×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Съдът не може да реши има ли виновни за смъртта на родилката Полина


Съдът не може да реши има ли виновни за смъртта на родилката Полина
Тримата лекари д-р Добрева, д-р Маджуров, д-р Драгнева очакват крайното решение, за да коментират делото
05 Януари 2012, Четвъртък, 15:04 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Делото срещу известните лекари д-р Добрева, д-р Драгнева и д-р Маджуров ще бъде върнато във фаза на съдебно следствие, доказателствата не били ясни за присъда

Бургаският окръжен съд днес не успя да вземе решение дали има лекарска вина за смъртта на 23-годишната родилка Полина Димова. Младата жена умира в Бургаската многопрофилна болница, гърчейки се дни наред с висока температура, на 3 февруари февруари 2008 година, а за трагедията на подсъдимата скамейка в съда застанаха трима известни бургаски медици – акушер-гинеколозите д-р Сияна Драгнева и д-р Нина Добрева, както и хирургът Александър Маджуров. Делото влезе в съдебната на 10 май миналата година и днес в 14 часа трябваше да бъде прочетена присъдата (вижте видеоматериалa). Такава обаче засега няма. Съдията Стойков заяви, че съдът не е изяснил точно обстоятелствата за фаталния край на Полина.  „Не можем да произнесем нито осъдителна, нито оправдателна присъда.”, каза той. Магистратите отмениха досегашните си определения, с които допуснаха пледоарии на страните и върнаха делото във фаза на съдебно следствие. Ще бъде назначена нова съдебно-медицинска експертиза, която ще бъде поръчана на Държавна агенция за медицински одит. Същевременно до края на другата седмица двете страни ще могат да задават нови въпроси към вещите лица. „Делото има и морална страна. Видях болката на близките, както и тъгата на лекарите. Искам, когато вземем решение да ги погледнем с достойнство. На този етап не можем да приключим делото, защото ако го направим, то няма да е така, както моралът и законът повеляват”, каза съдия Стойков.

 
Полина Димова днес щеше да е майка на 4 годишна дъщеря, смъртта й ще продължи да бъде разисквана в съдебната зала

Делото през тези 8 месеца предизвика огромен обществен интерес, тъй като е първото, при което обвиняеми са лекари, при това с дългогодишна практика и утвърдени имена. През този период се чуха зловещи данни за жестоката инфекция, покосила младата майка, както и че след смъртта й от тялото й са извадени 2 кг гной. Бяха разпитвани редица лекари, специалисти и близки.

Като чу позицията на магистратите днес мъжът на Полина – Евгени изглеждаше повече от отчаян. Той дори не вярваше, че може да получи справедливост. „Никаква присъда няма да може да ни утеши, но трябва да изчакаме решението на съда”, каза Евгени като изглеждаше смазан, че съдебната битка продължава и отново ще преживява болката по последните дни на Полина.

Д-р Нина Добрева  едва сдържа сълзите си и заяви, че за нея продължаването на делото е свързано с много емоционални моменти. Д-р Драгнева каза, че ще коментира случая обстойно след края на процеса, както обеща още в първи ден, когато той започна. Д-р Маджуров не пожела да коментира решението на съда днес.

Припомняме, че тримата медици са работели в МБАЛ - Бургас, когато там постъпва Полина, днес те вече са в частни здравни заведения.

Майката е починала на 3 февруари, а престъплението, в което са обвинени медиците, според българското право е квалифицирано като убийство по непредпазливост, споделиха юристи.

Полина и Евгени се оженили през 2007 година и живели щастливи заедно, очаквали с нетърпение първото си детенце през 2008 година. Бременността на младата жена протекла спокойно, без никакви усложнения и нищо не подсказвало за фаталния край. На 14 януари 2008 г. Поля родила нормално дъщеричка – Емилия, но не се чувствала добре, а дни след това вдигнала температура 38 градуса. След поредица прегледи и операции – тя умира 20 дни по-късно.

Детенцето на Полина Емилия след броени дни ще стане на 4 годинки, ходи на детска градина, грижите за нея са поети изцяло от баба й и дядо й Иван и Иванка Иванови, както и от таткото Евгени, който работи като автомонтьор в „Меден рудник”.




В категории: Лична драма


Голяма трагедия с 5-годишно дете
Голяма трагедия с 5-годишно дете 20/05/2024, Понеделник 10:31 0
Те се завръщат в бТВ
Те се завръщат в бТВ 20/05/2024, Понеделник 10:15 0
Флагман.БГ Заслужаваха ли да спечелят Един за друг Заслужаваха ли да спечелят Един за друг 20/05/2024, Понеделник 10:13 1
10
Коментара по темата
10.
Нова телевизия
31.01.2012 14:14:40
0
0
По Нова телевизия бе излъчен запис в предаването "Съдебен спор"на 29.01.2012 от 11-12:00часа със скрита камера на Проф.Козовски /play.novatv.bg/play/263602/?autostart=true/ Сами може да видите какъв език и държание има 75 г.проф.Козовски.Всеки сам да си направи извода ,колко почтен и надежден експерт може да бъде.......,но удобен за обвинението....
9.
бургазлия
18.01.2012 15:31:52
0
0
София /КРОСС/ Във връзка с твърдения в някои издания,които ние срещнахме за първи път във в. Телеграф, че новият национален консултант по акушерство и гинекология е проф. Иван Козовски, ви информираме, че това не отговаря на истината.

Досега национален консултант по тази специалност беше доц. Никола Василев. Новият национален консултант по акушерство и гинекология е проф. Ангел Димитров от СБАЛАГ „Майчин дом“. Проф. Димитров никога не е предлагал забрана на цезаровото сечение при раждане.

Списъкът на националните консултанти е публикуван на интернет страницата на МЗ на адрес – http://www.mh.government.bg/Articles.aspx?lang=bg-BG&pageid=452

Призоваваме всички колеги да проверяват по-добре информацията си и ако имат съмнения за данните, които касаят МЗ, да се обръщат незабавно към пресцентъра на МЗ.
8.
петя кичукова старша на НХО мбал -бургас
16.01.2012 21:55:24
0
0
знам го и д-р маджуров ехеееееее колко пъти
7.
123
07.01.2012 08:00:07
0
0
Вярно е че д-р Добрева взема пари.От мои познати също е искала 600 лв.
6.
един
06.01.2012 23:35:14
1
1
ЛИЧНО АЗ ПРЕЗ 2008 ЗА РАЖДАНЕТО НА СИНА МИ ДАДОХ ПОДКУП НА НИНА ДОБРЕВА( РУСКИНЯ- Т. Е. СУКА ВОКЗАЛНА) 600 ЛВ. ВЪПРЕКИ,ЧЕ РАБОТИ В ДЪРЖАВНА БОЛНИЦА. МЕСЕЦ ПО КЪСНО 700 ЛВ. ТЯ ВЗЕ ОТ НАШИ МНОГО БЛИЗКИ. ОЩЕ ТОГАВА КАРАШЕ ЧИСТО НОВ ФОЛКСВАГЕН ТУАРЕГ- ДЖИП С БАЗОВА ЦЕНА 80000 ЛВ.
5.
гражданин
06.01.2012 10:49:47
0
1
Осъдителна присъда на съда при събраните доказателства,означаваше поредното спечелено дело срещу България в Страсбург.Поддържам казаното от номер 3.
4.
Димитрова
06.01.2012 08:13:11
0
0
Добре поне, че съдът не е паднал на нивото на обвинението.
3.
реалист
06.01.2012 05:47:16
0
2
Ако съда трябваше да вземе решение на 05.01.2012 на базата на всички събрани доказателства по делото,той категорично по медицински и правни причини трябваше да оправдае подсъдимите лекари,последни в тази злополучна брънка.Но това нямаше да бъде справедливо,спр ямо достойната постъпка на бащата на родилката,които молеше съда тези лекари да не бъдат осъдени.Това е шанс за обществото,за промяна на здравната система и да се разбере защо се е стигнало дотам,че Полина да постъпи в болницата,някол ко часа преди смърта,въпреки че 18 дни търси лекарска помощ.
2.
12345
05.01.2012 22:20:18
1
0
Що се месиш в неща които не те засягат.Знаем в бургаската болница колко са безкористни и съвестни. А дали виновните не са именно тримцата лекари???
1.
майка
05.01.2012 21:48:23
4
3
Моето дете се роди при д-р Драгнева и съм възхитена от нея. Тя е тотално безкористен лекар. А за това дело се надявам да се намерят истинските виновници за смъртта на младата майка. Защото правосъдие за подобна смърт трябва да има.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
На бас, че не знаете за какво служи чекмеджето под фурната На бас, че не знаете за какво служи чекмеджето под фурната 90% от хората нямат никаква идея Хандбалният "Фрегата" е на победа от бронза в първенството Хандбалният "Фрегата" е на победа от бронза в първенството След проведена анкета между клубовете в „А” РХГ за най-добър вратар на първенство за 2023/2024 г. бе определен капитанът на бургазлии Пламен Иванов „Синя България“ - листата на свободните хора с консервативни ценности „Синя България“ - листата на свободните хора с консервативни ценности Искаме да съберем нормалните и разумните, на които им е омръзнало да гледат как политически лидери се замерват с обвинения и компромати, обявиха от автентичното дясно обединение  44 университета затворени заради липсата на дългосрочна целеположена политика? 44 университета затворени заради липсата на дългосрочна целеположена политика? Протестът ни не е толкова заради възнагражденията, обясни проф. Миглена Темелкова Порталът на НАП с електронни услуги е отличен с нова награда Порталът на НАП с електронни услуги е отличен с нова награда В НАП се стремим да предоставяме все по-голям брой нови услуги, те да бъдат лесно достъпни от повече хора и по всякакъв начин, казва Малина Панайотова Голяма трагедия с 5-годишно дете Голяма трагедия с 5-годишно дете Родителите му го закараха мъртво в болница  Ясно е кой е поръчителят на убийството на Алексей Петров Ясно е кой е поръчителят на убийството на Алексей Петров Разследването има сериозен напредък Те се завръщат в бТВ Те се завръщат в бТВ Тези дни стана ясно, че са дали именно на нея очаквания от години филм за Георги Аспарухов – Гунди, превръщайки медията в свой ексклузивен медиен партньор Заслужаваха ли да спечелят Един за друг Заслужаваха ли да спечелят Един за друг Финалната игра подложи на тест добрата работа в екип и волята за победа на трите двойки Бургаската полиция се сдоби с такъв джип, конфискува го от дрогиран шофьор Бургаската полиция се сдоби с такъв джип, конфискува го от дрогиран шофьор 34-годишен мъж от Братово остана без возилото си
Иран потвърди смъртта на президента Раиси Иран потвърди смъртта на президента Раиси Обявяват го за мъченик  Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Няма признаци на живот в останките, съобщи ръководителят на иранския Червен полумесец Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Хороскоп за деня – 20 май 2024, понеделник Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори