×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

На всеки два дни един бар на Острова фалира


09 Март 2024, Събота, 09:00 ч.
Автор: Флагман.бг

 Клубовете и дискотеките във Великобритания масово затварят

Великобритания е заплашена да остане без нощен живот до 2030 г., ако затварянето на клубове и дискотеки продължи със същите темпове. Преди дни най-голямата верига за клубове в Европа обяви, че ще затвори 17 свои обекта на Острова, защото се сблъсква с непрекъснат отлив на клиенти и с растящи разходи за издръжка.

Неин представител каза, че дори в студентските градове през седмицата нямат никакви посетители. На практика работят само в петък и събота вечер, което е твърде недостатъчно, за да продължат заведенията да съществуват. В подобно положение са и много други нощни клубове.

Затворени заведения и празни улици. Така с днешна дата изглеждат улиците в малките английски градчета. Браншът отчита, че на всеки 2 дни един бар фалира. „В Обединеното кралство е вече много скъпо да имаш заведение. През последните години разходите скочиха заради поскъпването на енергията и в резултат на това, за съжаление, за много бизнеси тази сфера вече не е рентабилна. Те са принудени да прехвърлят голяма част от разходите си върху клиентите, като увеличават цените.

Но това е нож с две остриета, защото тогава мястото започва да се струва твърде скъпо на хората и те вече не го посещават. Това прави тези бизнеси нежизнеспособни. Нещо друго, свързано с разходите независисещо от правителствената политика, е икономическата криза в Обединеното кралство. Цените по цял свят се повишиха, но тук имаме наистина висока инфлация, която не спадна много през последната година”, коментира диджеят Карл Томас.

Той допълва, че конкуренцията става все по-сериозна, след като властите разрешиха и на ресторантите и кръчмите да работят до късно. „Преди пъбовете трябваше да затварят в 23 часа и единствените заведения, в които можеше да отидеш след това, за да ти сервират алкохол, бяха нощните клубове. Само те бяха отворени до късно през нощта. Но това се промени преди години, когато се позволи на всички пъбове, барове и ресторанти да работят след 23 часа. Така нощните клубове започнаха да губят клиенти, или пък те отиваха на нощен клуб много по-късно, поради което поръчваха и по-малко. Това очевидно се отрази на оборота и клубовете бяха принудени да компенсират загубата в продажбите си”, казва Томас.

Заради високите цени в заведенията младите хора търсят други начини на забавление. Те не само имат по-малко пари за харчене, но и пият по-малко. Проучване показа, че 39% от англичаните между 18 и 24-годишна възраст въобще не близват алкохол и не проявяват интерес към места, в които той се предлага.

„Основният начин, по който хората общуваха преди, беше лице в лице. Днес те могат да се видят и през телефоните си. Да общуват и да се забавляват заедно чрез онлайн игри. Ако аз искам да играя с някой, мога да го направя веднага. Мога да разбера какво правят приятелите ми чрез техните сторита в Instagram. Докато преди трябваше да се срещнем лично, за да наваксаме. Това вече някак си изчезна. Пандемията и затварянето у дома ускориха един нов процес за социализиране. Доведоха до това все повече хора да свикнат да общуват чрез технологии, а не лице в лице. Вече имаме цяло поколение от хора, навършили 18 години, които просто не познават друг начин на общуване. Това, в крайна сметка, означава и по-малко посетители в места като нощни клубове. Мисля, че технологиите са основен фактор за отлива от тях”, посочва диджеят.

Новите поколения искат и повече изживявания, отколкото просто пиене. Затова експерти предупреждават, че ще оцелеят само тези нощни заведения, които успеят да предложат нещо наистина вълнуващо и различно.


В категории: Животът


14
Коментара
Флагман.БГ Главчев смени още 6 областни управители Главчев смени още 6 областни управители 29/04/2024, Понеделник 12:01 1
Флагман.БГ Почина известен бизнесмен Почина известен бизнесмен 29/04/2024, Понеделник 09:53 0
14
Коментара по темата
14.
Знаем знаем
09.03.2024 12:52:06
7
7
Във Англия умряха от студ и изсякоха дърветата по парковете и ги изгориха барабар с пеийките, да се греят горките англичани и катеричките и плъховете изядоха, защото магазините празни и няма храна. И всичко това ни го пишехте преди повече от година, та нормално е да няма нощен живот.. Преди месец ни осведомихте за гражданската война в САЩ и разпада на щатите, ама нещо не казвате жертви, победители хахаха
И за мобикизацията в България ни осведомявахте русчовци шизофрени платени биполярки. Хахаха.
Спирайте кадировските блянове и пръскането на просташки опорки кадировска мутрофанска осведомителна агенция.
13.
До #8
09.03.2024 11:51:13
2
6
Евала братко ! Ако тази схема работи на острова направо ще станат гето за нула време. Обаче защо България взема мигранти ? В България не се печатат евра ! България не може да стане гето защото : 1.ще бъдат изтрепани навлеците преди да са се размножили.2-българската земя не търпи паразити.
12.
Ха
09.03.2024 11:44:49
1
8
Важното е , че в Бургас пращи . Мани ги тея на острова . Тука заведения дискотеки всичко на макс , понеделник вторник няма места до 5 сутринта . Евала на собствениците , знаят как се прави нощен живот . Нека завиждат . Ей къде сме ние къде са те
11.
do 10
09.03.2024 11:30:05
0
3
е чак пък 3 милиона БГ-е педали не ми се вярва,ама знае ли човек....???
10.
До 2
09.03.2024 11:17:09
2
2
Ами емигрират към "гниия Запад" , защото са гейове, нали това иска да ти каже номер 1 !?
9.
ДА БЕ...ВеРВАЙ СИ.......
09.03.2024 11:11:32
0
5
Щото пък ингилизите пасат трева и ,дават кредити,ей така ..на сульо и пульо,за разнообразие............
Аре бегай....

до 8
8.
:)))
09.03.2024 11:05:33
3
6
Знаете ли защо 90% от хората от Африка, Близкия изток, Източна Европа отива на Запад? Отиват за да започнат работа за 1800-2000 евро на месец, нужни са им 6 месеца стаж на тази заплата за да изтеглят кредит 80 000 - 100 000 евро. През това време той търси работа за близките си. Отиват още 7-8 човека - негови роднини, приятели. Всички на трудов договор на 1800 - 2000 евро. От там всеки един от тях може да изтегли такъв кредит. Теглят кредити всички и не ги плащат. После напускат и търсят друга, дали работа, там или в друга европейска държава, работа, при която се плаща на ръка и не им влизат пари по банкова сметка. Нямат и нищо на тяхно име и живеят под наем. И така чуждата банка, от която са взели кредита не може да им вземе нито едно евро, като след 10 години, кредита им се погасява по давност. В централна и западна Европа отдавна има закон за бедните кредитополучатели, когато нямаш никакви постъпления в сметката и никакво имущество в този период от 10 години, това значи че си под прага на бедността и ти се опрощава заема. И така 10 човека група - дали роми, сирийци или африканци, отмъкват над един милион евро за няма и една година.
7.
оффф...
09.03.2024 11:04:40
4
7
Ето колко е хубаво да си извън Европейския съюз.
Мечтата на Възраждане!

Миналия ден казаха, че щом Великобритания можела да е извън ЕС, значи нямало проблем да не сме обединени
6.
Островитянин
09.03.2024 10:59:11
1
9
Наистина инфлацията се усеща доста. Но и заплатите на квалифицирания персонал се вдигат пропорционално с инфлацията. По-големия проблем, е че никой не иска да се хваща да бачка в тея пъбове за £11.50 на час. Бизнеса страда от недостатъчна работна ръка по-скоро!
Иначе хората пак си излизат и купонясват петък и събота.
5.
ДО 4
09.03.2024 10:36:22
12
6
Изнасят се,щото ги мързи бе,помияр български.....Навън такива помияри като теб,дето само мрънкат и се оплакват,никой не ги търпи,веднага им бият шута...боклук
4.
Ник Щайн
09.03.2024 10:15:27
5
13
Кой ти каза, че всеки емигрира на запад, мухльо?Аз познавам маса хора, които се изнасят поголовно от Германия защото не искат да чуват за джендърския запад!
3.
Солим
09.03.2024 10:11:08
2
7
Яко експлоатация на която управлаващите, де факто робовладелци, наричат ефективност.
2.
ТИ ЗАПАДА
09.03.2024 09:51:59
9
9
Не го мисли,гледай у БГ-ето какъв батак е,ама всеки емигрира към ,,гнилия Запад,, но никой не драпа към така мечтаната за много българи Раzzия.....Що така бе друже....????
Между другото англетата,излязоха от ЕС,ама за тех работи целия свят и им дреме на дедовия ,дали са в съюза или не.....

до 1
1.
Бургазлията
09.03.2024 09:36:48
11
4
Прогниващият и западащ Запад .
Време е света да се ориентира към цъфтящата и просперираща Руска федерация
Там няма икономическа криза , всичко е цветя и рози , но без гейове!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Коклюшът е лятно заболяване, скоро няма да отшуми Коклюшът е лятно заболяване, скоро няма да отшуми Доц. Кунчев: Бременните да се консултират с лекарите си Главчев смени още 6 областни управители Главчев смени още 6 областни управители Кабинетът сменя управителите на областите Ловеч, Русе, Силистра, Сливен, област София и Софийска област Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар , попадна в болница Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар , попадна в болница Момиченцето получило охлузване на лявото коляно Орязаха добавката за Великден на хората с увреждания Орязаха добавката за Великден на хората с увреждания Не им се полагало след като ползвали и помощта "личен асистент" Пробутаха семпъл бивш министър в бургаската листа на ПП-ДБ, изтикаха трети Димитър Найденов Пробутаха семпъл бивш министър в бургаската листа на ПП-ДБ, изтикаха трети Димитър Найденов Изненадващото решение е на ръководството на „Да, България“ Зоват Димитър Главчев да спаси хотелиерите в Слънчев бряг, като пусне гастербайтерите от Непал Зоват Димитър Главчев да спаси хотелиерите в Слънчев бряг, като пусне гастербайтерите от Непал Не е нужно министърът на туризма да обикаля със слънчевите очила студията и да обяснява как прогнозата за времето трябвало да е хубава, каза Пламен Дотов Скандалът с фалшифицираните документи се заплита: Кирил Петков забърка и Пашата Скандалът с фалшифицираните документи се заплита: Кирил Петков забърка и Пашата Атанас Русев звънна на баща ми ядосан да му каже да махна Пашата от списъка с 19-те души за разследване от прокуратурата, твърди съпредседателят на ПП И тази певачка легна под ножа, клъцна си носа И тази певачка легна под ножа, клъцна си носа Новият  дует на Десита и Галин е с над милион гледания за седмица Президентът наложи вето върху промените в Закона за насърчаване на инвестициите Президентът наложи вето върху промените в Закона за насърчаване на инвестициите Според държавния глава законодателството трябва да позволява бързо и качествено изграждане на важните за България обекти Oтбелязват с концерт постиженията по европроекти по програма „Tранспорт“ Oтбелязват с концерт постиженията по европроекти по програма „Tранспорт“ Заповядайте на 14 май 2024г., вторник, от 19.30 ч. на площад "Тройката", ще има много музика, игри и изненади
Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори