×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Основателят и лидер на форума в Давос Клаус Шваб се оттегля
  • Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно Сумска област
  • Русия показа новите коли "Волга", които всъщност са изцяло китайски
  • Подобрява се състоянието на жената, пострадала при катастрофата на входа на Аксаково с автомобил на НСО
  • Прокурорската колегия освободи апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Крал Чарлз III и Камила пристигнаха в Уестминстърското абатство за коронацията (ВИДЕО)


Крал Чарлз III и Камила пристигнаха в Уестминстърското абатство за коронацията (ВИДЕО)
Крал Чарлз и Камила започнаха пътуването си от Бъкингамския дворец в 12:20 българско време, пътувайки в теглената от коне карета „Diamond Jubilee State Coach“
Тема в развитие
виж още
скрий
06 Май 2023, Събота, 14:16 ч.
Автор: Флагман.бг

Част от тълпата освирка принц Андрю на излизане от Бъкингамския дворец

Крал Чарлз Трети и кралица Камила напуснаха Бъкингамския дворец със специалната кралска карета и се отправиха към Уестминстърското абатство за церемонията по коронацията, предаде Ройтерс.

Десетки хиляди хора се наредиха по продължение на булеварда, който води от двореца към абатството, за да наблюдават процесията.

Крал Чарлз и Камила започнаха пътуването си от Бъкингамския дворец до Уестминстърското абатство в 12:20 българско време, пътувайки в теглената от коне карета „Diamond Jubilee State Coach“ и придружени от членове на бодигардите на краля, Household Cavalry. „Кралското шествие“ се движи по The Mall – алеята, водеща от Бъкингамския дворец до площад Трафалгар, след това по Уайтхол, преди да пристигне в Уестминстърското абатство.
Камбаните започнаха да бият за краля и кралицата, които скоро ще бъдат коронясани в Уестминстърското абатство. Принц Джордж, синът на принца и принцесата на Уелс, се наредиха до другите почетни гости. Принц Хари и принц Андрю седят на третия ред в Уестминстърското абатство.

Андрю пристигна с кадифени одежди и златни знаци, които го обозначават като Рицар на жартиерата - церемониална роля, която той заема, откакто покойната кралица му я връчи през 2006 г.

За разлика от него принц Хари носи обикновен костюм, както бе поискано от Бъкингамския дворец, а не военната униформа, която преди това е носил на кралски церемонии, включително на погребението на кралицата миналата година.

 

По време на коронацията Крал Чарлз III е облечен в церемониално облекло от коприна, злато и скъпоценни камъни, тежащо над 10 килограма. Чарлз носи тъмночервената кадифена държавна роба на дядо си крал Джордж VI. Мантията е на близо 90 години.

Камила носи на коронацията мантия с дължина 5,5 метра, която е направена за коронацията на Елизабет II през 1953 г. Тя е избродирана с изображения на пчели и бръмбари, "които отразяват темите за природата и околната среда и любовта на Техни Величества към естествения свят", каза по-рано говорител на Бъкингамския дворец.
Кралят и кралицата заеха местата си пред главния олтар на абатството.

Мястото е известно като Театърът на коронацията, което дава представа, че това е централната точка на традицията.

Крал Чарлз ще получи Библията, а след това ще чуем клетвата, която този път ще бъде рамкирана от признанието, че хората имат свои собствени "вярвания и убеждения".
За помазването той ще пристъпи към 700-годишния коронационен стол.

Той е поставен в средата на старателно възстановената средновековна настилка.

Столът е изработен от италиански майстори от XIII в., като се смята, че много от парчетата мозайка са спасени от средновековни търсачи на изгодни цени, които са взели материал от стари древноримски руини.

Така че крал Чарлз ще бъде коронясан върху фрагменти от още по-стара цивилизация. Очаква се коронацията да продължи около 90 минути.
Принц Андрю беше освиркан от някои членове на тълпата, докато напускаше Бъкингамския дворец на път към Уестминстърското абатство, съобщи "Би Би Си".

Херцогът на Йорк е обект на обвинения, свързани с осъдения сексуален престъпник Джефри Епщайн и неговата довереница, британската светска дама Гислейн Максуел, която през 2021 г. беше призната за виновна за трафик на деца с цел сексуална експлоатация.

Източник: БГНЕС/БТА


 


В категории: Лайфстайл


2
Коментара
2
Коментара по темата
2.
Ной
06.05.2023 14:48:11
3
1
Язък за Даяна,трябваше да си продължи връзката със киликандзера,ама нямаше да има такива наследници,Кралицата го е натиснала да вкарат нещо по добро у конските мутри,Урод,да каже от кога му е връзката с тоя Кон,..,
1.
Аз
06.05.2023 14:46:46
1
5
Ко ме ебе за тоя дъртия след 1 2 години ще се гърне.Баси нещастието цял живот чакал дъртата да се гътне,че да я наследи и накрая крал на края на живота си ,хахахаха
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Огнен ад в сърцето на София, гори сграда срещу джамията Огнен ад в сърцето на София, гори сграда срещу джамията Сграда в непосредствена близост до реновираната сграда на Централните хали в София пламна по време на бурята Психологически блокажи, които ви пречат да отслабнете Психологически блокажи, които ви пречат да отслабнете Ограничаващите ви вярвания подхранват самосаботажа около храната Инж. Петър Кънев: „БСП остана единствената партия в парламента, която не се продаде на никого за нищо“ Инж. Петър Кънев: „БСП остана единствената партия в парламента, която не се продаде на никого за нищо“ Когато БСП управлява – го прави с грижа за хората, казва водачът на листата Нова секира! Токът за бита поскъпва от 1 юли Нова секира! Токът за бита поскъпва от 1 юли След като вчера изслушването на шефа на КЕВР Иван Иванов в Народното събрание се провали, днес той свика брифинг, за да успокои, че няма да има сериозно поскъпване на тока Тази Ергенка нападна лошо Алек и майка му, нарече го  пу*ьо Тази Ергенка нападна лошо Алек и майка му, нарече го пу*ьо "Мамо, тази роза е за теб", гаври се студентката Валерия, визирайки Алекс и майка му Ксения Осъдиха на затвор и глоба германски гражданин, подпомогнал чужденци да преминат у нас Осъдиха на затвор и глоба германски гражданин, подпомогнал чужденци да преминат у нас Според обвинението мъжът е взел мигрантите от гориста местност край границата на България с Турция и ги е превозил с кола до София Звезда от „Хелс китчън“ стана чалга певица Звезда от „Хелс китчън“ стана чалга певица Полина от години мечтае да се изявява в лекия жанр и това е причината да влезе в „Хелс китчън“, за да добие бърза популярност EЦБ ни удари за еврозоната, инфлацията ни е висока EЦБ ни удари за еврозоната, инфлацията ни е висока "Сивият списък" за пране на пари не бил сред критериите от Маастрихт Кон нахапа пияни мъже, те пък нападнаха медиците от спешното Кон нахапа пияни мъже, те пък нападнаха медиците от спешното Дежурният екип ги изпратил в болница, те сипели ругатни Ще стане ли 1080 лв. минималната заплата от 2025 г. Ще стане ли 1080 лв. минималната заплата от 2025 г. Възможно ли е това?
Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Настоящите географски координати, установени от Съвета на министрите на СССР през 1985 г., „не отговарят напълно на сегашното географско положение“, твърдят авторите на проекта Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си Имението Сандригам и замъкът Балморал са най-ценните активи Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Хороскоп за деня – 22 май 2024, сряда Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня - Разделихме се с жената!
- Вземи бутилка, да "удавиш" мъката!
- Не става!
- Защо, пари ли нямаш?!
- Пари има, мъка НЯМА!...
Виц на деня Виц на деня -Както казва Кобилкина: Има два вида рускини - вменяеми и невменяеми.
По време на с*ксове едните викат "в меня", а другите - "не в меня".
Статус във фейсбук Статус във фейсбук 9. Наистина харесвам обувките си. Удобни са, когато тъпчеш хората.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори