×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Г-жа Габриел ще реши дали ще остана министър, смятам, че си върша работата, обяви Асен Василев


Г-жа Габриел ще реши дали ще остана министър, смятам, че си върша работата, обяви Асен Василев
Асен Василев изгледаше уверен, че ще остане част и от бъдешия кабинет
17 Март 2024, Неделя, 18:48 ч.
Автор: Флагман.бг

Нека да завършат преговорите и тогава ще говорим спокойно, заяви Василев

"Правителството официално е в оставка, тъй че и аз като министър на финансите, съм в такава". Това заяви в ефира на bTV министърът на финансите в оставка Асен Василев.

"От парламента зависи дали пак ще съм министър на финансите. Преговарящите екипи могат в най-добрия случай да направят предложение, но решението е на депутатите в парламента. Преговорите продължават. Г-жа Мария Габриел ще реши дали да съм част от кабинета", каза той.

"Аз съм човек, който си върши работата. Основната ми задача е да вкарам България в еврозоната и работим изключително активно от юни-юли 2023 година и вече вървим към финализиране на процеса", добави финансовият министър в оставка.

На въпрос има ли вариант името му да фигурира в състава на следващия кабинет, Василев отвърна:

"Варианти има всякакви, парламентът избира правителството, а г-жа Габриел има правото да впише министрите, с които иска да работи в папката на президента. Нека да завършат преговорите и тогава ще говорим спокойно", заяви Василев.

"Преговорните екипи са с основен фокус да се изготви документ, който ясно да очертае как продължаваме в следващите 9 месеца и натам до края на мандата. В началото на правителството на Денков имаше ясна законодателна програма и малко щети, които още могат да бъдат оправени от парламента", каза той.

"В момента това, което трябва да се случи през следващите 9 месеца, е да станат реалност взетите решения през предишните месеци. Трябва да се изберат лидери на органите, нищо да не става на тъмно. Трябва да се заложи нова законодателна програма, правителствената програма и т.н. Това е сложен и амбициозен процес, защото това означава реална промяна на институциите в България", заяви Василев.

Асен Василев призна, че очаква Тагарев да остане министър в кабинета, но това е решение на Мария Габриел и Николай Денков.


В категории: Политика


Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 6
6
Коментара по темата
6.
Педалите на Промяната
17.03.2024 20:48:35
1
12
Са скакалци, от където минават, треда не никне, опоскват всичко, но пък имат фенове...
Колко плащат за тролене, ще ни обясни №3
5.
Хахаха
17.03.2024 20:44:32
0
3
Каkвото усвоихте усвоихте . Авантата свърши . От тук нататък всичко в касата на ГЕРБ-ДПС ! .
4.
Гнусен, мазен пе дал
17.03.2024 20:06:35
2
17
Оправи ли си личната карта, че за толкова години не успя да отседнеш в България бе боклук пе далски !
Не го пуснаха да гласува на местните избори, защото още се води, че живее в САЩ ама иска да управлява нас българите.
Дебел пе дал !
Марш в Полша при майка ти и сестра ти бе!
3.
Б
17.03.2024 19:57:18
17
4
Браво г-н министър Василев ти си единствения фин.министър,който помисли и за обикновените хора.Затова не те харесва човека от Банкя.Той пак ще иска да има "мазнинка",но не за хората а за него и партията му.И пак да строи вълнообразни магистрали (поне да бяха истински) ,там далаверата е огромна.Пак ще дава по 50 лв.на пенсионерите за Великден и Коледа и те трябва да му са благодарни,а не както каза г-н Василев по-добре да получават достойни пенсии през цялата година.
2.
И още
17.03.2024 19:52:14
4
17
Краде квот краде и по островите....
1.
Народа
17.03.2024 19:50:32
2
17
Тоз дето казал,че на Българите,трябва да се гледа като на маркетинг.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е имал психически разстройства Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Той вече се е срещал със собственика на варненци Павлин Николов Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници
Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък Падна хеликоптер с президента на Иран Падна хеликоптер с президента на Иран Инцидентът е станал близо до Джулфа, град на границата с Азербайджан С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче?
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори