×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Летният сезон е пред провал заради недостиг на кадри


Летният сезон е пред провал заради недостиг на кадри
Само по Южното Черноморие се търсят 27 хиляди работници
16 Април 2024, Вторник, 18:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Работодателите чакат над 5-6 хиляди души от Узбекистан, но обработката на документите се бави

 

Летният сезон е пред провал, предупреждават хотелиери и работодатели по Южното Черноморие. Причината - задълбочаването на кризата с липсата на работници и персонал за туристическите обекти. Само по Южното Черноморие за предстоящия сезон се търсят 27 хиляди работници. Междувременно посолствата в трети държави извън ЕС, откъдето се чака работна ръка, са спрели да приемат документи за обработване и издаване на визи, съобщава БНР Бургас.

Работодателите по Южното Черноморие чакат над 5-6 хиляди работници от Узбекистан. За трета поредна година се търсят работници от азиатската държава, защото те имат професионална подготовка и говорят руски, което улеснява комуникацията с тях. Тази година има 30% завишено търсене на работна ръка от Узбекистан. До момента обаче обработените документи с одобрените визи са много малко. Причината - въвеждане на нова шенгенска система в посолствата ни в трети страни извън ЕС, както и в усложнените процедури за престой и работна виза за повече от 3 месеца.

От седмица обработването на документите и издаване на визи в посолството ни в Узбекистан и в други държави извън ЕС са спрени, потвърди адвокат Пламен Дотов.

В Агенцията по заетостта и Дирекция "Миграция" процесът е дълъг и има забава. Тази година има особено завишаване на желаещите да работят в България, уточнява той. На туристическия пазар в Бургас навлизат вече и работници от Турция и Киргизстан, допълва Дотов.

Работниците от Узбекистан са много съвестни, много работливи, коментира той пред БНР. "Бариерата с езика почти я няма – те са основно рускоговорящи, поназнайват и турски език."

Заради забавянето Пламен Дотов вижда предпоставки за "абсолютен провал" на началото на сезона и определя положението като "много критично".

Кризата с кадрите за туристическия сезон е много голяма, твърди и хотелиерът Веселин Налбантов, който очаква работници от Бангладеш и Киргизстан.

"Просто няма хора. Имаме много нужда от работници. Аз съм заявил 8 от Бангладеш, 20 от Киргизия.", казва Веселин Налбантов. 

На фона на заплахата за провал на сезона Налбантов отправя упреци към "тази мижава администрация в България, бюрокрация" и призовава министъра на туризма Евтим Милошев моментално "да хване бика за рогата".

За да се реши проблемът с осигуряването на работници от трети страни извън ЕС според адвокат Пламен Дотов следва да се предприемат спешно мерки "всичко да стане в електронен вид и да бъде в една база, където всички да виждат какво се случва".

Забавянето е от 3 месеца нагоре, когато документите тръгнат към Дирекция "Миграция", изтъква той.

Ако досега си мислихме, че само зимата може да ни изненада, то е защото не подозираме какви изненади може да ни поднесе летният сезон.


В категории: Бизнес


70% от българите нe си мият зъбите
70% от българите нe си мият зъбите 29/04/2024, Понеделник 19:36 3
Флагман.БГ Слагат и електронен подпис в личните карти Слагат и електронен подпис в личните карти 29/04/2024, Понеделник 19:16 3
Даниел Петканов стана трейдър
Даниел Петканов стана трейдър 29/04/2024, Понеделник 19:00 3
58
Коментара по темата
58.
АЗ
19.04.2024 13:13:26
1
1
БОКЛУЦИ МРЪСНИ! ВМЕСТО ДА УМУВАТ КАК ДА НАПРАВЯТ СТАНДАРТА НА ЖИВОТ ПО -ДОБЪР ЗА ХОРАТА, И ВСИЧКИ ДА ПОЛУЧАВАТ ЕВРОПЕЙСКИ ЗАПЛАТИ,ЗАЩОТО ЦЕНИТЕ НИ СА ЕВРОПЕЙСКИ, НО ЗАПЛАТИТЕ НЕ СА , ТЕ ТРЪГНАЛИ ЕВТИНА РАБОТНА РЪКА ДА ВКАРВАТ! МРЪСНИ ПУМИИ ! ЗАТОВА ВСИЧКО ЧИТАВО ЩЕ БЯГА ОТ ТОЯ КЕНЕФ , А ВИЕ ЩЕ ТЪРСИТЕ ВСЯКАКВА ПАПЛАЧ ДА ВИ РАБОТИ ЗА БЕЗ ПАРИ...
57.
Емигрант от острова до 52
19.04.2024 11:02:52
2
3
Точно така колега. Във Великобритания им дават до 6 месеца минимални помощи и след това работна виза за 3 г. Англичанина казва, че тази паплач не може да стои през целия си престой във Великобритания на аванта, и от друга страна кралството има нужда от работна ръка а и ако укрите не работят ще започнат да крадат и правят схеми като в Усрайна, заради това след като понаучат малко английския марш да бачкат!
Но Ганьо е паралия и е много над нещата, трябва да ги настани в 5* хотели и да им ближе подметките.
56.
Дебелия
18.04.2024 20:47:19
0
1
И как всички са им виновни, те вина нямат. Дай пари и веднага ще намериш работници. Не ти трябват 50, нали чакаш от Киргистан, трябват ти макс 10 човека, българи. Имам предвид на постове някви отговорни, там за миячки ясно, че всеки може. Дай им хубави пари на тия хора и да ти е добре и на теб. Аре колко пари, по 500 лева да им дадеш , това са 20 000 лева отгоре. За 20 000 лева се циганят и после батак голям. А правят по няколко милиона лева на сезон, зависи от хотела
55.
Дебелия
18.04.2024 20:21:56
0
4
Ама лъже този за руския. Не може да се разбират. Трябва някой , като мен, да им обяснява. То нали уж се разбира, ама много думи в руския са напълно различни от българския. И тези руско-говорящите, ако им кажеш някоя дума, която не я зняти край, бъгват се и зацепват. Докато не им обясниш. Не знам що са така...Ама трябва да знаеш езика, тва не ти е на пазара да се разберете..
54.
Дебелия
18.04.2024 20:16:33
0
0
Не всички са такива. Тези с по-новите хотели са организирани. Ще вземат от Киргистан, но май направо, не в пика. И то "пика", след 10 дена очакват туристи, след месец вече няколкостотин, в пика над 1200. То за това и им върви работата. Бай Ганьо май месец има 60-70 човека, след Великден нали и вече чак юли , до средата на август пика и после пак падат, само някви пенсии, 200-300 и после надолу. Само че за месец-месец и половина им се зема акъла. Няма кой да работи, викат на българско-руски, ония не ебават чужденците, всеки ден е ад. Ад им се вижда..Някои бяха главни готвачи , шефове разни, бригадири. И доброволно се отказват от поста, а заплатите им там не са ниски. Те им побеляват косите за месец.
53.
Някой
18.04.2024 19:19:01
0
4
Ами да са хващат босовете да запретват ръкави и да си бачкат сами! Като не дават пари няма да има и работници!
52.
.....
18.04.2024 18:25:51
2
4
Еми накарайте да работят мързеливите украйнци които по цял ден са в Мола и даже наглеят вече наляво надясно тяхното мами. За какъв чеп стоят в нашата държава гадини да мърсят дрискат ! Ебаси уродите !
51.
Стига вече
17.04.2024 13:26:04
0
9
Един такъв пишман работодател решаваше, че нямало пари сега и можел да те осигурява 6 месеца в годината на 4 часа, ама работиш 8. Другата година 2 месеца в неплатен, без да те осигурява, ама пак му работиш. Заплатата отново зле. И накрая кротнал се вече - че работници нямало
50.
Работяга
17.04.2024 13:17:46
0
11
Смешните меринджеи пак ревнаха. Украинците свършиха и сега ни плашат с узбекистанци. И те щели да бачкат като тигри за 400 кожи на месец. Ама нещо се бавели документите. Ми да подарят часовниче на когото трябва, да се щракнат в сауната и готово.
49.
Чил Жил
17.04.2024 12:50:49
0
15
И ще кажа само, че тука често сравняват труда на работниците с робски труд, но това не е вярно, защото когато си робовладелец, на теб ти пука роба ти дали ще е в кондиция да работи и утре, а на Ганьо не му пука утре мъртъв ли ще си, болен ли ще си, дали си ял, дали си спал и т.н.

Да работиш за БГ работодател е по-зле отколкото да си роб на оризовите поля или плантациите за памук
48.
Чил Жил
17.04.2024 12:45:48
0
11
Когато си прост, винаги е много готино смешно и забавно за тебе, докато има от кой да паразитираш, но когато трябва сам да се оправяш и всеки ти е виновен и надаваш рев до небесата

Така е простотията е привлекателно качество за БГ особено, но вече няма от кой да паразитирате, тея дето работиха за трохите от хляба, докато вие ядяхте кралски скариди и омари или се научиха да работят извън бг или работят за чуждестранни фирми в БГ или умряха

10 години съм бачкал в Слънчака, 5 от които на едно работно място само където взимах доста добри пари, но не мога да отрека, че от целия персонал (не сме работили в хотели, а се занимавахме с друг тип работа където трябваше някаква мисловна дейност) бих казал, че собственика на фирмата беше най-простия човек там, просто му беше вързало хаха

От Бангладеш и от Тимбукту дори да дойдат, много бързо биха разбрали, че от Бай Ганьо нищо не става, радвам се че тази робска система която хората са търпяли в Слънчака е пред края и, не може хем да си прост, хем да си бизнесмен, може само в БГ, но всичко е до време
47.
Asas
17.04.2024 09:42:03
0
23
Мутри и ченгета бизнес не могат да правят.
46.
чорбаджи марко
17.04.2024 09:37:40
1
20
За 14-15 часов работен ден с 2 почивни дни в месеца, ако има и толкова даже, при положение, че работата е за 3 месеца само и после си на борсата, заплатата трябва да е поне 5000 лв. Който, не може да си позволи да ги плаща, значи толкова му е и бизнеса, пишман чорбаджии
45.
1
17.04.2024 08:38:10
1
18
Щом учениците от 11-12 клас си намират по-добре платена работа през лятото в Бургас, явно проблема е другаде. Последните години не само персонала в Слънчев бряг е най-долната утайка на обществото ами и туристите са същите. През силния сезон който вече е точно месец и 15 дни идват предимно гестарбайтъри и циганиори от вътрешността на страната и румънци които ни предпочитат защото сме по-близо и има голямо чакане по границата с Турция.. Усетят ли се румънците да пуснат евтини чартъри до Истанбул и нашите ще си останат само със социалнослабите поляци англичани германци извън сезона идващи на по 50-60 лв на вечер на ultra all-inclusive
44.
Още малко и
17.04.2024 08:13:07
1
16
Събаряяяяяй.....
43.
Ей, това е добрата новина!
17.04.2024 04:14:50
1
34
До всички родители по черноморието: не позволявайте на децата ви да работят за псевдо-бизнесмените тук! Нека си внасят служители от където решат :) Така е честно! Те си знаят защо!
42.
до N 18
17.04.2024 03:02:17
1
15
Ми правилно са казали. В кв. Комлука има един интегриран етнос, които се надпреварват кой пръв да отиде на Слънчака. Украинците също с нетърпение чакат началото на сезона. Какъв Узбекистан, какъв Бангладеш, какви 5 лева
41.
Има надежда
17.04.2024 02:40:48
1
13
Ако с азиатци не стане, може и африканци да докарат. Виж, за Латинска Америка не знам - те предпочитат САЩ
40.
АНАЛизатор
17.04.2024 01:11:00
0
24
И кво значи барирерата с езика я нямали, на руски ли ще говорят? В България езика е български!
39.
АНАЛизатор
17.04.2024 01:07:56
1
20
Aз в хотели и заведения с персонал разни цигани не стъпвам, не че съм расист, ама ми се губи апетита като ги гледам да се мотат из кухнята!
38.
АНАЛизатор
17.04.2024 01:03:57
1
22
Колко ме зарадва това заглавие!
37.
Тончо
17.04.2024 00:46:14
2
22
“ В Агенцията по заетостта и Дирекция "Миграция" процесът е дълъг и има забава. “
Ко каза? Ко?
Много ли е забавна забавата?
36.
haha
16.04.2024 23:55:03
3
26
7-8 000 лв заплата и ще има работници. За 2-3 хиляди никой няма да се хване на хорото вече...Пък то и вода нещо няма да има,така че...по-добре не откривайте сезона изобщо
35.
Не е вярно
16.04.2024 23:54:57
2
30
Летният сезон е пред провал защото алчните пишман хотелиери - ганьовци и долни робовладелци не искат да плащат!!! Това е коректното заглавие, има си причина да няма кадри и алчните робовлоделци свикнали да им работят за без пари през годините са виновни
34.
Фекрет Стораро
16.04.2024 23:04:54
2
44
половината работници дето идват на слънчака, идват за безплатна квартира и да друсат яко 3 месеца на плажа, правят се на болни, пушат цигари през 5 минути и се ядосват като им кажеш, че има работа .. Да не говорим, че Български едва говорят пък камоли чужди езици. Да и работодателите са пълни измекяри .... разни лъжливи ревизии на алкохол и мамене с транспорта , ниски заплати и осигуряване на най-ниското 4 часа а реално се бачка 12 часа без почивен ден ... Проблема не е изобщо недостига :)
33.
недоволна
16.04.2024 22:17:58
2
27
Когато ги строиха тез хотелипреди много години, не са мислили че няма да има кой да работи и може да се наложи да се събарят тез хотели с какво ще ги пълнете целия свят,няма да дойде
32.
Бургазлия
16.04.2024 22:08:42
0
33
Ми как няма сезона да е пред провал. Като иска Бг "работодателят" да му работиш нон стоп 24/7 една почивка я е има я не ако може пък целият сезон да го изкараме без почивен ден от теб да мине. А за пари не питай 1500 ти стигат. То ако има начин ти на тях да им даваш за това, че са те взели на работа още по добре.
31.
Abc
16.04.2024 21:28:18
1
36
Скоро и държавата ще фалира поради същата причина
30.
Стискам палци
16.04.2024 21:21:52
0
28
Заглавието да се осъществи и преосъществи! Само паяци и комари да ви влизат в хотелите
29.
Реалист
16.04.2024 20:56:53
0
35
Когато работодателите станат заплатодатели нещата ще се оправят. Дотогава коментара на 7 ще валиден.
28.
Батьо Ви
16.04.2024 20:28:22
0
45
Хора, които цяло лято се бъхтят за заплата, колкото за едната прехрана не са работници, а роби.
27.
До 25
16.04.2024 19:29:56
12
39
Навсякъде по света, където е съществувал комунизма, есъществува експлоатацията на народите -безплатен труд, бригади... "Другари, дайте да дадем". Комуниста където и да е, печели единствено от обира на народите си.ПАРТИЯТА коли и беси Няма от къде другаде да спечели. Той самия НЕ работи, не произвежда нищо, работят работниците които обира, краде и богатее от тях, Народа построи "развития социализъм" с безплатен труд и кражбата на имоти и бизнеси от "лошите" капиталисти и фалираха България, после Луканов ги назначи комунистите за капиталисти и все още 30 години успешно доубиват България. Територията на мафията дпс-гроб-бсп.
26.
Ханко Брат
16.04.2024 19:15:25
2
55
Това Вие работодателите си го направихте!)))
25.
Тодор Живков
16.04.2024 19:10:31
16
40
Навсякъде по света, където съществува капитализма, частната собственост, съществува експлоатацията на наемния работник. Капиталиста където и да е, печели единствено от обира на работниците си. Няма от къде другаде да спечели. Той самия НЕ работи, не произвежда нищо, работят работниците които обира, краде и богатее от тях.
24.
Бай Ганьо хотелиер
16.04.2024 19:06:25
0
51
Вие ко искате ве ганьовци? За 1300 лв. бруто толкоз. Киргизстан, Узбекистан, Бангладеш и т. н. Всяка година ено и също.
23.
ИСТИНСКИ КОМУНИСТ !
16.04.2024 19:04:14
6
57
Летния сезон е пред провал заради алчни, долни, ненаядени капиталистически свине, които не плащат нищо на работниците си ! Целия ви изродски капитализъм по цял свят, фалира заради това. Но българския частник, капиталист е най долния убиец български.
22.
Мутрите
16.04.2024 18:59:49
2
58
Мутри прости бизнес не могат да правят. Довиждане
21.
Бачкатори
16.04.2024 18:58:17
4
59
Няма да плюете по бранша. Всички са тръгнали от редене и циклене на паркет, кой е бил барман друг сервитьор трети пиколо, спестявали са от закуски и така са си постройли хотел, казино, дискотека, бар и вие имате наглостта да не им работите!!! Това са най-чистите бизнесмени, нямат нищо общо с ДС.
20.
anon
16.04.2024 18:56:11
1
49
логиката е проста - тея вносните работници трябва да знаят поне английски. ако те знаят английски за къв ч*п да идват на слънчака кат могат да идат на запад и да земат повече пари за същата работа?!
19.
Не се
16.04.2024 18:49:50
0
60
Притеснявайте за работници защото няма да имате вода . Язовирчето Камчия е празно !
18.
Оруел
16.04.2024 18:47:23
0
95
Кво стана със стандартната реплика "ако не ти харесва заминавай, знаеш ли колко чакат за твоето място", до къде ви докара ?
17.
Не ХОДЕТЕ
16.04.2024 18:47:21
1
59
ДА ИМ РАБОТИТЕ НА ТЕЗИ НАГЛИ МРЪСНИ ЧОРБАДЖИЙСКИ УТАЙКИ !
16.
Бахахх
16.04.2024 18:47:04
1
67
Бахти тапаците свидливи начи той иска да изкара 100к - 200к+ чисти за 2 месеца и нещо и му се свидят 2000 3000 лева за хората от които му зависи бизнеса. Нашия ще ги вкара от Бангладеш. Багахахах пишман тарикати. Евтиното скъпо излиза
15.
*********
16.04.2024 18:45:53
0
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
14.
братвурст
16.04.2024 18:33:51
2
34
Боли ма уя
13.
bai kosta
16.04.2024 18:30:35
2
37
Веднага го местя в другия крачол.
12.
Asdfg
16.04.2024 18:28:15
0
80
Малко им е, подиграват се с хората. 24 часа работа за заплати от преди 5 години. Ама то не е само там за пример една голяма верига търси мърчъндайзер на 8 часов работен ден и предлагат колосалната заплата от 720 лева + 200 лева ваучери. Подиграват се с хората.
11.
Ако
16.04.2024 18:26:59
1
77
Отида на нашето море, на какъв език ще се разбирам със сервитьор от Бонгладеш. Аз английски в родната си страна нама да говворя.
10.
ИлКане
16.04.2024 18:26:26
2
108
А помня времената когато работниците ги гърбеха като животни под надслов "За твоето място знаеш ли колко чакат?"
И последната заплата в края на сезона никога не се плащаше.
За отпуски да не говорим изобщо.
Ако ще правите качествен туризъм с работници от Киргизтан и Бангладеш по-добре гасете лампите и да се приключва тая мъка.
9.
Ааа
16.04.2024 18:20:44
0
101
Няма маймунки вече да работят без пари , десетилетия се гаврихте с персоналите вече няма балъци да бачкат за жълти стотинки за да могат гъзарите да си взимат нови мерцедеси всяка година . Научете се от гърците семеен бизнес учтиви и лубезни без основната им цел е да ви оберат.
P.s даже се чудя кой идва на нашето Черноморие доброволно да бъде одрана кожата от гърба му.
8.
порпавено заглавие
16.04.2024 18:20:07
0
104
летният сезон е пред провал заради нагли и алчни пишман бизнесмени-експлоататори :)
7.
Въйййй
16.04.2024 18:19:06
0
105
Господа хотелиери , няма как да си набавите персонал с тези сезонни условия на работа. Упс...те пък едни условия, Вие искате да продавате една салата за 20 лв ,но на персонала минимална осигурителна ставка (мижава) заплата и да чакат на бакшиш. Честно...Вие сами не си вярвате а искате хората да ви вярват. Карайте лъскавите коли и хленчете на някой министър. Те ще помислят за някаква компенсация..все пак трябва и те да се облажат от така наречената криза. Хайде ..към Турция и Гърция ..а пък Вие плачете като вдовица за .....сещате се нали !!!
6.
Ааааа
16.04.2024 18:18:28
0
82
Наемете изкуствен интелект.
5.
Ленчето
16.04.2024 18:18:12
0
100
Търся съвестен, работлив, с минимум 5 чужди езика камериер. Предлагам месечно възнаграждение за 8 часов работен ден 999 лв. настаняване на 5 етажно легло в помещение с 50 броя легла и храна, каквото оберем от чиниите на гостите.
Еми, сори изедници, дгд
4.
Тююю
16.04.2024 18:15:42
3
113
Басимус! Никой ли не иска да работи за 1200лв бруто и с един почивен ден за сезона? Че и ромите не се хващат за под 2 бона чисто вече. Вкарай афганистанци, да ти изгърмят хотела и да се приключва с мъките!
3.
Фара
16.04.2024 18:07:17
2
40
Yes,yes,yes... :))))))
2.
Кеф
16.04.2024 18:05:56
3
103
Нека собствениците-мутри да поработят малко и да видят как се вади хляба. За 3 месеца искат да станат милионери. Да, ама не. Сервитьор от Бангладеш - х** му черен да ядеш! :)))
Дано повечeто от тях да фалират!!!
1.
Местя
16.04.2024 18:01:37
1
88
Супер, ще си налея една студена от вилата.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Взеха Тиграта на 27-годишен софиянец, хванаха го да шофира на пико в жк. „Меден рудник“ Взеха Тиграта на 27-годишен софиянец, хванаха го да шофира на пико в жк. „Меден рудник“ Мъжът е задържан за срок до 24 часа Хотелите ни по морето претъпкани за Великден Хотелите ни по морето претъпкани за Великден Слънчев бряг и Златни пясъци са най-търсените курорти за празника, Несебър и Поморие не им отстъпват Може ли Украйна да оправи собствените си проблеми, за да има шанс в конфликта Може ли Украйна да оправи собствените си проблеми, за да има шанс в конфликта Истината е, че вече не се касае за патова ситуация на фронта, а положението е критично и там, и в Киев ГЕРБ води с 9,5 %, ПП-ДБ дори не са сигурни за второто място ГЕРБ води с 9,5 %, ПП-ДБ дори не са сигурни за второто място Други партии- по-малки, различни, от тези споменатите, които са парламентарно представени, съвкупно получават близо 8% ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт Първите четирима, дори петима от листата в Бургас, изглеждат готови за министерски постове Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Пречката важи и при сделките за имоти, от 3 май нотариусите ни проверяват в НАП за борчове Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Тук ще откриете най-удобният начин да сте с модерна и ефектна визия през настъпващите топли месеци Морето край Шофьорския плаж изхвърли мъртва крава Морето край Шофьорския плаж изхвърли мъртва крава Странната гледка е забеляза от местни рибари, които минавали в района Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Haй-зaceгнaтите ceĸтopи са тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Сред нераковите причини за висок простата специфичен антиген попадат различни състояния, като някои от тях дори не сигнализират за проблеми с жлезата
Почина известен футболен треньор Почина известен футболен треньор Като треньор е шампион на Украйна и носител на Купата на страната с Динамо (Киев) Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори