×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Собственикът на замъка Тумпалов води лъжесвидетели, твърди рекетираният Васил Петров


Собственикът на замъка Тумпалов води лъжесвидетели, твърди рекетираният Васил Петров
Георги Тумпалов, придружен от адвоката си Георги Костадинов, е видимо спокоен докато чака пред съдебната зала
02 Ноември 2011, Сряда, 14:34 ч.
Автор: Правда СТОЯНОВА

Запалили му две лодки, заплашвали го, че ще го изкормят, ще го върнат с краката напред

„Подложен бях на страшен тормоз. Биха ме, заплашваха ме, че ще ме изкормят, че ще ме отвлекат и върнат с краката напред“, оплака се Васил Петров от Свети Влас днес в Бургаския окръжен съд. Според обвинителния акт на прокуратурата той е бил рекетиран от собственика на замъка край Равадиново Георги Тумпалов, който застана на подсъдимата скамейка.

Пълен поврат обаче претърпя развитието на делото. Страстите се нажежиха до крайност при разпита на свидетели, вещи лица и направената очна ставка.

„Тумпалов си е подготвил лъжесвидетели“, заяви преди процеса потърпевшият Васил Петров.

Собственикът на замъка бе изправен съд по обвинение в изнудването на Петров, което било още от 1998 г. Негов съучастник е пък лихварят Атанас Желев, сочат събраните от прокуратурата доказателства.

„Тумпалов ме изнуди да му подпиша запис на заповед за 25 000 долара. Измамен бях и да прехвърля 5-етажната си къща в Свети Влас, за която получих къща в кв.“Победа“, а после ми взеха и нея“, оплака се Петров.

Тумпалов рекетирал семейството, като от края на юли до края на ноември 1998 г. искал от тях 25 000 долара, сочи обвинителния акт на прокурор Керка Дюлгерска.

Лихварят Атанас Желев пък принудил съпрузите Васил и Ценка Петрови да заменят голямата си къща и заведение в центъра на Свети Влас срещу съборентина в непрестижния бургаски квартал „Победа“. Три дни след това къщурката в циганския квартал отново била прехвърлена на негово име. 

Подписите на Петров при сделките са автентични, заявиха днес в съда три вещи лица – графолози. Така заключението на първата експеритза по делото бе изцяло оборена. Според извършилият я Щерю Николов подписите на Васил Петров, положени под нотариалните актове са подправени.


 От страшен тормоз се оплака рекетираният Васил Петров

Заключението на последващата тройна експертиза, в която участва същият специалист-графолог обаче е коренно различно – подписите са автентични. „Различията са в рамките на вариантност на подписа“, заявиха пред съда и тримата експерти.

„Никакви 25 хиляди долара не съм взел – нито от Сашо, нито от Тумпалов, това са нагласени лъжи от Тумпалов. В Несебър в полицията имаше очна ставка между мен и Тумпалов. Аз го накарах да се закълне в дъщеря си, че говори истината, но той не се закле“, обясни Васил Петров.

Самият Георги Тумпалов има съвсем друга версия за случилото се. Засега той не е дал още обяснения пред съда. Собственикът на Равадинския замък заяви пред магистратите, че ще говори едва, след като изслуша какво ще кажат всички свидетели и ескперти. Дотогава ще пазя мълчание и пред медиите, заяви Тумпалов.

Делото продължава и утре.

Очна ставка

Очната ставка между Васил Петров и Сашо Сълков съвсем задълбочи противоречията по делото. Ето какво отговориха двамата на поставените им въпроси:

Адвокат Петя Калайджиева: Каква сума Ви поиска Васил?

Сълков: 25 000 долара, но съм ги давал на части. Васил не ми е казвал „дай ми 9 000 долара“. Дадох му толкова, защото толкова имах тогава.

Васил Петров: В ресторанта аз поисках на Сашо 10 000 долара. Като тръгнахме за София, той уреди парите по пътя. Каза ми - „намерих 9000 долара, стигат ли?“. Казах му – да. Като стигнахме в София - донесе ми ги и аз ги взех.

Адвокат Калайджиева: Вярно ли е?

Сълков: Да, в София му дадох 9 000 долара, но не ми е казвал, че са му достатъчни.

Адвокат Калайджиева: Каква ви беше уговорката за връщането?

Сълков: Уговорката беше връщане плюс съдружие. След края на сезона да ми върне 9-те хиляди, а след това сме партньори 50 на 50%.

Васил Петров: Това не е вярно. Аз предложих 10% лихва, а той ми каза – не, ще делим печалбата от сезона 50 на 50, като отделно ми върнеш 9 000 долара. Аз се съгласих.

Сълков: Не беше така.

Адвокат Калайджиева: Ходихте ли на откриването на ресторанта на Васил? Свирихте ли на китара, пяхте ли с дъщеря си?

Сълков: Това са глупости!

Васил Петров: Така беше.

Адвокат Калайджиева: Вие пеете ли, свирите ли? Дъщеря Ви пее ли?

Сълков: Да, обичам да свиря и пея, а дъщеря ми е известна певица.

Съдия Пламен Синков: Коя е дъщеря Ви?

Сълков: Певицата Сантра. Искам да кажа, че винаги съм му давал пари, а не съм искал. Бяхме съдружници. Дадох му 3 500 долара в Слънчев бряг. После му дадохме още 12 500 долара/б.а. на предишния си разпит Сълков обясни, че тези пари е взел от Тумпалов/.

Васил Петров: Няма такова нещо, това е пълна лъжа!


В категории: Темида


Кой да почерпи днес
Кой да почерпи днес 05/05/2024, Неделя 12:43 0
8
Коментара по темата
8.
нaблюдaтел
01.05.2016 22:45:29
0
1
Тумпaлов, кой не го знaе, бивш полицaй, шеф нa клон нa първa чястнa милиция от където и дръпнa нaй-много с мaтериaлa в смутните години, a в последствие от редицa крaжби,измaми,рекети и всякaкви тaкивa делaверчици,жaл ми е зa човекa които си е зaгубил къщaтa.
7.
Nikol
03.02.2012 22:14:59
2
2
Ne prikazvajte prazni prikazki i prostotii bez pokritie.Poznavate li go tozi 4ovek,4e da go pluete taka.Selianduri i zavisnizi ste vie......!!!!!
6.
Vlado
03.11.2011 09:09:18
1
6
Тумпалов заслужава доживотен и заради това за рекета, и заради уреждането на заменки на земи в Созополско. Дясната ръка на Доган. Доган му гостува няколко пъти и аз лично имам приятели присъствали на срещата на Доган с Тумпалов. Мекере. Всичко да му вземат, тъй като няма и капка честен труд вложени никъде. Всичко с което се занимава е или нелегално или полулегално такова. Затвор доживот! И не само за него, а всички като него!
5.
анонимна
02.11.2011 19:59:05
1
13
Доживотен затвор за престъпника Тумпалов и за подкупените му лъжесвидетели !!!
4.
кака Донка
02.11.2011 19:34:23
2
13
Това момченце Тупалов ли Тъпанаров ли не продаваше ли краставици пред "Черно море"-той е той е -аз съм си купувала корнишони от него.
3.
кака Донка
02.11.2011 19:34:18
1
8
Това момченце Тупалов ли Тъпанаров ли не продаваше ли краставици пред "Черно море"-той е той е -аз съм си купувала корнишони от него.
2.
Валерия
02.11.2011 15:56:36
2
13
Вижте кой е защитника на Тумпалов,адвокат Костадинов,бивш служител на ДС и партиен секретар в МВР Царево.Най мразеният човек в Бургаска област.Винаги е защитник на всички далавераджии,мошеници и убийци.Сега е "бистра вода не напита" общински съветник от ДСБ в община Царево.Тумпалов и Костадинов са пълни ГОМНАРИ,само бесило за тях и дълбоко заравяне да не миришат.
1.
феодал
02.11.2011 15:12:12
2
19
и от самолет си личи че тоя тумпалов е абсолютен бабаит, като тия от рисунките за средновековието и явно той самия се изживява като такъв че смята че най-му подхожда замък, не по-малко.надут и кух комплексар е тумпалов, освен че е рекетьор и мерзавец
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Родните гимнастички разбиха конкуренцията в Баку навръх Великден Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден 
Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори