо да сте полезни за нашата страна.
27.
Не само
22.04.2024 17:16:21
0
30
В тази сфера липсват кадри . Навсякъде е така . И скоро ще стигнем Европа. Младите няма да искат пълна работна седмица ,защото не виждат смисъл да се гърбят от работа и да не могат да си купят дом или пък каквото и да е друго ще предпочитат да имат повече време да си живеят живота вместо да са роби . Нашите бизнесмени могат да закърпят положението ако започнат да плащат адекватно заплата и осигуровки . Не го ли направят ще потънат .
26.
Бивш ресторантьор Балкан турист
22.04.2024 17:13:15
0
28
Едно време Балкан турист Сл.бряг ни осигоряваше работа и през зимата.Една не малка оставаха целогодишно в обекта да го подържат.Имахме поне 6 месеца сезон.Сегашните (хотелиери) гледат да напълнят гушките колкото си може по яко на гърба на служителите си,и накрая на сезона ги изхвълят на улицата като не нужна вещ.Неможе ли като вземе няколко милиона за сезона,да отдели 100 или 200 хиляди да им дава на част от местните си работници поне по някаква заплата след сезона,то все има какво да се прави в хотела и ресторанта за подготовката му за следващия сезон.Може да поеме издръжката на млади кадри да ги узучава,но уви за тях важното е максимум печалба ,минимум разходи.Е сега дерзайте няма персионал,а да не говорим за профисионалисти.Ни освен че бяхме браншовици но и владеехме поне по от 3 до 5 чужди езика.Утопия за вас пишман хотелиери.
25.
До 8 задълбочения и мислещ...
22.04.2024 15:07:50
1
38
Ти наясно ли си,че подбора на кадри в нормална държава е чрез CV-та,и после интервюта!! А тези ,които подкрепяш(хотелиерите) въобще не ги интересува това.... Важното за тях е всеки ,кандидатстващ да се съгласи на мизерната заплата ,която дават и 31 дневното им присъствие на работното място...Не се интересуват от професионална подготовка..Те сами(хотелиерите) ги учат на,, професианализъм"...ОЛ ИНКЛУЗИВ...
-Остатъците от сутришните макарони... вътре в супата на обяд
-Остатъците от кюфтетата...към мешана скара за вечеря...
- Вкарване на дом.алкохол...в маркови бутилки...
Спирам...че подивях!!!
24.
ХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!!!!!!!!!!!!!!!
22.04.2024 14:22:30
0
22
ДО 23 ПАТКАН !!!!!!!МУРИНДЖЕЙ ХАХА !!!!!!!!НАЛИ ДО СЕГА ТОВА КАЗВАМ ЧЕ СОБСТВЕНОСТА НА ХОТЕЛА Е НА МУТРА РЕНТИЕР КОЯТО ГО Е ДАЛА ЗА СЕЗОНА НА ТВЪРДА ЦЕНА НА ТОЗИ МЕРИНДЖЕЙ!!!!!!!!!!!!МЕРИНДЖЕЯ СЕ ЧУДИ КВИ ИЗМАМИ ДА ИЗМИСЛИ ЧЕ ДА ВЗЕМЕ КИНТИ ПОНЕ ЗА ПОРШЕ НА КРАЯ НА СЕЗОНА ХАХАХА
23.
паткан
22.04.2024 14:01:14
0
32
Мениджър ?!
Всички са подставени лица. Истинските собственици са на сянка.
След като цените са същите или сходни с ЕС пригответе се са плащате нормални заплати.
Иначе о!о
22.
b
22.04.2024 13:34:12
0
54
Хотелиерите имат семейства, приятели, да пускат по един граждански договор на майките, лелите и баджанаците си и да бачкат. Тамън и печалбата ще остава само при тях.
21.
Колю
22.04.2024 13:29:08
1
51
Хотелиерите да запрятат ръкави и да отиват да работят в кухните.
20.
хотелиер от Сънито
22.04.2024 13:26:23
4
55
Търсим спешно за денонощна работа в модерни хотели бели роби. Същите ще спят на покрива под открито небе и ще се хранят с остатъците от ресторанта.
19.
А ,
22.04.2024 13:24:32
0
76
Вие като се гаврихте 30 г с българското население това не е ГАВРА,нали!! И какъв отвратителен пример давате...71 годишна женица била доволна...ха,ха..Ами как няма да е доволна с 500 лв пенсия,едва ходеща не може да си плати текущите разходи и дай Боже гледа старец ,нали трябва и освен тях да и останат за лекарства...трохи...Ами тя също знае,че цените на всичко в България са еднакви и по-високи(особено на лекарствата) в EU...тя също знае и вижда ,че пенсионерите от тези държави ги обслужва..чисти им памперсите...но те идват на почивка!! Това е ГАВРА!!...Не чакайте млад български персонал с деца и болни родители!! Карайте си мазните коли,сменящи ги след всеки сезон,търсете от Азия и Африка персонал и ако те не дойдат....мийте си сами мазните чинии!
18.
Земи
22.04.2024 13:05:22
2
52
Голям ужас ги тресе, трябва да работят, да имат отношение и да плащат заплати както трябва голям е ужаса сигурен съм. Тези хора не са свикнали да плащат на работници а на роби. Но сега естественият подбор ще остави само кадърните, ще им е трудно но ще успеят, другите да фалират по бързо!
17.
ХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!!!!!!!!!!!!!!!
22.04.2024 12:59:35
0
40
ДО 16 Е ТВА Е ИСТИНАТА МАЛКИТЕ ХОТЕЛЧЕТА ХОРАТА РАБОТЯТ И ПРЕДЛАГАТ КАЧЕСТВЕНИ УСЛУГИИ !!!!!!!А МУТРИТЕ ПРИДОБИЛИ ПО НЕЗНАЙНИ ПЪТИЩА ХОТЕЛСКА СОБСТВЕНОСТ СА РЕНТИЕРИ НА ТАЗИ СОБСТВЕНОСТ И Я ОТДАВАТ НА ДРУГИ АЛЧНЯРИ КОИТО ГЛЕДАТ ДА ИЗСТИСКАТ ВСИЧКО – ДНЕС СА ТУК УТРЕ ДРУГ ХАХА!!!!!!!!!
16.
Серд
22.04.2024 12:22:44
2
62
Хайде сега да се издават визи за седмица и да отворим границите си заради алчността и некадърността на шепа шефове на легла. Да се организират като навсякъде по света, в малките хотелчета работят семействата и цели фамилии, а не някой да се мутрее, а кифлите да се чудят в кафене или на козметик да отидат.
15.
ляля Гошка
22.04.2024 12:21:04
5
52
В Марбеля Испания пред хотеля на шейха на С.Арабия има опашка от чакащи СПЯТ 3нощи отпред да си пазят място,щот шейха дава 2÷2,5 ПЪТИ по високи заплати на целия персонал
И ВЗИМА на работа първите нари
едили се най-отпред
Шейха НЕ строда от липса на работна ръка що така ве брачету ми що
14.
13
22.04.2024 12:16:54
7
67
Алчни са българските хотелиери и ресторантьори.
Не дават пари на персонала.
Мутренско отношение към клиентите.
Никога не бих отишъл на почивка на Българското черноморие
13.
АААААААА
22.04.2024 12:15:35
4
58
A сега, какво ще правите, мръсници капиталистически ? Пробвайте с марсианци да ни замените
12.
ХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!!!!!!!!!!!!!!!
22.04.2024 12:01:02
3
50
ЕСТЕСТВЕНИЯ ПРОЦЕС Е ЧЕ СЕ МАМЯТ КЛИЕНТИТЕ КАТО ИМ СЕ ПРЕДЛАГА НИСКО КАЧЕСТВО !!!!!!!!!САМО ЧЕ ТАЯ ИЗМАМА ЩЕ ДОВЕДЕ ДО ОТЛИМ НА ПОЧИВАЩИ И СЪОТВЕТНО ФАЛИТИ !!!!!!!!!!ВТОРО ИЗМАМАТА С НАЕМАНЕ НА БЪЛГАРИ ЛЪСНА – НОГО РАБОТА НИКАКВО ЗАПЛАЩАНЕ И ВЕЧЕ НЯМА И БЪЛГАРИ ХАХА!!!!!!!!
11.
ХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!!!!!!!!!!!!!!!
22.04.2024 11:53:59
3
39
ДО 8 ОЧЕВИДНО НЕ МИСЛИШ ХАХА!!!!!!!!!!!!СОБСТВЕНИКА НА ХОТЕЛА ГО ПРЕОДАВА ЗА ТВЪРДИ 1000000 ЛВПРИМЕРНО НА СЕЗОН НА ДРУГ МЕРАКЛИЯ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТОЗИ ТРЯБВА ДА ИЗВАДИ КИНТИ И ЗА СЕБЕ СИ И В СЛУЧАЯ КРАЙНАТА ЧИСТА ПЕЧАЛБА ТРЯБВА ДА Е ДВОЙНА ХАХАХА !!!!!!!!!!!!!ЗАТОВА НЕ МОЖЕ ДА ПЛАЩА НА БЪЛГАРИ А ТЪРСИ НЕПАЛЦИ И НИКОЙ НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА КАЧЕСТВО НА УСЛУГАТА А КАК ДА СМЕНИМ ПОРШЕТО С ФЕРАРИ ХАХА
10.
Трол
22.04.2024 11:47:28
3
78
Работно време 12-16 часа, без почивен ден, лошото отношение, минимални осигуровки, ниско заплащане. Ако беше много хубаво да се работи по морето персонала щеше да се реди на опашка. Сравнете цените и качеството на 7 дневна почива в Сл. Бряг и аналогична в Гърция или Турция.
9.
Бай Ганьо хотелиер
22.04.2024 11:42:01
5
99
Изгонихте кадрите с отвратителното си отношение и мижави заплати, а сега рИветИ. Малко ви е, трябва и да фалирате!
8.
Да помислим
22.04.2024 11:32:28
16
47
Да погледнем нещата малко по-задълбочено. Подкрепям хотелиерите, че по-голямата част от работниците не стават и не заслужават даже и половината от това, което в момента се предлага като заплащане. Това е факт, но от друга страна погледнато, ако се предложи по-високо възнаграждание и се наблегне малко повече на това да се подбере КАЧЕСТВЕН, обучен и опитен персонал, то има шанс това да се случи. Тоест... даваш повече, но съответно и изискваш повече. Докато не искаш да даваш, няма смисъл да изсискваш. Разбирам, че те самите мислят, че за по-голямата част от заеманите позиции не се изисква особена подготовка, но все пак в техен интерес е да предложат качествено обслужване, за да направят местата си по-предпочитани и посещавани. Бъркам ли някъде?
7.
ХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!!!!!!!!!!!!!!!
22.04.2024 11:27:27
2
71
ОБЩЕСТВЕНА ТАЙНА Е ЧЕ СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ХОТЕЛИТЕ ГИ ОТДАВАТ ПОД НАЕМ НА ДРУГА ФИРМА И СИ ИСКАТ ТВЪРДА ПЕЧАЛБА ОТ ТЯХ !!!!!!!!!!!ВТОРИТЕ ЗА ДА ИЗВАДЯТ ПАЙ ЗА СЕБЕ СИ И ЧОРБАДЖИЯТА ТРЯБВА ДА ПРАВЯТ ЧУДЕСА И ИЗМАМИ !!!!!!!!!! ХАЙДЕ ВРЕМЕ Е ЗА ФАЛИТИ ЗАТВАРЯЙ БЕТОНОМОРИЕТО НЯМАТ ДРУГ ИЗХОД НОЖА ВЕЧЕ РЕЖЕ И КОКЪЛА ХАХА
6.
5
22.04.2024 11:20:42
2
46
единия обица ухо другия двойна гуша
5.
ХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!!!!!!!!!!!!!!!
22.04.2024 11:20:25
4
96
БЪЛГАРИТЕ РАБОТЯТ В ЕВРОПА А НАШТЕ ТЪРСЯТ НЕПАЛЦИ ХАХА !!!!!!!!!!АМИ ПЛАЩАЙНЕ ЗАПЛАТИ КАТО В ЕВРОПА ЗА ДА ВИ РАБОТЯТ И БЪЛГАРИ ХАХА!!!!!!!!!!!!!АМА ПУСТА ЛАКОМИЯ !!!!!!!!!!!!!!!
4.
1
22.04.2024 11:19:43
4
77
Давай хубави възнаграждения имаш кадри
3.
Сарая
22.04.2024 11:19:09
4
87
Ей свършиха ли будалите и заблудените тинейджъри !
Айде почнете да плащате !
2.
Как се смее мухата ?
22.04.2024 11:18:45
6
42
Мухахаха Мухахаха
1.
наблюдател
22.04.2024 11:18:44
4
84
хак да им е......като не искат да дават пари и експлоатират хората...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русков Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите Концесионер: Новите наредби за брой медицински лица на плаж са проблем за Лято 2024 Концесионер: Новите наредби за брой медицински лица на плаж са проблем за Лято 2024 Кадрите от морски плажове по Южното Черноморие, заснети в Несебър и Созопол, демонстрират грижата, която се полага целогодишно за опазването крайбрежието Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ VI блок работи съгласно графика за електропроизводство
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори