×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нов състав млади и нахъсани криминалисти громи престъпността в центъра на Бургас


Нов състав млади и нахъсани криминалисти громи престъпността в центъра на Бургас
От началото на годината разкритите криминални деяния в районите ЦГЧ, жк „Възраждане“ и кв. „Победа“ са огромен брой
19 Февруари 2021, Петък, 14:20 ч.
Автор: Флагман.БГ

Екипите на Първо РУ работят с изпипан модел и разкриват огромна част от затихващата престъпност в ЦГЧ, която е основно от битов характер

Нов състав млади и нахъсани криминалисти от Бургаското Първо РУ бори битовата престъпност в центъра на града. В районите ЦГЧ, жк „Възраждане“, кв. „Победа“, докъдето се простира обхвата на районното управление, престъпленията се извършват основно от наркомани и роми от гетата и са основно от битов характер, узна Флагман.БГ от свои доверени източници.

Криминалният контингет в централните части на Бургас е добре познат на полицията, което води до по-бързото разкриване на престъпления, тъй като криминалистите имат изграден работещ модел за противодействие, с който още при съобщаването за извършено престъпление има потенциални запозозрени. Полицията работи в тясна връзка както с Община Бургас, която на територията на града вече има работещи над 1500 видеокамери, така и с гражданите, които на драго сърце съдействат за разкриването на престъпления.

За това свидетелстват множеството разкрити битови престъпления от началото на годината на територията на Първо РУ. Става въпрос предимно за кражби и други престъпления срещу собствеността, както и за разпространени и държане на наркотици. В това отношение от началото на годината до момента са разкрити повече от 50% от кражбите на велосипеди, сигналите за които са подадени през последните 2 седмици. 

Пресен пример за успехите на новия екип криминалисти от Първо РУ е разкритието на крадец, който след 19 ч. на 17 февруари се е промъкнал във входа на кооперация край ул. „Кирил и Методий“ и е откраднал велосипед на стойност около 1000 лв.

Буквално в рамките на часове служителите на полицията са успели да уловят т.нар. „гореща следа“ и чрез проследяване на маршрута на крадеца по различни видеокамери в района, разпити на свидетели и други свои източници са успели да задържат извършителя, който към момента се намира в ареста. 

Това обаче съвсем не е единственият случай, доказващ ефективността на новият екип. По-късно Флагман.БГ ще ви разкаже за друг разкрит от криминалистите на Първо РУ случай, който е показателен за нивото на битовата престъпност в Бургас. 

Според наши източници, но и според самите граждани, престъпленията в централната градска част са спаднали многократно в сравнение с нивата им преди около 10-15 години. „Тогава хората ги беше страх да излязат на улицата. Особено засегнати бяха учениците, които често ставаха жертва на обири и грабежи, а в целия град имаш организирани банди, които заплашително и сякаш смятайки се за недосегаеми се разхождаха в града, търсейки поредната си жертва“, спомнят си източници на Флагман.БГ.
 


В категории: Бургас


Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 6
България Всички новини
Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е имал психически разстройства Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Той вече се е срещал със собственика на варненци Павлин Николов Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници
Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък Падна хеликоптер с президента на Иран Падна хеликоптер с президента на Иран Инцидентът е станал близо до Джулфа, град на границата с Азербайджан С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче?
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори