×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Собственикът на замъка край Равадиново на съд за рекет от 25 000 долара


Собственикът на замъка край Равадиново на съд за рекет от 25 000 долара
Самият аз поисках това дела да приключи най-после“, казва пред „Твоят ден“ Тумпалов
07 Септември 2011, Сряда, 15:22 ч.

Изнудваният В.П. от Свети Влас подписал запис на заповед пред нотариус Огнян Желев

Созополският предприемач Георги Тумпалов, който е собственик на прословутия замък в Равадиново, ще бъде изправен на съд за рекет, съобщава днес в. „Твоят ден“. Делото е насрочено за 20 септември, а Окръжната прокуратура е внесла обвинителен акт, според който Тумпалов ще бъде атакуван по чл. 214, ал.2 от Наказателния кодекс.

Според прокуратурата през далечната вече 1998 година Тумпалов рекетирал семейство от Свети Влас, като от края на юли до края на ноември искал от тях 25 000 долара. На 19 ноември изнудваният В.П. подписал запис на заповед, с който безусловно се съгласил да заплати сумата на 15 декември в български лева по фиксинга на деня.


С оригиналната си архитектура и градините си замъкът на Тумпалов е вече туристическа атракция


В същия процес обвиняем ще бъде и Атанас Георгиев, който принудил същото семейство – В.П. и съпругата му Ц.П. да заменят триетажна къща и заведение в центъра на Свети Влас с негов имот в престижния бургаски квартал „Победа“. Семейството трябвало да доплати и 40 800 000 деноминирани лева (днешни 40 800 лева). Замяната на имотите станала на 17 май 1999 година пред същия нотариус Огнен Желев, който е поет с китара в свободното си време. Същия ден Атанас Георгиев принудил съпрузите от Влас да упълномощят трето лице, което да се разпорежда с имота в кв.“Победа“. Три дни по-късно, на 20 май, третото лице прехвърлило имота обратно на Георгиев, твърди вестникът. Така В.П. и Ц.П. били лишени от къщата си, която по онова време е оценена на 246 000 000 деноминирали лева.

Разследването срещу Тумпалов започна преди повече от 2 години, а комисията „Кушлев“ наложи запор върху замъка му, който е на път да се превърне в голяма туристическа атракция. Павлин Иванов, шеф на регионалната комисия „Кушлев“, потвърдил пред вестника, че запорът все още е в сила.

„Навремето имах глупостта да дам пари на непознат човек, когото не познавам. Той забрави да ми ги върне и изчезна, нямаше го три години. След това се появи и започна да се жалва срещу мен четири години по-късно. Разполагам с преки свидетели, имам изпълнителен лист и му запорирах къщата. Самият аз поисках това дела да приключи най-после“, казва пред „Твоят ден“ Тумпалов.

Според чл.214, ал.2 от НК, ако бъде признат за виновен, той може да получи от 5 до 15 години затвор, глоба от 5 до 10 000 лева и конфискация на една втора от имуществото.


В категории: Темида


4
Коментара
Кой да почерпи днес
Кой да почерпи днес 05/05/2024, Неделя 12:43 0
4
Коментара по темата
4.
гошко
08.09.2011 06:55:30
0
9
тумпала дал пари на непознат!!!!всички от созопол и околноста знаятч че този разбойник само взема. и ако не му ги дадат доброволно,използва сила. на това му викат рекет нали
3.
Фирма ОДМВР-Бургас
07.09.2011 23:13:42
1
2
полицаите са откачили
Тумпала може да иска да приключи, ама на полицаите това им е работата, да те държат в невидение. На ли на това ва учат в Симеоново, измекяри.
2.
опааааааааа
07.09.2011 21:30:51
1
4
тумпал у пандиза ши мислиш повече ,лайняр
1.
Полицейска Схема за Събиране на Пари
07.09.2011 19:42:33
2
8
Павлин Иванов и жена му лично са искали пари от различни лица от средният и дребният бизнес в БУргас за покровителство и да не бъдат обвинени в престъпни групи.

Павлин Иванов работи заедно с шефа на полицията- Милен Димитров и други полицаи включително и такива от служба БОП в разработването на различни схеми по забъркване на хора в престъпна дейност с цел събиране на пари.

Използват член 214 за каквото и да е било, без да носят лична отговорност за злоупотреба с дадената им власт.

Крайно време е да им се пойска лична отговорност и връщане на военният съд.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Родните гимнастички разбиха конкуренцията в Баку навръх Великден Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден 
Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори