×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Акад. Денков желае Кирил Петков и Асен Василев за министри, но ГЕРБ не го искат за премиер


Акад. Денков желае Кирил Петков и Асен Василев за министри, но ГЕРБ не го искат за премиер
Разбира се, че виждам мястото на Асен Василев като министър на финансите, каза акад. Николай Денков
28 Април 2023, Петък, 08:34 ч.
Автор: Флагман.БГ

Всички имена за кабинет са слухове, няма решение все още, каза той преди Тома Биков да заяви, че такова правителство няма да получи подкрепа
 

Не е редно да коментирам слухове. Така съпредседателят на ПГ на „ПП-ДБ“ акад. Николай Денков отговори на въпроса на водещия на „Тази сутрин“ по бТВ Златимир Йочев дали той ще е начело на кабинета, който втората политическа сила ще предложи. 

“Oще вчера започнаха обсъждания за това как ще изглежда кабинета, но те са в начален стадий. Първо трябва да приключат разговорите и второ – да мине през националните съвети. Всичко, което излиза в момента, е в сферата на слуховете“, добави той.

След като водещият вече припомни, че академикът веднъж е бил предложен за премиер от „промяната“ и попита дали може да е номиниран отново, Денков отговори многозначително - имало различни варианти. 

„Как ще подредим кабинета е въпрос на нашите приоритети. Разбира се, че виждам мястото на Асен Василев като министър на финансите. Смятам за несправедливи атаките срещу него. Кирил Петков има изключителни връзки на европейско ниво. Видяхте в кампанията тази подкрепа, която получихме – четири премиери на водещи държави да излязат и да кажат „Подкрепете Кирил Петков!“. Това означава, че му имат доверие, а когато става въпрос за Шенген, за еврозона, то е един от най-големите капитали, които може да използваме“, заяви депутатът от „Продължаваме промяната“-“Демократична България“.
 
„Беше решено, че политически имена могат да участват. Експертен кабинет без политически лица ние не приемаме сериозно, защото някой трябва да носи политическа отговорност“, уточни той.

От думите му стана ясно, че до неделя най-вероятно ще бъде предложена на ГЕРБ-СДС управленската програма на „ПП-ДБ“, а след това ще се объсждат имена за министри. 

От партията на Бойко Борисов поискаха до неделя да бъде представен състав на правителството, което ще предложи ПП-ДБ с втория мандат, за да продължат преговорите между двете формации. В противен случай ГЕРБ вероятно ще предложи кабинет на малцинството.

Акад. Николай Денков е член на ръководството на политическа формация, съжалявам, заяви Тома Биков. Ще отхвърлим кандидатурата му, добави бургазлията 

Междувременно депутатът от ГЕРБ Тома Биков каза в „Тази сутрин“, че съпартийците му ще отхвърлят номинация на Николай Денков за премиер. Няма как да подкрепим Асен Василев и Кирил Петков за министри, подчерта той.

„ГЕРБ имат и друг избор – ако искат да направят кабинет и да търсят подкрепа. Техен е първият мандат. Вариантите са три. Или ние ще намерим някакъв начин с партията на Бойко Борисов да съставим правителство, което обаче не може да е съвместно и затова трябва да се намери друга формула или те като мандатоносители да потърсят друга подкрепа, или отиваме на избори“, каза пък по-рано акад. Денков. 

„Това, което се опитваме да направим, е да съставим кабинет, спазвайки ангажиментите към нашите избиратели и в същото време да дадем увереност на ГЕРБ, че това, което поемаме като ангажимент, ще го изпълним. Контролът ще е от тях през Народното събрание“, добави той.

След като бе попитан дали може „промяната“ да подкрепи хора от проектокабинета „Габровски“, академикът отговори, че първо трябва да се види за кого става дума, но това е възможност, която не е обсъждана, каза още академикът. 

В студиото на бТВ пък Тома Биков сподели, че приел като шега имената, които се сочат за бъдещи министри на „промяната“.

„Няма как да подкрепим Асен Василев за финансов министър и Кирил Петков да отговаря за службите. Това е абсурдно и нелепо“, категоричен е той.

„ПП е втората политическа сила, колегите очевидно са дезориентирани и не могат да го разберат. Имат 64 депутати, нямат 130. Ако ние се откажем от първи мандат в името на това да подкрепяме втори, и те ни предложат подобно правителство, означава, че отиваме на избори. Ние подобно правителство няма как да подкрепим“, коментира бургазлията. 

„С втория мандат, а и с първия, ако има излъчено правителство, то трябва да бъде равнопоставено, ако е между двете партии. С уговорката Николай Денков премиер и нито едно политическо лице – не, няма да го подкрепим“, добави той.

Въпреки че Борисов каза, че с Кирил Петков са си простили за ареста, по думите на Тома Биков партията не е простила. 

„Николай Денков ще е премиер, Асен Василев – министър на финансите и вицепремиер и Кирил Петков – човек, който отговарял за службите, за Шенген и не знам какво. Той преди една година арестува незаконно Борисов, сега ще му дадем всички служби при него. Не, няма“, подчерта Биков. 

Той каза, че нямат нищо против политически лица в правителството, но те трябва да бъдат от ГЕРБ.

„Надявам се всички тези имена, поднесени по този начин, да бъдат в сферата на спекулациите. Иначе не виждам никаква перспектива за водене на разговори. Ако казват ще правим политическо правителство с втория мандат без участието на ГЕРБ, логиката води натам, че ще правят правителство с БСП, ИТН и ДПС“, коментира Тома Биков.

По думите му ГЕРБ са готови и на партийно, и на непартийно правителство с ПП-ДБ, но то да бъде равнопоставено.

„Хвърля се и тази теза за правителство тип „Димитър Попов“, а това означава коалиция между три партии, подкрепени от ДПС. Тази формула би била успешна в момента“, коментира той.


В категории: Политика


Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 6
8
Коментара по темата
8.
Политически некадърници
28.04.2023 12:03:02
0
1
Безкомпромисно надлъгване на политически некадърници. Нищо ново. Нашите избиратели, та нашите избиратели. Освен тях, дами и гопода, има Държава, Народ! Ваше е задължението да намерите най-доброто решение за просперитета на България. Стига с тези избори. След като Политиците в Германия и в Чехия можаха да направят успешни големи колалиции, то и у нас със сигурност е възможно. Да, ама първо трябва да надвиете опостушителното си его, това заблуждение в собствената ви значимост. Иначе ща изпортите за пореден път Държавата.
7.
СЕГА ЦеЕЛА БЪЛГАРИЯ
28.04.2023 10:42:09
0
2
Вази гледа.....седнете на масата и се разберете като мъже ве.......разбрахте ли...???? КАТО МЪЖЕ........!!!!!
баби с бабите ви......
6.
първа ПИТАНКА
28.04.2023 10:18:08
2
2
Академика министър председател а двамата доказани мошеници вице, смях в залата. А дали не е той третия кандидат мошеник?
5.
ХХ
28.04.2023 10:11:05
1
2
Другаре, кажетеждве разлики между герб и пп. Сериозно!
4.
до 1
28.04.2023 10:10:01
1
2
Факта , че сравняваш академика с Бойко Борисов е достатъчен да разберем , колко знаеш за академика. За съжаление изглежда , че доста народ са като тебе и спектъра им на мислене е твърде тесен , за да изберем кадърни политици, за да се извади България от Гербаджийското мафиотско блато.
3.
ТБС
28.04.2023 09:04:56
1
2
То ение ги искаме затрупани с венци ама няма оневиняващи обстоятелства.
2.
познах ли
28.04.2023 09:02:10
5
7
Изтекоха някои имена и веднага Гепежиите започнаха да сипят отрова върху тях.
1.
ХХ
28.04.2023 08:48:31
10
6
Тоя "академик" става единствено за стажант на еднокнижния Академик Бойко Борисов.
Академик Бойко Борисов ВИ каза на евроатлантиците няколко истини, една от които е, че сте много про'с'ти и само за мачкане ставате, и затова го мразите.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Недялко Момата - най-безсърдечният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Недялко Момата - най-безсърдечният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е имал психически разстройства Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Той вече се е срещал със собственика на варненци Павлин Николов Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници
Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче? Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Шеф Ангелов ще му е кум на сватбата с Камелия Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори