×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Командир на „Хизбула” е убит при израелско нападение с дрон в Ливан
  • Хванаха товарен автомобил в Свищов, издирван от властите в Белгия
  • Днес е Световен ден за борба с хипертонията
  • Плевен отбелязва градския си празник днес, 15 май
  • Държавният департамент на САЩ придвижи помощ от 1 млрд. долара за Израел към Конгреса
  • Регистрираха поредното мощно слънчево изригване, очакват ни силни магнитни бури
  • Жълт код за обилни валежи е обявен в областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, област София и София-град
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ски зоната в Банско гони по цени алпийския Гармиш


Ски зоната в Банско гони по цени алпийския Гармиш
Цената на дневната карта за единствения лифт, с който разполага ски зоната е 90 лв. при 79 лв. миналата зима
17 Декември 2022, Събота, 13:30 ч.
Автор: Флагман

Пампорово и Боровец още не са обявили колко ще струват лифт картите тази зима

С по-високи цени ще сурвакат скиорите зимните ни курорти. След поскъпването от средно 20% на настаняванията в хотелите, идва ред и на лифт картите. Засега само в Банско са обявили новата тарифа за тази зима, докато другите два големи курорта - Пампорово и Боровец, странно мълчат, пише вестник Сега.

На 16 декември Банско официално откри ски сезона въпреки липсата на сняг. Фирмата концесионер на пистите публикува по-високи цени от миналогодишните.

Цената на дневната карта за единствения лифт, с който разполага ски зоната е 90 лв. при 79 лв. миналата зима. Сезонната карта поскъпва с 200 лева - от 1500 на 1700 лева. Също около 14% по-скъпи са и дневните карти за младежи - 80 лв. и деца - 45 лв. Двудневната карта за възрастен е 170 лв., а тридневната - 260 лв.

Също на 16 декември бе открит ски сезонът и в един от най-известните алпийски курорти - Гармиш-Партенкирхен в Германия, който разполага с десетки писти и лифтове. Курортът обяви и тазгодишните си цени - 55 евро за еднодневна карта за възрастен, 44 евро за младежи и 27 евро за деца. За семейства  с деца обаче са предвидени големи оттъпки, при което карането на ски в алпийския курорт може да излезе дори по-евтино от родното Банско.

"Нямаше как да не вдигнем цените на лифт картите при това поскъпване на електроенергията и на горивата", коментира преди ден пред Нова тв Иван Обрейков, маркетинг директор на концесионера в Банско "Юлен".  Впечатление прави, че фирмите продължават да оправдават повишението на крайните си цени с поскъпване на електроенергията, независимо от компенсациите, които получават и които парламентът гласува да станат още по-високи от 1 януари.

Въпреки ръста на цените зимните ни курорти очакват много силен сезон. След премахването на ковид-мерките се очертава много интензивно пътуване тази зима както от страна на чуждестранни гости, така и на български туристи. Само за коледно-новогодишните празници се очакват около 500 хил. пътувания, посочиха от Института за оценки и анализи в туризма

„Туризмът се завръща към нормалното. Очакваме да надхвърлим 1.2 млн. туристи за целия зимен сезон. Това е 12% над предишната година“, посочи Константин Занков от Института за оценки и анализи в туризма. Очакваните чужди туристи в зимните курорти са основно от Великобритания, Румъния, Израел, Северна Македония и Гърция. Но и тази зима българските туристи ще са водещи.

КЪДЕ Е НАЙ-ИЗГОДНО В ЕВРОПА?

На фона на поскъпването на зимната почивка за поредна година Боровец и Банско се озоваха на челни места в британската класация на Post Office Travel Money  за най-евтините места за ски ваканция в Европа. Класацията е направена чрез сравнение на няколко основни разхода за шест дни на човек, сред които са цената на лифт карта, наемът на ски екипировка и полудневни уроци с инструктор, чаша кафе, чаша "Кока Кола", чаша вино, бутилка бира и обяд край пистите.

Бopoвeц е нaй-изгодният cĸи ĸypopт с разходи за  £506.03 (1152.18 лeвa). През минaлaтa гoдинa cyмaтa e билa c близo 16.5% пo-ниcĸa или £434.51 (989.34 лeвa).

В тазгодишната класация за първи път Бaнcĸo отстъпва второто място на италианския ски курорт Бардонекия. Ски ваканцията в намиращото се близо до Торино курортно градче излиза по-евтина по изброените по-горе показатели със среден разход на ски пистите за шест дни от £512.61 (1167 лева).

За Банско тези разходи излизат £537.08 (1222.88 лeвa). В сравнение с миналата година 6-днeвният пpecтoй е поскъпнал с около 10%.

Ето и пълната класация топ 10 на най-евтините ски курорти в Европа за 2021 г.:

  1. Боровец, България
  2. Бардонекия, Италия
  3. Банско, България
  4. Саузе, Италия
  5. Сестриере, Италия
  6. Ла Тюил, Италия
  7. Елмау, Австрия
  8. Морзин, Франция
  9. Червиния, Италия
  10. Рука, Финландия



6
Коментара по темата
6.
Христо
19.12.2022 17:18:37
0
1
Хем Банско е в топ 3 на най-евтините ски курорти в Европа, хем уж гонил по цени алпийския Гармиш?!? Егати журналистиката у нас има...
5.
Я
18.12.2022 07:35:29
0
0
Снежинка да не падне.
4.
ффф
18.12.2022 00:20:51
0
1
в България има още доста курорти за скиорите
3.
Бс
17.12.2022 18:17:53
0
3
Ами ще стане и по-скъпо, нормално. Щом има хора, които си харчат парите там и не ги притесняват цените. Кой собственик е толкова луд да сваля цените щом има клиенти? Всичко е според търсенето.
2.
Българина
17.12.2022 17:34:39
2
2
Кефa цена няма - народна поговорка.
1.
Мърдок
17.12.2022 15:03:26
0
3
Каква е тази статистика за класация топ 10 на най-евтините Ски курорти в Европа за 2021 г, ами стара информация, идва сезон 2022/2023г, Видяхме цените на Банско, а сезон 2022/2023г. е 90 лв за 1 ден/лиф. карта. Ще видим Боровец и Пампорово като обяви цени на на лифт картите и къде ще са най-евтините места в Европа за ски ваканция.2022/2023г.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Прогноза за лято 2024: Сезонът ще е по-добър от миналогодишния Прогноза за лято 2024: Сезонът ще е по-добър от миналогодишния Първите туристи у нас пристигнаха на 2 май и са от Великобритания Средната заплата нарасна, ето колко става Средната заплата нарасна, ето колко става В кои сектори увеличението е най-голямо и в кои най-малко Важен пост за кмета на Царево Важен пост за кмета на Царево Марин Киров е избран за представител на Регионалния съвет в Комитета по наблюдение на Програмата за морско дело, рибарство и аквакултури Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Одитни доклади са изпратени по компетентност и на други органи за сведение или за предприемане на съответни действия Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Общата любимка на братя Аргирови буди завист у 20-годишните, с дъщеря ѝ са като близначки Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Повече от 46 000 граждани от региона подадоха годишните си декларации в срок до 30 април Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Сблъсъкът е само с материални щети, но състоянието на кончето е критично Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? На места ще продължи да има постъпване Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата (ОБНОВЕНА) Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата (ОБНОВЕНА) В деня на изпращането дванайсетокласниците от Випуск 2024 отдадоха почит към учителката
Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО На кадрите се вижда как Мелъди Фелисиано Джонсън доближава кафемашината и изсипва вътре пликче с неясно съдържание Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Целта е да се ограничи психическият тормоз в училищата Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на кризата в Украйна И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки Ще имат социални придобивки като право на пенсия, отпуск по майчинство и трудов договор Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Руски блогъри пък тръбят за масово бягство на украински войници от Волчанск, след като руснаците превзеха кметството  Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Битката не е само за Украйна, но и за свободния свят, коментира той Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня Млад тираджия слиза от камиона и пита стария:
- Защо като слизаш от кабината, риташ гумите на камиона?
- Да ми се отлепят топките.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, в депресия съм!
- Най-доброто лекарство е да се потопите в работата си!
- Ама докторе, аз карам лайнарка...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Безалкохолната бира е като сутиен на простора - най-хубавото го няма вътре.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори