×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Парламентът избра нов председател на КЕВР – ГЕРБ „откриха“, че не отговаря на закона


Парламентът избра нов председател на КЕВР – ГЕРБ „откриха“, че не отговаря на закона
Новият председател Станислав Тодоров (вляво) и новият член на КЕВР Благой Голубарев положиха клетва след избора им
09 Февруари 2022, Сряда, 20:44 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Станислав Тодоров е издигнат от "Продължаваме промяната", но е бил кандидат за депутат от "Демократична България"

На късно пленарно заседание парламентът избра нов председател на КЕВР (Комисия за енергийно и водно регулиране). Издигнатият от "Продължаваме промяната" (ПП) Станислав Тодоров наследява Иван Иванов на поста. За член на КЕВР пък бе избран Благой Голубарев, издигнат от "Има такъв народ" (ИТН). 

От ГЕРБ и ДПС не участваха в гласуването. Те заявиха, че са открили несъответствия в CV-то на Станислав Тодоров. Той според тях не отговарял на законовите изисквания за поста. Няколко депутати от ГЕРБ дори обявиха категорично, че изборът би бил незаконен.

От ПП и БСП обаче припомниха, че в Комисията по енергетика е била разгледана допустимостта на кандидатите. Там и ГЕРБ, и ДПС гласували "за" това, че номинираните съответстват на законовите условия. 

Няколко депутати от ГЕРБ обаче в пленарна зала поставиха въпроса на кои законови текстове отговаря Тодоров - на старите или на новите. Припомняме, че нормата бе променена в движение заедно с процедурата по издигане на кандидати за КЕВР. 

Тома Биков от ГЕРБ призна, че в комисия те са одобрили допустимостта на номинираните. След това обаче те проучили допълнително биографиите им и установили, че има несъответствие за Станислав Тодоров. От ГЕРБ изразиха съмнения, че той не е бил достатъчно време на ръководни позиции в съответната сфера. 

Станислав Анастасов от ДПС пък попита дали Тодоров не е бил освободен от "AES Марица Изток 1" заради доклад на Агенция "Държавна финансова инспекция" (АДФИ), че не са провеждани обществени поръчки, както изисквал законът. Това поставяло под въпрос и репутацията му. 

От опозицията нямаха претенции към кандидата за член на КЕВР Благой Голубарев. Според ГЕРБ и ДПС той бил много по-подходящ за председател на регулатора. 

Бургаският депутат Жечо Станков подчерта, че с избора днес цялата отговорност за цените на тока вече е в ръцете на новите управляващи. 

Преди да бъде избран, Станислав Тодоров направи изложение пред депутатите. Той обясни, че е юрист и не смята да говори за допустимостта на кандидатурата му. Това било работа на Народното събрание. 

Той обаче обеща да работи за това КЕВР да не бъде вече "пъдар", а двигател на промяната в контекста на цялостната реформа на енергийната система в Европа и у нас. 

След избора Станислав Тодоров говори и пред репортери в кулоарите. След въпрос на "Флагман" той отрече да е бил уволняван заради нередности, свързани с обществени поръчки. Бил освобождаван два пъти от длъжности в AES, но за да заеме по-високи позиции. 

Освен това имал и осем години доказан опит в енергетиката. 

Избирането на Тодоров и Голубарев стана с гласовете на депутатите от четворната управляваща коалиция. Само "Възраждане" бяха "против". ГЕРБ и ДПС изобщо не гласуваха, но не стана ясно защо. 

Любопитен момент е, че Станислав Тодоров преди време е бил кандидат за депутат от "Демократична България". 

 


В категории: Бизнес , Политика


Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 6
11
Коментара по темата
11.
Аза
10.02.2022 12:58:35
0
1
И кво толкоз? Разцепват нацията? Подават документи с невярно съдържание? Агитират в изборния ден? Назначават рода,педераси и любовници? Продават газ на ниски цени? И кво толкоз? Ама са млади, умни и красиви!
10.
Гошо с Опела
10.02.2022 09:32:54
0
5
Бойко е Разпределил 390млрд. Левчета...
За 12год, на Трона.
Време е да Му се направи Ревизия, и да Бъде Съден, и да върне Некой леф...
9.
Ужас
10.02.2022 08:52:49
1
6
Гробаджийските свине са готови тъпата мутра да изгони още 1 милион българи от родината им.
Достатъчно е да си пълнят гушите техните и на родата.
8.
Хаха
10.02.2022 08:39:42
1
6
Гр8баджийския трол продължава да вийй.
Кирил ко бил завършил...
Какво е завършила простата мутра от банкя.
Той не може български да говори
7.
Чеккмедджето
10.02.2022 08:35:29
1
0
открил бил
6.
Всичко е подредено от мафията
09.02.2022 22:15:56
24
32
Когато търсиш доказателства в Google за Гешев и попаднеш на информация,
че Киро е завършил Харвард online за 600$. неминуемо ще попаднеш и на връзки с главните корумпиращи, които
Кирето "невинно" пропуснал:
Костов, Пламен Узунов, Копринката, Чушката, а.к.а – Розовите бузки.
Случайно ли е?
Сигурно, защото материалите му са подготвени от авторите на вестникарските публикации на „официоза“ кръга Капитал.
5.
До 2
09.02.2022 22:05:31
26
30
Да не се задавиш в помията си, банално депесерско псе.
4.
ХХ
09.02.2022 21:27:28
15
26
Но вси пак българите гласуваха с мнозинство за партиите носителки на европейските ценности лъжа, измама, корупция, диктатура, така че не виждам зако трябва да са недоволни от това проевропейско управление.
3.
XX
09.02.2022 21:22:15
1
7
Типично по ЕС-овски е да няма обществени поръчки. ЕП си построи сграда за 1 милиард евро през 2000 годива без обществени поръчки.
2.
Поресното Прокопиево менте
09.02.2022 21:14:20
39
40
Страхът от възможността Бойко да се върне като първа политическа сила и дори като премиер е в основата на четворната коалиция.
Тази перспектива е достатъчно ужасяваща за подлогите на мафията, ГЕРБ да са първи, а Бойко да твърди, че ги бие наред.
Това ще е сигнал към избирателите, че е възможно връщане към нормалността, което ще е смърт за Подмяната и паляците на мафията!
Страхът от възмездие за простъпките на 4хП, изяжда душите на управляващите!
1.
вввв
09.02.2022 20:57:48
20
36
какви са тия двамата? по Д. Донев ли от "тримата глупаци"!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е имал психически разстройства Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Той вече се е срещал със собственика на варненци Павлин Николов Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници
Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък Падна хеликоптер с президента на Иран Падна хеликоптер с президента на Иран Инцидентът е станал близо до Джулфа, град на границата с Азербайджан С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче?
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори