×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Скандалът с фалшифицираните документи се заплита: Кирил Петков забърка и Пашата


Скандалът с фалшифицираните документи се заплита: Кирил Петков забърка и Пашата
Атанас Русев и Асен Йорданов твърдят, Лена Бориславова под диктовката на Кирил Петков е фалшифицирала подписите им
29 Април 2024, Понеделник, 11:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Атанас Русев звънна на баща ми ядосан да му каже да махна Пашата от списъка с 19-те души за разследване от прокуратурата, твърди съпредседателят на ПП

Скандалът около предполагаемите фалшифицирани документи, подадени от Кирил Петков пред Агенцията по вписванията преди да стане служебен министър на икономиката през 2021 г., се разраства. Днес журналистът от "Биволъ" Асен Йорданов и Атанас Русев от сдружение "Да запазим Корал" заявиха пред bTV, че лично Лена Бориславова от "Продължаваме промяната" е фалшифицирала подписи и документи.

След предаването съпредседателят на ПП Кирил Петков реагира, като нападна лично Русев и го обвърза с Румен Николов-Пашата - един от основателите на сенчестата групировка СИК и бивш съдружник на Бойко Борисов от 90-те години на миналия век. На свой ред Русев се закани да съди Кирил Петков за клевета.

Преди дни разследващият сайт "Биволъ" публикува статия, в която се твърди, че Лена Бориславова от изпълнителния съвет на "Продължаваме промяната" (ПП) е фалшифицирала подписи и документи през 2021 г., когато Кирил Петков трябвало да стане служебен министър на икономиката, а още бил в Управителния съвет (УС) на неправителствената организация "Да запазим Корал".

Днес пред bTV Атанас Русев заяви, че научил за това, когато извадил от Агенцията по вписванията поредица документи с фалшифицирани подписи и невярно съдържание, подписани електронно от Лена Бориславова с пълномощно. Въпреки че не е имало заседание на УС на "Запазим корал", на което да се гласува премахването на Кирил Петков от организацията, тя е внесла съответните документи в Агенцията по вписванията, твърди Русев.

Той заяви, че никога не е срещал Бориславова, нито някога е разговарял по телефона с нея и затова "бил изумен", когато е видял, че тя е извадила пълномощно от негово име, за да се разпорежда със сдружението. Двамата с журналиста от "Биволъ" Асен Йорданов подали сигнал през юни 2023 г. и следващия месец били извикани в ДАНС да дават показания.

"Участието на Лена Бориславова се доказва по неопровержим начин чрез метаданните на файловете, които официално са входирани в Агенцията по вписванията. Подписите са сканирани, има подписи, които са отрязани – квадратчето не е хванало целия подпис, а долната част е отрязана. По метаданните излизат съставители на файлове от тази поредица Лена Бориславова и нейният колега Никола Минчев. По това време те са били колеги в една кантора "Джингов, Гугински, Кючуков и Величков", заяви журналистът от "Биволъ" Асен Йорданов.

Той обясни, че метаданните имат уникален код и показват точния час, минута и секунда дори, в която PDF файлът е бил обработван. Излиза дори и номерът на конкретния цветен принтер, на който е сканиран документът – специална машина, каквато има в адвокатската кантора "Джингов, Гугински, Кючуков и Величков", където работи тогава и Никола Минчев.

Попитани защо разкриват тази информация точно сега - малко преди да започне предизборната кампания за предсрочните парламентарни избори и евровота, Атанас Русев отговори така:

"Когато установихме това нещо, единият човек беше премиер (б.а. Кирил Петков), а другият беше шеф на политическия му кабинет (б.а. Лена Бориславова)Знаете как се действа в тази държава".

Потърсена за коментар от bTV Лена Бориславова е казала единствено, че не се притеснява от проверка и досега не е била търсена от органите на реда.

Кирил Петков реагира на твърденията на Йорданов и Русев с публикация на официалния си профил във Фейсбук, озаглавана "смут в дълбоката държава". В своя текст Кирил Петков намесва Румен Николов - Пашата, един от основателите на СИК, свързван с организираната престъпност по времето на Прехода.

Той разказва за случая през 2022 г., когато беше премиер с редовен кабинет и предаде на тогавашния главен прокурор Иван Гешев списък с имената на 19 известни личности, за които според него има публични съмнения за участието им в корупционни и други престъпни схеми. Сред имената бяха тези на Бойко Борисов, Делян Пеевски и на самия Иван Гешев. Във въпросния списък беше и Пашата, когото днес Петков описа като "една от водещите фигури на СИК, приятел и съдружник в много начинания на Бойко Борисов".

В публикацията Кирил Петков твърди, че в същия ден, в който списъкът бил предаден на прокуратурата от него и Лена Бориславова, Атанас Русев звъннал "ядосан" на баща му и казал как Пашата не трябва да бъде в списъка.

"Аз му отговорих, че никой не е над закона и съм станал премиер точно, за да променя дълбоката държава и че хора като Пашата трябва да бъдат разследвани от органите на реда. Той се ядоса и затвори телефона.

След това се обади на баща ми, който познава също от Корал и му крещя защо съм сложил Пашата в списъка от 19 потенциални престъпника на дълбоката държава. В онзи момент баща ми не е сам, има още един човек с него, който става свидетел на този разговор и може да го потвърди. И сега питам - кой е реално Атанас Русев и на чии интереси служи? Кой го активира в този добре готвен по предварителен сценарий скандал точно в този момент?", пише Кирил Петков.

Източник: Оффнюз.бг




25
Коментара по темата
25.
*********
29.04.2024 23:10:50
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
24.
Местен
29.04.2024 18:02:08
1
7
Мама ви и боклуци,всички сте за трепане до един !
23.
bate Yan
29.04.2024 18:01:58
1
8
Излиза, че детето е от Пашата!
22.
Бряг
29.04.2024 17:40:16
6
7
Атанас Русев, защо чак сега се обаждаш ? Мазна подлога ...
21.
Фара
29.04.2024 16:55:22
24
3
До 20
Добре , значи излиза че човекът на Бойко Борисов ..Ат.Русев който от деситилетие е на този плаж диктува на министерството какво да се случва . Демек абсолютно е сигурно , това което твърди к.петков за Пашата, Борисов и Русев, че пазят този плаж за тяхни си цели!
Toгава ДАНС трябва да разследва именно Русев!
20.
До Фара
29.04.2024 16:22:32
1
5
Неправителствената организация държи в малкия си джоб Министерството на околната среда и водите, урежда всякакви възможни законопроекти за да забрани каквото и да е строителство в близост до плажа. И да не си помолислиш, че е от любов към природата ? Тази организация едва ли не е отцепила плажа за банда собственици на каравани и кемпери, които си живеят цяло лято там, зареждат ток от едно изоставено военно поделение и цапат безнаказано. Организацията е на бившите наематели на плажа, чийто наем е прекратен заради нарушения, но понеже са "наши хора" печелят по някой хубав Европроект от време на време и захлебват прилично.
Така че не става въпрос за организация от която не произлиза нещо . Екологията е голям бизнес. b
19.
елена на Лена
29.04.2024 16:16:11
1
14
До колкото разбирам Лена е фалшифицирала документи по времето когато е правила шпагати пред Киро, но затова е виновен Пашата!
Звучи убедително, логично и правдоподобно. Точно по променителски! Някой ако не вярва да пита на Киро баща му! Така е , а аз си мислех, че войната в Украйна е виновна!
18.
*********
29.04.2024 15:55:47
14
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
17.
ТБС
29.04.2024 15:35:42
1
6
Тоз имбецил, ако ме познаваше и мен би обвинил, да отърве прокажената да душица
16.
Фара
29.04.2024 15:27:24
27
8
Бил фалшифициран подпис в някаква подписка на неправителствена организация от която не произлиза нищо с никакви активи и финанси ..какъв е проблема на ченгетата? Просто искат да оклеветят едни хора?
15.
Тракийски до оги
29.04.2024 14:06:01
5
8
Абсолютно резонен въпрос! Единият обвинява другия в нещо и обратно ама някой по 2 години нищо не е правил. Айде стига глупости. Не успяха да разделят плажа и почнаха с роднинските изпълнения.
Най-тъжното е, че Бокича и дебелия направо изглеждат интелигентни в сравнение с тези...докъде го докарахме просто нямам думи.
Сървайвър - Народно събрание.
14.
За нищо не ги бива ПП-ДБ
29.04.2024 13:54:48
5
38
Да са почтени хора, честни и принципни не ги бива. Да казват истината не ги бива. Обаче и да лъжат и да подправят документи не ги бива. Винаги ги хващат и когато лъжат и когато крадат и когато подправят документи. Тези нещастници трябва да разберат, че за всяко нещо, абсолютно за всяко нещо и за почтеното и за непочтеното трябва акъл.
Важното е, че Киро ще бъде в листите за гласуване, както и Асенча, както и Бойко Рашков. Важното е, че ще се разминат само с мъмрене по медиите, а иначе ще си харчат парите на воля (на островите, както някой в някакъв запис, с който Киро и Асен много се гордееха, беше казал).
13.
Тези ПП чного тъпи,но нахални
29.04.2024 13:45:57
3
35
Киро протича общо по 3 прокурорски проверки, за които не се говори, в т.ч. свързани с Националната сигурност, както и за укривсне и унищожаване на документи; Лена е вътре по още 2 случая. Доказстелствата са железни, включително и пратени от партньорски страни и служби. А защо нищо не се прави и се крие тук???
12.
oги
29.04.2024 13:43:59
3
21
Сигнала е подаден още август месец в прокуратурата която казва че се провеждат разпити правят се графологични анализи и скоро щяла да излезе с резултат а Кирето като са се скарали с Русев за Пашата що не е подал сигнал та и тези сигнали се разбра как са ги намерили Атанас Чобанов ги е извадил от Гугъл и Лена е направила папката Та тия двамата бяха в добри отношения тогава и Лена му подаваше секретни данни за Турски поток сега се скараха и кирливите ризи почнаха да се вадят ама пък то много станаха тия ризи
11.
Тракийски
29.04.2024 13:42:01
19
4
Атанас Русев - невинния. Тоя 3 години спа ли като му фалшифицираха подписа ?
10.
от Бургас ама друг път
29.04.2024 13:33:49
0
23
Я иди на Корал да видиш еко активистите кво правят по цяло лято, бе . Бургазлия такъв!
Като кажа на някой ,че тия са мошенници я ме зачисля към ГЕРБ, я към БСП ,я към ДПС, я към Руската Федерация.
Те всички са мошеници ! Това ,че тези са по-прости от другите няма значение.
Тиквичът и Шиши като ги хванат в един гаф Кирчо и Кокорчо са ги хвнали в 10 дотогава. Разликата между ГЕРБ и ДПС, и тези е ,че първите са по-страхливи крадци.
Тези са нагли ало измамници !
9.
от Бургас
29.04.2024 13:22:12
39
7
Това са поредните скалъпени активни мероприятия на приятелчетата на Пеевски от ДАМП (държавна агенция за мокри поръчки) и ДС. Който не му играе по свирката, веднага се скалъпват някакви мръсни компромати, нищо, че повечето са съшити с бе4ли конци и нищо не произлиза от тях! Борисов като беше против Пеевски, му изкараха кюлчетата, но сега като му е "солташак", Пеевски и сие се прехвърлиха към ПП-ДБ! Малоумните им клакьори даже не можаха да се наговорят хубаво- дали ги викали или сами ходили в ДАНС!!! И досега сливи ли имаха в устата, да разкажат, ами чакаха преди избори!!??? Би било смешно, ако не е трагично! И тъпаците вярват ли вярват!!!
8.
“Просто не е вярно”, вика Просто Киро
29.04.2024 13:15:25
4
40
“А и да е вярно, не бях аз”, вика Лена.
Това е нивото. И това ще си остане.
От Просто Киро и групата на Наглите - толкоз.

Едно време излезе договора на ББР с кантората на Лена, в който черно на бяло беше записано, че 14-те хиляди лева за юристи са лично за нея. “Това, вика, просто не е вярно. Ще ви съдя”. Не осъди никой, а договорът си стои. Докато Цанко, шефа на ББР, ѝ бута бебешката количка.
И сега с Корал ще е същото. “Просто не е вярно”.
7.
Каква е тази сила, която пази “Промяната”?
29.04.2024 13:08:36
6
43
Държавата напоследък се разтресе от безпрецедентния скандал с контрабандата и корупцията в митниците, главният секретар на МВР, издигнат от ген.Атанас Атанасов, получи обвинение за участие в ОПГ; парламентарната комисия разнищи порочните връзки на Бойко Рашков и Асен Василев с кръга “Паскал” - е, и какво от това - те дори не са призовани да дадат свидетелски показания.
Няма обвинения, няма търсене на отговорност. Партията на пудела, с леки одрасквания от публичното недоволство, продължава напред - невъзмутима и нахална като Лена Бориславова.
Г-н главен прокуроре, събуди се, изправи се, свърши си работата!
6.
до 3
29.04.2024 13:02:13
5
33
Това, троловете на ПП-ДБ, сте ужасно прости или помните колкото маймуните. От толкова опорки съвсем затъпяхте.
Значи Бърд и "разследващите журналисти" са ченгета и измамници, обаче не бяха такива, когато пускаха материали за "Турски поток", любезно предоставени от парапетката???
Ясно ми е, че като последователи на Простите Педали ви е трудно вече и самите вие да се ориентирате в лъжите им, ама ако не разбирате - питайте...
Плюхте срещу прокуратурата, но те действително не си свършиха работата и не вкараха измамника ПростоКире в съда за дакументна измама. Сега обаче Гуглена май ще се запознае със Сливенския...
5.
Коралгейт - хита на сезона
29.04.2024 12:55:47
12
32
Измамата с Коралгейт: Атанас Русев от Сдружението “Да запазим Корал”: Лена и Никола Минчев фалшифицираха подписа ми!
Шаш и паника за измамата с Коралгейт! Киро и татко му Петко обвиниха Пашата за фалшификациите на Лена
Кирил Петков и татко му хвърлиха прах в очите на хората, вадейки фигурата на Пашата, за да оправдаят фалшификацията, която Лена и Никола Минчев като адвокати за извършили в полза на Петкови. Нито Киро, нито Лена отговарят по същество на тежките обвинения, че са извършили документна измама. За да е сапунката пълна Татко Петков се кълне, че Пашата бил близък с Атанас Русев, чийто подпис е фалшифициран от Лена и Минчев. Все едно това има отношение по престъплението с документи, извършено от двамата.
Ето коментара на един измамник от промяната който може да обобщи цялата трагикомична ситуация:
Възможно е някъде и да е бил проведен подобен разговор:
– Корал и Бивол ни удрят по никое време, какво да правим?
– Да обвиним Пеевски?
– Не. Няма да е достатъчно.
– Да обвиним Борисов?
– Добро е. Но… Не.
– Да обвиним Путин?
– Винаги помага, но този път…. Не. Каква е връзката Корал и Путин? Не, не..
– Да обвиним службите и Мафията?
– Мхм. Ето това вече е идея. Ще! Освен това ще кажа на жена ми да напише пост за Пеевски и да го репостнат в „Дневник“.
– Това няма как да не даде резултат.
– Да, а като измъкнем и бай Петко да измисли някоя тъпотия, ще накараме хората да повярват, че Пашата, службите и Путин са изфабрикували документите.
– Плащат прекалено малко за работата, която вършат троловете на промяната.
4.
Приказка !
29.04.2024 12:46:26
24
13
Значи и Русев и Петков не лъжат ! И двамата са култови мошеници.
Сдружение "Да си запазим Корал" пожъна огромен финансов резултат, до момента, в който трябваше да си поделят запазеното.
Сега ще се изядат.
3.
Бургазлията
29.04.2024 12:26:14
48
16
Ченгетата пак са омазаха с лай$ата си.
Скалъпени обвинения , които винаги ги изобличават .
А Чобанов , бърд и всички "разследващи" журналисти се саморазкриха като част от структурите на милицията и дс
2.
До 1
29.04.2024 12:24:02
30
22
Викаш пашата, приятелчето на банкянския престъпник да не го намесваме?
1.
симо
29.04.2024 12:19:30
15
49
Киренце темата е за фалшифицираните подписи от твоето Ленче и сега разбрах и за Никола Минчев какво общо имат тук Пашата това е съвсем друга тема и какво значение има кога се изнасят новините за вашите шашми както и да го погледнеш това е престъпление и айде тримцата в затвора че много ви стана то не беше едно и две
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! Скечове, латиноритми и хип-хоп, песни - беше взривяващ спектакъл на самородни таланти от абитуриентите на сериозна гимназия Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Градът е емблема на кохезионната политика, каза Йорданка Чобанова, ръководител на представителството на ЕК Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му 32-годишният мъж е бил спрян при рутинна проверка вчера, около 23 часа на ул."24-ти Черноморски пехотен полк" Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Рецепта-мечта, непременно я опитайте 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 В продължение на 5 дни старозагорци и гостите на града ще гледат над 50 заглавия от Европа при вход свободен Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Близо 400 делегати от цялата страна ще се включат в най-големия форум на архитектурния бранш за 2024 година Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Разследващите са иззели от колата голямо количество флакони Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас Дърветата от този вид са известни със своята устойчивост, възможността си да растат в бедни почви и замърсена среда, което го прави изключително подходящи за градско и извънградско озеленяване В Слънчев бряг изпратиха бъдещите кадри в туризма от Випуск 2024 В Слънчев бряг изпратиха бъдещите кадри в туризма от Випуск 2024 Сред тях са бъдещи бармани, хотелиери и представители на туристическия бранш Защо синята зона от ул. „Ген. Гурко“ до бул.“Булаир“ позеленя (ВИДЕО) Защо синята зона от ул. „Ген. Гурко“ до бул.“Булаир“ позеленя (ВИДЕО) Ще трябва ли да плащаме втори път стикери, питат живущите в този район
Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Смутените шефове на Динамо дори са възнамерявали да подложат играча на ДНК тест Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Ледникът Хумболт, известен още като Ла Корона, беше последният във Венецуела Арестуван е главният руски военен кадровик Арестуван е главният руски военен кадровик Ген. Юрий Кузнецов е заподозрян за вземане на подкупи, а в дома му са намерени милиони рубли, златни монети и часовници Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса В социалните мрежи подозират, че любимката на няколко поколения българи се е подлагала на естетични и пластични интервенции, с които е прекалила и е заприличала на нищо Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Певицата на Дългия била категорична, че иска да изчисти имиджа си, който гологлавия шоумен зацапал Почина известен нотариус Почина известен нотариус Завинаги ни напусна нашият скъп колега и приятел“, заяви председателят на камарата Димитър Танев Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Първата дама на Франция може да напише истински наръчник за елегантност Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Бишимбаев не се призна за виновен и заяви в съдебната зала, че съпругата му е починала от самонараняване 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Докторе, кажете как съм? Умирам от любопитство.
- Спокойно... не е от любопитство.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Най-много мразя тайните. Трябва на всеки един поотделно да разказваш.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Какво е жизнен опит?
- Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори