×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Командир на „Хизбула” е убит при израелско нападение с дрон в Ливан
  • Хванаха товарен автомобил в Свищов, издирван от властите в Белгия
  • Днес е Световен ден за борба с хипертонията
  • Плевен отбелязва градския си празник днес, 15 май
  • Държавният департамент на САЩ придвижи помощ от 1 млрд. долара за Израел към Конгреса
  • Регистрираха поредното мощно слънчево изригване, очакват ни силни магнитни бури
  • Жълт код за обилни валежи е обявен в областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, област София и София-град
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

8.1 млн.евро на км - това е най-скъпата магистрала, строена от тройната коалиция


8.1 млн.евро на км - това е най-скъпата магистрала, строена от тройната коалиция
1.6 млн. евро струва км на Тракия, но участъците, строени през 2005 г. „в момента не приличат на магистрала", каза министър Нанков
Ключови думи: Нанков, магистрала, Тракия
03 Май 2018, Четвъртък, 08:42 ч.
Автор: Антония Чорева, снимка: Архив

ГЕРБ ядосани: „Осветяват прожекторите за президента, БСП – „кризисна пиар акция без съдържание“

8.1 млн.евро на км е най-скъпата магистрала, строена у нас, това е Люлин, строена през 2006 г. Това е времето, когато управляваше тройната коалиция, а министър на регионалното развитие и благоустройството беше Асен Гагаузов.

И сега там се укрепват свлачища и дупки, каза в парламента регионалният министър Николай Нанков, който се изслушва от депутатите за всички пътни проекти в България.

Цената на Тракия е малко над 1.6 млн. евро на км и участъците, които са строени през 2005 г. „в момента не приличат на магистрала“ – каза още Нанков.

„Не просто строим магистрали и рехабилитираме пътища, а пълним дупки по неремонтирани пътища по 30-40 години“, каза още Николай Нанков.

Представянето на работата на МРРБ в парламента започна с обвиненията на ГЕРБ от страна на депутата Александър Ненков към президента и изказването му, че се строят „тъмни пътища и е време да се осветят прожекторите“, както и че няма „визия за пътищата“.

От 5 май 2017 г. е даден старт на пътни проекти за 1.4 млр.д лв. и са сключени договори за строително-монтажни работи за почти 500 млн.лв.

„България прилича на открита строителна площадка, на която се ремонтират магистрали, пътища, а всички обществни поръчки са публични и прозрачни. Работи се на светло и под прожектори“, ядоса се и министър Нанков.

Хемус

„Не защото съм от Северна България, и финансовият и транспортният министър са от там, а защото Хемус е приоритет“, започна отчета си регионалният министър.
Там сега се строят 25 км на Боаза, а други 52 км от Тетевен до разклона между Ловеч и Плевен се очаква да бъдат търгувани и ще бъде избран изпълнител. Цената на тази отсечка е редуцирана с 350 млн.лв.

Прави се и устройствен план за останалия участъй от Ловеч до Русе – Велико Търново, които до края на годината ще се строят, уточни Нанков.

85 км ще се търгуват, 2019 г. започва изграждането им, а 2024 г. Хемус ще е изцяло завършена – категоричен регионалният министър.

Два от 4-те тунела тунела по нея ще бъдат оправени тази година.

Струма

След въпрос на депутата Даниела Савеклиева от ГЕРБ кога ще бъде внесена „светлина тунела“, както е поискал президентът Румен Радев, Николай Нанков отговори:

Автомагистрала „Струма“ през тази година предсрочно ще бъдат завършени 24-те км от Кресна до Сандански с почти 8 месеца. Прекъсната е работата и се изчаква мнението на експертите.

Най-тежкият участък от АМ „Струма“- Кресненското дефиле, тази година ще стартира с тръжната процедура, ако Административният съд се произнесе по подадена жалба.
2019 година трябва да стартира реалното строителство, но там се очаква да е най-скъпата отсечка в историята - около 800 млн. лева.

Стана ясно още, че е сключен договор с фирмата Транспарънс интернешънъл за процедурите по строежа на магистралата.

Автомагистрала Русе – Велико Търново е спряна от жалба на база на екопроцедурата.

След продължилото почти 3 часа изслушване на министър Николай Нанков БСП отчете, че това е "кризисна пиар акция без съдържание". 

В категории: Политика


8
Коментара по темата
8.
Крадците ГРОБ
03.05.2018 17:24:54
1
2
Тоя гербаджийски цървул що не обясни защо участъка на АМ Тракия строен от Актрос а участъците строени от Черепа и Трейс са на вълни?!?
7.
Axaxa
03.05.2018 15:26:41
0
7
А при партия ГРОБ 5000 кв.м плочки на НДК струват над 30 милиона лева и след няколко месеца вече имат нужда от основен ремонт!!! Санирването на 2000кв.м фасада на блок струва над 2 милиона лева и се оказва, че фасадата е изключително запалима. 24 тунелчета за костенурки на пътя Поморие-Ахелой струват над 1 милион лева. Да не говорим колко пътища строят, които след 2-3 месеца ги правят наново. Ще дам пример с пътя Бургас - Поморие, който го правиха 2 пъти!!!! Примели БОЛ !!!! Най-крадливата шайка са гробарите!!!! При БсП-ДПС-НДСВ се даваха 1 милиар за здраве и бяхме назад в класациите по смъртност, при ГРОБ се дават 5 милиарда за здраве и сме 2ри по смъртност! Убийциииииии, Въъъъън!!!!
6.
Читател
03.05.2018 14:55:17
4
2
Я, панелните плъхове са налазили минусите.
5.
Що лъжеш бе Министре
03.05.2018 14:07:20
1
10
Що обаче не кажеш защо магостралата на Люлин е тилкова скъпа. Що не кажеш за обезщетенията на собствениците на земите дето минава магистралата и дето многоуважавания български съд ги позлати, а оценки десетократно надвишаващи пазарните. Що не кажеп за шест метровия слой хумус, преодоляването на който е глътнало толкова много средства. Що не кажеш за свлачищата. Ето за това магистралата струва толкова. Друго си е на голо поле да се перете в гърдите, че вашата струвала милион и шестстотин хиляди. Ма това не влиза опорните точки на ГРОБ май.
4.
Vaklin
03.05.2018 13:55:18
0
10
Вие кво искате вааа, боеко каза че заради чърчил и сталин сте на тоа дередже
3.
t
03.05.2018 13:18:12
0
3
nqkoi mai ne poznavat parite i si mislqt che horata pasut treva 8.1 miona € km hoho
2.
В България
03.05.2018 13:16:40
3
15
Няма магистрали , това са малко по- скоростни пътища от останалите второстепенни такива ,но това не ги прави МАГИСТРАЛИ и всичките горе крадете , ама от герб и с задните си части са научени
1.
Читател
03.05.2018 13:14:47
9
3
Абе защо си губите времето да се джафкате с комунистите, те знаят само да лаят и да дрънкат врели-некипели. Никой нормален човек не им обръща внимание и не взима под внимание лъжите им. Вие си стягайте дупетата, защото имате сумати корупционни гафове и трябва да ги оправяте, а не да си губите времето да обръщате внимание на умряла партия. Държавата трябва да се гради, те ми седнали да се обясняват на някакви никаквици.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Прогноза за лято 2024: Сезонът ще е по-добър от миналогодишния Прогноза за лято 2024: Сезонът ще е по-добър от миналогодишния Първите туристи у нас пристигнаха на 2 май и са от Великобритания Средната заплата нарасна, ето колко става Средната заплата нарасна, ето колко става В кои сектори увеличението е най-голямо и в кои най-малко Важен пост за кмета на Царево Важен пост за кмета на Царево Марин Киров е избран за представител на Регионалния съвет в Комитета по наблюдение на Програмата за морско дело, рибарство и аквакултури Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Одитни доклади са изпратени по компетентност и на други органи за сведение или за предприемане на съответни действия Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Общата любимка на братя Аргирови буди завист у 20-годишните, с дъщеря ѝ са като близначки Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Повече от 46 000 граждани от региона подадоха годишните си декларации в срок до 30 април Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Сблъсъкът е само с материални щети, но състоянието на кончето е критично Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? На места ще продължи да има постъпване Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата (ОБНОВЕНА) Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата (ОБНОВЕНА) В деня на изпращането дванайсетокласниците от Випуск 2024 отдадоха почит към учителката
Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО На кадрите се вижда как Мелъди Фелисиано Джонсън доближава кафемашината и изсипва вътре пликче с неясно съдържание Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Целта е да се ограничи психическият тормоз в училищата Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на кризата в Украйна И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки Ще имат социални придобивки като право на пенсия, отпуск по майчинство и трудов договор Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Руски блогъри пък тръбят за масово бягство на украински войници от Волчанск, след като руснаците превзеха кметството  Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Битката не е само за Украйна, но и за свободния свят, коментира той Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня Млад тираджия слиза от камиона и пита стария:
- Защо като слизаш от кабината, риташ гумите на камиона?
- Да ми се отлепят топките.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, в депресия съм!
- Най-доброто лекарство е да се потопите в работата си!
- Ама докторе, аз карам лайнарка...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Безалкохолната бира е като сутиен на простора - най-хубавото го няма вътре.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори