×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Гешев: Ако се наведем сега, повече няма да можем да се изправим


Гешев: Ако се наведем сега, повече няма да можем да се изправим
Мафията днес разполага с политически ресурси, каза обвинител №1
11 Юни 2023, Неделя, 11:59 ч.
Автор: Флагман.бг

Утре ВСС продължава изслушването на главния прокурор, за да изясни в какво психологичното състояние е бил той по време на пресконференцията на 15 май, в която изрече думите „политически боклук”

Отвъд емоциите след 14-часовите изтощителни дискусии, които предизвикаха полярни реакции в обществото, мога да кажа още няколко думи на колегите си от ВСС. Те няма да са нещо по-различно и ново от това, което те знаят. Но съм длъжен да напомня, че всички ние, водени от отговорностите, пред които сме изправени, не трябва да забравяме, че сме дали клетва и сме се врекли пред обществото и себе си да съблюдаваме, спазваме и гарантираме върховенството на Конституцията и законите на страната. Да пазим независимостта на Съдебната система и да не позволяваме външно вмешателство, независимо откъде идва то", каза главният прокурор Иван Гешев, цитиран от БГНЕС.

"За съжаление през последните месеци пред очите на цялата нация и международната общност ставаме свидетели на безскрупулни опити за погазване на Конструкцията и на законите на държавата. И тук държа да подчертая, и моите колеги от ВСС трябва да знаят, че тези опити не са насочени само и единствено към отстраняването на главния прокурор, независимо кой е той. Това е само първата стъпка. Тяхната цел е много по-дълбока, опасна и ретроградна.

"Силите на мрака", както аз ги наричам, имат за своя основна цел - чрез финансовите и икономически ресурси, които откраднаха в годините на прехода, и с подкрепата на външни фактори да ни държат в подчинение, да ни разколебават в демократичния избор, който направихме, или ако е възможно дори да ни извадят от ЕС и НАТО. Мафията днес - очевидно и за мое огромно съжаление - разполага и с политически, и с медийни ресурси, чрез който определя дневния ред и налага своите престъпни и зловещи намерения. Разчита на късата обществена памет и най-вече на изкушенията, пред които мнозина не могат да устоят", казва още главният прокурор.

"Изкушенията, на които и Мефистофел се отдаде като продаде душата си на дявола. Бруталността на мафията е очевидна, но и лесно разпознаваема. Методите са известни. Първо търсят споразумение като Фауст, после поставят ултимативни условия със заплахи, а след това реализират заплахите. Нима не видяхте - всичко това се случи пред очите ни в последните няколко седмици! Нали? На първо място тези сили се целят в съдебната система и искат да я овладеят. Ако това стане факт, постигат всичко. Подчиняват политическия, икономическия, медийния и социалния живот дори на своите нечисти цели. Но аз вярвам, че трябва да бъдем пазители на закона, а не на пепелта му. Вярвам, че ако се наведем сега, повече няма да можем да се изправим!", допълва Гешев. Миналата седмица Гешев съобщи, че му предстои пътуване в ЕП.


В категории: Политика


Флагман.БГ Над 46 000 зрелостници се явяват на втора матура Над 46 000 зрелостници се явяват на втора матура 20/05/2024, Понеделник 07:08 0
Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 6
16
Коментара по темата
16.
Дупедавец Гъзов
11.06.2023 23:46:27
1
0
Хааааа…. Каскет, че ти си се родил наведен! И в тази поза ще си останеш.
15.
Вече
11.06.2023 18:55:11
0
1
не се знае Кой от коя мафия Е
14.
Efo
11.06.2023 15:56:00
2
5
Каскет май май ти си човек на мафията, затова се опъваш толкова яростно. Явно имаш още някои недовършени поръчки, а кинтите си взел предварително.
13.
По точно
11.06.2023 15:31:53
2
14
Ако се наведа сега, повече не мога да се изправя.... Така щеше да каже един честен порядъчен човек!!Мафията мошениците олигарсите и русофилите Говорят винаги в множествено число Винаги от името на народа.
12.
Абе
11.06.2023 15:30:58
1
24
Гешев, ми ти стана главен прокурор наведен!
Колко повече да се навеждаш?
11.
Става лошо когато
11.06.2023 13:33:24
3
25
някой началник в някаква система започне да уеднаквява личността си със системата .
И започва да говори в "царско множествено число" за себе си!
Засега атаката е единствено и само срещу него, срещу Гешев, неуместно е да вкарва "Ако се наведем ..."
Кои сте вие,които се навеждате и изправяте и сега какъв "фронт" създава Гешев -ОФ на съдии и прокурори, които да не позволят никакво разбутване на статуквото им ?!
Ако всяко сменяне на някакъв началник в България го разбираме като "овладяване на системата" то съвсем сме я втасали -един началник на отдел няма да може да бъде сменен дори да е най-големият некадърник и мошеник!
10.
Кривак
11.06.2023 13:26:36
3
35
Мачкай, Каскет! Така и така ще изгориш, направи поне едно добро отърви ни от Банкянския толуп и заколи прасето.
9.
И от кога
11.06.2023 13:25:15
1
21
съдии и прокурори пък били те и от ВСС станаха психолози, та да преценят психологическото състояние на Гешев !??
За тази работа си има специалисти, наричат се психолози , а може би и психиатри ще бъдат нужни !
8.
запознат
11.06.2023 13:07:26
1
34
Гешев като каза "А", кажи и "Б". Не само да дрънкаш празни приказки за собствена защита. Днес ще правя изявление, утре ще правя изявление. Ами направи го накрая това изявление.
7.
Пепи рублата от Дубай
11.06.2023 12:57:51
2
20
Паля си пурата и се излягам под чадъра да гледам.
6.
Душата
11.06.2023 12:52:51
4
13
Не се навеждайте, че много боли като влезе.
5.
Konopa
11.06.2023 12:38:34
4
29
Гарван гарвани око не вади,но тоз взе да не играе хорото и може да му намажат ските,всичко е до време...дори и схемите.
4.
Kasket Kangol ot vtorata upotreba
11.06.2023 12:33:57
5
8
Toz 6veicarski govori li 4e ima tam milioni
I 6to tam
Nqma doverie na balgarskite banki li
V Sibank namq li dengi

?
3.
R
11.06.2023 12:28:55
3
23
А НЕ СА ли боклуклуци ? Лъснаха им всичките схеми и не им пука . Държавата на наглоста !
2.
Въпрос от народа
11.06.2023 12:18:46
3
45
А защо ,до сега главата ви беше заровена отзад? Защо след като Бойко Борисов ,реши да ви жертва ,се раздвижихте ? Чакаме адекватно отговори.
1.
Чакаме отговор
11.06.2023 12:08:53
4
53
Гешев,осведоми ни,като единствен кандидат за главен прокурор и наблюдаващ прокурор по делото КТБ,КОЙ окраде активите и парите на банката и вложителите и.Защо сега излизат документи свързани с Бойко Борисов и негови депутати?Взимал ли е Цацаров пари от Цветан Василев по 100хил€месечно?Каква е връзката между Пепи еврото,Пеевски и ДПС?Кажи за банковите ти сметки в Швейцария (6млн.франка и 2млн.€),как са придобити и за какъв период от време?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Над 46 000 зрелостници се явяват на втора матура Над 46 000 зрелостници се явяват на втора матура Над 20 хиляди ученици от професионални гимназии ще защитават дипломен проект Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е имал психически разстройства Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Той вече се е срещал със собственика на варненци Павлин Николов Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева
Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Няма признаци на живот в останките, съобщи ръководителят на иранския Червен полумесец Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък Падна хеликоптер с президента на Иран Падна хеликоптер с президента на Иран Инцидентът е станал близо до Джулфа, град на границата с Азербайджан С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори