×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Роберт Фицо дойде в съзнание след тежката операция
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Откриват мащабен форум на Google в София
  • Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци
  • Путин пристигна в Китай на държавно посещение
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Още едни „откраднати” избори: Какво значи загубата на Републиканците в Конгреса


Още едни „откраднати” избори: Какво значи загубата на Републиканците в Конгреса
Самата дефиниция на „демокрация” изглежда е под въпрос
15 Ноември 2022, Вторник, 21:00 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Стотици хиляди гласове в Аризона не са били отчетени, защото „инцидент” е смесил непреброени с преброени бюлетини

Населението на САЩ е твърде гордо да признае, че „най-великата демокрация в света” е също толкова фалшива, колкото навсякъде другаде и затова отказват да вземат предвид вече излизащите доказателства, че за втори пореден път изборите бяха „откраднати”. Това пише в свой коментар анализаторът Пол Крейг Робъртс. Според него всички знаци са налице – точно така, както бяха след президентския вот през 2020 г., когато в последния момент Байдън, който се „влачеше” до края на кампанията, успя да изпревари Тръмп. Тогава, изведнъж и отникъде се появиха над 100 000 гласа в подкрепа на кандидата на Демократическата партия и изборите бяха решени.

Колкото и невъзможно да изглежда една такава ситуация, и колкото и пасивен да е американецът, старото правило продължава да важи. Поговорката е ясна – fool me once, shame on me, fool me twice – shame on you. С други думи – ако един път ме излъжеш, засрами се. Ако ме излъжеш два пъти – аз трябва да се засрамя. До третия път, поне засега, не сме стигнали. Но е факт, че след междинните избори, провели се точно преди седмица, американското население трябва да се срамува от лидерите си.

Феноменът с появяването на десетки и стотици хиляди вотове в подкрепа на един кандидат се наблюдава за втори път и то ексклузивно по отношение на Демократичната партия. Такър Карлсън, в свое предаване наскоро, обясни единият от начините, по който вотът в щата Аризона е бил „откраднат” – от методите на американския елит могат да се учат дори най-изпечените измамници.

Било е уредено машините за гласуване да спрат да работят само в тези райони, за които се знае, че ще грабнат Републиканския вот. Тези от избирателите, които не са могли да гласуват, съответно получават бюлетина, която трябва да пуснат в кутията за преброяване на по-късен етап. Едно на ръка, че това води до забавяне на резултатите – нещо по лошо: впоследствие се оказва, че е станал „инцидент” и всички тези пуснати бюлетини са били смесени с вече преброени, и няма как да се различат едните от другите. Шокиращо, но... случват се такива неща.

И докато някои биха казали „Ами, то винаги е имало изборна измама, няма нищо ново”, то други правилно ще отбележат, че никога тя не е била от такъв мащаб. Фалшификациите и машинациите на президентският вот преди 2 години и този за Конгреса сега бяха организирани на национално ниво. Отново – някой би посочил изненадващата победа на Джорд Буш-младши срещу Ал Гор, когато вотът бе решен от гласовете във Флорида. Но тогава решението бе взето не от машини за гласуване, а от Върховния съд на САЩ и то след сериозни обсъждания – процес, който отне близо месец.

Разликата между демократите и републиканците е огромна и тя се вижда не само в политиката, но и в профила на поддръжниците им.

От ляво са масите, които вярват в крайните джендър идеологии, в това, че педофилията е нормално сексуално предпочитание, че движения като BLM не са расистки, а напротив – борят се и то мирно с расизма (припомняме хилядите потрошени витрини и запалени магазини). Там са и тези, които считат, че свободата на словото не е свободна, ако инакомислещите не се цензурират. Това са хора с идеология, които искат да променят света и наложения в него от хилядолетия ред, налагайки своите изкривени разбирания за него.
В контраст – от дясно са хората, които знаят, че светът, в който сега живеем, не е особено добър, но е по-добра алтернатива, на това, което се предлага. И искат да го запазят. Там са тези, за които е напълно неприемливо да наричат биологична жена „мъж”, само защото тя е решила така. Абсурдно е за тях хора, които наричат себе си с различни измислени наименования, да управляват света и да налагат своите разбирания върху другите, задължавайки ги да употребяват то/техен при обръщения към тях вместо той/негов или тя/неин. За съжаление тези лични местоимения няма как да бъдат преведени директно на български, защото в нашия език това е немислимо.

Има и друг контраст между двете партии – докато Демократическата се бори за кауза, колкото и странна и инвазивна да е тя, то Републиканската не предвижда революция в обществото. В този смисъл оттук насетне ще е много трудно за консервативаторите да намерят мястото си във властта. Защото обществото в САЩ, а и донякъде вече в Европа, е до такава степен индоктринирано да вярва, че демократичните норми се изразяват в гореизброените абсурди, а не в принципите на свободата да избираш кой да те управлява, че счита всяка критика на изкуствен наложените норми като „екстремизъм”. Този феномен се наблюдава не само в САЩ, но и в почти всички страни, чиято вътрешна политика се диктува от там. Термини като „алт-десен” или „крайно десен”, или дори „теоритик на конспирациите” – удобно въведен след убийството на Джон Ф. Кенеди, за да заглуши въпросите относно атентата, се прокрадват вече дори и в нашето общество. А прокрадването им е първата стъпка към дискредитирането на опозицията.

Така стигаме до една доста плашеща хипотеза – че Републиканците трудно ще могат изобщо някога от тук насетне да спечелят избори. Просто защото тези, които са сега на власт, са си гарантирали, че това не може да се случи. А един такъв развой на събитията би означавал, че привидно демократичната система на САЩ не е нищо повече от прикрит тоталитаризъм, чиито политики се диктуват от частни интереси.

 


В категории: Политика


Флагман.БГ Румен Радев ще открие летния сезон в Несебър Румен Радев ще открие летния сезон в Несебър 16/05/2024, Четвъртък 17:21 0
7
Коментара по темата
7.
Реалист
16.11.2022 00:01:42
1
5
Консерватор бутащ подобни конспирации е тъкмо еквивалентно на либерал джендър идеолог.

Републиканците ще вземат Конгреса. Спрете се! Наблягайте на критичното мислене, критично и към пиринските помии, не само към местоименията, където е редно.
6.
Петров
15.11.2022 23:32:18
4
5
Много добър коментар на Русчев. В него липсват конкретни факти, които е могло да се намерят в пресата зад Океана. Има доста конспиративен контекст в анализа. Доста се набляга на крайните комунисти и либерали в Демократическата партия. те не са мнозинство. както не са мнозинство и крайно десните в Републиканската партия, които викат с пълно гърло - черни и мексиканци вън! Всъщност е на лице надбягване с два коня, което води точно до подобни ситуации. Друго щеше да е, ако американското общество се бореше да има много партийност в политическата им система. То не иска това. Е, да си гледа състезанието с двата коня, да яде чипс и да пие бира направо от бутилката!
5.
градски
15.11.2022 21:55:21
0
14
Е, нали за това върнаха хартиената бюлетина. Идат местни избори все пак.
4.
По автора ще ги познаете
15.11.2022 21:34:29
2
9
Е защо така де...
3.
Гошо
15.11.2022 21:18:41
14
17
Проблемът на днешния свят е, че се движи прекалено бързо за религиозните консерватори. Науката и технологиите се развиват с такива бесни темпове, че причиняват тежък дискомфорт на закостенялите мозъци. Непрекъснато се опровергават и обръщат концепции, които са били стандарт стотици години, а консервативната маса не обича промените. Лошото е, че вместо да се постараят все пак да разберат, че сме в 21-ви век, те се опитват всячески да накарат останалите да забавят темпото или направо да се върнат назад. За наше щастие това ще става все по-трудно и по-трудно. Особено младите и необременени хора виждат ясно ползите от либерална демокрация. И разбира се - либералните хора също се гнусят от крайно-левите простотии, както и техните опоненти от консервативната част. Това не пречи на сдухани млади религиозни фашисти като Божката, Русчев, онази жертва на аборта Шкварек и разбира се техният кумир - Бен Шапиро да развяват именно абсурдните идеи на една малка объркана част от крайно лявото като едва ли не еталон за цялата демократична общност.
2.
Петър Днепърски
15.11.2022 21:08:51
13
13
да, съдията е виновен - даде несъществуваща дузпа за протишника, а за "нашите" не даде цели три които бяха като от учебник. Това ли измислихте за да плюете - опорочени избори.
1.
Божков =Русчев ?!
15.11.2022 21:04:25
7
15
Вие двамцата даже и еднакво мислите май? :-))))))))))))))))
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Елена Параскова във Ф Студио – за цените на недвижимите имоти и тенденциите на пазара Елена Параскова във Ф Студио – за цените на недвижимите имоти и тенденциите на пазара Все по-често се търси ново строителство, в затворени комплекси с паркомясто  Баба си купи масажор и „подаръци“ за 4390 лв. от презентация Баба си купи масажор и „подаръци“ за 4390 лв. от презентация Това ми бяха всичките пари, казва потърпевшата Карнобатски студент спечели титла от Национален шампионат Карнобатски студент спечели титла от Национален шампионат Проблем: Все повече ученици употребяват алкохол Проблем: Все повече ученици употребяват алкохол Специалистите съветват да се потърси навременна помощ Кирил Петков катастрофира с кола на НСО Кирил Петков катастрофира с кола на НСО Не е ранен, но има пострадали от другия автомобил  37-ото Европейско първенство по карате киокушин ще се проведе във Варна 37-ото Европейско първенство по карате киокушин ще се проведе във Варна Мащабното мероприятие се организира от БКА – ИКО България, с председател световният шампион Шихан Емил Костов Хванаха криминоген от Средец с 9 гр канабис Хванаха криминоген от Средец с 9 гр канабис В раницата му ченгетата намерили буркан с глави суха зелена тревна маса Каквото е новото нормално: Детето ти да отиде училище преоблечени като котка и да мяукат в час по математика ли? Каквото е новото нормално: Детето ти да отиде училище преоблечени като котка и да мяукат в час по математика ли? Това, разбира се е голям купон, а и учителката е притисната от новите морални норми и няма да може да го изхвърли от стаята за да не бъде дадена под съд за дискриминация Скандални разкрития за федерацията по вдигане на тежести, парите отишли за екскурзии в Куба и Швейцария Скандални разкрития за федерацията по вдигане на тежести, парите отишли за екскурзии в Куба и Швейцария Извършени били много сериозни нарушения, което е причина за спряното финансиране от страна на Министерството на младежта и спорта към нея Румен Радев ще открие летния сезон в Несебър Румен Радев ще открие летния сезон в Несебър Церемонията, с която ще бъде отбелязано началото на летния сезон у нас, ще започне в 18 ч., пред портите на Старинен град Несебър
Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Учителката пита ученик:
- Кажи ми, какво знаеш за Луи 16-ти?
- Отрязали са му главата г-жо.
- Друго?
- Друго не са му рязали.
Виц на деня Виц на деня - Започнах работа в администрацията!
- Какво по-точно?
- И аз не мога да ти кажа...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-добре да хвърлиш букета, отколкото да го гушнеш...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори