×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Протестиращи блокират София, глобяват ги


Протестиращи блокират София, глобяват ги
Протестиращите пътни строители са на входа на столицата от рано сутринта. Очакват се блокади по бул. „Дондуков“ и „Цар „Освободител“
11 Октомври 2021, Понеделник, 07:33 ч.
Автор: Флагман.Бг

Организаторите от браншова камара „Пътища” настояват за оставката на регионалния министър Виолета Комитова

Около стотина пътни строители с камиони и тежка техника влизат в София, за да се включат в четвъртия национален протест на пътните строители. Този път той ще е с тежка техника на жълтите павета в София, съобщава Нова телевизия.

Организаторите от браншова камара „Пътища” настояват за оставката на регионалния министър Виолета Комитова. Настояват и за конкретни действия по разплащането на дължимите суми. Само на една от частните фирми – Автомагистрали „Черно море”, държавата трябва да изплати над 37 милиона лева.

Очакванията са да се образуват сериозни задръствания. Заявка за участие има от над 3000 души. По булевард „Цариградско шосе” до Министерския съвет ще преминат над сто тежки камиона. Затова от полицията в София заявиха, че ще налагат глоби за влизането и паркирането им в центъра на града.

Протестът ще започне от 8:30 часа пред Министерски съвет и ще продължи до 12:00 часа, съобщава БНТ. През това време ще бъдат блокирани бул. „Дондуков“ и „Цар „Освободител“.

По данни на организаторите в протеста ще се включат 60 камиона и 40 - строителна техника. Вчера от полицията съобщиха, че ще глобят водачите на тежка техника с 30 лв. защото по закон нямат право да навлизат в столицата. 

Пред БНТ председателят на УС на Браншова камара "Пътища" Стефан Чайков каза, че иска от правителството ясна перспектива в какви срокове хората ще си получат изработените средства. Към 70 фирми има неизплатени суми, уточни той.

"Госпожа Комитова нарушава законодателството, ние сме работодателска организация и имаме право да преговаряме с правителството, коментира Чайков по повод искането им за оставка на регионалния министър Виолета Комитова.

"Нямаме друга алтернатива, браншът е тук и е обединен", допълни той.
 


В категории: Животът


16
Коментара
Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 6
16
Коментара по темата
16.
1111
11.10.2021 10:37:37
3
2
Пожелавам на всички платени червени тролове да не им платят заплати Много кърлежи станахте В тази държава трябва и да се работи
15.
гражданин
11.10.2021 10:05:41
2
7
Правителството на Борисов не се различава от това което се случи в навечерието на 10.111989го.дТогавашните управляващи като видяха че се разпадат и раздадоха куфарчетата Икой както може да се управя .По съ щата алтернатива Бойко раздаде парите на строителните фирми без да има планирани пътища и участъци на магистрали .Сега не да се протестира пред строителното министерство апред къщата на Борисов .
14.
А кой
11.10.2021 10:03:32
3
5
е разрешил протести с влизане на тежка строителна техника на жълтите павета ?!
Да не би да е екипа на една кметка, която милее за София ?
13.
до 8
11.10.2021 10:01:13
2
3
ееее, твоята теб като те е родила тъпичък, аз каква вина имам ?!
12.
За тези 5 месеца
11.10.2021 09:58:53
2
5
докато Боко е встрани от държавната касичка, трябваше всичките му калинки от министерства, областни и ред държавни агенции да бъдат изринати до ниво "началник отдел".
Да бъдат изчегъртани, както каза един диванен политик , който се оказа единствено в това напълно прав!
Сега тези калинки организирано работят за Боко и създават хаос, който после ТОЙ ще оправи!
Само като им скръцне със зъби!
Това е нашата, балканска демокрация!
11.
Русенец
11.10.2021 09:53:15
2
8
Пак питам:
Кой ви е обещал пари и защо си ги искате от друг чорбаджия?
10.
До 8
11.10.2021 09:44:55
3
10
Заплатите им са в работодателите им и собствениците на измислените им фирми, трудно ли е да го схванеш?
Парите са платени авансово, това казва министърката, затова иска да се види със собствениците...
Но те се крият зад гладните работници!
9.
sss
11.10.2021 09:38:39
5
7
да ходят пред къщата на толупа от него да си искат парите!
8.
До4
11.10.2021 09:22:17
11
7
Майка ти е измет .Дето та е родила некадърник Хората си искат заплатите мухльо
7.
Тиквеници за всеки
11.10.2021 08:55:44
9
11
Наредено им е да правят смут преди изборите, за да вика Тиквоко, че в държавата има хаос, нали това им е предизборното мото "Ред в хаоса". Тия са толкова елементарни не могат нищо ново да измислят едни и същи тъпотии мислят
хората вече им ги знаят наизуст номерата
6.
Боко
11.10.2021 08:45:56
5
8
Да продават камионите и да си плащат заплатите !
5.
Отврат
11.10.2021 08:32:33
8
21
Не мога да разбера за какво протестират тия. Всички дължими суми по договори за 2021 г. са им изплатени още до сдаването на властта от Герб.!!!!! Оттам насетне всичко е въпрос на добра воля и пари в бюджета. Малко приличат на майстор, който иска допълнителни пари защото сменил това онова допълнително, направил и др работи, свършил парите и излязло много по-сложно и скъпо отколкото сте се договорили предварително. Ако собствениците на фирмите са "инвестирали" всичко получено без да си оставят пари за заплати на работниците до края на годината това си е техен проблем !!!!! Тия номера да ги продават някъде другаде !
4.
Smith
11.10.2021 08:00:40
12
35
Когато Боко Мутрата им наливаше милиони от нашите данъци авансово, без търг и държавни поръчки им беше хубаво, сега като секна кранчето реват. Ами да си оправят некадърното строителство първо! Щото шефовете наемат от гетата най-долнопробната измет да строи, с горницата си купуват джипки, коври и бело, и съответно пътя се разпада един ден след като изтече гаранцията. Никаква милост за тези крадци!
3.
xx
11.10.2021 07:55:49
14
26
ГРОБАРСКИ напъни - няма да стане . Радев-Президент , Боко в зандана.
2.
ujas
11.10.2021 07:41:36
9
9
skoro shre se zatvori i parq byrgas-vetren,zaredi karierata v banevo!!!!qvno po normalen nachin nestava
1.
the
11.10.2021 07:39:31
15
25
na boko tivkvata nomerata nqmat krai!nqma takava darjava
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е имал психически разстройства Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Той вече се е срещал със собственика на варненци Павлин Николов Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници
Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък Падна хеликоптер с президента на Иран Падна хеликоптер с президента на Иран Инцидентът е станал близо до Джулфа, град на границата с Азербайджан С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче?
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори