×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургас през следващите 4 г. - нови възможности за туризъм, спорт, култура и ударна социална политика


Бургас през следващите 4 г. - нови възможности за туризъм, спорт, култура и ударна социална политика
Освен довършването и официалното откриване на зала „Арена Бургас“, предстои строителстовото на нов футболен стадион и изграждането на малки спортни зали, каза Димитър Николов
10 Октомври 2019, Четвъртък, 19:08 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимки: Георги РУСЧЕВ

30 медици, социални работници и психолози ще оказват помощ по домовете на възрастните хора

Развитие на възможностите за туризъм, спорт и култура, както и социалната политика са сред категоричните акценти, залегнали в програмата на кандидата за кмет Димитър Николов за следващия мандат. През следващите 4 години спортен Бургас ще продължи да създава положителни емоции и да доставя интересни възможности за уплътняването на свободното време на младите. Освен довършването и официалното откриване на зала „Арена Бургас“, предстои строителстовото на нов футболен стадион и изграждането на малки спортни зали в комплексите „Изгрев“, „Зорница“, „Братя Миладинови“, „Славейков“ и кв. Сарафово. 

Димитър Николов: Имам силата, идеите и самочувствието да направя Бургас още по-успяващ, интелигентен и желан (ВИДЕО)

Бургас през следващите 4 години - вижте новия облик на ЦГЧ и жилищните комплекси

"Назначавам екип от 30 души – медици, социални работници и психолози, които ще оказват помощ по домовете на възрастните хора. До момента сме инвестирали в общо над 2000 възрастни хора, които са трудно подвижни и имат нужда от силната наша подкрепа. Старитаме 10 нови социални услуги и програмата „Активни пенсионери“. Това ще ни позволи да продължим с още по-качествена работа за възрастните хора на Бургас и особено за хората с увреждания", каза кандидатът за кмет Димитър Николов.

Туристическата привлекателност на Бургас ще расте с изграждането на нов Етнографски комплекс в зоната на Ченгене скеле, музей на минералната вода в Минералните бани край кв. Ветрен, конгресен център, планетариум и детски научен център. 

Предвижда се закупуването на хидробуси и създаването на свързан маршрут в Бургаския залив по маршрут „Морска гара-Крайморие-Ченгене скеле-о.Света Анастасия-Сарафово-Морска гара“. 

Във възродени храмове на българската култура ще се превърнат реновираните Културен дом на нефтохимика, Филхармонията. Нова библиотека, арт галерия и уличка на занаятите ще привличат посетители не само с външния си вид, но и със своите индивидуални програми и съдържание. "Бургаските творци и неправителствени организации могат да разчитат и занапред на моята подкрепа. Ще отделим повече средства за независими проекти и изложби в Бургас", каза Димитър Николов.

 

МАЛКИ КВАРТАЛНИ СПОРТНИ ЗАЛИ

Изграждане на 6 многофункционални спортни зали, всяка от които ще разполага с по две зали между 100 и 200 кв.м. Те ще бъдат изградени в к-с „Изгрев”, к-с „Братя Миладинови”, к-с „Зорница”, к-с „Славейков”, к-с „Меден рудник” и кв. „Сарафово“. Залите ще дават възможност да се практикува не само спорт за високо майсторство, а и спорт за свободното време, като каланетика, пилатес, аеробика, гимнастика, йога, зумба, модерен балет, различни видове танци, бойни спортове и много други.

НОВ ГРАДСКИ ФУТБОЛЕН СТАДИОН

Теренът е разположен между Пътен възел Юг и к-с „Меден рудник“. Бъдещият стадион ще отговаря на изискванията на УЕФА. Той ще се използва за професионален, но и за аматьорски спорт. Предвидени са 4350 седящи места за зрители, козирки на трибуните.
Към съоръжението ще бъдат изградени довеждащи улици, както и паркинг с места за 310 автомобила и 4 автобуса. Продължаваме с усилията да върнем на Бургас двата градски стадиона „Лазур“ и „Черноморец“.

СПОРТЕН КОМПЛЕКС „МЕДЕН РУДНИК“

Той е оразмерен за едновременно използване от 100 души и предоставя възможност за пребиваване на приблизително 150 зрители около голямото футболно игрище при провеждане на състезания. 
В завършен вид комплексът ще има паркинг с 40 места, футболна и детска площадка, фитнес на открито, малък скейт парк, два тенис корта, тоалетна, зони за игра на тенис, шах, дама. Той ще бъде ограден и с богата зелена система.

ЗАЛА „АРЕНА БУРГАС“

През 2020 г. приключва изграждането на многофункционалната зала „Арена Бургас“. Тя ще е единствената в страната, лицензирана да приема домакинство на лекоатлетически състезания от най-висок ранг. Освен турнири в много спортове, в залата ще могат да се провеждат мащабни концерти и други културни събития. 

„Арена Бургас“ е съставена от три блока:

- Блок А  - основната зала с обслужващи помещения – малка тренировъчна зала, ресторанти, кафенета, фитнес, помещения за отдаване под наем;

- Блок Б – открит етажен паркинг на три нива с 400 места, голяма обслужваща зала със 700 седящи места;

- Блок В – още един паркинг на три нива, отново с 400 места.

В основната зала ще има 7000 седящи места, с опция при определени събития да бъдат увеличени до 12 000 заедно с правостоящите.

 

КУЛТУРЕН ДОМ НА НЕФТОХИМИКА

Започна цялостна реконструкция на Културен дом на нефтохимика, каквато не е правена в продължение на десетилетия. Сградата ще се надстрои и „опакова“ в нова атрактивна окачена фасада, която изцяло ще промени нейния облик. Тече ремонт на всички вътрешни помещения. Пълна промяна ще претърпи голямата зрителна зала. Неизползваемият вътрешен двор ще се сдобие с малка сцена и ще се отвори от едната си страна към площад „Тройката“. Два асансьора и необходимите рампи за хора с увреждания ще осигурят комфортен достъп до сградата за всички бургазлии и гости на града.

АРТ ГАЛЕРИЯ „БОГОРИДИ“

На ъгъла срещу Часовника ще бъде изградена 4-етажна сграда, която да се превърне в нов Дом на бургаските художници. Партерът ще е споделено пространство. Там ще има Туристически информационен център със зона за изложби и провеждане на събития. Горните етажи ще са експозиционни зали и ателиета за реставрация.

НЕМСКА БОЛНИЦА – БИБЛИОТЕКА

Стартира изграждането на нова библиотека и Център за съвременно изкуство на мястото на бившата Немска болница. Сградата ще има „зелен“ покрив. Вътре ще се съхраняват над 600 000 книги, сега разпръснати на няколко места. Красив атриум ще свърже библиотеката и новата модернистична сграда от стъкло и метал на Центъра за съвременно изкуство. Във вътрешния двор ще се изгради малък амфитеатър. Идеята е обновената сграда да стане не просто книгохранилище, а и любимо място на младежите.




Кой да почерпи днес
Кой да почерпи днес 11/05/2024, Събота 09:49 0
Не правете това днес!
Не правете това днес! 11/05/2024, Събота 09:20 0
България Всички новини
Стана ясно какво са яли натровените деца в Сливен Стана ясно какво са яли натровените деца в Сливен Дали им печен сандвич с яйце и сирене Цяла България издирва това момче Цяла България издирва това момче Детето е обявено за общодържавно издирване Спецакция с много арестувани заради дрога Спецакция с много арестувани заради дрога Най-малко осем души са задържани по време на операцията за противодействие на разпространението на наркотици Няма места в ясла и забавачка за 10 000 от София Няма места в ясла и забавачка за 10 000 от София Столицата разполага със 198 общински детски градини, в които се полага грижа за приблизително 44 000 деца Забраняват вноса на твърде стари автомобили Забраняват вноса на твърде стари автомобили Целта е модернизиране на автомобилния парк в страната Ще смени ли Халваджиян най-големия хейтър в журито на Капките - Фънки Ще смени ли Халваджиян най-големия хейтър в журито на Капките - Фънки Старая се да правя градивна критика и влагам точно това в коментарите ми. Не правя коментар, за да го мачкам, а за да му дам тласък за работа, посочи той Надя потресе всички, след като се вмъкна в леглото на Ергенът Надя потресе всички, след като се вмъкна в леглото на Ергенът "Не я интересувал никой... Но даже и че детето й ще гледа това предаване, достатъчно е голямо  И поведението на майка си, което нито е за пример, нито е възпитателно! Горкото!", пише зрителка на Фейсбук страницата Не правете това днес! Не правете това днес! Днес има забрана да се работи  Разгеле! Уволниха Банда Банда от БНТ Разгеле! Уволниха Банда Банда от БНТ От управата все се надявали водещата да стане по-уверена, да заеква по-малко и да намали броя на лапсусите С концертна премиера на бургаския композитор Петя Тончева стартира "СОЛиСиМи" С концертна премиера на бургаския композитор Петя Тончева стартира "СОЛиСиМи" Публиката в залата на НХК се наслади и на соловите изпълнения на обой, флейта, виола, ксилофон, тъпан, цигулка и др.
Почина най-известният инвеститор за всички времена Почина най-известният инвеститор за всички времена Американският милиардер, родом от Масачузетс, основава инвестиционната компания Renaissance Technologies през 1982 г., а също така използва математически алгоритъм за търговия на фондовата борса От 15 години тя не спира да ражда, защото... От 15 години тя не спира да ражда, защото... Росарио от Тексас непрекъснато забременявала, докато най-накрая не родила момиченце Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Преди 60 години Аралско море започна да пресъхва, оставяйки солена, безплодна земя след себе си Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Ще има куп проблеми с мобилните приложения и онлайн банкирането в следващите два дни  Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Според местната прокуратура, жертвите са четири Шок! Булка се оказа младоженец Шок! Булка се оказа младоженец 27-годишна китайка от провинция Хубей неочаквано преди да сключи брак научи, че всъщност е биологичен мъж Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сезонът започна с около 80 000 свободни работни места Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Железни договори на участниците ги карат да пазят мълчание, но... Отнемат книжката за хвърлен фас Отнемат книжката за хвърлен фас Забранено е да спите с колата си Всички го пием, цената му скача драстично заради... Всички го пием, цената му скача драстично заради... Има глобален недостиг
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори