×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Откриват мащабен форум на Google в София
  • Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци
  • Путин пристигна в Китай на държавно посещение
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

20 от ръководството на ГЕРБ в Русе оспорват кадрово решение на Бойко Борисов


20 от ръководството на ГЕРБ в Русе оспорват кадрово решение на Бойко Борисов
Борисов смени кмета на Русе Пламен Стоилов (долу вляво) с Росен Даскалов. Липсата на кадровика Цветанов започна да дава дефекти.
01 Август 2019, Четвъртък, 15:05 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Изпълнителната комисия на партията смени общинския водач и кмет Пламен Стоилов, което предизвика недоволството

Изпълнителната комисия на ГЕРБ е сменила общинския лидер на партията в Русе. Това обаче е предизвикало недоволството на местни представители на организацията.

Досега водач на структурата бе Пламен Стоилов, който е кмет на града, но явно няма доверието на националния лидер Бойко Борисов.

Вчера на „Фейсбук“-страницата на ГЕРБ–Русе област бе съобщено за рокадата.

Росен Даскалов е утвърден за общински ръководител на ПП ГЕРБ – Русе с решение на Изпълнителната комисия на партията тази вечер“, се казва в информацията.

След това се посочва кой е Росен Даскалов: Роден на 11 май 1971 година в Русе. Инженер, дизайнер, пилот, създател на първата българска суперкола Sin R 1. Започва да се занимава с картинг като дете, а впоследствие автомобилите се превръщат в негова страст и професия. Г-н Даскалов е собственик на „Син Карс Интернешънъл” ЕООД - единствен български производител на спортни и състезателни автомобили. Г-н Даскалов подготвя изграждането на първата високотехнологична фабрика за производство на електрически и хибридни автомобили в България. През 2017 г. той получи награда на конкурса "Мистър и Мисис Икономика 2017" в категория "Индустрия". „Син Карс Интернешънъл” в лицето на г-н Даскалов бе отличена преди 2 месеца с втора награда в категория ''Иновация'' на Петия юбилеен годишен бал на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

Решението за смяната на Пламен Стоилов с Росен Даскалов обаче е довело до ответна реакция на 20 членове на Общинското ръководство на ГЕРБ.

Няколко медии съобщиха за декларация, подписана от тях, което от пресцентъра на партията потвърдиха за „Флагман“.

В декларацията са изразени опасения, че Изпълнителната комисия е била подведена. Освен това се иска незабавно преразглеждане, отмяна и публично опровергаване на това „еднолично решение“ от страна на партийното ръководство.

От Русенската организация на ГЕРБ са категорични, че всяко друго действие би довело до разпадане на общинската структура на партията в Русе. То щяло да означава своеобразно политическо самоубийство в навечерието на предстоящите местни избори в общината.

Въпреки недоразумението от общинската организация имали готовност да работят за "поредната знакова изборна победа на ГЕРБ в Община Русе, защото нямаме желание градът ни да се върне там, откъдето тръгна преди 8 години".

Според декларацията кандидатурата на Росен Даскалов като кмет на Община Русе била неприемлива и те нямали мотив да работят за него.

Очакванията на местната структура е по време на номинациите за местните избори през октомври 2019 г., които ще са на 8 август, да присъстват и представители на Изпълнителната комисия (ИК) с опит в местното самоуправление. Недоволните представители от ГЕРБ-Русе се надяват от ИК на място да се запознаят с политическата обстановка и да придобият лични впечатления от нагласите и настроенията в местната структура на партията.

Заявено е пълно доверие към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, към когото е насочена и декларацията, според Dnevnik.bg.

В нея се посочва още и че решението за смяната на общинския водач е нелегитимно и в противоречие с Устава на партията.

Декларацията е подписана от членовете на Общинското ръководство на ПП ГЕРБ - Община Русе:

  1. Иван Григоров

  2. Емил Милушев

  3. Михаил Павлов

  4. Димитър Кънчев

  5. Наталия Кръстева

  6. Събина Павлова

  7. Димо Тонев

  8. Василена Цанкова

  9. Светлозар Симеонов

  10. Невяна Атанасова

  11. Божидар Стоилов

  12. Ехлиман Етем

  13. Венета Недева

  14. Мариела Йорданова

  15. Петър Петракиев

  16. Красен Колев

  17. Светлин Савов

  18. Ивелина Гайрева

  19. Румен Русев

  20. Людмила Сапунджиева

От пресцентъра на ГЕРБ потвърдиха пред „Флагман“ за смяната на общинския лидер Пламен Стоилов с Росен Даскалов.

Изпълнителната комисия на ГЕРБ, която е взела решението, се състои от 11 души и се ръководи лично от лидера Бойко Борисов. От нея наскоро бе изключен дългогодишният кадровик на партията Цветан Цветанов, който беше спойката между националното ръководство и структурите.

Неразбориите в Русе и на други места вероятно се дължат на промените в ГЕРБ, които Борисов се опитва да наложи със смяната на Цветанов.


 


В категории: Политика , Русе


Флагман.БГ Ето какво време ни очаква днес Ето какво време ни очаква днес 16/05/2024, Четвъртък 08:02 0
Путин пристигна в Китай
Путин пристигна в Китай 16/05/2024, Четвъртък 07:03 3
5
Коментара по темата
5.
Натюрел
01.08.2019 18:50:29
0
3
Когато човек като Р. Д. ми е казвал:,, Ела да те отворя за една далавера'' напълно отговаря за /КМЕТ/от името на (Герб).
4.
Asa
01.08.2019 18:00:22
1
1
Като му гледам СВ то на този Даскалов ми изглежда много сериозен човек с новаторски бизнес . А стария кмет с какво е известен ?
3.
Гарантирано от ГЕРБ
01.08.2019 16:52:49
1
6
От престараване да изкара обвиняемите от "Тад груп" виновни, специализираната прокуратура допусна гигантски гаф - публикува ЕГН-тата на премиера Бойко Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров и депутата от ДПС Делян Пеевски, пише ClubZ.
2.
Гарантирано от ГЕРБ
01.08.2019 16:24:07
2
11
Това е Началото на края на Шайката ГЕрП!
1.
Дернев
01.08.2019 16:17:31
2
12
Крайно време е ГЕРБ да издигнат ББ в почетен и го пратят да си пие кафето в Сараите. Колкото по-бързо, по-добре и за тях, и за страната.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ще спрат ли бунта на ректорите с обещаните 39 млн. лева? Ще спрат ли бунта на ректорите с обещаните 39 млн. лева? Още 184 млн. лева трябват за заплати, каза проф. Миглена Темелкова Прогноза за лято 2024: Сезонът ще е по-добър от миналогодишния Прогноза за лято 2024: Сезонът ще е по-добър от миналогодишния Първите туристи у нас пристигнаха на 2 май и са от Великобритания Средната заплата нарасна, ето колко става Средната заплата нарасна, ето колко става В кои сектори увеличението е най-голямо и в кои най-малко Важен пост за кмета на Царево Важен пост за кмета на Царево Марин Киров е избран за представител на Регионалния съвет в Комитета по наблюдение на Програмата за морско дело, рибарство и аквакултури Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Одитни доклади са изпратени по компетентност и на други органи за сведение или за предприемане на съответни действия Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Общата любимка на братя Аргирови буди завист у 20-годишните, с дъщеря ѝ са като близначки Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Повече от 46 000 граждани от региона подадоха годишните си декларации в срок до 30 април Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Сблъсъкът е само с материални щети, но състоянието на кончето е критично Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? На места ще продължи да има постъпване
Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО На кадрите се вижда как Мелъди Фелисиано Джонсън доближава кафемашината и изсипва вътре пликче с неясно съдържание Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Целта е да се ограничи психическият тормоз в училищата Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на кризата в Украйна И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки Ще имат социални придобивки като право на пенсия, отпуск по майчинство и трудов договор Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня Млад тираджия слиза от камиона и пита стария:
- Защо като слизаш от кабината, риташ гумите на камиона?
- Да ми се отлепят топките.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, в депресия съм!
- Най-доброто лекарство е да се потопите в работата си!
- Ама докторе, аз карам лайнарка...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Безалкохолната бира е като сутиен на простора - най-хубавото го няма вътре.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори