×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кой ще обясни на тази скърбяща майка, че нито един от виновниците за смъртта на сина й няма да лежи в затвора


Кой ще обясни на тази скърбяща майка, че нито един от виновниците за смъртта на сина й няма да лежи в затвора
Милка Господинова до последно не загуби надежда, че ще има справедливост за смъртта на Стоян Стоянов, но случилото се в последните месеци я съкруши
Тема в развитие
Съдебната гротеска „Гранити” приключи, четат присъдите в понеделник Майката на убития бос на "Гранити" Стоян Стоянов: Да разпуснат съда, ние да се саморазправяме Бащата на екзекутирания бизнесмен Стоян Стоянов не доживя да види убийците на сина си зад решетките Изчезнаха ключови свидетели по делото за убийството на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов И съдружник на убития Стоян Стоянов заподозрян - часове след отвличането Ангел Христев бил на тайна среща край бензиностанция в Пазарджик Любовницата на килъра Индианеца натопи в съда топченгета, подправили й показанията Магистрат от Върховния съд последно видял жив отвлечения шеф на „Гранити” Ухо в Бургаския затвор за убийството на шефа на „Гранити”? Любовницата на убития бизнесмен Стоянов оттегли иска си за 600 хил. лв. Съдия Захариев гони журналисти от буксуващото дело за убийството на бизнесмена Стоянов Тръгна мегапроцесът за убийството на бизнесмена Стоян Стоянов Любовницата на убития Стоянов иска 500 000 лв. кръвнина, делото пак зацикли Галин Костов дава милион и 600 хиляди, съдът го пуска под домашен арест Заради пробойни на прокурор, за 4-ти път връщат делото „Гранити” Четвърти обвиняем по делото "Гранити" прибран зад решетките Прокурорът по делото „Гранити“ е луд?
виж още
скрий
15 Ноември 2023, Сряда, 15:40 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, видео и снимка: Иван КОЛЕВ

След 15-годишна съдебна сага делото приключва по абсурден начин – половината обвиняеми бяха признати за невинни, а тези, които бяха осъдени няма да „лежат“ и ден

След изтощителен процес, преминал през три съдебни района – Бургас, Варна и Велико Търново и продължил повече от 15 години най-после влязоха в сила присъдите за убийството на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов, бивш собственик на проспериращата някога строителна фирма "Гранити". (ВИЖТЕ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

Това обаче е единствената добра новина. Лошата е, че накрая ще се окаже, че нито един от виновниците няма да лежи в затвора. От петима обвиняеми в началото до края на процеса останаха само трима.

Осъденият като поръчител Станислав Михайлов е в неизвестност от 2009 година и българските власти или не искаха, или не можеха да го открият. Според оперативни данни той живеел под чужда самоличност в Испания, но така и не е открит. През лятото на т.г. бившият шеф на Агенцията по държавни вземания бе признат за виновен и осъден на 20 години затвор, които очевидно няма да изтърпи.

Абсурдното е, че и още един от осъдените – Стоян Колев, сочен от прокуратурата за организатор на покушението, също няма да влезе зад решетките. Той е осъден на 18 години затвор, но малко преди произнасянето на Върховния касационен съд (ВКС) изчезнал безследно. Обявен е за общодържавно и международно издирване. Уж се издирва, уж семейството му се наблюдава, но едва ли има наивници, които вярват, че ще бъде открит.

Парадоксалното е, че и третият осъден, също се очертава да не „лежи“ за убийството на Стоян Стоянов. Става въпрос за Стоян Петров, получил 20-годишна присъда като съучастник в отвличането и убийството на бургаския предприемач. В момента той изтърпява във Варненския окръжен затвор друга 20-годишна присъда, отново за убийство. Както Флагман.бг вчера писа Петров е поискал кумулация на двете наказания и обявяване на едно общо. На първа инстанция съдът е бил благоразположен към двойния убиец и му е дал обща присъда от 20 години (!). Той е приведен в затвора през 2010 година, а това означава, че вече е изтърпял голяма част от наказанието си и съвсем скоро може да се възползва от условно предсрочно освобождаване или директно да излезе навън, ако се е окаже, че се е трудил зад решетките. Финалното решение за кумулирането на присъдата е в ръцете на Апелативния съд в Бургас, който на 20 ноември ще разгледа жалбата на прокуратурата. От държавното обвинение искат Стоян Петров да получи за двете престъпления минимум 30 години.

Флагман.бг се срещна с опечалената майка на Стоян Стоянов – Милка Господинова, която живее в родната му къща в Сливен. Милка загуби своя спътник в живота – бащата на Стоян Стоянов - Господин, който не докача справедливост и през 2016 година си отиде след кратко боледуване.

„След като делото е приключило, след като ВКС се е произнесло, защо нищо не става? Къде са тези хора? През цялото време на нас не ни се даваше никаква информация, а техните права бяха защитени отвсякъде. Всеки имаше по двама адвокати. Никакви мерки не мога да предприема! Мога ли самостоятелно да вървя и да ги издирвам? Ако съд, прокуратура и полиция не си свършат работата – какво мога да направя аз“, каза пред камерата на Флагман.бг Милка Господинова, вижте нашият разговор във видеото:

Милка е загубила доверие в справедливостта на съдебната система.

След смъртта на Стоян Стоянов тя се заема с отглеждането на сина му Герман, който твърде малък, остава пълен сирак.

Момчето е истински гений, казват негови учители от Сливен, които се гордеят с успехите му. Днес той работи в проспериращата фирма в София и по всичко изглежда, че е един успешен млад мъж.

Баба му Милка с радост отбелязва, че е взел най-доброто и от майка си, и от баща си. Стоян Стоянов има и още едно дете – от връзката му с Мария. 15-годишната Стеяна живее при майка си във Великобритания. Мария е запазила отлични отношения с Милка Господинова и до ден днешен.

 


В категории: Темида


От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
9
Коментара по темата
9.
Гостожо
15.11.2023 19:51:19
0
18
ГОСПОЖО ПОЖЕЛАЙТЕ ИМ СЪДБАТА НА СИНА ВИ НА ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ В ДЕЛОТО ЩОМ Е СПРАВЕДЛИВО ВСИЧКО НИКОЙ ДА НЕ Е СЪРДИТ
8.
Ами
15.11.2023 18:38:52
0
8
Като си шеф на Топливо и ти направят няколко дела за изчезнали огромни средства и като ти ги прекратят прокурорите. После същите прокурори и съдии ще я свършат същата и като те убият.
Като крадеш взимат като те убият си мъртъв и не плащаш и взимат от живите които са те убили.
7.
Пешо кура
15.11.2023 18:15:06
1
12
Прокуратурата и съда за тези които трябва да защитават живота и здравето на хората а вместо това те ги унищожаватсъс всеки изминал ден
6.
Пишлемето
15.11.2023 17:02:43
0
15
Европа- върховенство на закона! От целият седебен процес ,най виновно е правораздаването в лицето на съд и прокуратура.
5.
Допълнение към 4ти ком
15.11.2023 16:58:06
5
13
А трети престъпници в съда, в следствието, в законодателната власт ще оправдаят тези които са го бастисали. Самия капиталистически строй е престъпен. Щом от Белене ги изкараха и ги направиха ангели, какво да говорим. Престъпниците гърбят и избиват народа, друг тях ги гърби и избива, а някой престъпник в съда и ги оправдава. Но най големите престъпници, мислят тези закони и ги защитават ЗАКОНОДАТЕЛИТЕ .
4.
Вие и обяснете !
15.11.2023 16:48:42
11
16
" Кой ше обясни на тази скърбяща майка " ? Обяснете и вие бе флагмани. Обяснете и че алчността на сина и, както и на всички ненаядени бизнесмени които иска и искат повече, гърбят ли гърбят народа, трупат богатства, имоти, води до това. Други искащи, такива като него, престъпници, да го бастисат и да се опитат да му отнемат заграбеното без никакъв труд. Къщата на тази майка и тя е от там. Е обяснете и истината. Напишете една статия за това. За безграничната алчност на капиталиста.
3.
dora
15.11.2023 16:24:09
2
14
Калина Чапкънова, Ангел Георгиев са причина за всички неблагополучия поради некадърнбост и глупост!!!!!.,,,,,,,,,,,,,щ пк
=
2.
*********
15.11.2023 16:11:56
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
1.
Мдааа
15.11.2023 15:59:57
1
49
Корупцията в съдебната система е потресаваща!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори