×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Минималната работна заплата в Гърция ще бъде над 800 евро
  • Днес ни очаква дъжд и по-ниски температури
  • Израел удари покрайнините на Дамаск
  • Куба обвини САЩ, че подклаждат протести в страната
  • На следващи избори ПП-ДБ няма да съществува, убедна е Мая Манолова
  • Разпитват свидетели по делото за побой срещу прокурорския син
  • Червения пират се изправя пред съда, гледат мярката му за неотклонение
  • Кирил Десподов стана футболист на годината
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Цветанов: Велизар Енчев можем да го присъединим към журналистическия нюх за разследвания на Елена Йончева


Цветанов: Велизар Енчев можем да го присъединим към журналистическия нюх за разследвания на Елена Йончева
"Те са едно", каза Цветанов за Енчев и Йончева
08 Юни 2017, Четвъртък, 15:13 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

Прокуратурата проверява документи при областните управители на Бургас, Хасково и Ямбол, свързани с оградата по границата


Върховната касационна прокуратура проверява сигнал на бившия депутат Велизар Енчев за оградата по границата. Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов отговори, че поведението на Енчев е свързано с лични отношения.

„Всички вие знаете, че Велизар Енчев беше част от „Обединени патриоти”. Всички вие знаете, че Велизар Енчев търси някакво поле на изява, каквото търси БСП. Велизар Енчев можем да го присъединим към журналистическия нюх за журналистически разследвания на Елена Йончева – те са едно. Защото Велизар Енчев е засегнат, че се разграничиха „Обединени патриоти” от него в 43-я парламент”, обясни Цветан Цветанов.

Той добави, че Енчев имал възможност да участва в политиката самостоятелно, но не получил подкрепа на парламентарните избори. Сигналите му се дължали на междуличностни отношения. Това обаче не означавало, че прокуратурата не трябва да проверява сигналите му. Така щяло да се види дали наистина има нарушения.

По-рано от прокуратурата съобщиха: 
На 10.03.2017 г. до главния прокурор е постъпил сигнал от Велизар Енчев, съдържащ твърдения за евентуални нарушения и престъпления във връзка с изграждането на инженерно съоръжение от възпрепятстващ тип /ограда/с цел опазване на държавната граница. Посочва се, че тази дейност неправомерно се осъществява от фирми на ПП „Патриотичен фронт“ при наличие на данни за „свързани лица“, както и че цените по договорите са многократно завишени.

От Върховна касационна прокуратура бе изискана съответната документация от Областните управители на областите Хасково, Ямбол и Бургас, доколкото те предприемат и организират всички действия във връзка с проектирането, изграждането и гаранционното поддържане на временното препятстващо съоръжение. Средствата се одобряват от МС, а изградените участъци от съоръжението преди експлоатацията им се приемат с протокол от комисия, назначена от съответния областен управител.
Редът и условията за възлагането и изграждането на временно възпрепятстващо съоръжение по българо-турската граница се определя от ПМС № 55/12.03.2015 г., а с допълнителни актове на МС са били одобрени допълнителни разходи /ПМС №19/28.01.2016 г. / и са взети неотложни мерки във връзка с миграционния натиск по границата на РБ /РМС № 17/14.01.2015 г./.

С постановление от 28.03.2017 г. ВКП възложи на АДФИ извършване на финансова инспекция по отношение възлагането, проектирането, изграждането и гаранционното поддържане на временното възпрепятстващо съоръжение на българо-турската граница.

За проверка на твърденията за корупционни прояви на лица, заемащи висши държавни длъжности и функцията на съоръжението за защита на териториалната цялост на държавата, на 24.04.2017 г. ВКП възложи на ДАНС извършване на проверка.

Възложената от ВКП проверка и инспекция на ДАНС и АДФИ не е приключила.



Вижте кой има имен ден
Вижте кой има имен ден 19/03/2024, Вторник 12:33 0
Фънки, иди на лекар
Фънки, иди на лекар 19/03/2024, Вторник 12:31 1
15
Коментара по темата
15.
Тоя...
26.07.2017 15:47:13
0
0
Тоя галфон не може да се опре на малкото пръстче на Йончева, нито на В.Енчев! Случайно попаднал в политиката ( като боко), той е като отрова за държавата!
14.
bnmnm
11.07.2017 08:02:05
0
2
ех тоя цвинокио,не омръзва на община малко циганово,любимец и е станал,два месеца вече нема кой да го измести от центъра на новините,то бива лизане гъзъ на индианеца от банкя ,големо лизане,даже престараване .
13.
свъртян
17.06.2017 07:36:40
2
1
крушков,ти си бил голема звезда.
12.
бургазлия
12.06.2017 19:30:49
0
6
След четири години на власт се оглушава и ослепява.Така че,не очаквайте нищо от венчаните завластта-те отдавна живеят в своя си вселена.
11.
tsvetana-nenova
12.06.2017 10:44:55
0
9
Не знам кой какво пише и говори, но аз и моите приятели преди 2 месеца без малко да влезем в турско. Над Малко Търново вратата на оградата е широко отворена ...... чудя се след толкова години власт и обогатяване на гърба на българина, дали не започват да си вярват на собствените глупости.
10.
крушкув
11.06.2017 08:44:24
3
9
Що не спите бре, ние се трупясваме след малко.
9.
10 часа
10.06.2017 09:42:24
0
11
Така е. Прав си Костов,Сърдете се на великите ни ръководители , на великите ни директори, селекционери, комбинатори и мафийозки деятели на хартия, които са всичко друго, но не и хора, мислещи трезво и реално. Те мислят главно за келепира и хай-лайфа и всичко останало са незначителни подробности от размътения пейзаж. И то се вижда докъде са го докарали по всички линии. Но не! Те си знаят своето и се вижда какво следва. Какво да говорим повече. Сами си правете изводите има ли нещо, което да не е нагоре с краката и надолу с главата в тази държава. Шуробаджанащина и кючеци с Преслава, майка. Другото е фон от пейзажа. Честита излагация.
8.
ст.костов
10.06.2017 09:24:22
0
9
Добро утро. Кафе. Много.Пак ще попитам,кво ни интересува това бе цецо,ленче,енчев и други верни другари. Може би още четете книги от 80-те и 90-те години и гледате ну заяц,ну погоди.А това определено си е за притеснение.
7.
Георги
09.06.2017 11:40:40
1
9
Цветанов на малкото пръстче на Енчев не може да стъпи. Научиха го да говори гладко и да хапе елегантно, но само това. Мозъчето му си остава все толкова гладко и полирано като речно камъче, но какво да очакваме от един физкултурник - не може да си надскочи нивото.
6.
Чиче
09.06.2017 08:33:13
0
5
Тцъ!Добро утро !
Болят ме кокалите ...Рамената ми са се схванали от много обиколки в района.... Ний със съкровището по границата сме като патета - потопим ли си чофките, одма се окъпваме целите. С една дума - отворим ли бутилката, изпиваме я цялата,пак сме много тихи, по-кротки от тревата и по-мъдри от водата ???)))) да кажем сега едно наздраве, защото утре знае ли се... ????))))
5.
Ей!
09.06.2017 00:08:44
1
5
Тоя физкултурник от всичко разбира, бе! Няма тема,по която да не изкаже"компетентно" мнение! Само дето не може да състави правилно поне едно изречение... Какви хора са в управлението на държавата ни!!!!
4.
до мария
08.06.2017 19:59:56
2
6
каква злоба има във велизар енчев човека казва самата истина структурите на вмро се разпадат защото се продадоха на герб и хората не мога да им простят че останаха излъгани при нови избори обединените патриоти са аут от парламента
3.
Мария
08.06.2017 18:15:32
9
2
ЕИЙ, НЕ СПРЯ ДА ДОНОСТНИЧИ ТОЗИ ГАД ОТ ДС --ЧЕНГЕТО ВЕЛИЗАРИЙ--ТО БИВА ЗЛОБА ,БИВА МЪСТ ,АМА КАТО НЕГОВАТА НИКЪДЕ НЯМА !
2.
граничен полицай
08.06.2017 15:29:48
5
1
Падналото съоръжение което г-н Цвтанов показа нагледно участът подпрян с колове бе изграждано между управлението на Б1 и Б2 Оглеждане то да се обходи пеш вместо от вертолет само тогава ще имат представа как граничните полицаи го охраняват .
1.
нормален в БГ
08.06.2017 15:25:14
6
8
Егати наглия, плоскомозъчен ФИЗКУЛТУРНИК !!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Неочаквана промяна в живота на изгонения майстор от "Бригада Нов дом" Неочаквана промяна в живота на изгонения майстор от "Бригада Нов дом" Влади Караджов обикаля Латинска Америка  Родолюбци издигнаха паметник на д-р Петър Берон в Тополовград Родолюбци издигнаха паметник на д-р Петър Берон в Тополовград С благотворителен на бивши и настоящи възпитаници на училището приключи последният етап за събиране на средствата В "Тоника" ще се избият за пари, Тео Шишманов си тръгна В "Тоника" ще се избият за пари, Тео Шишманов си тръгна Само четирима успяват да се спогаждат и изнасят концерти из страната Фънки, иди на лекар Фънки, иди на лекар Юлиан Константинов изригна заради ниската оценка, която Фънки даде на Зомбори  И новият ултимативен срок на ГЕРБ за преговори изтече – изходът е неясен И новият ултимативен срок на ГЕРБ за преговори изтече – изходът е неясен От партията на Борисов дават сигнали, че по-скоро ще се ходи на поредни предсрочни избори Защо този журналист от бТВ се скара с колежка, за да защити Гонзо Защо този журналист от бТВ се скара с колежка, за да защити Гонзо Според Златимир Йочев Гонзо си станал честно шеф на БФС НАП Бургас възстанови над 3 млн. лв. надвнесен данък на близо 5 000 бургазлии, ползвали данъчни облекчения НАП Бургас възстанови над 3 млн. лв. надвнесен данък на близо 5 000 бургазлии, ползвали данъчни облекчения От приходната агенция напомнят: ползваме данъчно облекчение за деца с подаване на годишна данъчна декларация до 30 април Геро от Капките много се е разхубавил, смята Гала Геро от Капките много се е разхубавил, смята Гала “Много сладък Геро, много го обичам. Геро, целувки!”, поздрави го тя от екрана Тази фолкаджийка се счита за много умна Тази фолкаджийка се счита за много умна Няма как да се откажа от певческата си кариера, обяви Мария  Христо Иванов преди последния кръг от преговори: Към момента няма съгласие за кабинет Христо Иванов преди последния кръг от преговори: Към момента няма съгласие за кабинет Кой ще отстъпи за Тагарев, е загадката
Тази майка наказа непослушната си щерка тийнейджърка с... „chanklazo“, хората са потресени (СНИМКИ) Тази майка наказа непослушната си щерка тийнейджърка с... „chanklazo“, хората са потресени (СНИМКИ) Вижте какво означава и как се прилага Едва на 42 години почина спортна звезда Едва на 42 години почина спортна звезда Новината за смъртта на Константин Колцов беше съобщена първо от руския хокеен клуб Салават Юлаев Овенът може да си увеличи доходите, а Лъвът да внимава с авантюрите! Овенът може да си увеличи доходите, а Лъвът да внимава с авантюрите! Хороскоп за деня – 19 март 2024, вторник Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото
Ути БЪЧВАРОВ Ути БЪЧВАРОВ Опелото на патриарх Неофит бе всичко, което той не беше - лицемерие, ужас и грехопадение Виц на деня Виц на деня - Как се казват кучетата ти?
- Калвин и Клайн.
- Ама това са имена на гащи.
- Да, де - кучетата са боксери...
Виц на деня Виц на деня Мъж към жена си:
- Ти мислиш повече за своите рокли, отколкото за мен!
- Разбира се. Без теб мога да се покажа навсякъде, но без рокля...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук „Днес — това е утрешният ден, за който така сме се вълнували вчера.“
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори