×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

10-те най-опасни женски професии в света


30 Януари 2024, Вторник, 13:40 ч.
Автор: Флагман.бг

Винаги изглежда, че подобен тип заетост е насочена само към мъже, но всъщност понякога те са упражнявани и от жени

Има редица рискови професии, за които дори не подозираме. От време на време чуваме за тях и се питаме, кой ли е човекът, който е решил да работи нещо такова и си казваме, че сигурно трябва да си малко луд, за да изкарваш прехраната си така. А сега си представете, че някои от тези професии се упражняват от крехките и нежни жени. Да, това се случва.

Има опасни професии, а има и направо безобразно застрашаващи живота. Винаги изглежда, че подобен тип заетост е насочена само към мъже, но всъщност понякога те са упражнявани и от жени.

Не можем да направим друго, освен да се възхитим на смелостта и борбеността на тези дами и да им пожелаем късмет.

Ето 10 рискови професии, които жените избират да работят:

ВОЙНИК

Няма съмнение, че работата в армията е една от най-опасните професии и се смята за повечето войници повече като призвание, отколкото нещо друго. Трудността да се установи колко рискова е работата е почти невъзможна, в зависимост от това къде бихте могли да бъдете командирован. Въпреки че вашата собствена страна може да е в мир, има много места за командироване, където опасността за живота е постоянен фактор.

ДЪРВОСЕКАЧИ

С плашещо количество смъртни случаи всяка година, дървосекачите отиват на работа всеки ден, подобно на войниците, с много висока възможност да не се върнат отново у дома. Въпреки че оборудването за безопасност и процедурите за безопасност са с много по-строги стандарти, отколкото преди години, най-големият риск при извършване на тази опасна работа е фактът, че дървосекачите не могат да видят счупени върхове на дървета или разхлабени клони, скрити от живите клони, които биха могли да паднат върху тях всеки момент.

ПОЖАРНИКАР

Освен че трябва да се втурнат в горящи сгради и в бушуващи горски пожари и да се справят с интензивната топлина и възможността от падащи греди и други горящи предмети, пожарникарите се справят с опасни ситуации, които никога не са едни и същи. Гасенето на пожари е една от най-рисковите професии. Пожарникарите не само трябва да са подготвени за всеки сценарий и да са достатъчно здрави и опитни, за да извеждат хора от опасни ситуации, но и да се подготвят за изтичане на газ, химически пожари, автомобилни катастрофи и спасяване на хора, които са в капан.

ПИЛОТ НА САМОЛЕТ

Без значение колко години опит има пилотът на авиокомпанията и колко процедури за безопасност са спазени, най-големите опасности, пред които са изправени пилотите в работата си, са свързани с непредвидимото време и самия самолет. Да бъдеш оставен на милостта на майката природа, да се натъкваш на ужасяващи терени и планински вериги, да не говорим за други самолети в небето, прави пилот на самолет една от най-опасните професии.

ЛОВЕЦ НА ГЛАВИ

Ловецът на глави е лице, което обикновено е наето да работи за освободено под гаранция лице, който преследва, локализира и прибира престъпници, пуснати под гаранция от съда. Ако въпросният престъпник не се яви в съда, се наема т.нар. ловец на глави, за да отиде и да го върне обратно, а това далеч не е безопасна работа. Мръсни градове, задни улички и възможността да бъдеш намушкан, прострелян и жестоко бит са високо в списъка на един нормален работен ден за хората, упражняващи тази професия. 

ОХРАНЯВАЩ ВЪВ ВОЕННА ЗОНА

Има огромна и спешна нужда от охрана и частни охранители в разкъсвани от война райони. Заплатите ще накарат челюстите на повечето хора да се ударят в земята със страхотен трясък, въпреки че шансовете да загинеш, докато си на работа са изключително високи. Да бъдеш отвлечен е дори по-лошо от това да загинеш.

РИБАР В АЛЯСКА

Условията са тежки, времето далеч от дома е дълго и освен това трябва да работите на открито при всякакви условия. Трябва да се сблъскате с лед, бурно море, огромни вълни, екстремни ветрове и ужасяващи бури. Такова нещо като пропускане на работен ден поради нараняване или изтощение просто няма. Коварните трудови условия и многото месеци в морето са това, което прави рибарството в Аляска опасна работа, но огромните заплати подслаждат сделката.

МИНЕН МАШИНЕН ОПЕРАТОР

Тази професия е посочена като 5-ата най-опасна в САЩ, въз основа на броя смъртните случаи. Операторите на минни машини работят под земята и управляват машини, които извличат въглища, камъни и скали от дълбините на земята. Машините са изключително шумни, температурите са екстремни, а работната среда е меко казано опасна. Възможностите за внезапни наводнения и свличане на каменна маса са големи, което прави минното дело една от най-рисковите професии в света.

РАБОТНИК В ПЛАНТАЦИЯ ЗА ЗАХАРНА ТРЪСТИКА В КАМБОДЖА

Това, което повечето хора вероятно не знаят е, че рязането на захарна тръстика е една от най-рисковите форми на заетост, в която всеки може да влезе. Работниците трябва да носят тежки метални предпазители за пищялите и глезените, за да се предпазят от отрязване на собствените си крайници, тъй като шансовете за това са изключително високи. Забързаното работно време, седем дни в седмицата, по цял ден, понякога до 16 часа всеки ден, само с един почивен ден в месеца, прави това не само една от най-опасните професии, но и най-натоварващите.

РАБОТНИЦИ НА ПЛАТФОРМА ЗА НЕФТ И ГАЗ

Работата на петролни и газови платформи е особено опасна, тъй като няма какво да се предложи на работниците освен висока заплата. Трудна работна среда, тежки условия и отдалечени местоположения точно насред морето, а понякога и пълно излагане на стихиите. Монтажните платформи работят 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, независимо дали вали, грее или има тайфун, всички работят на смени и на договорна ротация, като на всеки няколко седмици биват транспортирани обратно до най-близкото летище.

Тежката работа и условия са за някои хора самата същност на причината, поради която избират да вършат това. Опасните работни места могат да донесат огромен адреналин, за който хората жадуват, както и примамката на високите заплати.


В категории: Животът


Коментари
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кои са знаците, че мъжът ви ви контролира Кои са знаците, че мъжът ви ви контролира Той определя различни правила за двама ви Акад. Николай Денков, водач на ПП-ДБ: Нашият основен приоритет е България да стане нормална европейска държава Акад. Николай Денков, водач на ПП-ДБ: Нашият основен приоритет е България да стане нормална европейска държава ПП-ДБ откри кампанията си за 2 МИР Бургас с ясна регионална програма и отчет за свършеното до момента  Kои са най-харесваните зодии - любимците на всички Kои са най-харесваните зодии - любимците на всички Първият в нашия списък е Лъвът, сияйният лъв на зодиака Украинка прати в болница 18-годишно момче, блъсна с Туксона си тротинетката му Украинка прати в болница 18-годишно момче, блъсна с Туксона си тротинетката му Младежът също е украински гражданин, с фрактура на лъчевата кост на лявата ръка е Рецепта за суши рулца с тофу и в оризова хартия Рецепта за суши рулца с тофу и в оризова хартия Сервират се със соев сос за потапяне и много добро настроение БСП откри кампанията си в Бургас под мотото „За достойна България в мирна Европа“ БСП откри кампанията си в Бургас под мотото „За достойна България в мирна Европа“ Партията призова избирателите да се доверят на опита Заради топлото време сафридът остана тук, не тръгна към Босфора, заради това мрежите са пълни Заради топлото време сафридът остана тук, не тръгна към Босфора, заради това мрежите са пълни Най-хищната риба в Черно море е леферът, той не спира да убива по-малките риби, с които се храни, дори когато се е наситил, реже ги с острите си зъби като с ножица, разказа Димитър Янчев Лимон срещу излишни килограми: Защо е полезно да го ядете през нощта Лимон срещу излишни килограми: Защо е полезно да го ядете през нощта Той насърчава дренажа на излишната течност от тялото, помага в борбата с подуването и дава усещане за лекота Тази актриса сватосала Алекс Богданска с новото ѝ гадже Тази актриса сватосала Алекс Богданска с новото ѝ гадже Сестрата на Мартин Иванов споделила на Ваня Щерева, че той си търси гадже Антибългарският патос на Силяновска ще се пренесе и върху политиката й към нас* Антибългарският патос на Силяновска ще се пренесе и върху политиката й към нас* София не разполага със значими ресурси за промяна на двустранните отношения
Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Преди 60 години Аралско море започна да пресъхва, оставяйки солена, безплодна земя след себе си Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Ще има куп проблеми с мобилните приложения и онлайн банкирането в следващите два дни  Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Според местната прокуратура, жертвите са четири Шок! Булка се оказа младоженец Шок! Булка се оказа младоженец 27-годишна китайка от провинция Хубей неочаквано преди да сключи брак научи, че всъщност е биологичен мъж Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сезонът започна с около 80 000 свободни работни места Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Железни договори на участниците ги карат да пазят мълчание, но... Отнемат книжката за хвърлен фас Отнемат книжката за хвърлен фас Забранено е да спите с колата си Всички го пием, цената му скача драстично заради... Всички го пием, цената му скача драстично заради... Има глобален недостиг Почина легенда в бойните спортове Почина легенда в бойните спортове Роденият през 1963 г. боец е починал в дома си заобиколен от близки Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Европейските политици не разбират голямата опасност която се крие от смяната на посоката на Скопие, коментира проф. Христо Матанов
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори