×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Абсурд: Държавата отнела децата на бедна майка, за да плати 47 680 лева за приемни родители (ВИДЕО)


Абсурд: Държавата отнела децата на бедна майка, за да плати 47 680 лева за приемни родители (ВИДЕО)
Травмите от раздялата ни са големи, но ще ги преодолеем, споделя Даниела Колева.
05 Март 2018, Понеделник, 13:52 ч.

Ако ги имах тези пари, нямаше да се страхувам, че може да останем на улицата, споделя Даниела Колева, която успя да си върне децата

47 680 лева са прахосани за приемни семейства заради отнемането на трите деца на Даниела Колева от Сливен. Това каза водещият на рубриката „Пълен абсурд“ по Нова телевизия Румен Бахов. Той се срещна с бедната вдовица и адвоката й.
Парите на данъкоплатците са отишли за заплати на приемни родители, осигуровки и помощи. В същото време бедната жена води дела срещу държавата, за да си върне децата и успява. Децата вече са при Даниела и семейството е щастливо, но остава въпросът защо държавата лишава малчуганите от майчина ласка, за да пилее парите ни за приемни родители?
Даниела Колева изпаднала в трудно финансово положение след смъртта на първия й съпруг. Тя е поискала от социалните помощ - да й намерят жилище, в което да живее, както и да съдействат за намиране на детска градина, за да може майката да работи. Отговорили са й, че нямат такива правомощия.
Адвокат Петър Николов коментира в „Здравей, България”, че отделянето не е било правомерно. Първата работа на социалните е да окажат съдействие при подобен случай, отнемането на децата е най-крайната мярка и се прилага, ако майката застрашава по някакъв начин здравето и живота на децата, обясни Николов.
Нямало е момент, в който да ми е хрумвала мисълта, че не желая да отглеждам децата си, споделя Даниела. 
Раздялата й с Едуард, Васил и Станимира продължила около година и половина.
За двете момченца, които са били настанени в приемно семейство, държавата е плащала основната заплата, която се изчислява на база на 160% от минималната, т.е. по 816 лева. Почти 26 692 лева прахосва държавата за Васил и Едуард за 18 месеца. За малката Станимира пък са отишли около 21 хиляди лева, изчисли Бахов.
Ако имах толкова пари, нямаше да съм без жилище и да се чудя дали няма да ме изгонят на улицата, както може да се случи, споделя Даниела.
„Трябва да се подпомагат биологичните родители. Нека те да получават сумите, предвидени за професионалните приемни родители, защото е пълен абсурд да ти вземат децата и да ги настанят някъде и държавата да плаща“, коментира адвокат Николов.
Травмите са големи, но ще ги преодолеем, споделя Даниела.
Според психолозите, трайното разделяне на деца от техните биологични родители нанася тежки психологически травми.
В страната има 2197 професионални приемни семейства и само 9 доброволни
Според закона, ако майката има три деца и доходът на член от семейството е под 400 лева, тя ще получава детски помощи за тях в размер на 120 лева. Ако обаче са настанени при приемни родители, за всяко от тях, освен заплатите, ще се дават по 225 лева, добавя Бахов.


В категории: Животът


Флагман.БГ Над 46 000 зрелостници се явяват на втора матура Над 46 000 зрелостници се явяват на втора матура 20/05/2024, Понеделник 07:08 0
3
Коментара по темата
3.
RanЪП
05.03.2018 12:30:39
0
2
Много сте още ,казах 4 милиона да останат
2.
До 1
05.03.2018 12:05:15
0
1
Da triabva da se pomaga no na roditeli s do 2 deca i da ima srok pomo6ta primerno prez celia si jivot qovek da ima pravo na do 2 godini pomo6.
1.
Реалист
05.03.2018 12:02:01
2
1
Сметките са малко за бъдеще, минималната заплата е такава от началото на тази година, размера на ГМД също.
Но не мога да си представя и да се дават на родител много пари заради бедност, в такъв случай ще стане така че цигани с по 5-10 деца ще взимат на месец по над 5 хил лева. Много хора ще са на мнение че не е нужно да работи човек нужно е само да народи няколко деца и държавата ще му плаща много повече от колкото ако той работи. Те сега цигани с по 8 деца викат банкомата дава 1000лв защо да си търся работа, та там ще ми плащат /510/ нето 398лв и ще ми спрат помощите.
Погледнете и тази майка иска помощ за отглеждане на деца, но продължава да ражда, къде й е логиката?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо злодеите, които пребиха афганистанец и карат жена му да го зареже, още са на свобода Защо злодеите, които пребиха афганистанец и карат жена му да го зареже, още са на свобода В края на март мъжът бе удрян с метални пръти в София, а по съпругата му хвърляха камъни  Ако ПИН кодът ви е такъв - имате проблем, сметете го незабавно! Ако ПИН кодът ви е такъв - имате проблем, сметете го незабавно! Изcлeдoвaтeлитe aнaлизиpaxa 3,4 милиoнa ΠИH ĸoдa, изтeĸли oнлaйн и ycтaнoвиxa, чe тaзи ĸoмбинaция пpeдcтaвлявa пoвeчe oт 10% oт изпoлзвaнитe Тя е дъщеря на една от най-известните българки и имаше доста състоятелни мъже до себе си, но днес... Тя е дъщеря на една от най-известните българки и имаше доста състоятелни мъже до себе си, но днес... Днес е близка единствено с мениджъра на майка си - Евгени Боянов Протест на таксиметровите шофьори в София Протест на таксиметровите шофьори в София Кметът Терзиев не е отговорил на исканията им нито за среща, нито за връщане на закритите стоянки Дават по 300 лева на стотици хиляди българи, ето как може да ги получите Дават по 300 лева на стотици хиляди българи, ето как може да ги получите Половината от средствата се получават след отпускането на помощта, а остатъкът – в началото на втория учебен срок Депутатите се събират извънредно утре заради пенсиите Депутатите се събират извънредно утре заради пенсиите Искането за заседанието в парламента е заради съмнения сред някои политици, че дохотие на старите хора ще бъдат актуализирани с 10, а не с 11% Над 46 000 зрелостници се явяват на втора матура Над 46 000 зрелостници се явяват на втора матура Над 20 хиляди ученици от професионални гимназии ще защитават дипломен проект Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е имал психически разстройства Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Той вече се е срещал със собственика на варненци Павлин Николов Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД
Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Няма признаци на живот в останките, съобщи ръководителят на иранския Червен полумесец Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък Падна хеликоптер с президента на Иран Падна хеликоптер с президента на Иран Инцидентът е станал близо до Джулфа, град на границата с Азербайджан С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори