×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Командир на „Хизбула” е убит при израелско нападение с дрон в Ливан
  • Хванаха товарен автомобил в Свищов, издирван от властите в Белгия
  • Днес е Световен ден за борба с хипертонията
  • Плевен отбелязва градския си празник днес, 15 май
  • Държавният департамент на САЩ придвижи помощ от 1 млрд. долара за Израел към Конгреса
  • Регистрираха поредното мощно слънчево изригване, очакват ни силни магнитни бури
  • Жълт код за обилни валежи е обявен в областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, област София и София-град
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургаската пожарна награди героите на 2019 г. - вижте кои са те


Бургаската пожарна награди героите на 2019 г. - вижте кои са те
Директорът комисар Васил Василев награди заслужилите хора от екипа си
07 Февруари 2020, Петък, 18:41 ч.
Автор: Флагман.БГ

Иванка Лалева – зам.-директор на СУ “Никола Вапцаров“-гр. Айтос , получи специална награда

Бургаската пожарна отличи най-добрите за 2019 година. Директорът комисар Васил Василев награди заслужилите хора от екипа си. Вижте кои са те:

В категория „Отличени в Националния конкурс „Пожарникар на годината” за конкретен и съществен принос за осигуряване на пожарната безопасност и защитата на населението с индивидуална награда се отличава Иванка Тодорова Лалева – зам.-директор на СУ “Никола Вапцаров“-гр. Айтос и педагогически ръководител на МПО ”Орел-160“

Благодарение нейната настойчивост и желание от няколко години обучението на 30 учащи млади огнеборци се извършва под формата на СИП и по различни програми, което значително спомага за придобиване на завидни умения на участниците и им дава възможност за по-сериозна и задълбочена състезателна подготовка. Многобройни са спортните успехи на нейните възпитаници, като само за последната година можем да споменем следните: безапелационен победител на районните състезания в гр. Айтос; победител за тринадесети път в областните състезания в с. Руен; завоюва първо място на дисциплината „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и 4-то място в комплексното класиране на републиканското състезание; през м. октомври за трети път печели есенен турнир в Ловеч и преходната купа „Юлиян Манзаров“.

Лалева дава начало и подкрепя безкористно много идеи с превантивен характер като: сътворяване на химн на огнеборците „Ний сме млади огнеборци“ от петокласничката Катерина Димитрова, изработване на мартеница с името на отряда, вплетена в пожарникарски шланг, разнасяне на брошури и оказване на помощ на хора в неравностойно положение и др.

Със своите действия госпожа Лалева спомага за ранното формиране на необходимото поведение на учащите по предотвратяване и отстраняване причините и условията за възникване на пожари, аварии и други инциденти.

В категория „Пожарникар на годината” – Раздел В – за държавни служители, работещи в направление „Контролна дейност", осъществяващи държавен противопожарен контрол или превантивен контрол, подраздел за държавни служители със средно образование, е отличен младши инспектор Живко Веселинов Дяков мл. инспектор във Втора РСПБЗН-Бургас.

Мл. инспектор Дяков осъществява ДПК и ПД в обекти, разположени на територията на ЦАУ „Възраждане“. Участъкът се характеризира с множество административни, обществени, търговски и жилищни сгради и е с много динамично развиваща и променяща се икономическа среда.

За едногодишния период, предшестващ провеждането на конкурса, мл. инспектор Дяков е съставил 8 Акта за установяване на административно нарушение, връчил е 32 писмени разпореждания и 20 констативни протокола.

Служителят работи системно с ръководствата на учебни и детски заведения в обслужваната територия. Обучава и ръководи МПО ’’Млад огнеборец” към Основно училище „Елин Пелин” гр. Бургас.

За втора поредна година служителят е с основен пронос за организацията и провеждането на турнир по тенис на маса за служителите на РДПБЗН-Бургас във връзка със седмицата на пожарната безопасност.

В категория „Пожарникар на годината” – Раздел В - за държавни служители, работещи в направление ,.Контролна дейност", осъществяващи държавен противопожарен контрол или превантивен контрол, подраздел за държавни служители с висше образование, е отличен инспектор Георги Димитров Божков – инспектор V степен ДПК и ПД към РСПБЗН-гр. Несебър.

През 2019 г. служителят е изключително активен по отношение извършване на ДПК на територията на община Несебър. Като резултат от извършените проверки инспектор Божков е връчил 57 броя писмени разпореждания и е съставил 51 констативни протокола. През отчетния период служителят е съставил и връчил 2 броя актове за установяване на административни нарушения, взел е участие в 30 комплексни и 105 контролни проверки, 21 броя Държавни приемателни комисии , 13 експертни съвета по устройство на територията на Община Бургас и е извършил проверки на 133 инвестиционни проекта.

Служителят работи системно с ръководствата на учебни и детски заведения в обслужваната територия. Оказва методическо съдействие на колегите си при обученията и провеждането на състезанията на МПО „Млад огнеборец” към СУ „Любен Каравелов” гр. Несебър и ОУ „Г. С. Раковски“ с. Оризаре.

C вдъхновението и натрупания опит спомага за издигане имиджа на професията в обществото.

 

В категория „Пожарникар на годината” – Раздел Б - за държавни служители, работещи в направление „Пожарогасителна и спасителна дейност”,  подраздел Държавни служители със средно образование, предвид безпрецедентния факт, че двама от служителите на дирекцията са спасили човешки живот при ситуации в извънработно време, са отличени и двамата служителя, а именно:

Младши инспектор Динко Вълев Анастасов – водач на СА Iст. в група „ПГСД“ към Сектор „ПБЗН“ – Летище Бургас.

 

През 2019 г. мл. инспектор Анастасов проявява висок професионализъм, както в работно, така и в извънработно време. На 24.06.2019 г. малко след 19 ч. на плажа в района на ресторант Нептун, забелязал че на дъното на морето лежи човек. Без да губи самообладание извадил човека на брега и започнал да му прави сърдечен масаж и изкуствено дишане до идването на линейката. В тази връзка постъпката на Динко Анастасов бе отразена от национални и регионални медии. Мл. инспектор Анастасов е награден с почетна значка на община Бургас на основание чл. 21 от Закона за местното самоуправление и местната администрация.

Постъпка като тази издигат професията на пожарникаря на пиедестал, както и кара всеки един от нас да се замисли и възхищава. Това ни насърчава да бъдем по-подготвени, дисциплинирани и мотивирани огнеборци в задълженията си.

С умел подход допринася за протичане в добра атмосфера на служебните дейности.

 

Младши експерт Валентин Георгиев Иванов командир на екип /водолаз/ в Сектор СОД при РДПБЗН – Бургас

Добрата му професионална подготовка и уверените действия вдъхват сигурност и желание на останалите служители от водолазния екип да работят с него. Себеотрицанието и всеотдайността му го правят истински пример за подражание. През годините мл. експерт Иванов е участвал в мисии и спасителни операции, получили широк обществен отзвук, като например: международната мисия през 2004 г. в Република Сърбия, където автобус падна в река Лим и 12 български деца се удавиха; спасителни операции през 2005 г. в руенския и айтоския балкан, където с МТЛБ са спасени и транспортирани до лечебни заведения родилки и болни хора, нуждаещи се от хемодиализа.   

На 07.11.2019 г. в извънработно време, разхождайки се в Приморски парк, мл. експерт Иванов става свидетел на инцидент, при който седемнадесет годишно момиче се дави в морето. Без да се замисли той се хвърля в ледените води и спасява момичето. За тази своя постъпка мл. експерт Иванов е номиниран и впоследствие безапелационно печели приза „Личност на годината 2019“ в класацията на Флагман.бг, която протича под патронажа на областния управител на Бургас Вълчо Чолаков.

Освен всичко изброено, мл. експерт Иванов е част от представителния отбор по футбол на РДПБЗН-Бургас. С активността и успехите си, той популяризира спорта сред по-младите си колеги.

В категория „Пожарникар на годината” – Раздел Б - за държавни служители работещи в направление „Пожарогасителна и спасителна дейност” , подраздел Държавни служители с висше образование, отличен е инспектор Валентин Красимиров Великов инспектор „ПГ и СД“ в Първа РСПБЗН – Бургас.

През периода на службата си в МВР инспектор Великов е натрупал професионални знания и умения, израствайки през различни длъжности. Проявява отговорност, дисциплинираност и принципност. Умее да мотивира и сплотява колектива. Като инспектор в група ПГСД взема бързи, професионални и законосъобразни решения в трудни ситуации при погасяване на пожари и ликвидиране на аварии. Професионалната му дейност се характеризира със задълбоченост, отговорност и добра мотивация. Служителят се занимава активно с пожаро-приложен спорт и участва във всички състезания на местно и национално ниво. Подпомага младите състезатели и отделя време да обучава ученици. През 2019 г. инспектор Великов ръководи 20 бр. Пожаротактически занятия и участва в ликвидирането на произшествия на територията на област Бургас, като най-характерните от тях са:

На 04.01.2019 г. - Участва в гасенето на заведения – павилиони на пл. „Св. Св. Кирил и Методий“;

На 08.05.2019 г. - Ръководи гасенето на пожар в магазин-шоурум на „Делта мебел груп“ на площ около 250 кв. м.;

На 09.07.2019 г. - Ръководи гасенето на горски пожар в иглолистна гора над к-кс „Грийн лайф“ община Созопол;

В категория „Пожарникар на годината” – Раздел А - за държавни служители, работещи в различни направления на дейност, е отличен главен инспектор Димитър Стоянов Грозев началник на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Карнобат.

Благодарение на опита и качествата си, главен инспектор Грозев успешно мотивира и вдъхновява деца и ученици в района. На разбираем език той успява да достигне до тях и да разпали вниманието им към пожарната безопасност. През годината е провел множество беседи и демонстрации сред подрастващи, ученици и служители. Отличава се със сериозна активност в посока подобряване на противопожарната култура и уменията на населението, както и за издигане имиджа на професията.

През 2019 година главен инспектор Димитър Грозев съвместно със служители от РСПБЗН-Карнобат са участвали в ликвидиране на множество произшествия. Има съществен принос в организацията по изграждането на новата сграда на РСПБЗН-Карнобат.

 


В категории: Бургас


15
Коментара по темата
15.
RE-14
16.02.2020 13:51:38
0
8
Че кой купува ракия в Дремиград ?
Там или си я варят или е на аванта. Прословути са със "спестовността си".
14.
Гласоподавател
15.02.2020 21:56:30
1
12
аз ще гласувам за него белким свали цената на ракията за града
13.
*********
14.02.2020 22:23:18
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
12.
*********
13.02.2020 21:23:20
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
11.
P.S.10
13.02.2020 10:05:02
10
10
Това не е ли служебно задължение ?
С кои средства и ресурси е построена ?
Ако е така защо го възстановяват на работа и му удължават службата ?
10.
РЕ-6
12.02.2020 18:57:23
14
24
Нали човека построи цяла пожарна какво значение има че е долна пияница?
9.
До "Оня Гошо"
12.02.2020 17:32:45
11
11
1. Не всеки може да издържи на подобен маратон.
2. Все пак за кого става въпрос ?
2. А може и да е условие за печеливша кметска кандидатура.
8.
Бат Гошо
12.02.2020 13:47:42
16
20
Защо награждавате човек, който с дни наред не изтрезнява???
7.
RE-6
09.02.2020 15:19:14
25
22
Не бързайте с квалификациите. Има всички предпоставки да бъде следващият кмет на Дремиград. Пожарникар (като Б.Б.), инженер, икономист, преподавател, спортист, активист, местен, комуникативен, политически неутрален, мургав, семеен .
6.
*********
09.02.2020 14:25:51
5
14
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
5.
RE-3
08.02.2020 06:26:43
2
29
Започнат ли да награждават, да показват по медиите е ясно, че кроят шапка за пенсиониране или уволнение.
4.
Аз
07.02.2020 22:12:34
1
3
Георги Божков е един от малкото грамотни и кадърни инспектори, познава закона и прави едни от грамотно написани и аргументирани предписания. Много кротко и без излишни емоции и подскачания с посещения и предупреждения успява да убеди собствениците на обектите, че закона трябва да се спазва. Ако всички инспектори бяха като него, кротко и полека обектите щяха да са с наистина работещи пожарни системи и отговарящи в голямата си част на разпорежданията на закона за експлоатация на обектите.
Това е човек, който никога не е отказал консултация, такива трябва да са всички.
Честито за наградата, заслужена е, като в приематалните комисии има и един млад офицер (до колкото разбрах началника им) също прекрасно познаващ нормативните документи - много педантичен и систематичен в изискванията за критериите на пожарната безопасност. Няма софри и моабети, човека си е хванал проектите, наредбите и изисква ... няма значение кой е "бизнесмена" има си закон, казва си срока за отстраняване, ако не е отстранено няма да разпиша и толкова. Чупиш не чупиш стойки има си проект като не изпълняваш не се разписва протокола и комисията не минава ... кратко и ясно.
Малкото което съм видял пряко от тях двамата, ме кара да вярвам, че най-накрая и тази "колибка" ще бъде подредена!
3.
Разочарован
07.02.2020 20:04:02
30
32
Евала на служителите. Обаче Грозев защо? Срамота, пияница и безочлив тип. Наглец до безобразие. Вместо да е наказан дисциплинарно....... награда..... що за пример
2.
Гражданин, който плаща заплатите на пожарникарите.
07.02.2020 19:44:06
1
12
Началника атестира и награждава подчинените си-пожарникар на годината, защото забележете, написал n броя актове, предписания и други, които са му преки служебни задължения. А забравих нещо важно - организирал турнир по тенис на маса?!? Приемам това като подигравка към данъкоплатците, които плащат заплатите на на началника и тенис организатора актосъставител. Ако искате да награждавате, единствените които имат право да определят първенците са ГРАЖДАНИТЕ РАБОТОДАТЕЛИ. Mоля попитайте ги и спрете с тези нелепости. Не петнете тази достойна професия.
1.
бургазлийка
07.02.2020 19:10:24
3
10
Браво на героите! Достойни хора!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Средната заплата нарасна, ето колко става Средната заплата нарасна, ето колко става В кои сектори увеличението е най-голямо и в кои най-малко Важен пост за кмета на Царево Важен пост за кмета на Царево Марин Киров е избран за представител на Регионалния съвет в Комитета по наблюдение на Програмата за морско дело, рибарство и аквакултури Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Одитни доклади са изпратени по компетентност и на други органи за сведение или за предприемане на съответни действия Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Общата любимка на братя Аргирови буди завист у 20-годишните, с дъщеря ѝ са като близначки Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Повече от 46 000 граждани от региона подадоха годишните си декларации в срок до 30 април Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Сблъсъкът е само с материални щети, но състоянието на кончето е критично Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? На места ще продължи да има постъпване Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата В деня на изпращането дванайсетокласниците от Випуск 2024 отдадоха почит към учителката Тази Ергенка се оказа доста богата. Вижте с какво се занимава семейството й Тази Ергенка се оказа доста богата. Вижте с какво се занимава семейството й Бащата на Надежда се оказа виден бизнесмен
Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО На кадрите се вижда как Мелъди Фелисиано Джонсън доближава кафемашината и изсипва вътре пликче с неясно съдържание Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Целта е да се ограничи психическият тормоз в училищата Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на кризата в Украйна И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки Ще имат социални придобивки като право на пенсия, отпуск по майчинство и трудов договор Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Руски блогъри пък тръбят за масово бягство на украински войници от Волчанск, след като руснаците превзеха кметството  Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Битката не е само за Украйна, но и за свободния свят, коментира той Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня Млад тираджия слиза от камиона и пита стария:
- Защо като слизаш от кабината, риташ гумите на камиона?
- Да ми се отлепят топките.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, в депресия съм!
- Най-доброто лекарство е да се потопите в работата си!
- Ама докторе, аз карам лайнарка...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Безалкохолната бира е като сутиен на простора - най-хубавото го няма вътре.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори