×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Тирът-убиец на надрусания Кольо – претоварен с над 7 т по време на касапницата в Айтос


Тирът-убиец на надрусания Кольо – претоварен с над 7 т по време на касапницата в Айтос
Имам 13-годишна дъщеря, която трябва да издържам, каза в съда тираджията. Той обаче не показа по никакъв начин, че изпитва съжаление за това, което причини
Тема в развитие
Тирът-убиец на надрусания Кольо – претоварен с над 7 т по време на касапницата в Айтос Полицаи открили пико в портфейла на дрогирания тираджия в Айтос Двама се борят за живот след касапницата с тир в Айтос, полицията с пълни подробности за мелето Близките на загиналата в Айтос Ани ридаят: Дрогираният Кольо ни отне слънчевото момиче, да страда и той, както ние Първи подробности за поредната катастрофа с тир, готвят се да линчуват шофьора Шофьорът на кафе „Бианчи”: Пред мен горяха живи хора в джип Надрусаният убиец с тира е абсолютно неадекватен цели 6 часа след трагедията Трагедията е страшна! Бременната Емине от Айтос е в реанимация, борят се за бебето й Полицията и УМБАЛ-Бургас с последни данни за касапницата в Айтос Кметът Васил Едрев: Айтос не помни такава трагедия, държавата трябва да изведе тировете от града Свидетел на бруталното автомеле в Айтос: Бях на косъм от смъртта Очевидци съобщават и за убита пешеходка, броят на пострадалите още е неясен (ОБНОВЕНА) Голяма трагедия! 28-годишна жена изгоря жива при чудовищното меле в Айтос Извънредно! Жестока катастрофа в Айтос, камион помете автомобили до автогарата, има пострадали
виж още
скрий
14 Септември 2020, Понеделник, 17:06 ч.
Автор: Емел МАХМУД

Несебърският тираджия остава в ареста

С над 7 т е бил претоварен тирът-убиец, който предизвика невижданата касапница в Айтос в петък. Това каза окръжният прокурор Георги Чинев по време на гледането на марката за неотклонение на шофьора Кольо Илиев от Несебър, който е шофирал товарния автомобил след употребата на пико. Припомняме, че при тежкото меле той помете 13 коли, движещи се по ул. „Хаджи Димитър“ в Айтос, една от тях избухна в пламъци, а вътре изгоря 28-годишната Ани от Търговище. Има и много ранени, сред които двама в тежко състояние и се намират в реанимацията на УМБАЛ-Бургас.

Държавното обвинение поиска най-тежката мярка за обвиняемия, а именно постоянен арест. По време на заседанието стана ясно, че при огледа в кабината на превозното средство е намерен портфейла му, в който между личните документи и пари е имало плик с наркотично вещество, тестът отчел, че отново става дума за метамфетамин. (ВИЖ ТУК) 

Едно от обвиненията срещу шофьора е претоварнето на превозното средство, чийто капацитет е 38 т, а е измерено, че тежи 45, но без каросерията и горивото. 

„Ако калкулираме и тях, претоварването ще е много повече“, обясни прокурор Чинев. Той допълни, че обвиняемият има дълъг списък с нарушения на правилата за движение по пътищата в миналото си.

В съдебната зала се стигна до спорове между защитата и държавното обвинение дали шофьорът е бил дрогиран, кога е дал проба и техническото средство за тест бил ли е изправен. 

Двама адвокати бранят в съда несебърлията Кольо Иванов. Това са Пламен Найденов (вляво) и Бойчо Боев(вдясно). Те твърдят, че клиентът им трябва да излезе от ареста, тъй като няма как да издържа семейството си, финансовото му състояние не било добро. Не стана ясно обаче как си позволява да плати хонорар на двама защитници

Прокурор Чинев обясни, че първоначално Кольо Иванов е отказал да даде кръв за химичен анализ. Тогава от страна на държавното обвинение е инициирана процедура по вземане на проба по принудителен ред и едва тогава тираджията се е съгласил. Очаква се експертизата. Кольо Иванов е наел не един, а двама адвокати да го защитят в съда – Бойчо Боев и Пламен Найденов. Те поискаха домашен арест за клиента си, поне докато не са готови резултатите от съдебно-медицинската и съдебно-техноческата експертизи. Според тях не е доказано дали е Кольо е шофирал тир надрусан. Кръвната проба щяло да покаже дали това е така. Ако камионът е бил претоварен, вследствие на което са отказали спирачките, и няма наркотик в кръвта, става случайно събитие и трябва да се промени обвинението, смятат двамата адвокати. Тепърва трябва да стане ясна и с каква скорост се е движил тирът-убиец, като според защитата това е с около 40 км/ч., което пък драстично се различава от първоначалните данни след катастрофата. Защитата бе категорична, че няма никаква опасност Кольо Иванов да се укрие, живеел на постоянния си адрес с приятелката си, с която били заедно то две години. Грижел се и за болната си майка. Финансовото му състояние пък не било добро, именно заради това трябвало да работи, а не да остане зад решетките. Не стана ясно обаче как ще извърши трудова дейност в която и да е фирма, за да печели пари, при положение, че те поискаха домашен арест за клиента си. Нито пък как е платил на двама защитници, след като не с добри финансови възможности. 

Окръжният прокурор Георги Чинев обясни, че при огледа в кабината на тира са открити още наркотици

В съда стана ясно още, че Кольо Иванов е осъждан няколко пъти, но вече е реабилитиран. 

„Той не е осъждан от много години, лично аз го познавам от 30 г. Няма как да издържи майка си и приятелката си, ако остане в ареста“, каза адв. Бойчо Боев. 

Самият тираджия нито отрече, нито потвърди обвиненията срещу него. Единствено добави, че поддържа искането на адвокатите си за домашния арест, както и каза, че има 13-годишна дъщеря, за която също се грижи. Кольо Иванов по никакъв начин не показа, че изпитва съжаление. 

Искането му обаче бе отхвърлено от съдебния състав с председател Яни Гайдурлиев, който взе най-тежката мярка за неотклонение за обвиняемия.
 


В категории: Темида


22
Коментара по темата
22.
moeto ime vashiq koshmar
21.09.2020 14:52:57
0
0
Greshna informaciq predadena ot flagman na vsichki ostanali medii...
1.v kravta na izvarshitelq ne sa otkriti narkotichni veshtestva
2.Gondolata e bila bez spirachki
3.Gazovata butilka na postradalata nqma pasport
4.Flagman shte bade podsadim po chlen 326 ot NK za da se nauchat kak se pravi reportaj
21.
До 11
15.09.2020 17:18:38
0
0
Не разбираш от тази работа! Разбира се, че каросерията и горивото имат общо с теглото. Преди и след товарене се тегли цялата композиция! Композицията се състои от каросерия и товарно отделение! Айде помисли сега какво искам да ти кажа. Пък за този надрусан гад поне 10 г. Трябва да лежи. Ама надали.
20.
До19
15.09.2020 09:47:30
0
3
Ще го издържат тези, които му наеха не един, а двама палячовци да го защитават!
19.
До адвокатите
15.09.2020 08:02:11
0
4
Как с "домашен арест" ще се грижи за майка си,дъщеря си и ще има доходи
18.
*********
15.09.2020 08:00:10
0
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
17.
Rincewind
15.09.2020 07:41:49
0
6
Има една фирма в Бургас, на които всички камиони без изключение са претоварени, шохьорите ве кпазват никакви графици и ДАЙ не ги проверяват никога, защото си плащат.
16.
*********
14.09.2020 22:39:08
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
15.
*********
14.09.2020 22:29:39
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
14.
аз
14.09.2020 21:27:31
0
5
това е кольо иванов бивш охранител от аркус
13.
*********
14.09.2020 21:16:02
0
9
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
12.
Нимой бъй
14.09.2020 19:52:11
5
6
Ко не. Динко от Ямбол подхвърли пикото в кабината, видях го.Просто искат да натопят шофьора. :D :D
11.
Абе, прокуроре,
14.09.2020 19:45:23
2
8
от кога каросерията и горивото водят до претоварване , та ако прибавели и тяхното тегло, щяло да стане още по-гплямо ?!
Не говорете глупости, затова обвиненията ви падат още на първата инстанция !
Претоварването на автомобил идва от ТОВАРА, когато има такъв над определения максимум по характеристика на МПС-то!
10.
Ами... Да
14.09.2020 19:34:02
0
13
Наистина е зле финансово, щом е наел двама смешни защитници. Да си покажат дипломите тези двамата адвокати, щом мислят че ако е претоворен камиона и няма употреба на наркотици било случайно събитие!?
Ако експертизата посочи, че има причина връзка между претовареността и отказването на спирачната система-ще ме прощават адвокатчетата, но шофьора ще носи наказателна отговорност. Още повече, че той е могъл да избегне тежките сэставомерни последици, но ги допускал и се е съгласил с тях, което води до евентуален умисъл в действията му. Така, че шефовете му да потърсят някой по сериозен адвокат!
9.
Ами... Да
14.09.2020 19:33:53
1
10
Наистина е зле финансово, щом е наел двама смешни защитници. Да си покажат дипломите тези двамата адвокати, щом мислят че ако е претоворен камиона и няма употреба на наркотици било случайно събитие!?
Ако експертизата посочи, че има причина връзка между претовареността и отказването на спирачната система-ще ме прощават адвокатчетата, но шофьора ще носи наказателна отговорност. Още повече, че той е могъл да избегне тежките сэставомерни последици, но ги допускал и се е съгласил с тях, което води до евентуален умисъл в действията му. Така, че шефовете му да потърсят някой по сериозен адвокат!
8.
А такааа
14.09.2020 19:13:36
1
15
Добре разписан закон.Вината за претоварване не е на фирмата, която товари не е и на превозвача, а не е и на получателя.Само шофьора да му мисли, той се е самонаел.
7.
ФИРМАТА
14.09.2020 19:06:35
0
16
Коя е фирмата ... кажете и го напишете най-накрая.
6.
Надрусан и претоварен
14.09.2020 18:54:06
0
20
Фирмата , защо никой не споменава фирмата извършваща дейността? Защо собственика не отговаря за нарушенията в неговата фирма?
5.
Румен
14.09.2020 18:43:17
1
17
Добре толкова много се написа за всичко, и никъде не съм прочел кой му е работодателя на шофьора?
4.
От сайта на АПИ
14.09.2020 17:44:51
1
17
А какво се случва с тия кантари и колко санкционирани има?

"Подземни кантари в обхвата на тол системата ще изчисляват в реално време теглото на преминаващите по платените пътища тежкотоварни превозни средства. Камери ще отчитат броя на осите, а датчици в пътното платно, чийто монтаж вече започна, ще изчисляват натоварването на ос на автомобилите. При претоварване електронната система автоматично ще ги регистрира като нарушители и те ще бъдат санкционирани от контролните органи.





Това съобщи заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков след второто заседание на Обществения консултативен съвет по въвеждане на тол системата у нас.

Монтажът на камерите, които ще следят трафика, трябва да приключи до 16 август, когато Националното тол управление ще започне техническата експлоатация на тол системата. Досега са изградени 80% от новите и са обновени 23 броя от съществуващите рамки."
3.
Хохи
14.09.2020 17:36:46
2
29
Всички тирове са пренатоварени.до кога Господи до кога?
2.
Македонец
14.09.2020 17:35:39
6
22
Не прехвърляйте изцяло вината на ШОФЬОРА, той е виновен че се е съгласил за да не си изгуби работата да се движи с 50 тонен снаряд, да си признае за цялата схема, на кой плаща шефа му за да се движат яко претоварени на кантара на АПИ или на ДАИ, иначе ще лежи много а другите ще прехвърлят цялата вина него
1.
Македонец
14.09.2020 17:35:29
5
29
Не прехвърляйте изцяло вината на ШОФЬОРА, той е виновен че се е съгласил за да не си изгуби работата да се движи с 50 тонен снаряд, да си признае за цялата схема, на кой плаща шефа му за да се движат яко претоварени на кантара на АПИ или на ДАИ, иначе ще лежи много а другите ще прехвърлят цялата вина него
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Това рядко може да се види: Съседи затвориха улица в Бургас, за да празнуват! Това рядко може да се види: Съседи затвориха улица в Бургас, за да празнуват! Примерът е взет от датските общности, които често обичат да празнуват заедно Рейнджър уби колежка и набута трупа ѝ в ракла Рейнджър уби колежка и набута трупа ѝ в ракла Пред съда Светослав обяснил, че прибрал тялото на Десислава, защото в къщата имало плъхове 4 причини косата ви да спира да расте до определена дължина 4 причини косата ви да спира да расте до определена дължина Възрастта влияе върху растежа на косата Силвия Алексиева е носител на голямата награда на конкурса "Петя Дубарова" Силвия Алексиева е носител на голямата награда на конкурса "Петя Дубарова" Бургаският конкурс на името на Петя Дубарова не е само най-добрият литературен форум за средношколско творчество Голям скандал с бившата резиденция на Тато в Банкя Голям скандал с бившата резиденция на Тато в Банкя В зелените площи като гъби изникнали и над 20 незаконни постройки Едва на 38 години почина известен волейболист Едва на 38 години почина известен волейболист Загуби битката с рака  Тя пръска сексапил в "Денсинг старс", готви се за скок към парламента Тя пръска сексапил в "Денсинг старс", готви се за скок към парламента Мъжът й Константинос Хайнас я тласка към ново амплоа Затъваме, хора! България си отива пред очите ни, алармира социолог Затъваме, хора! България си отива пред очите ни, алармира социолог Това или продължава спираловидно надолу, или се появява някой с диктаторски уклон, който се харесва на хората като възможност за изход, подчерта Първан Симеонов Киче, ти ли си? Киче, ти ли си? Естрандата певица е заприличала на рокаджийката Милена  Tленните останки на цар Фердинанд ще бъдат пренесени в България Tленните останки на цар Фердинанд ще бъдат пренесени в България След кончината му в гр. Кобург през 1948 г. тялото на цар Фердинанд I е положено временно в криптата на католическата църква "Св. Августин" в същия град.
Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Това е най-високият дял на недоверие по този показател сред всички възрастови групи и е двойно по-висок, отколкото при хора на възраст над 70 г. Шофьор загина при тази тежка катастрофа Шофьор загина при тази тежка катастрофа Инцидентът стана на пътя Велико Търнонов-Русе На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб Дейвид Бекъм е в битка за 1 млрд. паунда  Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци „Това нищо не значи“, коментира майката на Валери – двукратната олимпийска шампионка по стрелба Мария Гроздева Тези естрадни звезди станаха земеделци Тези естрадни звезди станаха земеделци Като истинска лейди Катя е поела по-леката, креативна и аристократична работа – градинския дизайн и цветарството Защо Швеция цензурира „Евровизия“ и какво общо има с това Палестина Защо Швеция цензурира „Евровизия“ и какво общо има с това Палестина Телевизията в Стокхолм довечера ще заглуши звука от залата и ще пусне изкуствени аплодисменти, докато се излъчва израелската песен Почина най-известният инвеститор за всички времена Почина най-известният инвеститор за всички времена Американският милиардер, родом от Масачузетс, основава инвестиционната компания Renaissance Technologies през 1982 г., а също така използва математически алгоритъм за търговия на фондовата борса От 15 години тя не спира да ражда, защото... От 15 години тя не спира да ражда, защото... Росарио от Тексас непрекъснато забременявала, докато най-накрая не родила момиченце Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Преди 60 години Аралско море започна да пресъхва, оставяйки солена, безплодна земя след себе си Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Ще има куп проблеми с мобилните приложения и онлайн банкирането в следващите два дни 
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори