×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Роберт Фицо дойде в съзнание след тежката операция
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Откриват мащабен форум на Google в София
  • Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци
  • Путин пристигна в Китай на държавно посещение
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вижте емоционалното слово на Вежди Рашидов, което накара всички да го аплодират


Вижте емоционалното слово на Вежди Рашидов, което накара всички да го аплодират
Най-възрастният депутат председателства парламента, докато не е избран редовен председател
20 Октомври 2022, Четвъртък, 20:49 ч.
Автор: Флагман

Винаги съм се ръководил от максимата да напускам удоволствието, преди то да ме напусне. Има граници, каза най-възрастният депутат

 

Вежди Рашидов, който към момента председателства 48-ото Народно събрание, разтърси залата днес с емоционално слово, в което се извини на лидера на БСП Корнелия Нинова за спречкванията им преди години, призова за единение и оттегли номинацията си за председател на Народното събрание. Рашидов обяви оттеглянето си в изключително емоционална реч. Тя трогна депутатите и те станаха на крака и го аплодираха.

 Най-възрастният депутат председателства парламента, докато не е избран редовен председател.

Ето какво каза той:

"Длъжен съм да кажа нещо, което правя за пръв път в живота си, започна речта си Вежди Рашидов.

И продължи: Никога не съм слагал пред името си нищо и никакви звания! Ще бъда откровен, защото съм прям човек. Роден съм в кърджалийско село, бил съм в сиропиталище, завършил съм училище с отличен 6.

Академик съм на две държави - като почнете от Франция, та стигнете до Москва. Член кореспондент съм на БАН, където написах открито писмо да не бъда обсъждан за академик. Почетен професор съм на една чужда държава. Доктор хонорис кауза съм.

Всичко това съм премълчавал и ще ви кажа защо. Един прекрасен художник, Дечко Узунов, водят го при Пикасо. И го представят - това е големият български художник, професор, носител на наградата "Георги Димитров", академик Дечко Узунов. Пикасо вдига ръка и казва: "Приятно ми е, Пикасо".

Скъпи хора, доброто име, което си създаде човек, от това по-голяма титла няма.

Винаги съм се ръководил от максимата да напускам удоволствието, преди то да ме напусне. Има граници.

Днес се завъртя и моето име. Благодаря. Но преди това искам да благодаря на "Промяната", защото направихте много голяма крачка.

Попитаха ме - може ли докато заработи парламентът и се състави, за малко или много време, в името на това българският парламент да се сглоби, да направите комисиите, да заработи..., казах на моите приятели и колеги - да, достатъчно е хората да желаят това да стане.

В началото имах едно малко усещане, че мога да жертвам част от годините си, защото имам още малко време да се нарадвам и на скулптурите, и на приятелите, и на внуците си... Това, че се връщаме на една изходна позиция... Тук се върти една топка за критериите, а когато говорим за критерии, трябва да говорим и за възможности.

От нищото няма как да станат тези критерии.

Скъпи колеги, за съм щастлив, ако днес изберете председател на парламента. Това касае съдбата на хиляди и хиляди, на милиони хора. Това не е шега, отговорността е страшно голяма. Както болшинството или малцинството ни изпрати тука, така и ще ни отхвърли.

Днес искам да ви помоля - първо да се извиня от тази висока трибуна. Имали сме остри влизания с госпожа Нинова. Затова ви моля на ми простите. Извинявайте, госпожо Нинова. И до днес ме гризе съвестта, че съм се държал така.

Аз оттеглям номинацията си.

Стойте при хората, защото много бързо намразват. Аз съм много обичан от хората човек. Това за мен говори, че съм оставил нещо добро у хората. Това говори, че тези хора винаги са били близо до мен.

Стойте до хората! В това е смисълът. Грижете се за тях! В това е смисълът. Защото иначе няма парламент, няма държава"


В категории: Политика


Флагман.БГ Румен Радев ще открие летния сезон в Несебър Румен Радев ще открие летния сезон в Несебър 16/05/2024, Четвъртък 17:21 0
11
Коментара по темата
11.
В момента гледам БНТ
21.10.2022 11:01:36
1
3
Чувам тeжкото дишaне на Вeжди, който е зaбравил да си изключи микрoфона. Явно хич не е дoбре здравословно. Дишaнето му пoдсказва много тeжък сърдeчен прoблем. Лично аз не съм сигурен дали ще изкара до Нова година
10.
Мдаа
21.10.2022 05:33:37
7
4
Обърна народното събрание на седянка, махленска раздумка и литературна вечеринка. Но такива му са възможностите. И понеже умря циганката, която го хвалеше, не го досрамя да се хвали сам с неща, които е получавал, кланяйки се на силните на деня. Това, последно, разбира се, пропусна да го каже. Ниското нивпо на Флагман, както и тяхната склонност да правят платени поклони и да падат ничком, не им позволява да казват тези истини. Ето така стигаме до все по-дълбокото на батака, в който тънем от години. Хора, силно зависими, само да ломотят за националния интерес на България, ошушквайки я на дело. За което и да им плащаме!
9.
То на Мацква е ясно
21.10.2022 03:18:14
11
8
Че си академик по пиянски скандали в крепостно селски стил с органите на реда. Айде няма нужда.
8.
Устни
21.10.2022 00:29:31
5
15
Евала за това, че си направи отвод. Иначе демонстрира, некомпетентност в процедурите, която се опита да замаскира с шегички. Ще остане с репликата, че искал да си ходи да си върши работата, а колегите му депутати като нямали работа да стоели.
Изключителна наглост на човек, който приема депутатската заплата като награда и не смята да ходи на работа, защото си има някакъв собствен бизнес.
7.
До 123
20.10.2022 22:52:38
8
12
Дребни души
6.
до 1.2 и 3
20.10.2022 22:14:27
12
25
Вижда се, че сте много дребни души.И такива ще си останете в жалко то си съществуване.
5.
Селянина
20.10.2022 22:01:09
45
35
Вежди е супер пич,и известен навсякъде.
Прекрасното е,че не е от ДПС.
До 1 и 2 а вие дребни и мизерни душички,кой сте?
Благодаря, предварително
4.
До 3
20.10.2022 21:18:13
5
5
Брях
3.
джаз
20.10.2022 21:13:40
31
36
Още в първия ден се видя че този човек няма никакви знания и възможности да е председател на народното събрание. Направи десетки гафове. Тотално некомпетентен и правилно си дава отвод. Словоизлшянията са проформа.
2.
До 1
20.10.2022 21:07:50
32
10
И цига*ин. ;)
1.
g04o0лу
20.10.2022 21:00:17
31
44
мултак .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Елена Параскова във Ф Студио – за цените на недвижимите имоти и тенденциите на пазара Елена Параскова във Ф Студио – за цените на недвижимите имоти и тенденциите на пазара Все по-често се търси ново строителство, в затворени комплекси с паркомясто  Баба си купи масажор и „подаръци“ за 4390 лв. от презентация Баба си купи масажор и „подаръци“ за 4390 лв. от презентация Това ми бяха всичките пари, казва потърпевшата Карнобатски студент спечели титла от Национален шампионат Карнобатски студент спечели титла от Национален шампионат Проблем: Все повече ученици употребяват алкохол Проблем: Все повече ученици употребяват алкохол Специалистите съветват да се потърси навременна помощ Кирил Петков катастрофира с кола на НСО Кирил Петков катастрофира с кола на НСО Не е ранен, но има пострадали от другия автомобил  37-ото Европейско първенство по карате киокушин ще се проведе във Варна 37-ото Европейско първенство по карате киокушин ще се проведе във Варна Мащабното мероприятие се организира от БКА – ИКО България, с председател световният шампион Шихан Емил Костов Хванаха криминоген от Средец с 9 гр канабис Хванаха криминоген от Средец с 9 гр канабис В раницата му ченгетата намерили буркан с глави суха зелена тревна маса Каквото е новото нормално: Детето ти да отиде училище преоблечени като котка и да мяукат в час по математика ли? Каквото е новото нормално: Детето ти да отиде училище преоблечени като котка и да мяукат в час по математика ли? Това, разбира се е голям купон, а и учителката е притисната от новите морални норми и няма да може да го изхвърли от стаята за да не бъде дадена под съд за дискриминация Скандални разкрития за федерацията по вдигане на тежести, парите отишли за екскурзии в Куба и Швейцария Скандални разкрития за федерацията по вдигане на тежести, парите отишли за екскурзии в Куба и Швейцария Извършени били много сериозни нарушения, което е причина за спряното финансиране от страна на Министерството на младежта и спорта към нея Румен Радев ще открие летния сезон в Несебър Румен Радев ще открие летния сезон в Несебър Церемонията, с която ще бъде отбелязано началото на летния сезон у нас, ще започне в 18 ч., пред портите на Старинен град Несебър
Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Учителката пита ученик:
- Кажи ми, какво знаеш за Луи 16-ти?
- Отрязали са му главата г-жо.
- Друго?
- Друго не са му рязали.
Виц на деня Виц на деня - Започнах работа в администрацията!
- Какво по-точно?
- И аз не мога да ти кажа...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-добре да хвърлиш букета, отколкото да го гушнеш...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори