×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Скандал на границата с РСМ - спрени са журналисти и българи


Скандал на границата с РСМ - спрени са журналисти и българи
Македонските гранични полицаи се оправдават, че има проблем с компютърната система за граничен контрол. Уверяват обаче, че всички нашенци ще бъдат пропуснати, но не уточняват кога
04 Февруари 2023, Събота, 12:19 ч.
Автор: Флагман.бг

Държавният елит на РС Македония отдаде почит пред гроба на Гоце Делчев с държавна церемония

На границата с РСМ има забранителен списък с имената на 14 българи да не влизат в страната. Това съобщи репортерът на БНТ от Скопие.

Преди него и вътрешният министър Иван Демерджиев, който вече е в Скопие, и чака да положи венец пред гроба на Гоце Делчев, съобщи, че на границата има спрени българи, които са в този списък и не се знае какво ще стане с техните документи.

Междувременно публикувани видеа във Фейсбук показват, че на македонския ГКПП - Деве баир се разиграва жесток скандал. Група от около петдесет българи, които са тръгнали да почетат 151 г. от рождението на Гоце Делчев в Скопие, повече от час чакат на граничния пункт и не се допускат да влязат в РС Македония.

Македонските гранични полицаи се оправдават, че има проблем с компютърната система за граничен контрол. Уверяват обаче, че всички нашенци ще бъдат пропуснати, но не уточняват кога.

Пратеници на българска информационна агенция са били спрени на македонската граница, защото нямали разрешение от македонското МВнР. Било им е предложено да оставят техниката си на границата и да влязат като туристи. Журналистите са отказали.

"Повече от 50 минути Северна Македония държи границата си затворена, в нарушение на всички договорки и двустранни споразумения!!! Това е недопустимо !", коментираха от фондация "Македония" в профила си във фейсбук.

Контролната система на "Деве баир" изведнъж се оказа повредена, тя не работи от час и половина и има задръстване на ГКПП за влизане в страната. Проблемът е с влизането в Македония, затова част от българските граждани, които искат да влязат тази сутрин, чакат на опашка. Екип на македонската „А1он (link is external)" съобщи за десетки автомобили, които са пуснати от българска страна, но чакат на границата за да бъдат пуснати за да влязат на територията на РС Македония.

Това доведе до напрежение на границата между българската група и македонски граничари.

"За нас са важни две неща - не само дали ще бъдат спрени, но и как ще бъдат обработени техните документи. Ако има воля и желание действително да се изпълни това, което беше декларирано, значи те ще бъдат бързо обработени и ще бъде подсигурена тяхната сигурност, ще се срещнем с тях и ще отдадем почит заедно. Ако се процедира така че проверките протичат часове, значи декларациите няма да отговарят на истината", изтъкна министър Демерджиев, който от сутринта е в Скопие.

В същото време македонското МВР задейства специален режим за сигурност на граничния пункт Деве баир, където трябва да премине българската делегация, която се отправя към Скопие. Моторните превозни средства на влизане и излизане от страната подлежат на подробна проверка от съображения за сигурност, съобщи 24мк.

Както вече написахме, органите на реда в Скопие блокираха улиците около църквата "Свети Спас" в очакване на 150 българи, които отиват в македонската столица за честванията на 151-ата годишнина от рождението на Гоце Делчев.

За първи път тази година цветя пред саркофага ще могат да сложат само делегации и хора, които предварително са записани в македонското МВР, а не всички граждани.

Полицията вече затвори за движение близките улици. От тази сутрин напълно затворени са улиците около скопското Кале - "Самойлова" и "Лазар Личеноски". Няколко контролни пункта започнаха да действат в района, над самата църква прелита хеликоптер.

Целта е, както заяви вчера министърът на вътрешните работи Оливер Спасовски, да се осигури мирно и достойно празнуване. Той е категоричен, че "на никого няма да бъде позволено да обижда Северна Македония и македонския народ".

100 македонци, които искаха да застанат на нощна стража пред гроба на Гоце Делчев, бяха спрени снощи от полицейски патрули.

Ултраси на "Вардар"-Скопие се очакват в района.

Заради драконовските мерки за сигурност македонските журналисти нямат право да влизат вътре в храма "Св. Спас", като в същото време нямат право да излизат извън църквата в охраняемата зона.

Очаква се полицията да посрещне на македонско-българската граница колоната от автомобили от българи, които обявиха, че ще пристигнат, за да почетат Делчев, и ще ги ескортира по време на престоя им в съседната държава. Вчера министър Спасовски повтори, че днес на самата граница ще решат дали ще забранят на някого да влезе в РС Македония.

Държавният елит на РС Македония отдаде почит пред гроба на Гоце Делчев с държавна церемония, на която присъства цялото ръководство на страната, начело с президента Стево Пендаровски и министър-председателя Димитър Ковачевски. Бяха поставени венци на гроба, българи засега не са се включили в церемонията.


В категории: Политика


Флагман.БГ По какво личи, че той не би ви изневерил По какво личи, че той не би ви изневерил 12/05/2024, Неделя 22:00 0
Как се забавляват зодиите
Как се забавляват зодиите 12/05/2024, Неделя 21:20 0
Флагман.БГ Голям успех за куклени актьори от Бургас Голям успех за куклени актьори от Бургас 12/05/2024, Неделя 19:15 0
11
Коментара по темата
11.
Аз
04.02.2023 22:52:03
0
0
Да влиза армията,ако е има още
10.
ембарго
04.02.2023 15:10:59
2
17
НЕ ЗНАМ КОЛКО ДЪЛГО ВРЕМЕ ЩЕ ГИ ТЪРПИМ...ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ БИЛ МАКЕДОНЕЦ,КИРИЛ И МЕТОДИ БИЛИ МАКЕДОНЦИ , МАЙКАЛ ДЖЕКСАН СИГ И ТОЙ Е РОДЕН ТАМ... ПЪЛНО ЕМБАРГО НА ТАЯ "ДЪРЖАВА" УТРЕ МОГАТ ДА ИМАТ ПРЕТЕНЦИЙ И ЗА СОФИЯ , ЧЕ Е МАКЕДОНСКА .... МАКЕДОНИЯ Е БЪЛГАРСКА!.
9.
ХХ-рис фон Путинберг
04.02.2023 14:52:56
1
3
Аз любя Жуже и изпълнявам само каквото той ми нареди. Fuckт.
8.
Пешо кура от Поморие
04.02.2023 14:40:01
1
21
До кога нашите политици ще позволяват България да бъде унижавана от тия боклуци ? Никаква Европа.Пълно ембарго на тия голтаци Те не заслужават.
7.
ХХ
04.02.2023 14:22:22
9
2
Свободна и независима държава може сама да реши каква политика да води.
Робите изпълняват каквото им наредят началниците в Брюксел и Вашингтон.
Факти.
6.
Да не забравяме !
04.02.2023 14:10:58
6
15
Да благодарим на Христо Иванов и Кирчо от ДаБГ и ПП затова, че приеха Македония да поеме по пътя на ЕС.
5.
до 1
04.02.2023 14:08:38
3
12
Украйнска им работа !
Едно към едно !

Двете рожби на Комунистите Украйна и Македония.
Сто години по късно внуците им са готови да умират и да убият всеки, който твърди историческата правда, че никога не се съществували такива държави.
4.
Q
04.02.2023 13:59:13
2
13
Промити мозъци,тея макета си го търсят
3.
Васил Кунчев
04.02.2023 13:51:17
1
4
Тука всички мълчите, коментирате грешните новини .... срам , срам
2.
Боклуци
04.02.2023 13:08:57
2
22
Кви са тея??? Те даже името на държавата им е измислено!!!
НИКОГА ДА НЕ ВЛИЗАТ В ЕС!!!
1.
Македонец
04.02.2023 12:36:00
4
28
Македония - няма такава държава в миналото. Откъде са се пръкнали тези Македонци - преселници от Вашингтон ли ?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
По какво личи, че той не би ви изневерил По какво личи, че той не би ви изневерил Партньорът ви е доказал, че няма от какво да се притеснявате, когато не сте заедно. Установили сте дълбоко доверие помежду си 4 грешки в любовта, които неуверените хора правят 4 грешки в любовта, които неуверените хора правят Концентрирате се върху собствените си емоции Двуметров хищник се появи в Черно море, Чикагото от „Ченгене Скеле“ изкара грубера най-вкусната риба Двуметров хищник се появи в Черно море, Чикагото от „Ченгене Скеле“ изкара грубера най-вкусната риба  90 на сто от обитателите на рибарското селището не са чували за нея, но Георги Димов е ловял 400-килограмови екземпляри в океана Как се забавляват зодиите Как се забавляват зодиите Водолеите обичат общуването, а Близнаците обичат шумните забавления в многолюдна компания Хаос на гарата в Карнобат, 20 пътници мизерстват Хаос на гарата в Карнобат, 20 пътници мизерстват Как може след 4 години ремонт, гарата все още да няма  нито едно електронно табло  показващо пристигащите и заминаващите влакове, вайка се един от потърпевшите  Такъв крем с маскарпоне и ананас не сте яли Такъв крем с маскарпоне и ананас не сте яли Вижте рецептата Убедителни причини защо е добре да се разходим след вечеря Убедителни причини защо е добре да се разходим след вечеря Кратка разходка след последното ви хранене има много положителни ефекти върху  тялото и ума Министърът на туризма във възторг от кметовете на Бургас и Поморие, подкрепя ги за летището в Сарафово Министърът на туризма във възторг от кметовете на Бургас и Поморие, подкрепя ги за летището в Сарафово Идеята им за подпомагане на полетите може да доведе до целогодишен характер на туристически поток към страната ни, коментира Евтим Милошев Скандал с романа на годината! Елена Алексиева върна наградата Скандал с романа на годината! Елена Алексиева върна наградата Проблемът е, че Борис Минков, който е редактор на романа, е и член на журито Синът на Явор Божанков в шок след стрелбата, помислил пистолета за играчка Синът на Явор Божанков в шок след стрелбата, помислил пистолета за играчка Прокуратурата във Велико Търново започна разследване, револверът бил отавен без надзор от собственика му
Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Роджър Корман си отиде на 98 години Пожар избухна в мол във Варшава Пожар избухна в мол във Варшава Няма данни за пострадали Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Голяма част от тях са в райони, към които има претенции Великобритания Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Това се случва въпреки че и там цените растат
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори