×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Депутатът от БСП Петър Кънев: Слънчев бряг е един апендикс, 30 години търпим това недоразумение


Депутатът от БСП Петър Кънев: Слънчев бряг е един апендикс, 30 години търпим това недоразумение
Петър Кънев алармира, че трудно ще бъде решен проблемът с миноритарните акционери в дружеството, които в момента са блокирали цялата му дейност
25 Септември 2017, Понеделник, 12:32 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка и видео: Иван КОЛЕВ

Депутатът приветства акциите на Валери Симеонов в курорта 

„Очакваме предложението на министър Николина Ангелкова за „Слънчев бряг” АД. Това е един апендикс, абсолютно излишен орган. Трябва да се намери точното решение. Не обвинявам ГЕРБ, а всички, които в последните 30 години търпяха това недоразумение”. Това каза бургаският депутат от БСП Петър Кънев на днешната пресконференция на народните избраници от БСП.

Кънев, който е председател на Комисията по икономика и туризъм алармира, че трудно ще бъде решен проблемът с частните акционери в „Слънчев бряг” АД. Миноритарен процент от акциите са във физически и юридически лица, които са блокирали цялата дейност на дружеството. Не е ясно как ще се процедира с тях и дали няма да се стигне до вариант, в който Община Несебър да влезе като акционер в „Слънчев бряг” АД на мястото на държавата.

Очакваме да видим предложението на министър Николина Ангелкова. Правният казус е много сериозен. Подобен проблем имахме преди време и с Общинска банка, която Ковачки, бе превърнал в частна. В „Слънчев бряг” АД частните инвеститори, които са с 25 %, са блокирали изцяло вземането на решение на държавното дружество”, допълни още депутатът от БСП.

Народният избраник, който влезе в 44-ото Народно събрание от гражданската квота на БСП имаше интересна позиция и за акциите на вицепремиера Валери Симеонов в Слънчев бряг през лятото. Според него това е правилният път.

Ако трябва да бъде откровен – все някой трябваше да го направи. Намери се човек, който да го свърши!”, каза Петър Кънев, но колегите му от парламентарната група на БСП за България имаха друга позиция по казуса. Според Тодор Байчев било абсурдно вицепремиерът да участва в подобни акции, той трябвало да накара администрацията да работи, да се отзовава на всеки един сигнал, а не проверки да се правят само когато той присъства.

Петър Кънев припомни, че групата на БСП се е опитала да прокарала поправки в Закона за храните, но са срещнали много сериозен отпор от групата на мнозинството на ГЕРБ и Патриотите. Според него обаче Законътза храните рано или късно ще бъде променен, защото това е европейската тенденция - защитават местните производители.

Депутатът допълни, че няма да спре да пита за пътя Царево-Малко Търново, чийто ремонт се отлага постоянно. „Опитах се да го мотивирам, да му обясня колко важно е да направят този път, но за съжаление получих отговор, който не ме обнадежди. Малко на шега го заплаших, че той ми е третият министър на когото задавам този въпрос. Дано догодина да не го отправя към четвърти”, с чувство за хумор коментира бургаският народен избраник.

Петър Кънев отбеляза, че е впечатлен от експедицията на проф.Адамс, която откри невероятни находки в Черно море. Хобито на Кънев е подводната археология. „Никой за тези три седмици не каза една добра дума за жената, която доведе проф.Адамс в България – Христина Ангелова, Бог да я прости! Тя бе шеф на центъра за подводна археология в Созопол. На нея дължим всичко това, което се случи”, отбеляза Петър Кънев.



Друг народен избраник от БСП Николай Тишев предупреди на днешната пресконференция, че промените в Закона за местни данъци и такси, касаещи налога за сметосъбиране, ще се окажат тежък удар върху стотици хиляди български семейства.

Основният проблем е, че се промени начинът на изчисление на такса Смет, което ще предизвика взрив в обществото. В момента, ако условно приемем, че е 70 % се осигурява от бизнеса, а 30 % от гражданите, то след промените това съотношение ще се обърне и семействата ще приемат по-голям част от разходите. Донякъде има логика, защото този, който замърсява трябва да плаща, но от друга страна ще се натоварят домакинствата със сериозни разходи”, коментира Николай Тишев. Според неговите изчисления в големите градове таксата за бита ще нарасне два пъти.

Законопроектът премина на първо четене, а сега предстои да се обсъжда и на второ четене Законът трябва да започне да действа през 2019 година.

Колегата му Тодор Байчев засегна промените в Кодекса за социално подпомагане. Той съобщи, че те ще засегнат много хора – най-вече тези, родени след 1962 година, които сега трябва да се пенсионират.

"В настоящата промяна на Кодекса не се предлага начин по който ще бъдат изплащани пенсиите. Ще се променят условията и не се знае до какво би довели те. Може би ще се наложи после да се правят промени на току-що направените промени. Заради това нашето желание е да имаме цялостна визия върху Кодекса и тогава да се гласува”, допълни Байчев.



В категории: Политика


6
Коментара
Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 6
6
Коментара по темата
6.
Петър
26.09.2017 07:11:55
1
0
"В „Слънчев бряг” АД частните инвеститори, които са с 25 %, са блокирали изцяло вземането на решение на държавното дружество”
Хайде някой мозъчен юрист да преведе неандертелските бръщолевения на този недообрязан чифут!?
Как минотарен съдружник ще възпрепятства вземането на Решения от едно ТД, каквото е Слънчев бряг, и то в продължение на 30 години!!!
5.
КИРО
25.09.2017 17:45:40
1
1
А като идваха преди изборите да молят вашите емисари да влияем върху избора на работищите тук не беше апендикс
4.
ааа
25.09.2017 16:04:07
0
5
ай стига, шъ мъ убидиш!!! верно ли е апендикс?!?Брях не може да бъде. и затова същите т.нар. политици ненаситни /няма значение от коя група и партия/ искат да осерат и южното черноморие. да застроят де що има, да изядат всяка педя земя. изроди. безродници.
3.
Васил Левски говори
25.09.2017 15:51:33
4
0
Когато става въпрос за България, няма приятели има само интереси. Сиренето е с пари.
Няма безплатно нищо.
Руснаците още не са се доказали на приятели.
Два пъти крадат територии от Грузия и Украйна.
Засега те са клептомани.
България има интерес само със държави които имат ред и законност. Съжалявам за руснаците но те ще са много по добре когато имигрират във България.
Защото не само говорят нашия език ами пишат на нашата азбука. Много по добре би било за Русия да стане наша или Китайска колония и да се избегне корупцията на Москва.
2.
Хмм
25.09.2017 15:24:42
1
9
Много странно, как с прехвърлянето на държавният дял в община Несебър ще се реши “проблема” Слънчев Бряг АД. С какво това ще допринесе за подобряване на нещата. За никого не е тайна, че в общинският съвет има хора на местната мутра (Димитър Желязков). Остава много голямо съмнение, че това се прави с цел овладяване. Странно е, че всички тези проблеми излизат след “инцидента” миналото лято. Всички знаят какво се е случило тогава, само прокуратура и служби се правят на ударени. Много странни неща се случват. Гледаме да изгоним едните мутри и да остане само местната. Цялата власт ще бъде в негови ръце тогава. Не хвърляйте прах в очите на хората. Измислете вариант в който тези които са вложили парите си в Слънчев Бряг няма да ги изгубят просто така.
Дадете ли цялата власт на община Несебър, всеки който не е от “нашите” ще пропищи. Ще започне чистка на определени барове, хотели, ресторанти, магазини и т.н.. което в крайна сметка може да доведе до големи загуби за държавата. Тези хора ще си потърсят правата в европейския съд и тогава ние ще платим милиони за безобразията които ще свършите идните месеци.


Помнете ми думата това е целта и това ще стане.
1.
*********
25.09.2017 15:01:17
5
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е имал психически разстройства Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Той вече се е срещал със собственика на варненци Павлин Николов Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници
Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък Падна хеликоптер с президента на Иран Падна хеликоптер с президента на Иран Инцидентът е станал близо до Джулфа, град на границата с Азербайджан С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче?
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори