×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Роднина на Димитър Рачков вдига пищна сватба!


Роднина на Димитър Рачков вдига пищна сватба!
Чаровникът от Бургас е звезда от "Гласът на България" 
14 Май 2019, Вторник, 16:21 ч.

На сцената Георги е в свои води, а изпълнението му на „Are You Gonna Go My Way” на Лени Кравиц го изпрати право в отбора на Камелия

Георги Пеев е поредният талант в „Гласът на България”, който накара треньорите да се просълзят. Той е родом от Бургас, но живее в София. Завършва актьорско майсторство и оперно пеене с педагогика, а сега преподава музика на ученици от 5-9 клас. В „Гласът на България” решава да участва почти на майтап, но сега желанието му да стигне до финала, става все по-осезаемо.

На сцената Георги е в свои води, а изпълнението му на „Are You Gonna Go My Way” на Лени Кравиц го изпрати право в отбора на Камелия.

В личен план Георги е не по-малко щастлив – благодарение на приятелката си Адриана, която е цигуларка. Двамата се запознават, когато той участва в „Нощта на звездите” на Енчо Керязов.

- Как стана част от „Гласът на България”?

- Приятели ми пуснаха мухата, така да се каже, и аз приех (смее се). Истината е, че бягах доста дълго време от форматите. Бях се явил в първия сезон на „Гласът на България” преди години. Бях в 12-ти клас. В онзи момент изпита ми по актьорско майсторство в Музикалното училище съвпадна с кастинга в „Гласът”, след като получих обаждане, че съм одобрен. И затова нямаше как да замина, тъй като беше държавен изпит. Така отпаднаха нещата и аз го приех като знак, че така е трябвало да стане. Просто спрях да се занимавам. Не се явих и втората година. Досега.

- Може би отново знак на съдбата...

- (усмихва се) може би, ще си проличи. За щастие имам поглед за света на шоубизнеса, тъй като в семейството ми има двама известни актьори. Единият е Стефан Гецов, който ми е дядо, светла му памет. А другият е Димитър Рачков, който ми е чичо. Оттам тръгна и моят път в актьорското майсторство, с което се занимавам. Отделно баба ми е работила като перукерка и гримьорка в Бургаската опера. Аз съм израснал в опери, в театри и детството ми, по един или друг начин, винаги е било свързано със света на изкуството.

- Както се казва – генът си е ген!

- О, да, абсолютно (смее се). И това го има. Затова и приех да участвам в „Гласът на България” – това е едно голямо приключение и предизвикателство за мен, от което мога само да спечеля. Дори и да отпадна, това не е проблем, защото все пак шоуто си е шоу. Участниците са много добри и вероятността някой да се представи по-добре от мен, е огромна. Никога няма гаранции какво ще се случи.

- Трудно ли е човек да се състезава със себе си, защото на практика в „Гласът” се случва предимно това? Талантът при всички е повече от ясен.

- Абсолютно е така – аз винаги съм казвал, че човек става голям, когато пребори себе си. Това е основното ми мото. С това се боря и до момента в живота си. Аз трябваше да порасна доста бързо. Не съм спирал да се боря със себе си. Ако искаш да постигнеш някакъв голям успех, трябва да пребориш себе си и да имаш големи мечти.

- Какво искаш да кажеш с „трябваше да порасна бързо”?

- От доста малък започнах да пея. Явявах се на различни конкурси и участия, малко по-късно и на концерти. Работих по проект с бургаския диригент Левон Манукян, който сега има проект и с Криско. С Левон Манукян направихме първия в света метъл балет – това е класически балет, чиято музикална подрожка са метъл парчета. Това ми беше и първото излизане на голяма сцена.

А второто беше на рок барок – барокови парчета, смесени със съвременен рок, което също беше много готин проект. След това през 2012-та година ме поканиха да изиграя главната роля в „Брилянтин” на Джон Траволта – съвместно с Американския университет и „Бродуей пърформанс груп”.

Сблъсках се с голямата сцена, със световни хореографии, което беше много ценно за мен. Един от спектаклите се игра в зала 1 на НДК. Помня, че цялата зала беше разпродадена, бяха сложени дори допълнителни места. Пътувах постоянно, а репетициите бяха денонощни. Спях по 2-3 часа на нощ. Трудът се отплати неимоверно много – не толкова материално, колкото духовно. Затова казвам, че ми се наложи да порасна доста бързо – защото на практика с всичко това се справях сам.

Следващият ми по-голям проект беше моята вече бивша рок група, с която тръгнахме от Бургас. През 2016-та за първи път Енчо Керязов ме покани да пея като солист в „Арена Армеец” в „Нощта на звездите”, което беше нещо невероятно като усещане за мен. Беше огромно предизвикателство за мен. И вече трета поредна година ще пея там.

- Освен всичко, което изреди, ти преподаваш и музика на ученици. Кога ти остава такова време изобщо?

- Винаги съм казвал, че това, което придобиваме като опит, трябва да го предаваме, защото в крайна сметка в това е смисъла. Никой няма да отнесе нищо със себе си – нито славата, нито колите, нито парите. Всичко трябва да се предава нататък. Предложението да преподавам също се случи по много интересен начин. В Долна Малина се организира фестивал, който вече набира все по-голяма популярност – „Долна Малина Оупън Фест”, на който аз пея. Кмет на Долна Малина е мой много добър приятел – Йонко Димитров, който е актьор, завършил НАТФИЗ и режисура в Лондон. Изключително деен човек, супер готин.

В този фестивал има много музика, спортни състезания, изкуство, изключителен проект е. Не е някаква пошла работа – да се направи нещо и да се вземат едни пари. Напротив. Всичко се случва с изцяло културна цел, за да има нещо хубаво, което да съществува. А поканата да преподавам на учениците дойде от директорката на 90-то училище. Тя се занимава с културната част, отделно има и танцов клуб, подобно на модерен балет, който в момента дори се класира за световна купа в Португалия. Попита ме дали искам да се занимавам с това, а аз първоначално отказах, защото ми дойде като гръм от ясно небе, не бях подготвен.

Поговорихме с годеницата ми Ади след това. Тя ми каза: „Опитай. Нищо не губиш. Може пък да ти хареса”. И малко по-късно същия ден се обадих, за да кажа, че приемам предложението. Но преди това се явих на конкурс за мястото, на което се явиха още 35 човека. Спечелих го, назначиха ме и съм много доволен.

- Споменаваш годеницата си. А правите ли вече планове за сватба?

- Без любов не може (смее се). А и именно тя бе човекът, който ме подтиква да бъда по-смел за всичко в живота си, да опитвам, да не отказвам. Но е друго, когато имаш близък човек до себе си, който те подкрепя постоянно и във всичко. Сам не става и е много трудно. Ади е изключителен музикант, великолепна цигуларка. Помощник концерт майстор в оркестри е, така че нейното ежедневие е не по-малко натоварено от моето.

Но общо взето така съчетаваме ангажиментите си, че да имаме време един за друг, да пътуваме, да имаме своите си изживявания. А за сватба... да, мислим си (смее се), но още е като чернова. Може би следващата година и това ще се случи. Гледаме да не избързваме.

- В началото на разговора ни ми сподели, че Димитър Рачков е твой роднина. А черпиш ли съвети понякога от него, когато ти предстоя една или друга изява, особено сега в „Гласът на България”?

- О, да. Следи ме редовно в „Гласът” и ми дава съвети. Много съм му благодарен. Голям професионалист е, освен това е много цветен като човек, богат на душа. Като малък винаги много му се възхищавах, както е и до днес. Мои приятели дори често се шегуват с мен, когато си говорим, че виждат нещо от Димитър Рачков в моето поведение. Вероятно е така, но и той е страхотен!

- Мислиш ли вече за финала в „Гласът”?

- Мога да кажа, че съм напорист, но не съм този спортен тип. Не обичам да се конкурирам с хората. Всеки е добър в нещо. Финалът е много изкушаващо предизвикателство за мен, но не е на всяка цена със сигурност. Въпросът е не дали ще стигнеш до финал, а какво ще направиш оттук нататък с живота си, защото и да стигнеш до финала, той няма да докаже, че си велик или най-добрия. Напротив. Има толкова изключителни хора в България, които се борят, за да успеят.

- Бъдещето си повече в България ли го виждаш или някъде по света?

- По принцип с Ади сме си говорили неведнъж за това. Имаме обаче амбицията да останем в България, да направим нещо тук, да съживим музикалната култура тук, колкото можем повече./show.blitz.bg


В категории: Лайфстайл


Коментари
Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 6
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е имал психически разстройства Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Той вече се е срещал със собственика на варненци Павлин Николов Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници
Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък Падна хеликоптер с президента на Иран Падна хеликоптер с президента на Иран Инцидентът е станал близо до Джулфа, град на границата с Азербайджан С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче?
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори