×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

„Защитникът на държавата“ Мадлен Кирчева вдигна нов скандал в парламента след одобрение за СЕТА


„Защитникът на държавата“ Мадлен Кирчева вдигна нов скандал в парламента след одобрение за СЕТА
Мадлен сама си взе думата и се обяви за "гласа на суверена"
12 Февруари 2020, Сряда, 21:01 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ, снимки: Авторът

От "Воля" не подкрепиха нито ратификацията, нито отхвърлянето й

Прословутото споразумение СЕТА мина на второ четене в Комисията по икономическа политика и туризъм. Това стана „на ръба“ с 10 срещу 9 гласа.

В подкрепа бяха само представителите на ГЕРБ и ДПС.

БСП, „Обединени патриоти“ и „Воля“ гласуваха с „въздържал се“.

Заседанието протече само с изказвания на депутати от БСП и ВМРО

Бяха отхвърлени две отделни предложения на БСП и на ВМРО – споразумението между ЕС и Канада да не се ратифицира.

Любопитен бе вотът на представителя на „Воля“ Гергана Стефанова – тя бе „въздържал се“ и в двата случая. Т.е. от формацията на Веселин Марешки хем не подкрепят ратификацията, хем не подкрепят и нейното отхвърляне.

Председателят на Комисията – бургаският депутат от „БСП за България“ Петър Кънев, не даде думата на малцината гости на заседанието с аргумента, че законопроектът се гласува на второ четене и процедурата не позволява изказвания на външни лица.

За сметка на това няколко депутати от БСП и ВМРО защитиха позицията си против СЕТА.

От ГЕРБ и ДПС не участваха в дебата, но при гласуването подкрепиха споразумението между ЕС и Канада.

След приключването на дневния ред Петър Кънев обяви: „Закривам заседанието“.

Веднага след това обаче се включи един от микрофоните в залата и думата на своя отговорност взе ексцентричната скандалжийка Мадлен Кирчева от сдружението „Защита на гражданите и държавата“.

Дамата се прочу преди време с истеричната си реакция срещу английския посланик Ема Хопкинс и представителката на УНИЦЕФ у нас.

Тогава на дискусия за Истанбулската конвенция в Софийския университет Кирчева нападна двете жени, като ги нарече „две същества с неустановен пол“. След което се обърна към тях на английски: “Go back to your mother ass!” (Отивайте на майка си в гъ**!).

Мадлен Кирчева е правела няколко скандала и в Народното събрание.

На заседанието на икономическата комисия в сряда тя пак спретна такъв, макар че депутатите я игнорираха.

Мадлен Кирчева си даде думата сама след обявения край на заседанието

След като Петър Кънев обяви, че закрива заседанието, Кирчева включи микрофона на мястото, на което седеше, и започна да нарежда: „Г-н председател, точка разни? Поне да чуете гласа на суверена! Г-н председател, позволете ми да се обърна към народните представители, които подкрепиха СЕТА и да им кажа: Господа, с подкрепата Ви в пленарна зала на споразумението СЕТА вие обезсилвате българската конституция. Вие поставяте... над властта на народа, вие поставяте интересите на големия капитал. И нещо последно, а то е - крехкият български бизнес ще бъде тотално ликвидиран. Аз ви моля всички вас, които днес подкрепихте ратификацията на СЕТА, внимателно да погледнете споразумението и да коригирате Вашето решение в пленарна зала. Дори самата институция парламент се обезсмисля. Дори самата институция парламент се обезсмисля – казвам Ви го, дами и господа! Моля Ви обърнете внимание...“

Мадлен Кирчева говори, докато депутатите започват да се изнизват от залата...
... вече няма почти никой, но г-жа Кирчева не се спира

Мадлен Кирчева зовеше да бъде чута, но депутатите я пренебрегнаха, а залата почти се изпразни.

Тя обаче продължи своята реч: „Вие ликвидирате народния суверенитет! Защото дори законопроекти и инициативи на народни представители и на Министерски съвет най-напред ще трябва да минат през ситото, през цензурата на СЕТА. Моля ви задълбочено погледнете, отделете време, защото това е най-съдбовният момент за Република България!“

След това г-жа Кирчева отиде при стенографката и помоли да добави речта й в протокола от заседанието.

Мадлен моли стенографката да добави изказването й в протокола

Предстои окончателното гласуване на СЕТА в пленарна зала идните дни.

Граждани пък се готвят за нови протести против споразумението.

До момента обаче демонстрациите събират твърде малък брой хора.


В категории: Политика


Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 6
4
Коментара по темата
4.
GROB
13.02.2020 15:40:03
0
3
Що за глупости им се въртят в"умните" глави на тези гербаджии. Защо престъпността, боклука, безработицата, кризата с вода и електричество, гласуване в народното събрание с чужди карти, лобистките закони< монопола и прочие належащи неща не се обсъждат а се обсъждат такива глупости. Срам за българските политици. Ако не може да се справите с гореспоменатите проблеми масово си подавайте оставките дами и господа от кликата на герб.
3.
Послушковци тъпи
13.02.2020 08:38:22
0
9
гласуват като кукли на конци. Няма и грам интелект, родолюбие, грижа за бизнеса ни. После ще крещят по ТВ кои причини поредната национална катастрофа.
2.
2
13.02.2020 00:37:52
14
2
Ти беше милиционер, а баща ти е убивал хора, има кой да помни още. Сега си никой и работиш като подлога за рубли на господарите си от Москва.
1.
ХХ
12.02.2020 23:46:29
4
20
Герб и дпс нямат аргументи... те са слабоумни безродни подлоги на ес, както бащите им са били на москва.
Не е случайно, че безродниците от герб направиха президент отрепката на луканов - палячото като тях плевнелиев.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е имал психически разстройства Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Той вече се е срещал със собственика на варненци Павлин Николов Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници
Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък Падна хеликоптер с президента на Иран Падна хеликоптер с президента на Иран Инцидентът е станал близо до Джулфа, град на границата с Азербайджан С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче?
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори