×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

7 години след бруталното убийство в „Меден рудник“ родителите на килъра отказват да приемат истината


7 години след бруталното убийство в „Меден рудник“ родителите на килъра отказват да приемат истината
Иван Иванов излежа присъдата си от шест години за убийството на Никол и вече е на свобода
14 Април 2024, Неделя, 22:00 ч.
Автор: Флагман.Бг

Иван, който закла 11-годишната Никол, защото му отказала целувка, бил ужасно тормозен в затворническото общежитие в Бойчиновци

Родителите на Иван Иванов, който закла 11-годишната Никол в асансьор в блок в бургаския ж.к. „Меден рудник“, не могат да повярват и до днес, че той е убиецът. Убедени са, че момчето, което е с лека умствена изостаналост, не може да използва нож и вярват във фантасмагориите, които се родиха в главата му по време на съдебния процес преди близо седем години. 

Вестник „Труд“ припомня за драмата, която смрази България. Едно дете с 2000 приятели във Фейсбук се запознава с 15-годишен тийнейджър в социалната мрежа. Въпреки постоянните предупреждения в медиите и в училище за опасността от подобни контакти, 11-годишното момиче без притеснения се среща с него. Второто им виждане ще се окаже фатално, пише информационното издание. 

Никол се запознала с убиеца си във фейсбук, където имала 2000 приятели.

Справедливост ли?! Иван Иванов, намушкал фатално малката Никол в „Меден рудник”, вече си е у дома

На 20 август 2017 г. мъж вика асансьора във вх. Б на бл. 108 в бургаския кв. „Меден рудник“. Той не подозира какво ще види, когато отвори вратата. На пода лежи тялото на дете, цялото обляно в кръв. Гърлото на момичето е прерязано, от убиеца няма и следа. Това е 11-годишната Никол Йончева, установява по-късно полицията. На мястото почернява от униформени полицаи, живеещите във входа се събират и с ужас гледат и се опитват да разберат какво се е случило.

Засъхналата кръв по вратата на асансьора показва, че убийството е извършено поне 10 минути, преди да бъде открит трупът. Секунди преди да издъхне, Никол успяла да позвъни на майка си. Обаждането обаче било твърде кратко и без отговор.

По това обаждане е фиксирано времето на убийството – 17,10 часа. След това връзката с четвъртокласничката прекъсва. Полицията бързо стига до заподозрения – осмокласникът Иван Иванов.

5 години от касапницата в асансьор в жк „Меден рудник“: Убиецът Иван скоро ще е на свобода, а Никол остана завинаги на 11 г.

Оказва се, че съседи са видели жертвата и убиецът да влизат във входа, а Иван е познат на хората от квартала.

Тийнейджърът само часове след зверството признава, че само искал да бодне момичето с ножа, но ударът се оказва фатален, защото острието прерязва сънната артерия на Никол. Докато умира, тя съзнава какво се случва, твърдят експерти.

Преди да я зареже в асансьора, Иван взима телефона от раницата ѝ. Той иска да изтрие разговорите между тях, за да не бъде заловен. Не успява обаче да го отключи и го захвърля в кофа за боклук близо до блока. След като е задържан, 15-годишният младеж посочва на разследващите мястото.

След убийството осмокласникът си купува снакс и започва да играе на криеница с децата от квартала. С връстници Иван не общува, защото го бият, твърдят по-късно родителите му. Тийнейджърът е с лека умствена изостаналост, но е съзнавал какво прави и може да носи отговорност за постъпките си, твърдят експерти.

По време на делото изведнъж започва да говори фантазии. Казва, че извършителят е непознат по-голям младеж, който влязъл в асансьора на 6-ия етаж. В кабината непознатият хванал ръката на Иван, пъхнал нож в нея и замахнал към Никол. Въпреки абсурдното звучене, тази версия също е проверявана, но не е открита никаква следа от трети замесен в случая.

Осмокласникът Иван и четвъртокласничката Никол се запознават в социалните мрежи. Активно общуват във фейсбук, където момичето има над 2000 приятелства. На живо се виждат два пъти - в началото на август и в деня на убийството.

На 20 август убиецът и жертвата се срещат на площад „Тройката“ и се отправят нагоре по ул. “Александровска” към Централната спирка до Бургаския свободен университет. Общински охранителни камери са запечатали как двамата се качват в автобус за „Меден рудник”, където живее Иван.

Семейството му има апартамент в блок на около 5 минути от панелката, в която е убита Никол. Според първоначалната версия двамата искали да пушат наргиле, затова решили да се качат на покрива на блока.

Малко след 17 ч. Никол и Иван влезли в асансьора. Внезапно младежът се опитал да прегърне и целуне Никол, но тя се отдръпнала. Уплашено, момичето отблъснало младежа и започнало да набира телефона на майка си.

Тогава обиденият Иван вади нож с 20-сантиметрово острие от джоба на панталона си и го забил във врата на Никол. Докато бягал по стълбите, изхвърлил оръжието на една от площадките между етажите.

Окървавената кабина с мъртвото момиче останала на петия етаж. Два дни след зверството бащата на жертвата – Любомир Йончев пристига от Лондон, където живее. Мъжът през сълзи обяснява, че са имали планове с Никол да пътуват всяко лято по света. Той не вярва във версията за случайно убийство и смята, че е било планирано.

Мъжът смята, че целта на Иван е била да ограби дъщеря му, като вземе раницата й, в която бил мобилният телефон. Родителите на убиеца пък не вярват той да е заклал момичето.

„Синът ми никога няма да тръгне с нож, той е бил на разходка. Няма причина да убива. Дай му работа, всичката ще я свърши. Една камара камъни да го накараш да премести, ще го направи. В училище не беше добър ученик, но никога не е бил агресивен”, сподели баща му Димитър Иванов. Майката Донка допълва: „Вярвам, че не е той. Никога не ме е лъгал, за всяко нещо е споделял. Някой по-голям е истинският убиец. Моят син от биология не разбира, нито знае къде са тези артерии, нито може сам с ножа да отреже нещо. За Никол ми каза само, че не я е познавал, а се срещнали в центъра и тя го накарала да го заведе до този блок.“

Иван твърди, че по-възрастен от него мъж е заклала Никол.

13 месеца след убийството Бургаският окръжен съд осъди осмокласника Иван Иванов. На 20 септември съдия Стефан Стойков прочете присъдата, определена единодушно от съдийския състав - 8 г. затвор при първоначален общ режим и 150 000 лв. кръвнина за майката на убитото дете Мими Ставрева.

Наблюдаващият прокурор Ангел Ангелов пледира за 7 г. затвор при максимално наказание от 10 г., тъй като подсъдимият е бил непълнолетен по време на убийството. Съдът счете, че заради обществената опасност наказанието трябва да е завишено. ВКС обаче намали присъдата на 6 г. решетки, които Иван изтърпя в затворническото общежитие в Бойчиновци.

Той редовно плачел по телефона на майка си, че го бият и тормозят психически. На 13 януари 2022 г. убиецът на Никол е поискал предсрочно освобождаване, което е било отказано от Окръжен съд  - Бургас. Тогава е имал да излежава още година и 16 дни в затвора. Те вече са изтекли и Иван е на свобода.


В категории: Меден Рудник


70% от българите нe си мият зъбите
70% от българите нe си мият зъбите 29/04/2024, Понеделник 19:36 0
Флагман.БГ Слагат и електронен подпис в личните карти Слагат и електронен подпис в личните карти 29/04/2024, Понеделник 19:16 2
Даниел Петканов стана трейдър
Даниел Петканов стана трейдър 29/04/2024, Понеделник 19:00 2
Аня Пенчева: Вече нямам снаха!
Аня Пенчева: Вече нямам снаха! 29/04/2024, Понеделник 17:17 1
20
Коментара по темата
20.
*********
16.04.2024 01:27:16
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
19.
No18
15.04.2024 22:05:21
0
1
Брутално,но намясто-жесток е света,а Християнството оазис от идеализъм на фона на Света!
18.
Противоречиво мнение
15.04.2024 14:38:33
4
9
Винаги е имало и ще има изроди, които никога не биха разбрали че са такива дори след като извършат нещо подобно, което да ги превърне в изроди в очите на 98% от хората. При хомо сапиенс и някои други животни овулацията е скрита и това води до объркване кога е редно и кога не, това да видиш красиво младо момиче и да тръгнеш да искаш да се сношаваш с нея. Затова пък открай време обществото е създало много цветущи и ефикасни методи, чиято неизбежност по прилагането да елиминира подобни залитания почти на100%. Във всяка култура по света (дори изпедерастялите на n-та степен северно американци и западно европейци) някак си склоняват голяма част от посегателите над деца сами да прекратят времето си на този свят. В части на Африка е много интересно- ако детето е живо белят члена на извършителя (като обрязване но не на 20% а по-скоро на 90% образно казано) и ако дори изохка- следва шията, а ако случаят е с фатален край- автомобилна гума на врата, малко бензин и огънче, като внимателно следят нещо да не прекъсне изпълнението на присъдата. Както и да е. Относно личната безопасност и по-важно: тази на децата! (повечето зрели мъже и жени дори да ни сцепи трътката някой, все ще го преживеем дет се вика, но това превръща децата в мрачни кухи черупки на предишната им същност и затова няма лимит за жестокостта на наказанието/разплатата). ...
Това че има закони, не ви освобождава от отговорност да осигурите до разумна степен безопасността си! Не е казано да сложите каишка на детето или да сте с него 24/7, но да го пуснете да се разхожда все едно е на 14-18-повече години е като да дърпате дявола за опашката. Ами ако не беше този 6волтовия или който друг я е екзекутирал (защото това си е екзекуция)? Ако някой я беше вкарал в багажника си и да си я държи като секс кукла в мазето или да я продаде на още по-голям изверг?! Съдба по-лоша от смъртта по мое мнение, но доста по-вероятна отколкото просто директно убийство, каквото е в случая.
Ами ако е в централна Азия и я задърпа някой павиан за да я изяде жива? Или в "прекрасната" Великобритания, където може да стане държанка на цяла група пакистанци-наркомани, които не са докосвали Коран през живота си и полицията знае, но се услушва за да не си изгуби хляба?!?!
Сериозно ли сте толкова леки някои от вас?
17.
EХО
15.04.2024 13:36:22
0
3
И убиеца е на свобода вече ?
16.
До 15
15.04.2024 11:41:37
3
12
Най вероятно ти още нямаш деца! Моля те, остани си така! Никой родител не знае какво правят децата му 24/7! Особено ако са и тинейджъри! Аз съм продукт на комунизма и съм имал прекрасно детство! Нямаше Интернет, телефони и прочие и с родителите ми се засичах само на вечеря! Така е и сега и всеки разчита на възпитанието, което е дал на децата си! Само че доста често в уравнението влизат и неизвестни, като среда и т.н. Така че няма как да си биг брадър постоянно, просто е невъзможно! А за социалните по добре не се напъвай много, а просто помисли върху всичко това!
15.
*********
15.04.2024 10:04:42
0
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
14.
*********
15.04.2024 10:02:30
0
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
13.
Bank
15.04.2024 09:10:16
5
15
Нищо добро не е излязло от Меден Рудник.
12.
До 11
15.04.2024 09:04:18
17
8
Ти да не си била в девическо училище МА??? Родителите и знаели къде била, а другите не знаели къде били техните деца, затова били Отайки!! Алоууу, я виж че маминка си е изкарала лявата цомба и те ника да цоцашшш...тъповид!
11.
do 4
15.04.2024 08:17:24
4
29
да всяка секунда знаеха къде се намирам и когато закъснеех с 5 минути от разрешения ми час, ядах яко бой, спираха ми напълно парите за 1 седмица, ходих гладен на училище, а през ликенда нямах право да излизам от къщи, сега децата и родителите са отайки и няма никакъв контрол и стават от малки курви наркомани алкохолици, на 11 години цигари ми пушат, изтървани отрепки са всичките
10.
*********
15.04.2024 08:10:41
2
14
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
9.
:)
15.04.2024 08:08:28
16
11
няма нипо не тепично в това да заколиш 11 годишно момиченце заради това че не ти е дало цигара, все пак това е меден рудник, това е нормално всекидневие в курник
8.
Мръсен урод
15.04.2024 07:01:02
3
29
Смотан и грозен! Пълна откачалка и погледа му го издава! На мама детенцето не можел да направи такова нещо...ти да видиш! Милия да го ожалим! В по-долните коментари както винаги е виновна жертвата? Родителите и? А на този мухльо родителите къде са били? Знаели ли са , че смотаният им син носи нож със себе си?
7.
:(
15.04.2024 06:29:18
2
26
Това дяволско изчадие освен цял живот в мъка и тежки гаври да агонизира друго не му пожелавам! Извратено ,болно мозъче ,заради което едно дете остана завинаги на 11 ...Светла памет на момиченцето и сили на почерненото й семейство...
6.
Mariachi
15.04.2024 05:16:39
15
25
Флагмани....Какво точно целите със вашата новина??? Излагате я доста съпричастно ми се струва...ама то за вас си напълно нормално....Прилича че подклаждате нещо като лична саморазправа. Въпреки че момчето си е отнесло присъдата. Не настройвайте народа срещу него или семейството му,а по-добре се пробвайте да свършите малко ИСТИНСКА журналистическа работа.Запитайте кой го е съдил и справедлива присъда ли е отсъдил....Ако има някой виновен - то това ще е....Ама как да направите нещо подобно вие???Да се изпълчите срещу системата или нейн служител....АБСУРД....Вие както винаги във ваш стил - скачате на такива които , нищо не могат да ви направят...Супер долно и гнусно е това което правите
5.
Miden runik
15.04.2024 00:24:12
6
15
Циганьоче от герб ли то уа
4.
Д
15.04.2024 00:08:51
20
46
Вие деца не сте ли били? По всяко време ли родителите ви са знаели къде се намирате ? Стига глупости ! Виновен е само и единствено този,който е извършил това зверство . Горкото дете ,живота е бил тепърва пред нея . Това уродче с ножа заслужава доживотен и гърч
3.
До 1
14.04.2024 23:44:57
3
28
Или да щъка като безпризорна навсякъде. Ами те как мислите че си набавят жертви за трафик на органи, някакви Джеймс Бонд спец операции и прочие? Ето такива изоставени от нормална родителска грижа деца ги събират както Торбалан, с който ни плашеха навремето... Жалко за момичето, този да е казал истината навреме, ако не е бил той, а родителите да си бият шамари още 4 години и ще им мине. Всеки е абдикирал от всичко, да му е** майката :@
2.
Аз
14.04.2024 23:11:31
5
66
Заклал е 11 годишно момиче и след 6 години е на свобода???
Съда да го духа.
1.
kantara
14.04.2024 22:57:10
5
68
Жалко, но вината е на родителите на момичето. Не може да оставиш 11 годишното си дете да има 2000 приятели във фейсбук и да си пише и да се среща с непознати срещнати онлайн!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт Първите четирима, дори петима от листата в Бургас, изглеждат готови за министерски постове Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Пречката важи и при сделките за имоти, от 3 май нотариусите ни проверяват в НАП за борчове Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Тук ще откриете най-удобният начин да сте с модерна и ефектна визия през настъпващите топли месеци Морето край Шофьорския плаж изхвърли трупа на мъртва крава Морето край Шофьорския плаж изхвърли трупа на мъртва крава Странната гледка е забеляза от местни рибари, които минавали в района Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Haй-зaceгнaтите ceĸтopи са тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Сред нераковите причини за висок простата специфичен антиген попадат различни състояния, като някои от тях дори не сигнализират за проблеми с жлезата Геополитическата ситуация в Източна Европа и Близкия изток прави гласуването на европейските избори още по-важно Геополитическата ситуация в Източна Европа и Близкия изток прави гласуването на европейските избори още по-важно Тони Димитрова с номинация за БГ изпълнителка, нека да я подкрепим Тони Димитрова с номинация за БГ изпълнителка, нека да я подкрепим Морският ни глас е претендент и в класацията за Албум на годината на БГ радио Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Срокът за изпълнение е 10 месец, летният сезон не е застрашен, подчерта кметът на община Приморско Иван Гайков Прокуратурата разследва Лена Бориславова от миналия август Прокуратурата разследва Лена Бориславова от миналия август "Към делото са приобщени множество относими документи, изискана е и справка от Сдружение "Да запазим Корал", посочва районната прокуратура
Почина известен футболен треньор Почина известен футболен треньор Като треньор е шампион на Украйна и носител на Купата на страната с Динамо (Киев) Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори