×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Командир на „Хизбула” е убит при израелско нападение с дрон в Ливан
  • Хванаха товарен автомобил в Свищов, издирван от властите в Белгия
  • Днес е Световен ден за борба с хипертонията
  • Плевен отбелязва градския си празник днес, 15 май
  • Държавният департамент на САЩ придвижи помощ от 1 млрд. долара за Израел към Конгреса
  • Регистрираха поредното мощно слънчево изригване, очакват ни силни магнитни бури
  • Жълт код за обилни валежи е обявен в областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, област София и София-град
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

10-те семейства, които управляват света и животите ни


24 Октомври 2020, Събота, 13:39 ч.
Автор: Флагман.бг

Всички те си приличат по едно нещо - социалният им статус и позицията им в обществото са обгърнати в мистерия

Сигурно сте чували теорията, че почти всички световни пари са в ръцете на няколко богати фамилии. Някои от тях харчат парите си както пожелаят, а други водят по-тих и скромен начин на живот.

Но всички те си приличат по едно нещо - социалният им статус и позицията им в обществото са обгърнати в мистерия.Някои хора смятам, че именно тези семейства контролират президентите и управниците на всички страни по света.

Известно е, че най-големите богатства в света са семейни, а времето е доказало, че роднините са най-надеждните бизнес партньори. Но някои фамилии наистина са се превърнали в нарицателно и синоним на богатство и власт. 

Днес ви представяме кои са те и каква е тяхната интересна история.

Семейство Сауд - Фамилията Ал Сауд е кралската династия, която управлява Саудитска Арабия от 1932 година насам. Главата на фамилията е крал Салман бин Абдулаз Ал Сауд, а членовете на тази динатсия наброяват около 25 000. Главата на това семейство притежава абсолютна политическа власт, а всички членове на семейството заем важни правителствени и военни постове. На практика те могат да работят каквото си пожелаят и контролират около 20% от световните петролни резерви.

Семейство Рокфелер - Създадено от братята Джон и Уилям, американското семейство от немски произход Рокфелер, е сред най-богатите в света. Джон Рокфелер е първият милионер в историята на света. Трупа своето богатство от търговия с петрол в края на XIX и началото на XX в., когато притежават 90% от пазара. Освен силни позиции в банковото дело (бившата Чейс Манхатън груп, понастоящем Джей Пи Морган) семейството държи силни позиции и в американската политика, като за близки на фамилията се споменават имената на Бил Клинтън и Майкъл Блумберг. Никой не знае точно колко са богати, но се смята, че притежават някъде около 3 трилиона долара.

Семейство Прицкер - те са еврейски имигранти, дошли от Украйна в Чикаго през 1881г. Фамилията Прицкер притежава корпорацията "Хаят", която се състои от 777 хотела в 54 страни по света. Те имат своя награда в сферата на архитектурата и живеят в Чикаго, където имат и свой колеж по архитектура. В голяма степен, това семейство е определило начина, по който Чикаго изглежда днес.

Семейство Морган - множество теории твърдят, че фамилията Морган е определила целия политически курс на САЩ и контролира доста от банките по света. Първият от семейството е Джон Пиер Морган, стартирал първата финансова империя в Америка. Той е продавал оръжия по време на Гражданската война, а през 1907г. е спрял колапса на банковата система. До днес те остават едно от най-влиятелните семейства в банковите среди. Те имат клонове не само в Америка, но и в Европа.

Фамилията Ротшилд - Произходът на фамилията Ротшилд идва от немски евреи от Франкфурт. Семейството е сред създателите на банковата система в Европа в края на XVIII в. Пет от семейните разклонения на Ротшилд получават австрийска благородническа титла, дадена им от Хабсбургската империя още в началото на XIX в. Установилата се във Великобритания част от семейството получава благородническа титла от кралица Виктория. Смята се, че през XIX в. фамилията притежава най-голямото частно богатство в целия свят, като това статукво не се е променило и до ден днешен. В момента фамилията оперира в Монако, Люксембург, Франция, Швейцария, Лихтенщайн, Великобритания и Каймановите острови. Има доста теории около това семейството - от това, че държат всички световни пари до това, че спонсорират всички войни.

Династията Уиндзор - всички знаят, че това е британското кралско семейство. В момента на чело на фамилията е кралица Елизабет Втора. Тя е и глава на Църквата и командир на военните сили. Тя е управляващ монарх в още 15 държави. Всеки политик може да завижда на кралицата и силните политически позиции, които има. Смята се, че тя и членовете на семейството ѝ имат пръст в световния ред, но със сигурност не го показват, защото живеят по-скоро скромен и спокоен живот, служейки в армията и извършвайки благотворителна дейност.

Кланът Барук - това семейство може да има по-малко пари от Ротшилд и Рокфелер, но имат по-голямо влияние. Бернард Барук, човекът, основал клана, е бил съветник на 5 американски президента, както и близък приятел на Чърчил. Той е измислил термина "Студена война" и е контролирал изобретяването на атомната бомба. Някои смятат, че именно той е измислил структурата на световното управление. Има много малко информация за наследниците на фамилия Барук. Знае се, че Бернард е имал две дъщери и един син, който е починал през 90-те. Няма информация той да има внуци. Някои хора смятат, че те са били скрити и в момента живеят таен живот, но все още дърпат конците на американското правителство.

Семейство Опенхаймер - те притежават по-голямата част от златния резерв на земята. Създателят на клана, Ърнест Опенхаймер, се преместил в Кимбърли, Южна Африка, където станал кмет и застанал на чело на компания за добив на диаманти. Много скоро пазарът бил монополизиран от него. В момента диамантената империя се управлява от внука му - Ники Опенхаймер. Те търгуват не само с диаманти, но и със злато, желязо, платина и индустриални минерали.

Семейство Уолтън - през 1962 г. Сам Уолтън отваря първия си магазин с името Walmart. И така става един от най-богатите хора в света. С времето магазинът се превърнал в известната верига магазини Walmart, коятов  момента е най-голямата в САЩ. След смъртта му, компанията преминава в ръцете на съпругата му и четирите им деца. Освен супермаркети, семейството притежава и банката Arvest и колекционира ценни художествени находки.

Кланът Мърдок - Семейство Мърдок започват да градят империята си в Австралия. Кийт Мърдок започва кариерата си като политически журналист във вестник в Мелбърн. По-късно става главен редактор и успява да увеличи заплатите на всичките си служители, което го издига до поста на изпълнителен директор. Синът му Рупърт също става журналист. Постепенно двамата добиват контрол върху най-големите австралийски медии и създават т.нар. News Corporation. В момента те притежават 20th Century Fox, Fox News, Myspace и Dow Jones. Преди време бяха разследани за подслушване на кралското семейство, известни личности и политици.

Източник: Edna.bg


В категории: Животът


Коментари
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Прогноза за лято 2024: Сезонът ще е по-добър от миналогодишния Прогноза за лято 2024: Сезонът ще е по-добър от миналогодишния Първите туристи у нас пристигнаха на 2 май и са от Великобритания Средната заплата нарасна, ето колко става Средната заплата нарасна, ето колко става В кои сектори увеличението е най-голямо и в кои най-малко Важен пост за кмета на Царево Важен пост за кмета на Царево Марин Киров е избран за представител на Регионалния съвет в Комитета по наблюдение на Програмата за морско дело, рибарство и аквакултури Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Одитни доклади са изпратени по компетентност и на други органи за сведение или за предприемане на съответни действия Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Общата любимка на братя Аргирови буди завист у 20-годишните, с дъщеря ѝ са като близначки Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Повече от 46 000 граждани от региона подадоха годишните си декларации в срок до 30 април Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Сблъсъкът е само с материални щети, но състоянието на кончето е критично Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? На места ще продължи да има постъпване Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата (ОБНОВЕНА) Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата (ОБНОВЕНА) В деня на изпращането дванайсетокласниците от Випуск 2024 отдадоха почит към учителката
Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО На кадрите се вижда как Мелъди Фелисиано Джонсън доближава кафемашината и изсипва вътре пликче с неясно съдържание Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Целта е да се ограничи психическият тормоз в училищата Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на кризата в Украйна И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки Ще имат социални придобивки като право на пенсия, отпуск по майчинство и трудов договор Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Руски блогъри пък тръбят за масово бягство на украински войници от Волчанск, след като руснаците превзеха кметството  Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Битката не е само за Украйна, но и за свободния свят, коментира той Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня Млад тираджия слиза от камиона и пита стария:
- Защо като слизаш от кабината, риташ гумите на камиона?
- Да ми се отлепят топките.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, в депресия съм!
- Най-доброто лекарство е да се потопите в работата си!
- Ама докторе, аз карам лайнарка...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Безалкохолната бира е като сутиен на простора - най-хубавото го няма вътре.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори