×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Основателят и лидер на форума в Давос Клаус Шваб се оттегля
  • Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно Сумска област
  • Русия показа новите коли "Волга", които всъщност са изцяло китайски
  • Подобрява се състоянието на жената, пострадала при катастрофата на входа на Аксаково с автомобил на НСО
  • Прокурорската колегия освободи апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Асен Василев: Nexo e димка на прокуратурата, за да заглушат скандала с къщата в Барселона


Асен Василев: Nexo e димка на прокуратурата, за да заглушат скандала с къщата в Барселона
Тема в развитие
Христо Иванов: След акцията в Nexo възможността третият мандат да дойде в ДБ значително е намаляла Сарафов: Преговаряме с една от най-големите международни одиторски компании, която да провери Nexo Бойко Борисов: Ако няма виновен за NEXO, да го пишат на нас Приоритет на Гюров от ПП за шеф на БНБ: Компании като Nexo с достъп до пазара на финансови услуги Бойко Борисов: След Nexo вече не е възможна коалиция на евроатлантиците с мандат на ДБ Настимир Ананиев за Nexo: Това не е разследване, а акция "Кал и каскети" Уж най-големите борци за справедливост мълчат за Nexo, понеже самите те са в центъра на схема Томислав Дончев: Няма да тричаме ДБ за Nexo, готови сме да разговаряме с тях за кабинет Христо Иванов за Nexo: Ще понесем щета Асен Василев: Nexo e димка на прокуратурата, за да заглушат скандала с къщата в Барселона Делян Добрев: Асен Василев дали вече не е избягал на някой остров? Петима служители на Nexo са финансирали "Демократична България" с по 20 000 лв. Свързаха Асен Василев с аферата Nexo, искали да внедрят криптовалутата в БОРИКА Настимир Ананиев се закани да съди наред, започва със Слави и Тошко Трифонов: Асен Василев е ходил всеки ден в офисите на Nexo да ги съветва Тома Биков: Проверява се дали Nexo не е финансирал ПП ОБЗОР: Защо разследват криптоборсата Nexo, в която замесен се оказа съратник на Настимир Ананиев Политически съратник на Настимир Ананиев замесен в аферата Nexo Прокуратурата: За пет години през Nexo са преминали над 94 млрд. долара, клиент е финансирал терористични актове Спецполицаи влязоха във фирма за криптовалута в София
виж още
скрий
13 Януари 2023, Петък, 20:24 ч.
Автор: Флагман

Според бившия финансов министър не е имало никаква тайна среща, която да обслужва Nexo

“В нормалните държави прокуратурата говори пред съда, а в България – пред медиите“, това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев по повод днешния брифинг на прокуратурата и допълни: „Не били компютри, а компоти“.

От пресцентъра на ПП посочват в съобщение до медиите, че "внушенията на прокуратурата, че в Министерство на финансите е проведена някаква тайна среща, на която дружества, занимаващи се с криптовалута са обсъждали с министър Василев как през системата „Борика“ да извършват разплащания в криптовалута, не отговарят на фактите".

"През март 2022 г. в МФ е проведена работна среща, на която официално са присъствали представители на „Борика“ АД, Асоциацията на банките в Българя и на Българска Финтех Асоциация, както и служители на Министерство на финансите - институция, която отговоря за законодателната рамка за разплащателните системи. Целта на срещата е била да се обсъдят законодателните и технически предизвикателства пред Финтех индустрията в България, с оглед готвените на европейско ниво регулации в сектора MICA и въвеждането на дигиталното евро от Европейската Централна Банка. В разговора е бил поставен и въпросът за сътрудничество между Финтех индустрията, банките и „Борика“ АД като установена разплащателна система, която може да се използва като основа за разплащания с дигитални валути и дигиталното евро. В резултат на срещата беше направена работна група, която да изработи идеи за законодателни промени", уточниха от партията.

По думите им това са "димки на прокуратурата".

"Те имат само една цел - да заглушат дебата за контрол над главния прокурор и липсата на осъдителни присъди по всички ключови разследвания като това за АМ „Хемус“, Капитан Андреево и къщата в Барселона", посочват още от "Продължаваме Промяната".

Акцията срещу офиси на криптобанката Nexo се проведе вчера от служители на прокуратурата, ДАНС и МВР. Според говорителя на главния прокурор Сийка Милева над 300 души са работили по тази акция, сред които 35 следователи от националното следствие, ДАНС и жандармерията. Разследват се изпиране на пари, данъчни и други престъпления. "Банката" е създала и поддържа международна платформа за обмен и предоставяне на заеми. Основната дейност се е осъществявала от България, а организаторите са български граждани, добави говорителят на главния прокурор. Днес заместник-главният прокурор Борислав Сарафов съобщи на брифинг, че са повдигнати обвинения на четирима души. В хода на разследването са разпитани 20 свидетели, някои от които ще бъдат включени в програма за защита на свидетелите.

 


В категории: Политика


8
Коментара по темата
8.
явор
14.01.2023 12:24:26
0
2
Всяка измама се хваща рано или късно и тоя педал тука да не ми разтяга локуми че това било акция на главния прокурор след като са има разследване от американската прокуратура на Сърбия и германската и още вече не си спомням въпроса стана световен а тоя мошеник съден за измама в чужбина да не ми се прави на света вода ненапита и само лъжи от тях обраха ни с комисионните и ни правят на глупаци всеки ден
7.
Пълни простотии
14.01.2023 00:30:50
14
3
Не разбраха досега,че ако Кирил и Асен искат да измамят то никога няма да бъдат хванати - твърде умни са. Някой си правил среща, пък тоя някой давал пари на ДБ, защото ги харесвал...далавера, ама иначе пък всичко е документирано и обявено - само привържениците на гроб ще повярват! Човек с мозък - не!
6.
Bg
13.01.2023 23:03:54
6
23
Не харесвам Бойко, но къщата в Барселона и пачките в чекмеджето са две много смешни и доста зле скалъпени постановки. Поне да бяха измислили нещо по-адекватно да го омаскарят. Те дори една лъжа не могат да измислят като хората. Поне комунистите можеха да лъжат добре, а тези от Промяната и за това не стават..
5.
Марто
13.01.2023 22:46:04
5
19
Кокорчоооо, пак ще се измъкнеш гущер долен, ама усещам че скоро ще усетиш Метин зад теб в Пазарджишкия затвор
4.
новия виц
13.01.2023 21:47:52
2
13
Гешев хванал Ристъо и го пита :
-ТИЯ ПАРИ ОТ КЪДЕ СА ВЕ ? ОТ НЕКСО ЛИ? Казвай . М.//А.// Н /// .ГА....//л.
РистЪо си чопли носа и казва
- А не , не батко ,аз от тиксо не разбирам чесна р/// о/.м/..с...ка .
3.
Котора
13.01.2023 21:34:43
12
29
Ей мишок нещастен, не нашата, а испанската прокуратура даже каза, че няма нищо с тази къща в Барселона. Да та ева и смотания гей нещастен. Боклук;
2.
Радев, Радев...
13.01.2023 21:33:12
5
21
Гушавият суингър, злорадства, защото сега изгоря с криптото!
Търсил начин през Борика да ги обърне в кеш,докато е министър, ама нъц...дърво. Рашков да му носи мангизите, Спецата да го изпере. Комунистът ще гони Михаля по Барселона. Ленка ще вее байряци...
На народа една паница с кисело зеле...и хляб на корем, без ДДС.
1.
loool
13.01.2023 20:52:50
13
4
Бяха им нужни 300 служители на МВР, куп следователи и прокурори, 15 претърсвания до вечерта и задържани лица.
Аз си отворих началната страница на nexo и там установих за 1 минута, дори по-точни данни:130+милиарда транзакции, 4 милиарда активи, 5 мил. потребители (не пише, че са рискови обаче).
Това изобщо не беше поредната излагация, а истински триумф и професионализъм.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тя изпя хита на 90-те, а сега телефонът й лъсна в секс обяви Тя изпя хита на 90-те, а сега телефонът й лъсна в секс обяви "София е под вода - жалко, че не намерих кану": Заседанието на СОС стартира с бисери и обвинения "София е под вода - жалко, че не намерих кану": Заседанието на СОС стартира с бисери и обвинения Скандалите започнаха още при обсъждането на дневния ред Сгъваме хартиените бюлетини за изборите като оригами Сгъваме хартиените бюлетини за изборите като оригами  По-лесно е да гласуваме с машини, отколкото да намерим хлебчетата в супермаркета, възкликна водещата Мария Цънцарова Не се къпете по време на буря! Мълнията може да ви изпържи, предупреждава експерт по мълниезащита Не се къпете по време на буря! Мълнията може да ви изпържи, предупреждава експерт по мълниезащита  Инж. Радослав Калчев разказа как токът от мълнията преминал от единият контакт във вилата му до другият, който бил на 12 метра от първия "Левицата" и Румен Петков започнаха силно кампанията си в Бургас, повдигнаха ключова тема за региона "Левицата" и Румен Петков започнаха силно кампанията си в Бургас, повдигнаха ключова тема за региона ГЕРБ и ПП-ДБ искат да съсипят рафинерията, няма да го допуснем, категорични са от "Левицата" Пътешественик стигна от Германия пеша до Бургас с кучето си, спят по спирки и в църкви Пътешественик стигна от Германия пеша до Бургас с кучето си, спят по спирки и в църкви Целта, която съм си поставил, е да посетя 40 европейски държави, т.е. общо 25 000 километра, споделя той Бургас награди заслужили дейци на културата Бургас награди заслужили дейци на културата Бургаският дух се е запазил, благодарение на нашите писатели, музиканти, певци, актьори, художници, подчерта кметът Димитър Николов Шофьор на 20 години се вряза в автобусна спирка, удари четирима души Шофьор на 20 години се вряза в автобусна спирка, удари четирима души При ляв завой младежът загубил контрол над колата Почти 90 сигнала са подадени заради проливния дъжд в София Почти 90 сигнала са подадени заради проливния дъжд в София Не са постъпвали сигнали за бедстващи хора Нова секира! Токът за бита поскъпва от 1 юли Нова секира! Токът за бита поскъпва от 1 юли След като вчера изслушването на шефа на КЕВР Иван Иванов в Народното събрание се провали, днес той свика брифинг, за да успокои, че няма да има сериозно поскъпване на тока
Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Настоящите географски координати, установени от Съвета на министрите на СССР през 1985 г., „не отговарят напълно на сегашното географско положение“, твърдят авторите на проекта Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си Имението Сандригам и замъкът Балморал са най-ценните активи Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Хороскоп за деня – 22 май 2024, сряда Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня - Разделихме се с жената!
- Вземи бутилка, да "удавиш" мъката!
- Не става!
- Защо, пари ли нямаш?!
- Пари има, мъка НЯМА!...
Виц на деня Виц на деня -Както казва Кобилкина: Има два вида рускини - вменяеми и невменяеми.
По време на с*ксове едните викат "в меня", а другите - "не в меня".
Статус във фейсбук Статус във фейсбук 9. Наистина харесвам обувките си. Удобни са, когато тъпчеш хората.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори