×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Гневни фермери затварят пътища, заради забрана да се стреля по градоносните облаци


Гневни фермери затварят пътища, заради забрана да се стреля по градоносните облаци
Десетки фермери от Пловдивско са пред разорение заради градушката. Те искат обяснение защо военните забраниха да се стреля по градоносните облаци
30 Август 2021, Понеделник, 08:19 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Градушката в Пловдивско ги разори. Заради НЛО ли забраниха да се пуснат ракетите?

Гневни фермери от Пловдивско заплашиха да блокират пътища заради мистериозна забрана да се стреля с ракети по градоносните облаци, след което невиждано ледено бедствие се стовари върху няколко села в региона. Хората се надяват някой да им обърне внимание и да им обясни каква е причината да не се пуснат ракетите и да се разпръснат тъмните облаци.  

Пред Нова телевизия служител на Центъра за противоградова защита обясни, че не са изстреляни ракетите поради забрана за стрелба. 

„Преди да стреляме, искаме разрешение. То ни се дава до 30 минути. От 2:00 часа до 19:00 часа нямаше забрана. Сигурно има нещо във въздуха и не ни се разрешава да стреляме. Забраната дойде от командния център за наблюдение на въздушното пространство. Това е военно поделение“, уточни той.

Най-пострадали от градушката са жителите на Белозем и Ръжево Конаре. На един от земеделските производители са унищожени 60 декара с парници.

Над 2600 декара със земеделска продукция е на 100% унищожена. 

„На 63 години съм и за първи път видях на живо ледени зърна по-големи от орех, които буквално унищожиха всичко. За 40 минути изживяхме ужас, който хората не могат да опишат цял живот“, сподели кметът на Ръжево конаре Димитър Гинов.

„Трябват хиляди левове, за да се изчисти това, което е останало от нивите. Тези пари няма откъде да дойдат. Трябва някой да понесе отговорност и да каже защо не се изстреляха ракети в най-земеделския район в България, който храни половината държава“, заяви един от фермерите. 

„Не може само да го уволнят. Мен и другите потърпевши това не ги устройва“, добави той.

„Ние производителите имаме доста работници. Част от тях дойдоха и ни подкрепиха. На полето се работи май месец денонощно и е нонстоп. Хората остават без работа. Ние също сме без доходи. Оставени сме на улицата и точно обяснение как се случи това нямаме“, каза пред Нова телевизия жена, която също е земеделски производител. 

„Причината за забраната да се стреля по градоносните облаците не е обявена, но щетите са за милиони левове. Не знам как се получават тези заповеди. Възможно ли е и аз да се обадя и да кажа, че съм от Центъра за борба с НЛО и да предизвикам същите последици в други райони?“, коментира пък водещият на „Здравей, България“ Виктор Николаев. 
 


В категории: Пловдив


10
Коментара
Флагман.БГ Над 46 000 зрелостници се явяват на втора матура Над 46 000 зрелостници се явяват на втора матура 20/05/2024, Понеделник 07:08 0
10
Коментара по темата
10.
Верно ще да е заради НЛО
30.08.2021 11:03:05
0
3
Чавка ти е изпила мозъка,бугаринооооо
9.
До 2
30.08.2021 10:42:50
0
9
Абе , чуек, телата на противоградовите ракети са изработени от пресован картон...
При взривяването на ракетата и разпръсването на реагента , от корпуса остават само безобидни конфети...Иначе над селищата наистина е забранено да се пускат ракети, но причината е друга-случайно отклонение или отказ на двигателя би забил ракетата наистина не там където трябва...
8.
до 7
30.08.2021 10:25:29
1
6
Явно иронията ми не се е получила.
Исках да покажа каква демокрация е у нас. Начело все с Генерали. Доскоро имахме (дано никога не се връща) и Генерал Борисов. И то Генерали верни на чужда сила.
Затова и в пълна синергия с Началниците си са пожертвали някакви селяни за да се натегнат на шефовете.
А това,че чужд Посланик приема медалисти ни все едно е Губернатор на Колонията България. Ужасно е. Никой друг дипломат дори не си го и помисля.
7.
до Демонкрата
30.08.2021 09:50:27
3
7
И теб кво та топли таз работа не ми е ясно.Нали сега ще ти скочат сметките и ще обеднееш още повече или ще умреш от глад направо?!
Те ли ще ти платят енергията и храната?!!
6.
демократ
30.08.2021 09:44:24
2
9
Президент Румен Радев - завършил с отличие военна академия в САЩ. Генерал от НАТО !
Министър Председател Стефан Янев - дългогодишен представител на България в Централният Щаб на НАТО в САЩ. Генерал от НАТО.
България- балканска колония на САЩ !
Вчера Херо Мустафа прие в посолството медалистите на България от олимпийските игри.
НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА !
5.
Виктор
30.08.2021 09:30:02
0
16
Продажба държава!
От години по селата се говори, че заради американски самолети не се разрешава на полигоните да стрелят с ракети по градоносните облаци.
Явно е истина.
4.
Истината
30.08.2021 09:28:36
10
10
В началото на прехода комунистите-номенклатурчици заграбиха всички области на икономиката,унищажиха селското стопанство за да им върви търговията на едро от вън,сега те са на власт,нищо добро не ни чака начело с кремълския предател.
3.
Грипен Крадев
30.08.2021 09:12:55
7
12
Всичко си има цена и тарифа...... Плащаш няма забрана.
Всичко е точно защото снощи прайх сърми....
2.
Hf
30.08.2021 09:10:22
13
11
Ракетите за градушка не се изстрелват в населено място заради това, че ракетата стига до облака хвърля съдържанието си там а металната част, тоест тялото пада на земята. Така може да пробие покрива и да убие някой докато си е в къщата. А сега си представете, както хвърлят по 20-30 ракети, за да спре градушката и да се изсипят тези 20-30 метални тела от небето в населено място. Затова е забранено над селата и е разрешено само над полето, за да е безопасно за хората в населените места и за да запази хилядите декари продукция в полето.
1.
Земеделец
30.08.2021 09:10:00
25
17
Тези от служебната хунта ще ни уморят тотално.Като беше Бойко нямаше такива безумни забрани.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо злодеите, които пребиха афганистанец и карат жена му да го зареже, още са на свобода Защо злодеите, които пребиха афганистанец и карат жена му да го зареже, още са на свобода В края на март мъжът бе удрян с метални пръти в София, а по съпругата му хвърляха камъни  Ако ПИН кодът ви е такъв - имате проблем, сметете го незабавно! Ако ПИН кодът ви е такъв - имате проблем, сметете го незабавно! Изcлeдoвaтeлитe aнaлизиpaxa 3,4 милиoнa ΠИH ĸoдa, изтeĸли oнлaйн и ycтaнoвиxa, чe тaзи ĸoмбинaция пpeдcтaвлявa пoвeчe oт 10% oт изпoлзвaнитe Тя е дъщеря на една от най-известните българки и имаше доста състоятелни мъже до себе си, но днес... Тя е дъщеря на една от най-известните българки и имаше доста състоятелни мъже до себе си, но днес... Днес е близка единствено с мениджъра на майка си - Евгени Боянов Протест на таксиметровите шофьори в София Протест на таксиметровите шофьори в София Кметът Терзиев не е отговорил на исканията им нито за среща, нито за връщане на закритите стоянки Дават по 300 лева на стотици хиляди българи, ето как може да ги получите Дават по 300 лева на стотици хиляди българи, ето как може да ги получите Половината от средствата се получават след отпускането на помощта, а остатъкът – в началото на втория учебен срок Депутатите се събират извънредно утре заради пенсиите Депутатите се събират извънредно утре заради пенсиите Искането за заседанието в парламента е заради съмнения сред някои политици, че дохотие на старите хора ще бъдат актуализирани с 10, а не с 11% Над 46 000 зрелостници се явяват на втора матура Над 46 000 зрелостници се явяват на втора матура Над 20 хиляди ученици от професионални гимназии ще защитават дипломен проект Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е имал психически разстройства Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Той вече се е срещал със собственика на варненци Павлин Николов Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД
Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Няма признаци на живот в останките, съобщи ръководителят на иранския Червен полумесец Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък Падна хеликоптер с президента на Иран Падна хеликоптер с президента на Иран Инцидентът е станал близо до Джулфа, град на границата с Азербайджан С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори