×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Второто "Велико народно въстание" започна с доста по-малко хора и много по-кротко от първото


Второто "Велико народно въстание" започна с доста по-малко хора и много по-кротко от първото
БОЕЦ пресякоха червената линия, опъната от "Отровното трио" - двете организации са в конфликт помежду си
10 Септември 2020, Четвъртък, 10:03 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимки: Авторът)

Този път хората са стотици, а не хиляди, любопитно е колко ще се присъединят на протеста довечера

Стотици се събраха пред парламента в началото на протеста, обявен като „Велико народно въстание II”. Този път хората са видимо по-малко в сравнение с първото „въстание“, което бе на 2 септември с откриването на новия парламентарен сезон – тогава още сутринта се събраха хиляди.

Днес хората са по-малко в сравнение с първото "въстание"

Демонстрантите се намират на бул. Цар Освободител“ между новата пленарна сграда на парламента – бившия Партиен дом, и Археологическия музей и БНБ. Засега напрежение няма, както бе на 2 септември, когато още сутринта имаше сериозни размирици. Тогава тълпата бе видимо по-агресивна, хвърляха се яйца и домати, бяха атакувани автомобили на МВР, бе използван сълзотворен газ, имаше и сериозно пострадали.

За ВНВ-II бяха взети мерки от самото „Отровно трио“, организатор на едната част от протеста. Велислав Минеков, Арман Бабикян и Николай Хаджигенов са дръпнали и „червена линия“, която да не бъде пресичана, за да не се стига до конфликт с полицията. Тя обаче бе демонстративно премината от групичка на БОЕЦ, предвождана от лидера на сдружението Георги Георгиев. Обществена тайна е, че „Отровното трио“ и БОЕЦ са в конфликт помежду си.

От МВР вчера също обявиха по-сериозни превантивни мерки. Тази сутрин те направиха проверка в зелените площи наблизо и откриха "бойни" инструменти и съмнителни вещества. 

На митинга днес бяха призовани да присъстват и привържениците на коалицията „Демократична България“ на Христо Иванов. Там са и депутати от БСП, които днес тотално бойкотират пленарното заседание.

Протестното събитие се озвучава с песни от мощната уредба на „Отровното трио“. Под тента има и голямо количество стекове с вода, вероятно предназначени за хората, участващи в демонстрацията, тъй като и днес се очаква да е доста топъл ден.

По-големият митинг обаче, както обикновено, се очаква да е довечера, когато много повече хора са свободни да се присъединят. А протестът е, да припомним, с две основни искания – оставка на правителството на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Днес е 64-и пореден ден от началото на демонстрациите в София.

 




В категории: Политика


Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 6
16
Коментара по темата
16.
Моряка
10.09.2020 13:00:05
2
3
Дънди , съгласен съм с теб. Но не виждам алтернатива от тези протестъри братче, още по малко от кауна президент. Като видя един млад и честен човек пред мен ще го призная и ще му дам шанс............дано ама надали!
15.
Моряка
10.09.2020 12:50:43
2
5
За всичко си прав Дънди, аз това не го отричам. Не обичам анархията обаче. В момента в който ми се представи реалната алтернатива съм готов да я приема ,но от тези на протестите такава не виждам.......жалко!За мен Радев кауна не е алтернатива напротив!
14.
Дъндито
10.09.2020 12:38:10
2
3
Жалко за всички Вас българи неподкепещи протеста. Нима не знаете за обръчите от фирми за всеки търг по строителство? За отчисленията, които негласните и необявени подизпълнителни фирми изпълняващи действителното строителство? И често строителството е некачествено. фирми не разполагат с техника, работници и ....Държавният апарат си затваря очите, защото е на хранилката. Това не е само в строителството, във всяка сфера.
13.
Дъндито
10.09.2020 12:38:07
3
3
Жалко за всички Вас българи неподкепещи протеста. Нима не знаете за обръчите от фирми за всеки търг по строителство? За отчисленията, които негласните и необявени подизпълнителни фирми изпълняващи действителното строителство? И често строителството е некачествено. фирми не разполагат с техника, работници и ....Държавният апарат си затваря очите, защото е на хранилката. Това не е само в строителството, във всяка сфера.
12.
Моряка
10.09.2020 12:02:10
4
3
10– аз съм обиколил света бе келеш и знам къде какво е. Там ако просегнеш на полицай си мъртав ............да ти припомням ли какво стана скоро в една държава. Пари от държавата не взимам ,работодателя ми не е българин даже. Имам пари да те покрия целия нещастнико ,но имам и ум за разлика от теб гнидо!
11.
robin hood
10.09.2020 11:30:59
7
7
Великото народно въстание 2 се превърна във Великия народен ташак 2.
10.
Моряче
10.09.2020 11:16:17
5
4
А бе малоумнико в Гърция и Сащ палят всичко наред по улиците.Стават зверски сблъсъците какво ми ги сравнявам тъпир ли си или отдават някой лев да пишеш А.?
9.
Моряка
10.09.2020 11:10:05
6
9
Ти телевизия не гледаш ли бе, видя ли какво е бой в Германия в Гърция в Щатите? Или те не са демократични държави нали..................?!
8.
Хааххая
10.09.2020 10:57:43
6
5
Ами как да е друго те милиционерите ги убиха от бой хората нямам как да е друго яче мишоци
7.
Marinero
10.09.2020 10:47:48
5
10
Оставката се "пече" днес в Брюксел.
6.
Mechoto
10.09.2020 10:29:03
8
8
Полицията да започва отсега да си гледа работата който е пиян директно в ареста 24 часа който е по-агресивен също в ареста 24 часа така ще се избегнат последствията.Е не мога да разбера защо още не са арестувани лидерите им. Прокуратурата Нямат основания ли от втори септември. Искат да се убият ДЕСЕТИНА ПОЛИЦАИ ЛИ...ПОЗДРАВИ ОТ МЕЧОТО
5.
bojkov
10.09.2020 10:27:19
3
3
действайте 4укондури,после ще ви дам трийската
4.
bojkov
10.09.2020 10:27:14
2
3
действайте 4укондури,после ще ви дам трийската
3.
bojkov
10.09.2020 10:27:06
2
3
действайте 4укондури,после ще ви дам трийската
2.
Васето
10.09.2020 10:23:15
0
4
Къде са "нормалните" хора в коментарите ве?? А, то днес е четвъртък, разнасят лимонада!!
1.
бръснаря
10.09.2020 10:12:14
4
5
Архимандрит Дионисий с пембяното расо ли е пак.?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е имал психически разстройства Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Той вече се е срещал със собственика на варненци Павлин Николов Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници
Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък Падна хеликоптер с президента на Иран Падна хеликоптер с президента на Иран Инцидентът е станал близо до Джулфа, град на границата с Азербайджан С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче?
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори