×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

БСП подрежда листата си в Бургас с нова стратегия


БСП подрежда листата си в Бургас с нова стратегия
Инж. Петър Кънев (вляво) ще бъде водач, втори е Тодор Байчев (горе вдясно), трети почти сигурно е Чанко Мирчев
21 Април 2024, Неделя, 14:21 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимки и видео: Авторът

Подходът е необичаен и се очаква да обедини общинските структури по места

БСП подхожда по по-различен начин за изборите на 9 юни и гарантира обединение на структурите и електората на червените в Бургаско. Водачът на листата на партията по традиция ще бъде определен от Националния съвет, но пък и е ясно, че няма по-достоен за такъв от инж. Петър Кънев, който е бургаски депутат от 2013 г. насам. През това време той успя да се докаже като един от най-работещите депутати и защитник на редица каузи за региона. Последната му такава е свързана с дългоочаквания ремонт на пътя Царево – Малко Търново, а освен това е един от най-добре подготвените икономисти в страната. Днес инж. Петър Кънев присъства на заседанието, като на излизане от залата не подмина репортерите. „Взехме с мъдрост и разбирателство своите решение и съм убеден, че БСП ще постигне много добър резултат за Бургас на изборите. Хората в листата ще бъдат избрани с единодушие, обединени сме и това за мен е най-важният знак за успеха“, каза инж. Петър Кънев.

Второто място този път ще е за новия областен лидер на БСП Тодор Байчев – който по традиция винаги пренареждаше листата и печелеше между 1500 и 2000 лични преференции на всеки вот. Той е бивш депутат и парламентарен секретар на министерството на земеделието.

Необичайният подход на Областния съвет бе да делегира права на общинските структури по места да определят техния кандидат-депутат. Ходът е безпрецедентен и изключително мъдър, тъй като се изключват възможни договорки на ниво Областен съвет и се дава възможност на общинските организации да се обединят около едно име.

Днес бяха гласувани позициите за листата по места. Третото място ще е за представител на БСП-Бургас. Това, по информация на Флагман.бг, ще е някой между общинските съветници в ОбС-Бургас – Чанко Мирчев и Станимир Баев.

Интересното е, че на предстоящия вот третата позиция може да осигури място парламента. Всички социолози предвиждат покачване на резултата на БСП с няколко пункта. А ако партията участва в следващото управление на страната, почти сигурно някой между първите двама ще влезе в изпълнителната власт и ще се отвори възможност за третия да влезе в парламента.

Четвъртото място ще е за структурата в Созопол, като фаворит там е заместник-кметът Андрей Николов, но не е изключено кандидат да бъде Йордан Петков, който е общински председател на БСП в морската община.

Петата позиция ще е за Айтос, откъдето вече имат решение кой да бъде техният представител. Това е острата опозиционерка Милена Куртова-Радева.

„Надяваме се да ни бъдат предложени качествени и обществено приемливи личности.

В Айтос и в Бургас имат такива. В Бургас тепърва им предстои да изберат и структурират общински съвет, до два дни ще бъде номиниран човекът за третото място.

БСП е в добра кондиция и винаги съм казвал, че всяка една партия трябва да бъде готова за нови избори от деня на приключване на предходните. Ние имаме структури във всички населени места, хората ни знаят какво трябва да направят и очакваме 9 май – откриването на предизборната кампания“, каза пред Флагман.бг областният лидер Тодор Байчев.

След 6 място се делегира правото на ръководството на Областния съвет в Бургас да подреди листата до края, като предложенията ще се разглеждат по малко по-различен начин и критерии, допълни Байчев и гарантира, че хората, които БСП ще издигне от Бургас, ще бъдат до един с експертиза, добро образование и доказали лични качества.

„Ние сме единни в целта към победата, но пътищата, по които тя трябва да бъде постигната, според всеки от нас, са различни и това е нормално. Крайно време е бургаската структура на БСП да влезе в лентата за скоростно движение и да започне да се движи и да изпреварва с по-бърза скорост“, каза още Тодор Байчев.




В категории: Бургас , Политика


Флагман.БГ МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол 03/05/2024, Петък 17:38 0
България Всички новини
Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Хороскоп за деня – 4 май 2024, събота Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русев Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори