×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Като две капки вода за всяко дете - каква всъщност е целта?


Като две капки вода за всяко дете - каква всъщност е целта?
Грандиозното шоу сноши е събрало около 80 000 лева, колкото няколко реклами по Нова тв
19 Февруари 2024, Понеделник, 12:21 ч.
Автор: Ружа СТОЙКОВА

Възпитаваме поколение чрез фалшиви идоли, променяме изконни ценности, а после събираме по 5 лева чрез есемеси

Предварително искам да кажа, че не се извинявам за мнението и възмущението си, изложено в тази публикация!

Неделя вечер е и поредното развлекателно шоу, в случая „Като две капки вода“, стартира нов сезон. Вероятно нямаше да му обърна голямо внимание, ако не забелязах надслова – закрила на всяко дете от насилие, под който се подвизава и благотворителното участие на УНИЦЕФ! Реших да разбера повече по темата и евентуално да се включа благотворително в каузата.

Изчаках леко нетърпеливо да мине „увертюрата“ с доста подтискащите (вече) диалози и се заслушах повече в изложенията на изпълнителите и децата. След второто изпълнение нещо подсъзнателно, но силно се разбушува в мен. Часът минава 21, а на сцената се разхождат “сексапилно” облечени деца (под 16г.), имитирайки поведение на възрастни, което не им подхожда …

В същото време в публиката (вероятно и пред телевизорите) възторжени родители и деца ги гледат с умиление … Нито стаилинга, нито песните, нито часът са подходящи и уместни. Дори думите, част от които им бяха вкарали като реплики, не могат да засенчат истинския фалш.

За Бога, аз ли нещо не разбирам. Може би за много хора отново е валидна максимата “Целта оправдава средствата !”

Само че правилният въпрос тук е: “Каква всъщност е целта ?!”

Зная, че ще има хора, които биха критикували мнението ми, но не мога да остана безучастна, когато някой се опитва да ни прави част от този фалш и лицемерие. ДА! Насилието съществува - то е навсякъде около нас и ние самите, вероятно, участваме неволно в неговото разпространение. Но насилието не се появи отникъде! Много неща се случват (ние като общество го допускаме), които агресират хората и ги вкарват в зоната на мрака.

Има много важни въпроси, които стоят пред нас като общество в тези, ставащи все по-усилни години!  Как можем да спрем насилието, когато дори не си задаваме въпроса за неговата поява. Отново се опитваме да “лекуваме” болката, без да премахнем причинителя. Това лечение е невъзможно и ние ще се превърнем в лицемерно общество на “зависимост от болкоуспокояващи методи”, ако не отворим очите си, за да видим подвеждащата и ежедневна манипулация.

Възпитаваме поколение чрез фалшиви идоли, чрез преиграни (в интерес на някой) норми, създавайки нови правила и променяйки изконни ценности. По кой начин точно помагаме на децата си да разберат смисъла на нашите каузи?! Като ги преобличаме и разсъбличаме в нощните часове и улавяйки ги в агресивността на някои от жанровете музика, ние ще им дадем нов тласък за “битката в света” ли ?! Или просто ще създадем нов вид агресия от неудовлетвореност и неуспех.

Нито съм прекалено консервативна, нито съм догматична, аз съм жена и майка, която е загрижена за всички тези модерни изяви, които не водят до нищо добро, освен да подклаждат в децата ни грозен апетит за фалшив успех. Колко хора стоят зад цялата тази кауза, колко хора са подготвяли сценариите и режисират умело тази пародия. Колко хора несъзнателно участват в това и с готовност плащат - за “новото модерно възпитание” и “успехи” на децата ни!

Къде остана усетът и добрият вкус към истинското изкуство и реалната благотворителност?!! Вероятно ги събираме разделно, за да ги изхвърлим общо в канала, откъдето ще прелеят в общото море на безхаберието ни!

КАКВА Е ЦЕЛТА …?!

“Като две капки вода за всяко дете”, само че едната капка е доста “кална”. Или може би и двете!

Б. ред. В края на шоуто организаторите обявиха и постигнатия резултат. Ако всички, изпратили SMS, продължат да даряват до края на годината по 5 лева месечно, ще се съберат общо 800 000 лева, т.е. грандиозното шоу вчера е събрало между 70 и 80 000 лева. Добре е в бъдеще да се знае и как тези средства са помогнали в борбата срещу насилието над деца, която е една от много каузи на УНИЦЕФ.


В категории: Животът


Флагман.БГ МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол 03/05/2024, Петък 17:38 0
9
Коментара по темата
9.
Немо
19.02.2024 16:34:55
2
11
Предаването със сигурност "изкара" доста повече от реклами, а UNICEF (при цялото ми уважение), може би несъзнателно, всъщност рекламира халтурата на Халваджиян.
А водещите бяха нелепи (както обикновенно), на фона на сериозността на каузата в чието име "уж" беше снощното предаване.
Може би UNICEF трябва да са по-внимателни при избор на партньори, чрез които популяризират каузите си.Сигурен съм, че снощи огромен брой потенциални дарители, са пропуснали събитието, не защото не са съпричастни към каузата, а защото не биха си причинили травмите от "бранда Като две капки.....нещо си" (както и други подобни формати).
8.
мощ
19.02.2024 16:07:11
10
3
Щом и г-жа Ружа стана автор, какво има да се коментира. Направо си е лика прилика с останалите "автори" от екипа. Чудна!
7.
Едно морско момче.
19.02.2024 15:18:27
6
17
НАПЪЛНО ПОДКРЕПЯМ, Ружа СТОЙКОВА
ЗА ТЕЗИ, КОИТО Я КРИТИКУВАТ СА НЕЩАСТНИЦИ С БОЛЕН МОЗЪК
6.
Ало, Враца?
19.02.2024 14:41:16
2
22
Целта е кеша на заможни родители, срещу който да им лансират дечицата и фалшивите мечти.
5.
Ружееее
19.02.2024 14:11:13
18
6
Руже каква е тая математика бе жена?! 70-80 хиляди за една вечер и до края на годината ще се съберат 800 000 лева?!?!И да ти си консервативна и живееш в миналото!
4.
До1
19.02.2024 14:09:07
7
19
Мисля,че горният ти етаж се ниждае от
ОСНОВЕН РЕМОНТ....
Прекалено сложна материя за пилешкия ти мозък.....
3.
много добре е написано
19.02.2024 14:07:21
5
32
но ,за съжаление,овчият възторг на много зрители надделява над разума.Мнението на Ива всъщност е доказателство за загубата на ценности и неразбирането на смисъла на каузата.Стоичков с еднакъв ентусиазъм рекламира понички и рецитира срещу насилието.Мария Бакалова боравеше с десетина думи и не каза нищо съществено. За кого беше това шоу?И дали не струваше доста повече от събраните пари?
2.
До Ива
19.02.2024 13:38:12
12
46
Малко ти е мозъка, моето момиче, за да даваш оценки на такъв текст. Нито си разбрала същността му, нито имаш умствен капацитет да вникнеш в него. Наглеждай си ботокса и не се занимавай със сложни за тебе теми!
1.
Ива
19.02.2024 13:06:17
51
22
Доста плоско и неаргументирано. Кауза има нужда от пари, събират се, и после Ружа пита - ама защо ги събрахте ?! Ами събрали са се, защото хора, като вас, няма да дадат 80хил. лв. накуп. Умеят само да изразяват пошло мнение из знайни и незнайни сайтове. Разширете крагозора си и помислете за ДЕЦАТА , а не за 3-часовото предаване, което сте гледали. Къде ги видяхте тези сексапилни деца и чухте неподходящи песни на Лили Иванова ? Защо ви бяха неуместни Веселин Маринов, Маргарита Хранова,Христо Стоичков ... ? Звучите като недоклатена леличка.
И - "Не се извинявам за мнението и възмущението си, изложено в тази публикация!" :)))))))))
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Хороскоп за деня – 4 май 2024, събота Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русев Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори