×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Борисов хвали родната полиция пред новия шеф на ЕК: За първи път не знаем кои са жертвите, а стигаме до убийците!


Борисов хвали родната полиция пред новия шеф на ЕК: За първи път не знаем кои са жертвите, а стигаме до убийците!
Урсула фон дер Лайен и Бойко Борисов непрекъснато фамилиарничеха помежду си пред репортерите
29 Август 2019, Четвъртък, 16:19 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Оплака се пред Урсула фон дер Лайен от българските медии

Премиерът Бойко Борисов посрещна в София новия председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Двамата направиха изявления пред медиите в Министерския съвет, като въпроси не можеха да се задават.

Обяснението на Борисов бе: „Няма да има въпроси, защото може… не за друго, а да не я поставяме в неудобно положение да отговаря за нещо, което още не е в цялостния вид договорено. А пък, доколкото се познаваме през годините, аз ви обещавам, че тя скоро пак ще дойде в България – вече когато имаме и подредена комисия, така че да зададем и други въпроси.”

Една от анонсираните теми на разговорите е около разпределението на ресорите на държавите от Европейския съюз в новата Еврокомисия. 

В изявлението си Бойко Борисов неочаквано обърна внимание и на новоразкрито престъпление у нас: „Вчера успяхме да разкриеме убийците, така че да поздравя и колегите от полицията. Криминалистите изключително добре работеха! Изключително добре, търпеливо… И за първи път имахме случай да не знаем кои са жертвите, а да стигнеме първо до убийците. Така че и прокурорите работиха много добре.”

Думите на Борисов предизвикаха тънък смях у част от журналистите.

Преди това българският премиер отправи „хипотетичен упрек” към нашите медии. По повод решението великобританският парламент временно да не работи Бойко Борисов обяви: „Не знам дали Великобритания ще участва с комисар или не. Това, ако в България се случи, да затворя парламента, представяте ли си какво ще пишете вие! За каква диктатура, Наде (не е ясно към кого се обръща – б.а.), ще се пише. Като във Великобритания. То ще бъде чудо. И сигурно всички неправителствени организации ще дойдат да питат защо е затворен парламентът, но явно е по-различен начин свободата на медиите и свободата на изразяване… се приема, нали, и в Европейския съюз…”

Направи впечатление, че от самото начало Борисов и фон дер Лайен фамилиарничеха, като си говореха на „ти” и на малки имена.

Българският премиер описа шефката на Еврокомисията като голям свой приятел. Тя пък му благодари лично, че е получила подкрепа за избора й на поста.

Урсула фон дер Лайен похвали България за инвестициите в образование и в заплати на учителите.

Според нея в момента у нас ръстът на брутния вътрешен продукт бил рекорден. Това обаче не е вярно и не е ясно кой е подвел шефката на ЕК.

Бойко Борисов поиска западът да инвестира „много пари” в държавите от бившия социалистически блок.

Важни са хората. Централна и Източна Европа имат огромен потенциал. Много мозъци или много хора от всички бивши страни на социалистическия лагер и от Балканите отидоха да работят на запад. С една дума сега западът е длъжен да инвестира много пари - отново да повишиме квалификацията, конкурентоспособността на държавите от Централна и Източна Европа и Балканите”, аргументира се Борисов.


В категории: Политика


18
Коментара по темата
18.
Гласувайте срещу Шайката ГЕрП
30.08.2019 18:05:31
0
2
За да има бъдеще България. За да имат децата ни къде да живеят, а не да се скитат по света немили недраги!
17.
Даа
30.08.2019 07:58:10
0
9
На този тъмен Балкански субект, трябва да му се забрани да се изказва публично!!!
16.
Даа
30.08.2019 07:58:05
0
8
На този тъмен Балкански субект, трябва да му се забрани да се изказва публично!!!
15.
Хептен неук
29.08.2019 23:57:12
0
6
Тоз пък не си научи правомощията.
По кой член, бай да не казвам кой, ще затвориш парламента?
14.
n
29.08.2019 19:59:21
8
3
не е решено,народа си гоизбира,нормално е.... кой да изберат...някой комуняга или резак ли
13.
@12 сталин
29.08.2019 19:33:11
1
12
Абе пич,какви избори,какви 5 лв.?!
Всичко е решено предварително!Ако възнаграждението ти за труд стига да си платиш тока,храната и наема,но нищо не остава ,значи си роб!Ако не стига,значи си идиот вярващ в демокрацията!
12.
Сталин
29.08.2019 18:38:01
5
13
Абе как така по фопумите плюете ББ а дойде ли време за избори нищви ви няма.Що тъъъй.
Пък и вместо да се чудите кой ви е виновен за това Че не ви бива нещо вземете се хванете в работа а не да киснете по форумите.
11.
До10
29.08.2019 18:25:07
15
4
Майка ти и свършвах само отзад, но стана чудо и се роди ти! Аналчо сине мой, ще те обичам въпреки острата миризма на "кафяв салон"! Аналчооооо от къде да знам че ще стане чудо и майка ти ще зачене дори от там, където науката казва че не може. Аналчооооо синееее и педал да си, пак ще те обичам!
10.
ХХ
29.08.2019 18:03:02
2
18
@7
оди на село - там пред плуга ти е местото...
пп. благодарение на комунистите не отзад, дет беше баща ти.
9.
фенчо
29.08.2019 17:55:58
1
14
Боже, прибери си версиите!
8.
John Doe
29.08.2019 17:47:43
2
20
Еб@ти Държавата щом ББ е премиер... клише, ама вярно...
7.
Трактора
29.08.2019 17:40:48
18
5
Еееех, добре бяхме при тройната коалиция, отвичахме през ден! Аз бях от ДАНС и с пряк достъп до кабинета на Станишев. На тоз детето на онзи жената и парите в торбата, а МВР нищо, не че бяха "пробити и купени" нееееее при БСП и ДПС такива работи няма. Но после дойдаха ГЕРБ аджии и като ни спряха достъпа, че хванаха и Наглите барабар с моя Хамстерчо. Ама те ги натопиха де, а отвличанията спряха по чиста случайност. Хахаааа
Те и едни Килъри-Сумисти заковаха дето много убиваха, а Сумиста с достъп до парламента и съветник по спорта на Гоце(каквото и да означава) ама и това е случайност. Хахаааааа.
Аз като щеше да трепя брата-помак от Микре, нали той изрева на Гоце, та той го спаси, ама аз грабнах Ангел и Камелия Бончеви, но помака от Микре си заеба приятела и не потдаде.
Абе добре е при БСП "бизнесите ни вървят" хахаа
И моля ви, не питайте защо вече не плюя Боко! Ами човек с милиони съм, не ми се лежи по килии и не ми се мре.
Пожарникар- Пожарникар ама той е държавата. А пък държавата наполовина да я свърши, и нито сме Килъри нито сме Нагли, а направо начишкани. Той и Сумиста не се чува, ама с тази "доживот без замяна", погребаха го жив.
Само БСП и ДПС, гласувайте за Нас, аааааас за Тях де, грешка! Хахаааа
6.
XX
29.08.2019 17:38:23
0
7
@4

не си прав - намери се и застана до него на снимката.....
5.
ХХ
29.08.2019 17:37:20
1
9
@3
напротив, дойде от белгия, през германия та сега пак през брюксел... - стои до него на снимката.
4.
Герберски кавал
29.08.2019 17:35:24
1
19
Това ми е идолът. По куха лейка трудно ще се намери :D
3.
???
29.08.2019 17:26:43
0
12
Умря циганката...
2.
Хахахахахахахахаха
29.08.2019 17:17:24
9
14
E много обича да се хвали а народа му чака с нетърпение избори да избере бат Слави
1.
ХХ
29.08.2019 17:14:30
1
10
"99% труд 1% талант... талантът да можеш вярно да служиш" - песен от първите месеци на демокрацията.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кои са знаците, че мъжът ви ви контролира Кои са знаците, че мъжът ви ви контролира Той определя различни правила за двама ви Акад. Николай Денков, водач на ПП-ДБ: Нашият основен приоритет е България да стане нормална европейска държава Акад. Николай Денков, водач на ПП-ДБ: Нашият основен приоритет е България да стане нормална европейска държава ПП-ДБ откри кампанията си за 2 МИР Бургас с ясна регионална програма и отчет за свършеното до момента  Kои са най-харесваните зодии - любимците на всички Kои са най-харесваните зодии - любимците на всички Първият в нашия списък е Лъвът, сияйният лъв на зодиака Украинка прати в болница 18-годишно момче, блъсна с Туксона си тротинетката му Украинка прати в болница 18-годишно момче, блъсна с Туксона си тротинетката му Младежът също е украински гражданин, с фрактура на лъчевата кост на лявата ръка е Рецепта за суши рулца с тофу и в оризова хартия Рецепта за суши рулца с тофу и в оризова хартия Сервират се със соев сос за потапяне и много добро настроение БСП откри кампанията си в Бургас под мотото „За достойна България в мирна Европа“ БСП откри кампанията си в Бургас под мотото „За достойна България в мирна Европа“ Партията призова избирателите да се доверят на опита Заради топлото време сафридът остана тук, не тръгна към Босфора, заради това мрежите са пълни Заради топлото време сафридът остана тук, не тръгна към Босфора, заради това мрежите са пълни Най-хищната риба в Черно море е леферът, той не спира да убива по-малките риби, с които се храни, дори когато се е наситил, реже ги с острите си зъби като с ножица, разказа Димитър Янчев Лимон срещу излишни килограми: Защо е полезно да го ядете през нощта Лимон срещу излишни килограми: Защо е полезно да го ядете през нощта Той насърчава дренажа на излишната течност от тялото, помага в борбата с подуването и дава усещане за лекота Тази актриса сватосала Алекс Богданска с новото ѝ гадже Тази актриса сватосала Алекс Богданска с новото ѝ гадже Сестрата на Мартин Иванов споделила на Ваня Щерева, че той си търси гадже Антибългарският патос на Силяновска ще се пренесе и върху политиката й към нас* Антибългарският патос на Силяновска ще се пренесе и върху политиката й към нас* София не разполага със значими ресурси за промяна на двустранните отношения
Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Преди 60 години Аралско море започна да пресъхва, оставяйки солена, безплодна земя след себе си Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Ще има куп проблеми с мобилните приложения и онлайн банкирането в следващите два дни  Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Според местната прокуратура, жертвите са четири Шок! Булка се оказа младоженец Шок! Булка се оказа младоженец 27-годишна китайка от провинция Хубей неочаквано преди да сключи брак научи, че всъщност е биологичен мъж Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сезонът започна с около 80 000 свободни работни места Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Железни договори на участниците ги карат да пазят мълчание, но... Отнемат книжката за хвърлен фас Отнемат книжката за хвърлен фас Забранено е да спите с колата си Всички го пием, цената му скача драстично заради... Всички го пием, цената му скача драстично заради... Има глобален недостиг Почина легенда в бойните спортове Почина легенда в бойните спортове Роденият през 1963 г. боец е починал в дома си заобиколен от близки Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Европейските политици не разбират голямата опасност която се крие от смяната на посоката на Скопие, коментира проф. Христо Матанов
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори