×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Командир на „Хизбула” е убит при израелско нападение с дрон в Ливан
  • Хванаха товарен автомобил в Свищов, издирван от властите в Белгия
  • Днес е Световен ден за борба с хипертонията
  • Плевен отбелязва градския си празник днес, 15 май
  • Държавният департамент на САЩ придвижи помощ от 1 млрд. долара за Израел към Конгреса
  • Регистрираха поредното мощно слънчево изригване, очакват ни силни магнитни бури
  • Жълт код за обилни валежи е обявен в областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, област София и София-град
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Не се научихме на американска предприемчивост, но взехме най-тъпото от архитектурата им


Не се научихме на американска предприемчивост, но взехме най-тъпото от архитектурата им
Мега дивотия е сливането на кухнята с хола, домакинята пече чушки, патладжани и целият този аромат завинаги попива в мебелите
04 Декември 2023, Понеделник, 18:00 ч.
Автор: Лияна ПАНДЕЛИЕВА

Все повече българи предпочитат да купуват повехнали апартаменти от панелки, които се нуждаят от сериозен ремонт, но са смислено построени и правилно разпределени

Из глобалното ФБ село постоянно се пръкват реклами, които понякога си струват разглеждането. 

Та набива ми се в очите реклама за "затворен жилищен комплекс с тухлени къщи на цената на панел, само на 40 км от София" (друг е въпросът, че по наличния път до столицата се пътува над час, поне това казва гуглето).
Отворих един от чертежите на голяма къща в този комплекс - спални бол, пространства.. 

И първото: с влизането през входната врата антрето е толкова малко, че ако сте мама, татко и бебе в количка, няма как да влезете заедно - трябва да се източвате. Евентуално от едната страна до вратата може да се сложи закачалка за дрехи (порт-манто, начи!), но обувките ги слагате на главата си и така продължавате напред. 

Естествено, ама естествено, кухнята, трапезарията и холът са на едно. Сакън, боже опази - кухнята да е отделна. 

И изведнъж се ядосах. От американците успяхме да вземем най-голямата идиотия: в дома да се влиза направо от входната врата, а насреща да са едновременно холът и кухнята. Не се очаква, че човек трябва да се събуе и съответно площта за обувки е за около 5-6 чифта. 

Така първото, което се случва, е страшна свинщина на входа от обувки, защото когато човек се прибира от работа, с децата, или е дете и идва от училище, последното за което мисли е как веднага да вдигне обувките и да ги отнесе в друго помещение, където евентуално е инсталирано място за тях. 

Антрето архитектурно изчезна. Но тук, на нашите ширини то е много необходимо. На първо място: ние не влизаме от гаража, където е гигантският шкаф с обувки, направо у дома. Ние, за разлика от американците, не си лягаме с обувките - нещо, което може да се види във всеки филм. 

В нашата култура предверието е задължително и по хигиенни, и по организационни причини. 

Другата мега дивотия е сливането на кухнята с хола. Бях на гости в богат и просторен американски дом, където се развихрих по нашенски в кухнята и за един следобед сготвих пет различни национални ястия (гьонът ми се спука, бях за победител в Мастър шеф). И какво ми каза шашната домакиня: В целия й живот в кухнята не са готвени пет неща за един ден, всъщност не са готвени пет неща за една седмица. Естествено, кухненското нещо - наложи се да вдигна всички напълно ненужни неща по плота, за да разполагам с половината от плота у дома - е на 1 метър от дивана и на 1 метър от трапезарията - едно щастливо голямо помещение в което най-често правят чай и кафе, а понякога и бъркани яйца. 

Американките не готвят - те взимат няколко готови или полуготови неща и ги затоплят/претоплят и с това прехраната е готова. А българката традиционно е фурия: вчера за едните пухкави кифлички, които правих, в кухнята беше като след взрив: брашно, олио, яйца, тави, купички, ножове, точилка, хартия за печене, четки, други купички, пълна мивка... Да, после миялната ще глътне всичко, но си представям как всичко това става в хола. А като започнат българките да пекат чушки, патладжани, да връткат сърми, да месят козунаци... И целият този аромат завинаги попива в мебелите - да не си разправяме небивалици за страхотната смукателна и антимирисна сила на абсорбаторите. 

Каквито и нови жилищни проекти да погледне човек, навсякъде  американската непригодност е водеща. А и още нещо ще изтъкна: аз обичам работещ телевизор, от дете мога да живея вътре в телевизора. Когато готвя, той постоянно нещо ми бръмчи, дори няма значение дали го гледам. Но съм в ОТДЕЛНАТА кухня. И любимият винаги може да иде в хола и да гледа мач или нещо друго. 

Ако жената, която готви всеки ден, се намира в хола и иска за компания телевизора, какво да прави клетият мъж? И защо, ако той седи в хола, трябва винаги да мирише на манджа? Ами гостите? За да е приятно на всички, не стига само жената да е сготвила, ами трябва до блясък да е лъснала всичко, защото иначе гостите и в хола не бива да влизат. 

Нищо чудно, че все повече българи предпочитат да купуват повехнали български домове и панелни апартаменти, които се нуждаят от сериозен ремонт, но са смислено построени и правилно разпределени. 

Ние не се научихме на американска предприемчивост, но взехме най-тъпото от тяхната архитектура и го направихме на стандарт!

*Текстът е от фейсбук профила на журналиста Лияна Панделиева


В категории: Животът


37
Коментара по темата
37.
ДаКастрирамеСулюПаситто
09.12.2023 07:21:29
0
3
Де да беше само това! А опростачването на нацията ни, успешно поставено и риключено под диригентството на шпионите от Козяк, а англо-краваро- хелуинската ценностна система и норал, която стана символ и еталон за подражание !?
Четете "Доктрината Дъглас", писана след Втората световна война от кравар- шпионин N:1 на ФАЩ Алън Дъглас за да знаете как се стигна до опростачване на нацията ни и защо
36.
колю
07.12.2023 10:59:13
2
8
и аз смятам че по голяма идеотщина няма от това да слееш хола с кухнята, аз си купих апартамет в нова сграда и първото нещо което направих е да разкарам кухненския бокс от хола и да направя едната спалня кухня, няма по голяма тъпотия от това да се готви, да ти бучи аспиратора на главата, да ти трака съдомиалнята ида ти шуми хладилника и да ти вони на манджа хола и да гледаш гнусни чинии в мивката след хранене. това го правят само американците, защото те не готвят и не ползват кухни, понеже са една мързелива сган също като курвентиите в българия. И това е най лесния начин да разбереш дали една жена е курва или не, ако не ти готви всеки ден значи е мастия
35.
орлин
05.12.2023 20:17:39
0
6
Живял съм в Америка под наем и плащах над 80$ застраховка -торнадо на месец, но ако дойде торнадо укритие няма. Плащат ти вещите и дрехите, ако самият ти си наличен
34.
най вече
05.12.2023 17:10:22
5
8
Много интересна дискусия най вече в частта в която мнението е много категорично без абсолютно никакви познания и още не мога да разбера , защо всичките бивши и настоящи комунисти и милионери си изселват децата в Америка-та , а далаверите си ги въртят с Русия-та .
33.
камен
05.12.2023 13:20:41
3
8
Не знам какво си мислите за американските къщи но ние сме заобиколени от земетръсни райони както и у нас представяте ли си колко от така построените американски ще оцелеят Доколкото знам те така строят защото при тях има много торнада като мине и хоп къщата я няма ама с тяхното строителство за два месеца и къщата пак готова
32.
Друго си е панелката
05.12.2023 12:19:11
8
9
Черешата на съветската архитектура
31.
Хаха
05.12.2023 11:36:39
9
10
От статията само едно са пропуснали. Колко по-добре е в Русия в това отношение, та да ожълтят гащите русофилите.
30.
асен
05.12.2023 11:07:41
4
11
Американките действително не готвят като българките защото работят на две три места купуват от суперите или поръчват по телефона доставка на храна и ядат много мазни храни затова и имат толкова дебели хора със свръхтегло не че и у нас няма дебели защото почнахме и ние да ядем бургери пици и всичко вредно като тях
29.
я
05.12.2023 10:58:10
6
11
Всички тук който много разбират я да седнат да погледат малко научно популярни канали и да видят действително как се строят къщите в Хамерика и как се правят ремонтите с чука и хоп стената паднала защото всичко е дървени трегери и помежду някаква като вата и стените са около 5 сантиметра я тук при нас се опитай да бутнеш стена гледах как жени разрушават стените с един обикновен чук ега си къщите предпочитам нашите макар и по малки
28.
Бургас
05.12.2023 10:49:29
0
14
Всеки има право на вкус, включително и госпожата, но мнението й е доста тенденциозно. Архитектурата е въпрос на индивидуални решения и не може да се обобщава толкова повърхностно. Всяко нещо когато се направи с мисъл за удобство и функционалност е оправдано, дори и ремонт на стар апартамент. За да работи аспиратора както трябва и за да вади въздух, трябва да има откъде да влиза свеж въздух в помещението, ако ще и да е от притворен прозорец. Това е проста физика. Американските къщи са от леки конструкции с минимално влагане на бетон и тухли, но това е голямо предимство, относно енергийноефективността им. По този начин в стените се съдържа много по-голямо количество въздух, който е изолатор и не позволява изстиването им и конденз. Това разбира се има и някои минуси, които могат да се избегнат при качествен монтаж и добра поддръжка. Масово сгради се рекламират като строени с качествени материали, но 90% от качеството в строителството е изпълнението, което често не е на ниво. Всичко е строго индивидуално, важно е проектирането и изпълнението.
27.
Аз
05.12.2023 10:48:40
7
6
А бе сельо обуй си обувките отиди до външната тоалетна свърши си работата, че нещо много си се напрегнсл и соца ти липсва ама на кому е нужна кухня вече всеки поръчва храна, защото ако готвиш всеки ден по два пъти не ти стига заплатата за нищо и тези декорятивни кухни не са пещи на ресторант та да се вихриш как е издържала вградената фурна не се знае( те се използват както писа за претопляне, ако е имало много трафик и куриера е закъснял иначе полуфябрикатите са вредни и не ги яж прав си ). По-добре стегнатите 60 70 кв.м да бъдат възможно най-добре усвоени, а не само стени и врати че печката или камината е в хола и да не умирише къщата, а отсреща в оградената стая за кухня млякото е загоряло или запръшката е фанала коричка и изведнъж в голямото ти и просторно антре всичките ти палта якета елечета и прочие са с прекрасен аромат и вседствие на обилното ти готвене се е натрупал боклук, който ти сваляш по асансиора с тези ти палта и леко допринасяш и за аромата на общите площи. Да българина е приел само тъпотии от американците, ама като е толкова изтънчен само се чудя, защо не е оставил някой неща да се правят там където им е мястото на село или на вилата като лютеница компот и печени чушки. Разбирам че ти си си прав за твоята визия за нещата аз за моята ще имаш хейтъри и аз ще имам и затова пазара на имоти е такъв в момента, защото се налага хора като теб да бъдат комшии на хора като мен и стават напрежения между комшииски свади и тъпотии и затова едно време се живееше по-спокойно и имаше добри отношения между хората и празнуваха празниците заедно. Имаше си блок за зидаро мазачи имсше си блок зс кино дейци и т.н. Надявам се да не се обидиш, а да приемеш, че има и друго мнение като монетата ези и тура.
26.
Сакън, “боже” опази
05.12.2023 10:28:44
5
7
“поне това казва гуглето”
“спални бол, пространства..”
“трябва да се източвате.”
“Сакън, боже опази”

Боже защо позволи на хора със дипломи от ПУ “Паисий Хилендарски” да практикуват журналистика?
Лиянчее….. Вие с Викито да не сте сестри?
25.
пачо
05.12.2023 09:01:55
24
15
Госпожо, готвенето всеки ден е основно за бедни хора. А жени готвачки затворени в отделна кухня имаше само през комунизма, животът и хората се промениха.
24.
уфффф
05.12.2023 02:11:27
20
7
Като цяло освен хладилника и кафемашината, микровълнова за пуканки, друго няма какво да се ползва в една кухня. За това пък не пречи да имаш втора, където хората да ти готвят.
23.
Бай....до 21
05.12.2023 01:28:12
20
23
Само в България по времето на бай Тошо не се заключваха домовете бе, педал смотан! Да ти еба путката майна !
22.
Бай....до 21
04.12.2023 23:30:19
4
8
Бил съм там бе, маймун !
21.
към 16
04.12.2023 23:17:06
9
11
Някой доста те е поизлъгал, това да не ти е южна Африка. Можеш и да не заключваш дори, защото хората са научени, че частната собственост е непрекосновена и до като не те поканят никой не влиза ,щото закона ти позволява да реагираш доста крайно на неканени гости
20.
Бай....до 17
04.12.2023 22:43:18
1
11
Да,да ! ВЕрвай си !
19.
??
04.12.2023 22:04:59
22
27
Тая е със сигурност от тия дето палят огън на 2 метра от входа и варят лютеница....била в Америка, живяла в голяма къща ,ама предпочитала панелка....
за какво ли си хабя думите въобще
18.
Лиляна Кухото
04.12.2023 21:34:37
24
28
Лиляно, хем си тъпа, хем малоумна! Понеже явно не ставаш за нищо и са те взели да драскаш статии. Печи чушките у Вас.
17.
От опит знам...
04.12.2023 20:44:00
29
31
Че като си купиш качвствен аспиратор, съобразен с обема на помещението, миризма не се усеща.
16.
Бай....
04.12.2023 20:41:49
12
15
А бе, къщи с по 4-5 резета на входната врата не ми ги хвалете !
15.
Всеки има право на мнение
04.12.2023 20:41:35
7
33
Ами аз живях в къща като нашенското къща-близнак на 3 етажа. По пипнато до съвършенство вътрешно завършване, по удобна вътрешна архитектура и по комфортен летен и зимен климат на къща у назе никъде не ми се е случвало да видя. Незнам как и с какво ги строят но няма мухъл, няма влага, няма студ или нагрети стени. Комфорта е абсолютен. И нека не се забравя, че това е многонационална държава населена от хора с различни култури и навици , но спазващи едни, единствени закони.
14.
ГОЛЕМ, АМА ГОЛЕМ КИКОТ
04.12.2023 20:30:57
22
22
КЕФ МИ Е ДА СЛУШАМ ИЛИ ЧЕТА ОТВОРКОВЦИ С ДЪЛБОКИ КОНСТАТАЦИИ ЗА АМЕРИКА, КЪЩИ, КУЛТУРА И Т.Н. НА ОСНОВАТА НА ,,някой казъл и рекъл,,.ЗА ДА ОПОЗНАЕШ ЕДНА ДЪРЖАВА ТИ ТРЯБВА ПОНЕ ГОДИНА ДА ПОЖИВЕЕШ ТАМ. ТОДОР КОЛЕВ С ДВЕ ДУМИ ГО КАЗА -КОГА ЩЕ ГИ СТИГНЕМ АМЕРИКАНЦИТЕ. ПАНДЕЛИЕВАТА ИЗГЛЕЖДА ДОСТА Е ПОЖИВЯЛА ПО ГЕТАТА НА АМЕРИКА И НЕУСПЯЛА ДА СЕ РЕАЛИЗИРА СЕ ПРИБРА В БЪЛГАРИЯ ДА РЪСИ УМНОТИИ ДОСТА ДАЛЕЧЕ ОТ РЕАЛНОТО.
13.
Нерде Ямбол,нерде Стамбул
04.12.2023 20:11:41
34
32
Спокойно ,нищо не сме взели от Америка(за съжаление). Но сме взели от русия и ни личи от всякъде: корупция,шеробаджинащина,простотия и тесногърдие.
12.
Mm333
04.12.2023 19:50:21
23
26
Мразя всичко Американско и Английско.Все пак съм българин.Но пък искам да влизам с колата направо във всекидневната ,коята пък да е поне 200кв.м.Все пак колата понякога е не само най скъпата вещ ами и по-скъпа от къщата.А такава кола е красива и е перфектна декорация на огромна всекидневна
11.
Капитана
04.12.2023 19:50:01
30
28
Известен още като ХХ, Бай Пеньо, Бай Димо, Морския, Чичкото с чекмекджето, Гошко, Ахмат Сила, Вечна Слава на Бай Тошо и др
Тотолен алкаш, путинофил, кадировец, комунист, БСПар и др обичайни симптоми. Изхранващ се от пенсията, бурканите и домашната ракия на мама, живеещ в панелен
паралелен опростачен свят, тв Алфа, БСтв и в тотална нереалност.
В коментарите си често е "живял" в Германия, Англия, САЩ, но всъщност по-далече от Ямбол и от грижите на пенсионираната си майка, никога не е бил. Безработен, без образование за което, естествено е виновна демокрацията, държавата и ЕС.
Всеки път когато има статия за неудачник, пребил или убил майка си, въпросния полуиндивид обвинява ЕС, САЩ, демокрацията, Герб или държавата. Случвало се е да пише, че истинския българин, трябва да обича Путин до толкова, че да пребие майка си заради него. Мечтата му е да живее в деревянной сортире в Мухосранск, но няма чемодан и рубли, защото се напил и по тв Алфа му казали, че САЩ ще ни нападнат до месец и така скрил чемодана и рублите, че до днешен не може да ги намери.
10.
Променливите ролове
04.12.2023 19:42:26
6
28
Показват войнстваща посредственост и тотална функционална неграмотност!
Типичен е №8, който не прави разлика между аспиратор и аспирантура!
За №7 нямам думи, какъв тъпанар е, явно е капитан на спасителна лодка или в най-добрия случай каботаж....
9.
Див селяндур
04.12.2023 19:26:09
28
37
Това с кухнята са бели кахъри. Аз от години търся апартамент в центъра с външна тоалетна тип клекало.
8.
Xaxaxax
04.12.2023 19:11:10
39
19
Като имаш хубав аспирантура не е проблем... проблема е ,че станахте джендъри...
7.
Капитана
04.12.2023 19:05:59
36
65
Проблема на измислените американски къщи не е как са разположени стаите ами,че са построени от мукава, шперплат и фазер.В Америка къщи от тухли имат само милионерите, останалата паплач живее в имитация на къщи, направени отвън лъскави да хващат окото и при първия по силен вятър къщите им стават кабриолет.За сметка на това обаче си ги плащат като за истински, хаххаха!
6.
бичкията
04.12.2023 18:51:46
32
25
То и името и едно Лияна, кво ни се увираш и усукваш ма! Българският народ е беден и се мъчи да свързва двата края, я бегай докато не си почувствала народното любов!
5.
Рекорд
04.12.2023 18:48:59
29
32
Счупихте Тъпомера!
4.
Госпожо Панделиева
04.12.2023 18:34:37
35
39
моите уважения, но не навсякъде в САЩ от входа се влиза директно във всекидневната и кухнята! Прав е №1-субективно мнение!
Е, и ние харесваме американските просторни къщи, отворените пространства, но те имат необитаеми земи, докато тук, в България, пространствата ни ограничават!
А и Вие,, уважаема госпожо, живяхте дълго време там, а сега плюете!
Не Ви отива!
3.
то
04.12.2023 18:30:45
46
48
Кой пък я пита тази какво харесва и какво не, че се изказва като някаква последна инстанция за нещо строго индивидуално. Егати тъпата лелка. Тия социални мрежи съвсем разклатиха айряна на комплексарите
2.
Местен
04.12.2023 18:24:18
53
55
Що за неадекватно мнение?
Бай Ганьо си знае кухничката от панелката и грам не иска да се чуе за друго.
Съвременни и доказано функционални решения са обединените помещения, но не е мястото за този дебат.
Авторката сигурно притежава или милее за шкаф за вмирисаните им чехли на етажа пред входната врата…
1.
Всезнаещата авторка
04.12.2023 18:15:57
41
70
Има къщи и къщи в огромна Америка, не навсякъде е както в конкретното посетено жилище. И като правило стаите в Америка, дори и в големите градове, са два-три пъти по-големи от тези в Лондон (средна площ).

Изборът на разпределение в дома е толкова субективен, че дори и в отделните семейства има спорове за това. Всичко е доста субективно, това което е удобно за мен е неудобно за друг и обратно.

Затова за мен е смешно възмущението на всезнаещата авторка, опитваща се да наложи своето виждане за неща, които са в голяма степен лични предпочитания.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Средната заплата нарасна, ето колко става Средната заплата нарасна, ето колко става В кои сектори увеличението е най-голямо и в кои най-малко Важен пост за кмета на Царево Важен пост за кмета на Царево Марин Киров е избран за представител на Регионалния съвет в Комитета по наблюдение на Програмата за морско дело, рибарство и аквакултури Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Одитни доклади са изпратени по компетентност и на други органи за сведение или за предприемане на съответни действия Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Общата любимка на братя Аргирови буди завист у 20-годишните, с дъщеря ѝ са като близначки Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Повече от 46 000 граждани от региона подадоха годишните си декларации в срок до 30 април Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Сблъсъкът е само с материални щети, но състоянието на кончето е критично Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? На места ще продължи да има постъпване Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата (ОБНОВЕНА) Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата (ОБНОВЕНА) В деня на изпращането дванайсетокласниците от Випуск 2024 отдадоха почит към учителката Тази Ергенка се оказа доста богата. Вижте с какво се занимава семейството й Тази Ергенка се оказа доста богата. Вижте с какво се занимава семейството й Бащата на Надежда се оказа виден бизнесмен
Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО На кадрите се вижда как Мелъди Фелисиано Джонсън доближава кафемашината и изсипва вътре пликче с неясно съдържание Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Целта е да се ограничи психическият тормоз в училищата Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на кризата в Украйна И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки Ще имат социални придобивки като право на пенсия, отпуск по майчинство и трудов договор Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Руски блогъри пък тръбят за масово бягство на украински войници от Волчанск, след като руснаците превзеха кметството  Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Битката не е само за Украйна, но и за свободния свят, коментира той Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня Млад тираджия слиза от камиона и пита стария:
- Защо като слизаш от кабината, риташ гумите на камиона?
- Да ми се отлепят топките.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, в депресия съм!
- Най-доброто лекарство е да се потопите в работата си!
- Ама докторе, аз карам лайнарка...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Безалкохолната бира е като сутиен на простора - най-хубавото го няма вътре.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори