×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ЕС продължава да натиска България да приеме за нормални трансджендър операциите при малолетни


ЕС продължава да натиска България да приеме за нормални трансджендър операциите при малолетни
Нов доклад на Съвета на Европа сочи като нещо лошо, че нашата страна и Унгария все още и „недопустимо“ не са премахнали забраната за смяна на пола за деца
17 Март 2024, Неделя, 15:20 ч.
Автор: Виктория ГЕОРГИЕВА

Вместо да търсят решения за реални заплахи, чиновниците пак бистрят как да накарат всички държави да защитават по-добре правата на LGBTI общностите

Докато войната в Украйна няма изгледи скоро да свърши, докато ситуацията в Газа продължава да е все толкова усложнена, докато проблемът с мигрантите в Европа постоянно ескалира, с какво мислите се занимават чиновниците в ЕС и неговите бюрократични структури? И то за пореден път! Не, не е с разрешаването на никои от тези застрашаващи сигурността на Съюза въпроси.

Транссексуалните, малолетните и процедурите за правно признаване на пола

Ако се чудите какво общо имат транссексуалните и малолетните и защо са в едно изречение, отговорът не закъснява. Чиновниците бистрят как да накарат всички държави да защитават по-добре правата на транссексуалните лица, като процедурите за правно признаване на пола в Европа трябва да се провеждат възможно най-бързо и прозрачно и трябва да бъдат открити за малолетни… без ограничения на възрастта. „Тези процедури трябва да бъдат достъпни за непълнолетни, като се вземат предвид възгледите, зрелостта и най-добрите интереси на детето и в най-добрия случай без възрастови ограничения”.

Това, за съжаление на много хора, които оправдават всяка недомислица в ЕС и всеки проблем с дългата ръка на Путин, е съвсем официално публикувано в нов доклад на Съвета на Европа, озаглавен “Човешките права и половата идентичност и изразяване”. Акцентът в доклада са транс хората и насоките към държавите-членки, които трябва да осигурят достъп до правно признаване на пола въз основа на самоопределение за транс хора, които го желаят, включително и транс децата, като са изложени и 15 препоръки към членовете на ЕС.
Документът изобилства от натъртвания, че са нарушени човешките права на транссексуалните, че държавите носят отговорност да премахнат бариерите пред тях, че неправилно се вижда заплаха за правата на жените, ако транссексуалните получат повече права. Явно се визират зачестилите случаи на транс състезатели, които чупят рекорди в женски спортове, заради биологичните си предимства, в което обаче нито комисарят на Съвета на Европа по правата на човека Дуня Миятович, нито други радетели за повече преимущества на транссескуалните, виждат проблем.

Говори се и за „т. нар. традиционни норми относно пола”, които били особено разрушителни за правата на транс хората, като за пореден път се подчертава, че законодателството на страните не трябва да забранява и пречи на половата идентичност и половото изразяване, защото това е форма на дискриминация. Размахва ни се пръст и на нас... за пореден път: „Забраната на юридическата смяна на пола е недопустима. Това ограничение все още съществува в България и Унгария”.

Комитетът на министрите на Съвета на Европа: България да уреди процедура за юридическа промяна на пола”

Още през септември миналата година Съветът натърти, че трябва спешно да приемем „законодателни промени, с които да се въведе процедура за правно признаване на промяната на пола” . Тази позиция беше следствие както от нееднократното осъждане на държавата ни в Страсбург, така и от тълкувателното решение на Гражданската колегия на Върховния касационен съд, с което решение върховните ни съдии сложиха край на възможността транссексуалните да променят юридически пола си.

В документа се посочваше още, че тълкувателно решение на ВКС, основано на решение на Конституционния съд, е направило „практически невъзможно за транссексуалните лица да получат правно признаване на промяна на пола в България; и че тези развития значително засилват състоянието на несигурност спрямо засегнатите лица и биха могли да доведат до други подобни нарушения“, допълвайки, че спешно са необходими законодателни мерки, предвиждащи съобразена с Конвенцията процедура за правно признаване на промяна на пола.

Най-нелепото беше, че от Съвета ни „насърчаваха” (?) да почерпим „вдъхновение” (?) от стандартите му, а правителството ни да предприеме мерки, които да позволят разглеждането на молби за правна промяна на пола до приемането на измененията в законодателството.

И макар нашето законодателство, нашата Конституция, да са пределно ясни по въпроса, след толкова насърчавания, настоявания, натъртвания и прочее, се стигна и до т.нар. “пробиви по казуса”, като до съда бяха допуснати и дела на транссексуални, като за аргумент бяха посочени Правото на ЕС и практиката на съда в Люксембург.

Новият филм на „Дисни” – чудесно помагало за всеки, който иска синът му да му доведе зет

Тогава, през септември, още преди да бъде прието въпросното решение, всяка страна, включително и нашата, можеше да оспори приемането му. Сред основните органи на Съвета е Комитетът на министрите, съставен от министрите на външните работи на всички държави членки. Тоест от наша страна представител е била г-жа Мария Габриел. Да сте чули нейна позиция по въпроса? Някакво възражение, оспорване на приетото решение? Въобще да сте чули тя да е информирала широката общественост в България какво е прието и какво означава това за страната ни?

Половата дисфория, хормоналните блокери и децата

Всеки разумен човек отлично знае и осъзнава, че полът е биологично предопределен – той не може да бъде избиран и реално променен. Това, че особено в последните години, и то все по-осезаемо и натрапчиво, ни се говори непрекъснато за правото на „избор” на пол, за полова дисфория, за полова идентичност, не променя същността. Да, правят се такива операции, но същността на човек е предопределена още от раждането му, а последствията, произтичащи от такива действия, могат да са фаталани.

Но ако допреди години заключението на психиатрите беше съвсем ясно и всякакви подобни желания и щения влизаха в графа „психични отклонения”, вече говорим за човешки права, чувства, несъответствие между биологичен пол и идентичност.

Парад на абсурда! Съдят за сексизъм норвежка, обявила, че биологичен мъж не може да бъде лесбийка

В редица европейски страни вече има закони, които позволяват дори на непълнолетни да променят пола си. В Испания, миналата година, парламентът прие, че всеки над 16-годишна възраст може да промени пола си по документи без медицинско наблюдение, като съдия ще трябва да одобри смяната на пола за лица между 12 и 14 години, докато тези между 14 и 16 трябва да имат съгласие само от родителите си. Тогава министърът им на равноправието Ирен Монтеро (да, има и такова чудо) заяви, че вече няма да е необходимо да се преминава двегодишен курс на лечение с хормони и всички транс граждани могат  да определят своята полова идентичност.

В Германия бяха приети закони за улесняване на транссексуалните, интерсексуалните и небинарните хора да променят името и пола си в официални документи, а правителството на  Олаф Шолц, още преди стъпването си на власт през декември 2021 г., беше заложило в програмата си, че ще насърчи промени, които засягат ЛГБТИ общността, като например „закон за самоопределянето“; че ще бъде създадена процедура в гражданския указател, която разрешава смяна на регистрацията на пола в гражданското само посредством декларация; както и че когато дете се роди от брака на две жени, и двете ще бъдат „автоматично законни майки“.

Учени от САЩ предупреждават за опасност от маймунска шарка в LGBTI сезона

Във Великобритания вече имаше нееднократни примери за лекари, които изписват хормонална терапия само след няколко срещи с пациенти, както и клиники, които признаха, че са изписвали блокери на деца, за да не бъдат обвинени в трансофобия. Макар медицинските противопоказания при прилягането на хормонални блокери на деца, това продължава да е практика.

В действителност блокерите могат да спрат физическите промени в пубертета, да повлият върху развитието на мозъка, върху плодовитостта, а макар да липсват и дългосрочни проучвания какви са дългосрочните им странични ефекти, включително и върху психиката на приемащите ги, неолибералните франкенщайновци нямат никакви скрупули да посегнат на децата.

Децата в ролята на опитни зайчета

И докато, съвсем правилно, поради незрелостта си, децата не могат да гласуват, не могат да шофират, не могат да взимат други важни решения за себе си, група сравнително малобройни, но разполагащи с огромна власт хора, се опитват да ни внушат, че непълнолетните и малолетните са интелектуално зрели, за да взимат подобни крайни и определящи по-нататъшния им живот решения. По-точно, подобни дори застрашаващи живота им решения, защото случаите на самоубийства вследствие на такива действия, зачестяват.

Агресивната  кампания, която извира зад всеки ъгъл, доскоро разчиташе предимно на социалните мрежи, на youtube, на tiktok и други инструменти, които поощряваха тийнейджърите не просто да са различни, а да транс, да са queer, защото това е модерно, от известно време получава мощна подкрепа и на много по-високо ниво, на държавно ниво. А както отлично знаем, именно децата са лесни за манипулиране, именно те не са узрели – както физически, така и психически, за да могат да преценят кое решение е правилно. Надали не го знаят и от Съвета на Европа (например). И така, прикрити зад думи и изрази „равни права”, „право на самоопределение”, „толерантност”, патологията постепенно се превръща в норма, а нормата в изостаналост.

 


В категории: Политика


38
Коментара по темата
38.
Наталия
18.04.2024 21:47:24
0
0
Вие сте против смяната на пола, независимо за непълнолетни или възрастни. Така че не обърквайте мозъка...
37.
Не може бе, разберете го
21.03.2024 11:12:19
0
1
Не трябва да се приема за нормално. Какъвто си се родил такъв-срещу природата е грях да се върви.
36.
121dssa56c
20.03.2024 13:34:43
0
7
Щом цигарите, алкохолът, шофирането и гласуването са забранени за лица под 18 години, значи и за операциите за смяна на пола трябва да важи същото ограничение. Той още не знае къде се намира малкия шопар, a те искат да му режат половия орган. Заеби.
35.
нерадикален
19.03.2024 09:37:10
2
5
В сащ 20% се самоидентифицират като лгбтавбгт..... джендъри, тази помия от извращения заля младите, както вълната от синтетична дрога залива черните преди десетилетия, а паралелно с това- onlyfans също изиграва огромна роля в съсипването на момичетата. А на кретените, които наричат това руска пропаганда- дано ви плащат добре, защото ако сте предатели просто ей така за без пари, денацификация е наи-малкото което ще ви се случи. Всичко с времето си...
34.
доктор Ох Боли
18.03.2024 15:29:31
3
5
При таZи Zдравна система в БГ , никви оперции нема да има ! Много шум Zа нищо , стига сте плашили Бай Ганя с теа евраZийски фейк тъпни !
33.
T
18.03.2024 13:43:56
5
9
Ако някой в България гласува закон за химическа кастрация на деца би следвало да бъде съден за държавна измяна.
32.
Бай....
18.03.2024 13:36:31
6
5
Гнусни католико-евангелистки изроди !
31.
Айдее дърпайте...
18.03.2024 09:40:04
2
13
Тия неща дето ги натискаме с краката за да върви велосипеда да си ходят в Брюксел. Тука няма място за подобни извращения. Стига сте агитирали децата - НЕ ИМ обърквайте психиката. Достатъчно стресов живот живеят.
30.
ТБС
18.03.2024 08:24:19
2
8
Обозначете ти тези педофили и ще им видим сметката. Нали сме в еврогейският съюз, който иска да се сълза, може да отиде и да друга европейска държава и да го прави там. Педофили, тук много трудно ще минете между капките, дране и бой, друго няма да видите.
29.
ХХ
17.03.2024 23:35:14
2
21
Искам веднага да ми премахнат шурката, че вече не ми става и е безполезна.
28.
Бай Димо
17.03.2024 23:33:42
5
19
Не се ядосвай, нищо не можеш да промениш, всичко ще приемеш, каквото ти кажат.
27.
Ангел Калчев
17.03.2024 21:52:03
17
20
Евросъюза да се закрива или ние вън от него. Това е извратено и нечовешко. Съвсем изтрещяха вече.
26.
До 292
17.03.2024 21:44:52
16
11
Това е част от бъркоча, докато още беше майтап всичко и предупрежденията бяха параноя. Преди около 10-12 години, когато бисексуален мъж почна да се нарича хетеро, а не хомо, според новите евростандарти. Сега като гледам в България какви 16-20 годишни педалчета лекета има, като не забравяме че тук населението за щастие наистина е правилно настроено спрямо педалщината и джендър, не ми се мисли след още 5 или 10 години какви утайки ще виждаме по улиците и в ефир.
25.
XAXa
17.03.2024 21:30:21
15
21
първо ще приемен джендарството и демократичните евроатлантици ще задължат децата от малки да стават педали лисбийки и травестити. А следващата стъпка ще е закон които ще бъдем принудени да приемем под натиск на европейския саюз ще е лигализация на педофилията. тогава педофилите ще бъдат на почест. тогава вече ще ни е забранено да си кръщаваме децата в църква както едно време. Кръщенето ще става по нов модерен евроатлантически начин: ще трябва да си дадете новороденото дете на дърт педовил който ще му разпори халката за да може детето ви да нине от другия бряг и като порасне задължително да стане джендър. Това ще е новото нормално.... Никой няма да ви пита дали искате или НЕ, евросаюза няма да ви пита а ще ви го наложи :)
24.
Българин
17.03.2024 21:19:15
17
12
Европеиските лидери педали ето затова путен трябва дава онищожи чисти паразити издънки на природата
23.
Мама
17.03.2024 20:48:37
18
15
Ви мръсна, ще накарате и тия дето не харесват Путин да го захаресват.
22.
Магнит ски
17.03.2024 20:22:12
16
9
ЕС е нацистки..и проект Валтер Холщайн офицер от вермахта е бил първият председател на ЕС...честито ни
21.
@@@
17.03.2024 19:18:57
17
11
Урсула ги има 7 танета ,защо не вземе на половината да им смени пола.?Тези нашите представители дето им дават една торба пари ,нали са там да защитават българския интерес!
20.
bai kosta
17.03.2024 19:04:31
14
19
ОК.Сменя си пола като малолетен и след няколко години като пълнолетен реши,че така не му(и)харесва каква ще е следващата стъпка при вече физически осакатен индивид.
19.
XX
17.03.2024 18:26:22
20
18
Първо да обясним на неграмотните про'с'таци, че Европейския съюз и Съвета на Европа НЕ СА едно и също нещо. Което не пречи да искам България да излезе и от двете (свързани) организации.
18.
Нали
17.03.2024 18:21:30
14
26
точно затова малолетните не носят съдебна отговорност-защото са недорасли, незрели, не могат да преценяват постъпките си и т.н.
Но виж , да изберат дали да станат педерастчета , могат да решат сами?!
Интересна логика!
Защото, както и да го въртим -винаги става дума САМО за педерастите !
Защото на другите "разновидности" не им се налага оперативно да променят нещо !Те органически си остават същите!
Отнася се само за транссексуалните ,
които едва ли са повече от 0,5-1 % от обществото!
Проблема е, че на този етап са заели управленски позиции в ЕС и ЕК !Разбира се , голяма част са си такива и по рождение!
17.
Мам.. му
17.03.2024 18:01:08
16
22
Американския конгрес реши , че натовски войски могат да се включат в Украйна . Но само от европейски държави. Америка войска няма да изпраща.
16.
292
17.03.2024 17:44:11
13
7
До 13. "Повече педали=повече незадоволени жени=по-лесен достъп до секс за останалите". То хубаво, ама не човек не знае дали незадоволената жена, на която ще налети, до вчера не е била мъж. И по лошото е, че след това ако някой му каже, че е пеерас, ще е прав не само в преносен смисъл.
15.
Бургас
17.03.2024 17:33:06
16
27
Мръсни гнусни боклуци, изроди, трепането ви е малко!!!
14.
Дамян
17.03.2024 17:24:29
17
19
Скоро ще прокарат и педофилията. Това ако е нормално аз ще се прекръстя на Автобус
13.
До бай димо
17.03.2024 17:06:57
15
16
Как да разберат като се иска поне над 60 i.q.? Те си мислят, че просто ще цари разврат и свободия без това да влияе на броя и качеството на новите поколения. Повече педали=повече незадоволени жени=по-лесен достъп до секс за останалите. Започва с "не се месете на възрастните с кого какво правят в спалните си", продължава с "не пречете на възрастните да преподават и практикуват анален секс с малките деца" и завършва със Содом и Гомор... не се сдържах да вметна тази "древна измислица от книгата с еврейски суеверия", но те две трети от хората под 25г не са и чували сигурно. Русия обаче е проблемът, защото пречи на извратени бездетни сатанисти да си прокарват болните планове.
Докато има значително количество хора, които неиронично мислят така, пътят към мирно решение просто е затворен.
12.
Бай Димо
17.03.2024 16:39:40
21
28
Ся разбрахте ли защо трябва да има руски обогатен уран по евро джендърмените???
11.
До 9
17.03.2024 16:38:12
23
2
Когато си толкова тьп че не знаеш че песераст не се чисри към измислените полове
10.
Do 7
17.03.2024 16:37:02
15
8
Само тъп педерас като теб, а не гей- те поне са малко по умни, може да ръси такива простотии. И не, това не е демокрация, малоумник
9.
Асен "Широкия отвор"
17.03.2024 16:27:26
18
30
Аз пък си избрах пола на дърти години. Сега съм най-известния педера*т в правителството. Добре, че е "Посолството", че да вземем властта и да "оправим" тази колония!
8.
!!!!!!!!!!!!
17.03.2024 16:15:31
16
38
Напълно нормално за ЕС и укропедалите, само че ще го ядат големия български чеп
7.
*********
17.03.2024 16:07:56
20
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
6.
Стефан Бургаски
17.03.2024 16:07:32
19
52
Искахте ЕС - заповядайте!
ЕС в който нормалните хора ще бъдат малцинство... Нека има свобода, ама нека сам да си избира на кой бряг да е. Те вече започват да ни я налагат тази болест...
5.
!!!!
17.03.2024 16:02:38
18
53
Ще го приемем скоро споко!!! С нашите трансджендъри начело ще го приемем!!! В София ще стане педал до мигранта а по средата лезбийка!!! Честито !!!
4.
паткан
17.03.2024 15:51:27
16
43
Като искат , да им направят една държава , например като изсраел , и да си живеят там.
3.
До 1
17.03.2024 15:48:02
52
5
кой боК ве? Тоя дето позволява убийците по пътя да им няма нищо а другите да загиват? Или тоя дето явно гледа сейр как се избиват братски народи? Или гледа как избиват деца в ивицата газа? Кой точно бог малоумнико? Може би тоя дето великия ти патрирах дето почина наскоро от 2014 е със здравословни проблеми - що така? Аре отговори нали много ги разбираш?
2.
Мда
17.03.2024 15:46:05
17
65
Напълно нормално, на върха на ЕС, и на водещите държави стоят гейове и лесбийки, а както знаем това са едни доста комплексирани и злобни същества. Та нормално е да натискат за такива неща
1.
Вериги
17.03.2024 15:42:12
2
70
Нека,Бог да пази България! Амин!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради
В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори