×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Роберт Фицо дойде в съзнание след тежката операция
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Откриват мащабен форум на Google в София
  • Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци
  • Путин пристигна в Китай на държавно посещение
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Приморско с троен повод за радост – откриха Центъра за спешна медицинска помощ навръх празника на града 24 май


Приморско с троен повод за радост – откриха Центъра за спешна медицинска помощ навръх празника на града 24 май
Днешният ден е паметен за морския град, Лято 2023 ще бъде първото, в което туристите ще имат достъп до бърза здравна грижа
24 Май 2023, Сряда, 14:50 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ, Снимки: Авторът

В морския град официално отвори врати дълго чаканото здравно заведение, специално за случая дойдоха министърът на здравеопазването и министърът на туризма

Приморско откри летния сезон навръх празника на града 24 май. На специално организирана церемония морският град не само показа готовност за Лято 2023, но и обърна нова страница в здравеопазването за региона с разкриването на медицински център.

Домакин на паметното събитие бе кметът д-р Димитър Германов, а гости бяха министърът на туризма Илин Димитров, министърът на здравеопазванеъо д-р Асен Меджидиев, областният управител проф. Мария Нвйкова, председателят на ОбС-Приморско Златина Тюлиева и зам.кметът арх. Петко Гечев. Пред публика от най-малко 300 човека в центъра на града те поздравиха жителите за празника, за откиването на активния летене сезон и най-вече за новата, важна придобивка - Центъра за спешна медицинска помощ, който ще обслужва шестте съставни селища в морската община.

„Днес имаме двоен повод – прекланяме се пред делото на Светите братя Кирил и Методий, но и нашия патронен празник. Горди сме с това, защото във времена, в които всичко е преходно, какво по-устойчиво ни е останало от буквите, които пазим от IX век? Във времена на разделение, какво успява да ни държи заедно, ако не словото и делото на Левски, Ботев, Яворов? В Приморско знаем, че да празнуваме на 24 май е не само привилегия, но и отговорност. Затова сме горди, че в нашата община няма нито едно дете до 18 г., което да не ходи на училище или предучилище. Благодарни сме на нашите учители, които успяват да бъдат и пример, и вдъхновение. Благодарим и на всички, които работят за култуарта. Община Приморско оказва пълна подкрепа на всички читалища в шестте населени места”, започна словото си кметът д-р Георги Германов.

Той благодари и на гостите от държавата в лицето на министъра на здравеопазването д-р Асен Меджидиев, министъра на туризма Илин Димитров и областния управител проф. Мария Нейкова за подкрепата, която е срещнала Община Приморско за подкрепата при изпълнението на толкова важни проекти за региона. Германов визираше днешното откриване на Центъра за спешна медицинска помощ в морския град – проект, който е чакан за жителите и гостите на града и общината от над 20 години.

Очаква се ръст на туристите през Лято 2023 г., разкри министърът на туризма Илин Димитров. Според прогнозите на ведомството, той ще е между 5 и 7% спрямо предходната година. „С удоволствие разбрах, че Приморско ще предложи повече паркоместа за гостите, както и система за пречистване на водите. Но нека не забравяме, че личното отношение към гостите е ключово и че в туризма не трябва само да се работи, но и да се консумира”, каза Димитров пред публиката на амфитеатралната сцена в центъра на града.

Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев сподели, че е радостен да е в Приморско навръх 24 май. Той припомни, че служебният кабинет е помогнал градът да има свой медицински център. „Това не е само наша заслуга. Кметът на Приморско и областният управител проф. Мария Нейкова положиха огромни усилия, за да се случи това. Те са хора, които вие трябва да пазите и да цените, защото те милеят за града и искат да направят всичко възможно за вас”, заяви д-р Меджидиев.

По думите му, преди около месец е подписан Меморандум между Министерството на здравеопазването и общините Царево, Приморско и Созопол с УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов” за подсигуряване на допълнителни екипи за летните месеци. „Можете да бъдете сигурни, че в този период ще имате адекватна медицинска грижа. Гордея се, че го направихме и дори като обикновен лекар, аз ще продължа да бъда с вас, когато се върна на работното си място”, обърна се министърът към приморчани.

Центърът за спешна медицинска помощ в морския град е важно и дълго чакано здравно заведение. В продължение на над 20 години, в които влизат и трите досегашни мандата на д-р Димитър Германов като кмет, той не можа да се реализира, въпреки опитите на няколко поредни редовни правителства. В рамките на около 6 месеца обаче служебният кабинет е успял да задейства видно замръзените процедури и да реализира тази мечта за морския град.

 




В категории: Приморско


Флагман.БГ Ето какво време ни очаква днес Ето какво време ни очаква днес 16/05/2024, Четвъртък 08:02 0
Путин пристигна в Китай
Путин пристигна в Китай 16/05/2024, Четвъртък 07:03 7
14
Коментара по темата
14.
Вътрешен
31.05.2023 20:48:29
0
0
Много му се смяха на ветеринарчето. Къде ги прекара по тея пътеки плочки няма ще се премажат бре митка
13.
*********
25.05.2023 20:14:50
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
12.
медик
25.05.2023 13:25:09
0
3
Три месеца Пироговци /Меджидиев е от там / ще осигуряват персонал и ще гушкат паричките /плюс безплатен плаж/ ! А останалите 9 месеца ми е чудно откъде ще намерят лекари,фелдшери,сестри и шофьори ?!!
11.
Койчо
25.05.2023 06:49:07
0
3
Абе случват се нещата,малко бавно но се случват.Дано дръпне напред Приморско,че и зимата да има живот.Абе кой я направи тази сграда,, поликлиника,,че не помня??
10.
До 7
24.05.2023 20:50:52
0
2
Много си тъп/тъпа . Това е спешна помощ , а не болница.
9.
Стар ерген
24.05.2023 20:49:09
3
0
вече ми липсва едно коментарче за хотелче от соца и пази Боже и закриляй , добре ли си , да не е станало нещо че още не си се включил ?
8.
Аз
24.05.2023 19:42:41
1
3
Името на кмета е Димитър,а не Георги. Една статия без грешки не можете да напишете!
7.
До 6
24.05.2023 19:33:23
3
2
Дава,ама сега ще лекуват и рак!
6.
Neron
24.05.2023 19:06:01
0
3
То Спешно си имаше и преди уличката зад училището...
5.
Lil john
24.05.2023 16:45:36
0
2
Kade e kasierat na dancho? Gaikov potana kato kotva taman nabra skorost i se izloji kat parle.
4.
*********
24.05.2023 16:40:52
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
3.
*********
24.05.2023 16:18:10
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
2.
*********
24.05.2023 15:59:43
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
1.
0o
24.05.2023 15:32:32
0
1
Primorsko grad na me4ti
Vladimir Visotzki puskaha li na Tonkolonite
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Стряскаща статистика! Над 1 млн. българи нито учат, нито работят, нито чакат помощи Стряскаща статистика! Над 1 млн. българи нито учат, нито работят, нито чакат помощи Средностатистическият профил на неактивните у нас е жена на 56 години, със средно образование, която живее в град Ще спрат ли бунта на ректорите с обещаните 39 млн. лева? Ще спрат ли бунта на ректорите с обещаните 39 млн. лева? Още 184 млн. лева трябват за заплати, каза проф. Миглена Темелкова Прогноза за лято 2024: Сезонът ще е по-добър от миналогодишния Прогноза за лято 2024: Сезонът ще е по-добър от миналогодишния Първите туристи у нас пристигнаха на 2 май и са от Великобритания Средната заплата нарасна, ето колко става Средната заплата нарасна, ето колко става В кои сектори увеличението е най-голямо и в кои най-малко Важен пост за кмета на Царево Важен пост за кмета на Царево Марин Киров е избран за представител на Регионалния съвет в Комитета по наблюдение на Програмата за морско дело, рибарство и аквакултури Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Одитни доклади са изпратени по компетентност и на други органи за сведение или за предприемане на съответни действия Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Общата любимка на братя Аргирови буди завист у 20-годишните, с дъщеря ѝ са като близначки Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Повече от 46 000 граждани от региона подадоха годишните си декларации в срок до 30 април Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Сблъсъкът е само с материални щети, но състоянието на кончето е критично
Гардовете на Фици действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фици действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО На кадрите се вижда как Мелъди Фелисиано Джонсън доближава кафемашината и изсипва вътре пликче с неясно съдържание Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Целта е да се ограничи психическият тормоз в училищата Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на кризата в Украйна И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки Ще имат социални придобивки като право на пенсия, отпуск по майчинство и трудов договор
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Учителката пита ученик:
- Кажи ми, какво знаеш за Луи 16-ти?
- Отрязали са му главата г-жо.
- Друго?
- Друго не са му рязали.
Виц на деня Виц на деня - Започнах работа в администрацията!
- Какво по-точно?
- И аз не мога да ти кажа...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-добре да хвърлиш букета, отколкото да го гушнеш...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори