×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургас напуска туристическо сдружение на Фрапорт, работило само за развитието на Северното Черноморие


Бургас напуска туристическо сдружение на Фрапорт, работило само за развитието на Северното Черноморие
Изп. директор на "Фрапорт туин стар мениджмънт еърпорт" АД Франк Кванте е председател на Борда на директорите на Алианса
Тема в развитие
Да се създаде бургаска авикомпания за редовни полети през зимата, предлага експерт Областният управител на Бургас Пламен Янев загуби легитимност Среща за летище Бургас (ВИДЕО) Само двама от СЕК дойдоха на срещата на областния управител Пламен Янев с граждани за летище Бургас Как „Фрапорт“ се опита да вземат стотици хиляди от общините в Бургаско за реклама Кметът на Поморие с работещо решение, за да има Летище Бургас 5 целогодишни авиолинии На живо във Флагман.бг: Може ли летище Бургас да има целогодишни полети Туроператор, финансиран от държавата, за да рекламира Бургас, наплю Южното Черноморие Вижте как министър от Сглобката защити „Фрапорт“ за летище Бургас Българската асоциация за туризъм пита министър Зарица Динкова за Летище Бургас Всички общини в Бургаска област поискаха преразглеждане на концесионния договор на "Фрапорт" Ремонтът на летището в Бургас - акция срещу Слънчев бряг? Кметът на Поморие настоява за времеви график „Фрапорт“ с позиция за летище „Бургас“, обясниха защо още не са уведомили институциите за 6-месечния ремонт Кметовете: Да се преразгледа договорът на „Фрапорт“ за летище Бургас, незабавно!  Концесията на летище "Бургас" да бъде "скъсана", искат хотелиери "Фрапорт" демонстративно разбива бизнеса на един от най-успешните региони на България "Фрапорт" поиска да увеличи летищните такси Задава ли се германско нашествие в Поморие? Ремонтът на летището в Бургас съсипва бизнеса Иска ли „Фрапорт“ да унищожи летище „Бургас“, за да го превърне в карготерминал Кметове от Бургаска област: "Фрапорт" умишлено унищожава туризма в Бургаска област „Фрапорт“ иска да затвори летище Бургас за 6 месеца, взривява сезон 25 Натискът на кметовете даде резултат, големите авиокомпании идват на среща в Бургас след дни Кметът Иван Алексиев поиска от държавата достъп до договора с Летище Бургас Туристическият бранш застана зад кмета на Поморие Иван Алексиев по казуса Летище-Бургас ГЕРБ: Ако „Фрапорт“ няма да работи за Бургас, дайте зелена светлина за граждански и карго полети от Равнец След среща между „Фрапорт“ и Сдружение „Напред Несебър“ стана ясно: Повече полети още през април, но не достатъчно Кметът Иван Алексиев стартира процедура по преразглеждане на концесията с Летище Бургас Кметовете Димитър Николов и Иван Алексиев настояват за целогодишна натовареност на Летище-Бургас Ефектът "Фрапорт": Варна взе немския и британски пазар, а Бургас - полския Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети пред ръководството на Летище Бургас Туристическият бранш в Поморие: „Фрапорт“ затвори летище Бургас, насочи полетите към Варна
виж още
скрий
17 Март 2024, Неделя, 17:00 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

За три години „Алианс Българско Черноморие“ не е направил нищо за Бургаска област

Община Бургас ще напусне „Алианс Българско Черноморие“, който беше създаден преди три години, за да популяризира туризма в Бургаска и Варненска област. Това става ясно от докладна записка на кмета Димитър Николов до Общинския съвет, с която той иска разрешение да прекрати членството на общината в сдружението.

Идеята за Алианса на теория бе много добра – да се обединят силите на общините, бизнеса и Министерството на туризма за популяризацията на туристическия продукт. Имаше и ясна методология за определяне на членския внос – процент от туристическия данък.

Начело на сдружението обаче застанаха представители на „Фрапорт туин старт мениджмънт еърпорт“ АД, концесионер на двете морски летища. Главният изпълнителен директор е председател на Борда на директорите, а в него влиза още един представител на „Фрапорт“ – Христо Тодоров, както и Мария Шишкова, мениджър на хотели „Мелия“ и Мартин Захариев от квотата на Националния борд по туризъм. (с голяма вероятност Мартин Захариев ще бъде предложен за министър на туризма утре, б.р.)

За този период Алиансът не постигна никакви резултати – не успя да привлече държавната власт и разчиташе единствено на членския внос на общините, а средствата са разходвани основно за „маркетингови посещения“ в Европа.

За изминалата година единственото им „постижение“ е да доведат в България инфлуенсъри от Германия. Става въпрос за 9 души, за които се твърди, че имат сериозно влияние на немския пазар. От снимките, които са публикувани става ясно, че приоритетно са били по Северното Черноморие.

В сайта пък Южното Черноморие на практика не съществува. Рекламира се Албена, Златни пясъци и Варна. Това е причината и Община Бургас да поиска да напусне Сдружението.

Маркетинговият подход на "Фрапорт": Дори на официалната страница на летище Бургас се рекламират плажовете от Северното Черноморие

„Видно от дигиталната платформа под бранда Българско Черноморие се рекламира и развива Северното Черноморие. Не се полагат очакваните усилия по позиционирането на Южното Черноморие като атрактивна туристическа дестинация. Не е спазена и направената заявка за подпомагането на Община Бургас в политиката и за осигуряване на въздушен трафик до важни европейски дестинации и системно се нарушават целите, посочени в Споразумението“, пише в докладната си до ОбС кметът Димитър Николов.

Припомняме, че в момента се обсъжда идеята за създаване на ново сдружение – Фонд за развитие на Летище Бургас, в което да влязат 13-те общини от региона, концесионера на терминала и Министерството на туризма, да се избере експертно ръководство, което да влиза в преки разговори с авиокомпаниите, а не да разчита на посредничеството на „Фрапорт“. (ВИЖТЕ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

 

 




Жесток удар по Лена
Жесток удар по Лена 27/04/2024, Събота 10:00 6
21
Коментара по темата
21.
Патриот
18.03.2024 09:52:36
0
7
Качество и добавена стойност към морето ни трябва а не навъсени мутри лошо отношение и полуфабрикати.
20.
Олив
18.03.2024 07:37:38
13
6
Проблемът не е в оператора на летището, а в съотношението качество/цена, което туристите получават. Качество в бургаско от години няма, а цените са вече по-високи от Гърция и Испания. Добавете към това и липсата на традиционните за региона руснаци - и ето я трагедията. И пет летища да имате, пак няма да има туристи!
19.
До летеца
17.03.2024 22:51:04
5
11
Засега като редовни нормални линии и двете летища нямат голям потенциал, София плюс две три ежедневни дестинации и за двете летища. Като нискотарифни обаче има много потенциал, самите общини са заинтересовани да развиват туризъм и икономика, колкото повече развитие, толкова повече полети. Бургас има повече дадености, но в момента Варна опитва нелоялна конкуренция и затова се повдига въпроса. Просто трябваше да има различен концесионер за да има реално развитие, Пловдив също увеличава полетите си въпреки че е близо до София и е отлично свързан, още повече че започнаха от нулата, Фрапорт докараха Бургас от нещо значимо до нулата.
18.
летец
17.03.2024 21:54:33
21
6
При всички случаи едно от двете морски летища е излишно и пазарът бавно строшава рентабилността и посещаемостта на южното Черноморие.
17.
ТурисТъ
17.03.2024 21:16:35
8
9
Къде са туристите и почиващите, след като доскорошният служебен министър на туризма Илин Димитров чертаеше хубава картина за сезон'2023?
В емблематичното за Черноморието ни име "Слънчев бряг" "все едно е паднала бомба" - това е цитат на зам.-председателя на Съюза на собствениците в Слънчев бряг
Ако не са украинците, хотелите ще са банкрот! Но и те скоро ще секнат, Украинските бежанци бягат от България в Гърция заради по-високо заплащане!!!
А в Турция...Турция регистрира над 6,3 милиона пътувания на руснаци до края на 2023 г.

Да се възстановят полетите до Русия! И България ще мнооого happy))))
16.
Цугцванг
17.03.2024 20:42:04
9
14
И като напуснат де ще идат? Фрапорт продължава да си е собственик на двете летища. Бургас е в цугцванг с любезното съдействие на Геп
15.
Симо
17.03.2024 20:32:22
7
31
Абсолютна истина е,че преди Фрапорт, Бургас посрещаше и изпращаше повече хора от Варна- лесно проверим факт.От известно време живея в чужбина.Страшно неудобен е транспорта ми от/до Варна.Часовете са такива,че маршрутка не върви в 4 сутринта или след 9 вечерта.Всичко това оскъпява.Ако имаше линия до Бургас,щях да се пребирам по- често.Самолетите не са само за туристи- знаете колко народ работи в чужбина...
14.
Йоки
17.03.2024 18:53:07
0
22
Хахаха, Ристьо тодороофф, тая лисица мазна.... Щом е набъркана нищо добро не чакайте! Разровете се повечко да видите къде работи жена му. За жалост в държавата е пълно с такива, натикани навсякъде и реално няма конкуренция никъде, а само удобни , послушни хора.
13.
НАТО
17.03.2024 18:39:19
4
56
Южното Черноморие по посещаемост и леглова база е два пъти по голямо от северното Черноморие. Морето е с по чиста вода и пясък и по малко камъни. Летището на Варна не става за товарни самолети. Разваляйте дослука че тая ясла край няма.
12.
до общината
17.03.2024 18:28:54
7
41
Кажете ние жителите на южните общини как можем да помогнем за развалянето на концесията?
На всичко сме готови, дори и блокади към аеропорта през лятото когато фрапорт и тим събират огромните пачки
11.
До 10 ти
17.03.2024 18:25:06
23
6
Ще платим на майка ти с бургаски кебапчета. Доволна ще остане....
10.
Сгрешиха
17.03.2024 18:16:00
3
53
Голямата грешка на кметовете беше , че още когато работещите на летището стачкуваха и искаха да не се дават двете летища на един концесионер никой не застана зад тях. Те знаеха нещата как ще се развият , сега май е късничко .
Колата като се обърне пътища много са казали умните старци.
9.
muhihaho
17.03.2024 18:08:50
49
19
Вий бургашки селяни ,платете неустойката при разваляне на концесията-30 години ЯДОХТЕ КЮФТЕТА И НЕ РИУАХТЕ А ?
8.
Бебо
17.03.2024 17:52:31
4
39
Награда във вид на Златен скункс за директора на Фрапорт!
7.
Закривай
17.03.2024 17:48:40
7
60
Всичко е ясно, машинациите на Фрапорт и ТИМ са ясни на всички, изнагляха до краен предел и на всички им писна. Разваляне на концесията, всичко друго е отстъпление, Фрапорт се провалиха, ТИМ ще наглеят винаги, компромис тук ще е загуба. Разваляне и всеки да се развива според нуждите си реално.
6.
Сссссс
17.03.2024 17:46:18
9
45
Абе туй варна някъде до Добрич ли беше.
5.
1303
17.03.2024 17:31:58
9
21
само празни приказки
4.
Мяууууу
17.03.2024 17:30:36
3
22
Гагаус ер.добре дошли в кенефа....
3.
Бс
17.03.2024 17:30:29
7
74
В далечната 2006 работих в Сл бряг.От Бургас караха трансфери туристи за Варна.Двумилионният пътник,минал през летището го даваха по тв и беше от нашия хотел.Южното Черноморие има повече леглова база и винаги е имало повече почиващи.Фрапорт тенденциозно лъжат за данните и пренасочиха линиите до Варна.За местните това е ясно.
2.
Ааааа
17.03.2024 17:22:14
7
61
Те варна магистрала нямат затова искат поне самолети да има.столицата на тим.
1.
Минчо
17.03.2024 17:16:25
4
44
Всички са навързани като свински черва. Тя работата отдавна е ясна, просто сега вдигат пушилка колкото да замажат очите на хората.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота
В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори