×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Командир на „Хизбула” е убит при израелско нападение с дрон в Ливан
  • Хванаха товарен автомобил в Свищов, издирван от властите в Белгия
  • Днес е Световен ден за борба с хипертонията
  • Плевен отбелязва градския си празник днес, 15 май
  • Държавният департамент на САЩ придвижи помощ от 1 млрд. долара за Израел към Конгреса
  • Регистрираха поредното мощно слънчево изригване, очакват ни силни магнитни бури
  • Жълт код за обилни валежи е обявен в областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, област София и София-град
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

БМФ Порт Бургас направи най-голямата частна инвестиция в българско пристанище (СНИМКИ)


БМФ Порт Бургас направи най-голямата частна инвестиция в българско пристанище (СНИМКИ)
Южната претоварна база бе открита тържествено днес в присъствие на ръководството на порта и партньорите по проекта
23 Август 2018, Четвъртък, 13:22 ч.
Автор: Флагман.бг, снимки: Георги РУСЧЕВ

Южна претоварна база е важна връзка при реализацията на един от най-мащабните логистични проекти в света

 

„БМФ Порт Бургас” изгради и пусна в експлоатация нова логистична база, която ще получава, съхранява и претоварва оборудване за бързото и мащабно разработване на петролните полета в Казахстан. 

Южна претоварна база е изградена по договор с белгийската компания "SARENS" N.V., която операторът на нефтеното находище TengizChevrOil /ТСО/ е избрал за основен доставчик за операциите и разширението на пристанището в Бургас, за да отговори то на нуждите на проекта.

Новата база е важна връзка при реализацията на един от най-големите логистични проекти в света. За изграждането й концесионерът на бургаското пристанище направи мултимилионна инвестиция и извърши морски строителни дейности, които са прецедент в съвременната пристанищна история на България. Това е най-голямата частна инвестиция в пристанищна инфраструктура в страната.


Георги Домусчиев – председател на Съвета на директорите на „БМФ Порт Бургас” ЕАД и изпълнителният директор Борис Балев посрещнаха официалните гости


Иван Марков


Ангел Забуртов (в средата)

Южна претоварна база бе официално открита днес,  23 август 2018 г. На церемонията присъстваха Иван Марков – главен секретар на министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Севдалина Турманова – зам.областен управител на област Бургас, Красимир Стойчев – зам.кмет по икономика, бюджет и финанси на Община Бургас, Ангел Забуртов – генерален директор на ДП „Пристанищна инфраструктура”, Диян Димов – изпълнителен директор на  „Пристанище Бургас“ ЕАД и Иван Капитанов – член на Съвета на директорите на „Пристанище Бургас“ ЕАД, Живко Петков – изпълнителен директор на ИА „Морска администрация” и Петър Киров от същата администрация, Георги Христов от ДАНС, комисар Васил Василев  - директор на Областната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Бургас, партньори на „БМФ Порт Бургас” в изпълнение на проекта, както и представители на банките, които са го подкрепили.

Специално за откриването в Бургас със своите екипи пристигнаха старши мениджърът по проекти и логистика в „Шеврон” – Анди Лусена  и  президентът на "SARENS" N.V. Лудо Саренс.


Анди Лусена


Лудо Саренс


Дейността на новото съоръжение стартира впечатляващо – с танцови и музикални изпълнения на Фолклорен ансамбъл „Странджа” и забележителния оркестър от 50 гайди на смолянската фолклорна група „Каба Кабадайлии”.

Официалните гости бяха посрещнати от домакините Георги Домусчиев – председател на Съвета на директорите на „БМФ Порт Бургас” ЕАД и изпълнителния директор на дружеството Борис Балев. Той представи новата логистична база и благодари на институциите, многобройните партньори и служители за усилията им да се справят с проекта само за 1 година и 3 месеца без да допуснат нито една трудова злополука или нарушение на трудовото законодателство в страната.
За да отговори проектът на изискванията, „БМФ Порт Бургас” предприе мащабни строителни дейности. Извършен е драгаж на 350 000 куб.м,  изградени са кейова стена от 120 метра (4 броя кесони) и кей (jetty) с дължина  от 120 метра, монтирани са 9 долфина с дължина на пирса 220 метра и дълбочина на газене на корабното място от 12,20 метра и бетонирани складови площи от 10 хектара.


Георги Домусчиев (в дясно)


Борис Балев


Севдалина Турманова, комисар Васил Василев и Диян Димов


Красимир Стойчев (в ляво) и Калоян Калоянов - оперативен директор на "БМФ Порт Бургас"


„В изграждането на базата под общото ръководството и мениджмънт на „БМФ Порт Бургас“ участваха над 100 фирми-подизпълнители, по-голямата част  от Бургас, но и утвърдени чуждестранни компании от Турция, Холандия и други страни”, уточни Борис Балев.

„Само за първите 7 месеца от годината това е третото откриване на крупна инвестиция в „БМФ Порт Бургас”, което е знак за високия професионализъм и социалната отговорност на компанията. Тя има изключителен принос за икономическия облик на града и областта”, каза зам.-областният управител Севдалина Турманова. 

Предполага се, че петролните полета в  Западен Казахстан, Тенгиз и Королев  имат резерв от 26 милиарда барела суров петрол, а в областта Тенгиз, която обхваща 2 500 кв. км, се намира един от най-дълбоките наземни резервоари в света, разположен на между 4000 и 6000 метра дълбочина. TСО има амбицията да направи скок в увеличението на производството на суров петрол чрез проекта си за бъдещ растеж. Поради големината и сложността на полето проектът включва изработване на модули от различни производители в света, които ще бъдат транспортирани до крайната им дестинация в Тенгиз чрез претоварни бази в Балтийския и Черноморския регион и после по вътрешно водните пътища на Русия – общо около 340 000 т модули и друго оборудване.

„Това е огромно логистично начинание, чийто успех зависи и от „БМФ Порт Бургас”, заяви старши мениджърът на „Шеврон”.  Предвидено е тук да бъде обслужвано движението на товарите за период от три сезона на морско изкачване, започващ през 2018 г. и продължаващ до края на 2020 г. За този срок през пристанището в Бургас ще преминат над 20 тежкотоварни кораба, всеки от които с между 2 и 6 модулни системи. Ще бъдат извършени над 60 индивидуални товаро-разтоварни дейности.

„БМФ Порт Бургас” е избран сред много други черноморски пристанища заради своите ключови характеристики, инфраструктура и съвременно оборудване, подчерта  президентът на "SARENS" N.V Лудо Саренс. Договорът е сключен през 2016 г., а първите товари вече са преминали през новата логистична база.  Досега са превозени общо 4 модулни товара. Първият кораб е акостирал тук на 20 юли и вече е отнесъл товара си в Казахстан.




В категории: Бизнес


България Всички новини
Прогноза за лято 2024: Сезонът ще е по-добър от миналогодишния Прогноза за лято 2024: Сезонът ще е по-добър от миналогодишния Първите туристи у нас пристигнаха на 2 май и са от Великобритания Средната заплата нарасна, ето колко става Средната заплата нарасна, ето колко става В кои сектори увеличението е най-голямо и в кои най-малко Важен пост за кмета на Царево Важен пост за кмета на Царево Марин Киров е избран за представител на Регионалния съвет в Комитета по наблюдение на Програмата за морско дело, рибарство и аквакултури Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Одитни доклади са изпратени по компетентност и на други органи за сведение или за предприемане на съответни действия Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Общата любимка на братя Аргирови буди завист у 20-годишните, с дъщеря ѝ са като близначки Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Повече от 46 000 граждани от региона подадоха годишните си декларации в срок до 30 април Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Сблъсъкът е само с материални щети, но състоянието на кончето е критично Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? На места ще продължи да има постъпване Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата (ОБНОВЕНА) Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата (ОБНОВЕНА) В деня на изпращането дванайсетокласниците от Випуск 2024 отдадоха почит към учителката
Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО На кадрите се вижда как Мелъди Фелисиано Джонсън доближава кафемашината и изсипва вътре пликче с неясно съдържание Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Целта е да се ограничи психическият тормоз в училищата Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на кризата в Украйна И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки Ще имат социални придобивки като право на пенсия, отпуск по майчинство и трудов договор Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Руски блогъри пък тръбят за масово бягство на украински войници от Волчанск, след като руснаците превзеха кметството  Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Битката не е само за Украйна, но и за свободния свят, коментира той Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня Млад тираджия слиза от камиона и пита стария:
- Защо като слизаш от кабината, риташ гумите на камиона?
- Да ми се отлепят топките.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, в депресия съм!
- Най-доброто лекарство е да се потопите в работата си!
- Ама докторе, аз карам лайнарка...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Безалкохолната бира е като сутиен на простора - най-хубавото го няма вътре.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори