×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Роберт Фицо дойде в съзнание след тежката операция
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Откриват мащабен форум на Google в София
  • Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци
  • Путин пристигна в Китай на държавно посещение
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Внимание! Ако получите смс за нарушение на пътя - не е измама!


Внимание! Ако получите смс за нарушение на пътя - не е измама!
Отварянето на съобщението в чат приложение или електронна поща обаче не означава, че то официално е било връчено
13 Януари 2024, Събота, 13:24 ч.
Автор: Флагман.бг

МВР ще ни информира за глоби и фишове в чат приложение

МВР обяви нова функционалност за информиране на водачите на моторни превозни средства за нарушения на пътя - чрез съобщение през смс и Вайбър. Новата система работи освен уведомителна функция, дава възможност за плащане на глобата онлайн, стига да имаме електронен подпис. 

Системата има за цел да улесни административните процедури в полицията.

Отварянето на съобщението в чат приложение или електронна поща обаче не означава, че то официално е било връчено. Те са с уведомителен характер и не водят до административно-наказателна отговорност. Съобщението идва и с два линка. Потребителите с електронен подпис и регистриралите се в платформата за сигурно електронно връчване на МВР, могат да проверят какво е нарушението им и да платят по банков път. Фишът се счита за връчен при влизане в платформата.

Според народния представител от „БСП за България“ Борислав Гуцанов това е добра инициатива, която, от една страна, ще помогне за информираността на водачите и ще съкрати сроковете за събиране на глобите.

От друга страна обаче представлява риск за сигурността, тъй като злонамерени лица могат да използват съобщения, подобни на системата, като по този начин подложат множество граждани на целенасочени атаки и опити за измама, заяви той  от парламентарната трибуна.

Гуцанов сподели информация, според която в приложението към този момент не е предвидена допълнителна защита, която да прави съобщенията ясно отличими от фалшиви такива. В тази връзка депутатът отправи въпрос към министъра на вътрешните работи Калин Стоянов какви действия предприема МВР за избягване е недопускане отварянето на нови уязвимости чрез новата система за известяване за нарушения на водачите на МПС чрез смс и чрез „Вайбър“.

„Да не стане така, че нещо, което безспорно е много добро и иновативно, отново измамници да влязат в системата и да пострадат невинни граждани“, предупреди Гуцанов.

 


В категории: Политика


Флагман.БГ Румен Радев ще открие летния сезон в Несебър Румен Радев ще открие летния сезон в Несебър 16/05/2024, Четвъртък 17:21 0
15
Коментара по темата
15.
бай Драгой
13.01.2024 20:56:29
3
1
Здравейте от бай Ви Драгой и за много години ! Интересно е от къде ни имат телефоните в КАТ. Но няма значение, аз получих на Вайбър, съобщението за решение на Акт за който знаех. Няма страшно само е информативно, описан е случая и решението за глобата, при мен беше за 20лв, платих в КАТ с дебитна карата и с остъпката стана 16 лв.
14.
До 11
13.01.2024 18:15:36
2
2
Я малко по-спокойно, олигофрен неграмотен!!!
13.
Кога ли?
13.01.2024 17:49:16
2
7
Ами точно никога, докато сме на първо място по брой държавни хрантутници (калинки) на глава от населението и сигурно единствените в света с армия и милиция пълна с хибридни лешпери на пенсия и заплата.
12.
333
13.01.2024 17:40:09
3
5
Ей сега измамниците ще почнат да съобщават ,че имаме глоба и ако искаме да спестим 50% трябва в срок да една седмица да преведем половината на еди коя си сметка и ще видите какво чудо ще стане
11.
Жанета с чарпака
13.01.2024 15:58:07
11
13
Ей,мамка Ви да иба и скапани идиоти от МВР и т.н. бюджетни боклуци кожодери,кога ще почнете да бачкате и да си заслужите заплатите бе,аааа кога бе уроди.....
10.
До 3
13.01.2024 15:37:18
0
10
Ами пробвай, да видим дали КАТ нямат номера ти или номера на този, на който се води колата!!
И дали трябва да си регистриран в системата, за да получиш съобщение!
Само професори тук....
9.
до 8
13.01.2024 15:32:37
0
4
Българските безумия край нямат! В epay.bg, например, ти досаждат с SMS за да видиш собствените си плащания след като си вече логнат в сайта. Същото се прави и при изтриване на карта. Но пък за разкош, вземат допълнителни такси за плащане с карта! Както и за добавяне на нова карта! Във всяка нормална държава таксите на картите се поемат от бизнеса. От положителната страна, този сайт поне общо-взето работи, за разлика от повечето "постижения" на родния програмистки гений, които са пародии на сайтове, но по някаква незнайна причина, създателите на тези изчадия адови получават заплати конкуриращи световните, плащани на добри специалисти.
8.
Хайде
13.01.2024 15:04:16
0
13
да разкарате това с този електронен подпис. Значи никъде го няма това нещо да плащаш и да стигаш до твоята информация с подпис! От какво ми пазите информацията? Някой да не дойде и да ми плати глобите ли?
7.
Ddd
13.01.2024 14:58:52
3
17
"Фишът се счита за връчен при влизане в платформата".....никой няма да влезе тогава.....Вие глупаци от властта да го духате.... кучета продажни....дано се задавите от алчност до 9 коляно.Амин.
6.
...
13.01.2024 14:34:35
3
17
Идеална почва за измамници! Направо с това заглавие ги подготвихте!
5.
до 1
13.01.2024 14:12:27
2
18
Ще пратят съобщение за няколко стотин лева на този дето се води автомобила-дали няма да те намери!?!)))
4.
Дидо
13.01.2024 14:10:28
7
10
До Бг - И как ще стане тази работа?КАТ ще каже на Пешо да каже на Иван, че Иван имал глоба или фиш?И Пешо ще каже - аз му казах, а Ваньо ще каже, че никой нищо не му е казвал и обратно...Да, да...Приказки под шипковия храст!
3.
до 2
13.01.2024 14:07:46
8
12
Ще ме уведоми, ако е в България. И е наивно да очакваме КАТ да имат номерата на всички собственици на автомобили в България и да могат да изкарат номера на всеки от бъгясалата си система. Преди месец имаше инфо по темата по бационаоните телевизии, че това ще е достъпно само за регистриралите се и желаещи да получават такъв тип уведомления. Флагман пак вървят неразбрали след събитията и пишат подвеждащи статии
2.
Бг
13.01.2024 13:49:13
3
14
Преди 2 месеца се възползвах от услугата, а до Молим,на който се води колата, той ще те осведоми.
1.
Молим?
13.01.2024 13:33:39
10
19
И как ще ми разберат телефона, като на мое име не се води автомобил?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Елена Параскова във Ф Студио – за цените на недвижимите имоти и тенденциите на пазара Елена Параскова във Ф Студио – за цените на недвижимите имоти и тенденциите на пазара Все по-често се търси ново строителство, в затворени комплекси с паркомясто  Баба си купи масажор и „подаръци“ за 4390 лв. от презентация Баба си купи масажор и „подаръци“ за 4390 лв. от презентация Това ми бяха всичките пари, казва потърпевшата Карнобатски студент спечели титла от Национален шампионат Карнобатски студент спечели титла от Национален шампионат Проблем: Все повече ученици употребяват алкохол Проблем: Все повече ученици употребяват алкохол Специалистите съветват да се потърси навременна помощ Кирил Петков катастрофира с кола на НСО Кирил Петков катастрофира с кола на НСО Не е ранен, но има пострадали от другия автомобил  37-ото Европейско първенство по карате киокушин ще се проведе във Варна 37-ото Европейско първенство по карате киокушин ще се проведе във Варна Мащабното мероприятие се организира от БКА – ИКО България, с председател световният шампион Шихан Емил Костов Хванаха криминоген от Средец с 9 гр канабис Хванаха криминоген от Средец с 9 гр канабис В раницата му ченгетата намерили буркан с глави суха зелена тревна маса Каквото е новото нормално: Детето ти да отиде училище преоблечени като котка и да мяукат в час по математика ли? Каквото е новото нормално: Детето ти да отиде училище преоблечени като котка и да мяукат в час по математика ли? Това, разбира се е голям купон, а и учителката е притисната от новите морални норми и няма да може да го изхвърли от стаята за да не бъде дадена под съд за дискриминация Скандални разкрития за федерацията по вдигане на тежести, парите отишли за екскурзии в Куба и Швейцария Скандални разкрития за федерацията по вдигане на тежести, парите отишли за екскурзии в Куба и Швейцария Извършени били много сериозни нарушения, което е причина за спряното финансиране от страна на Министерството на младежта и спорта към нея Румен Радев ще открие летния сезон в Несебър Румен Радев ще открие летния сезон в Несебър Церемонията, с която ще бъде отбелязано началото на летния сезон у нас, ще започне в 18 ч., пред портите на Старинен град Несебър
Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Учителката пита ученик:
- Кажи ми, какво знаеш за Луи 16-ти?
- Отрязали са му главата г-жо.
- Друго?
- Друго не са му рязали.
Виц на деня Виц на деня - Започнах работа в администрацията!
- Какво по-точно?
- И аз не мога да ти кажа...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-добре да хвърлиш букета, отколкото да го гушнеш...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори