×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Борисов уволни всички замове, нови ще има след понеделник


27 Януари 2017, Петък, 23:42 ч.
Източник: 24 часа

Служебните министри се качиха на коли на НСО, старите не ползваха службата


Премиерът Бойко Борисов е разписал заповеди за освобождаване на абсолютно всички заместник-министри от правителството си в четвъртък. Мотивът му бил, че те са част от поитическите кабинети на ведомствата и е редно да си отидат заедно с цялото правителство.

Зам.-министрите се назначават и освобождават със заповед на министър-председателя. В повечето случаи освобождаването им става от новия премиер, за да могат да осигурят пълното предаване на документацията на министерствата към застъпващите екипи в първите дни на правителството.

Нови зам.-министри няма да има поне до понеделник. Тогава се очаква служебният премиер Огнян Герджиков да подпише заповедите на първите заместници. Част от имената им обаче вече били известни. В спортното министерство например очакват бившия футболист Емил Костадинов - героят от “Парк де Пренс”.

В социалното пък очакват поне един от досегашните заместници да остане. Това е бившият шеф на Агенцията за социално подпомагане Ивайло Иванов. Чака се и назначението на Лазар Лазаров, който дълго бе зам.-министър в социалното ведомство при Емилия Масларова, Хасан Адемов и Ивайло Калфин. Първата работа на новите служебни министри пък е била да разпишат декларациите си за конфликт на интереси.

Това стана ясно от публикация в туитър на президента Румен Радев. Декларациите описват какви участия във фирми имат членовете на кабинета. Срокът за подаването им е 7-дневен. Служебният кабинет на Марин Райков, назначен от президента Росен Плевнелиев, обаче забрави да ги подаде почти до края на мандата си. С коли на НСО си тръгнаха новите министри от церемонията по встъпването в длъжност. Те ще ползват превоз от службата за охрана. Досегашният премиер Бойко Борисов забрани на своите министри да ползват автомобили от НСО от 1 април миналата година. Тогава те се качиха на служебни коли, собственост на министерствата.

“Искат много от тях да си ходят с метрото, да си ходят пеша”, обясни тогава Борисов. Служебните министри подписват декларациите си за конфликт на интереси пред президента Румен Радев.

В категории: Политика


14
Коментара
Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 6
14
Коментара по темата
14.
бургазлия
28.01.2017 11:10:22
0
3
ДО 11 - българин

Това НЕ Е Мадам "ВиАйАй "

а МАДАМ" Вай..Вай..Ай..Ай.."...

другото е ВЯРНО !
13.
Ядосан гербер
28.01.2017 10:35:41
6
13
Ние от ГЕРБ мислехме, че Нашият Лидер г-н Борисов е БЕЗ АЛТЕРНАТИВА и въпреки, че е ПРОЧЕЛ САМО ЕДНА КНИГА, той е дипломат, полиглот, икономист и политик, но се оказа, че той е ТЪП ГАЛОШ, ПРОСТАК, КРАДЕЦ И МУТРА, и с простотията си ИЗПРАТИ ПАРТИЯ ГЕРБ В МРЪСНИЯ КАНАЛ НА ИСТОРИЯТА ЗАВИНАГИ
12.
Asan Asanov
28.01.2017 10:33:08
4
15
ОТИДЕ си ЗАВИНАГИ едно психично болно божество, което управляваше като един съвременен Робин Худ - вземаше от БЕДНИТЕ и даваше на БОГАТИТЕ, а себе си направи МИЛИАРДЕР.
11.
българин
28.01.2017 10:11:54
2
6
Боко изпраща от ПОНЕДЕЛНИК

Мадам "ВиАйАй - VII" - бургаската ДеПУТ(К)Атка Диана Йорданова

в Бургаското бюро по труда КАТО "ЧЕТЕЦ"....не като говорител, за да не ги говори врели-некипели,

а САМО ДА ЧЕТЕ !!!!!...ха...ха...ха...
10.
ДВА КУФАРА ВАЗЕЛИН
28.01.2017 07:16:53
1
12
В СИМИТЛИ СИ ЧАКАТ СНАХАТА,БАНИЦА С ТИКВА СА МУ ОПЕКЛИ.
9.
А дано
28.01.2017 07:14:36
3
13
Да си отзове и кметовете
8.
"КОЙ" да ти каже
28.01.2017 00:11:52
4
16
Ако се очаква приемственост след Главната Мутра- Тиквун, който унищожи ВИС и СИК, трябва да са ТИМ. А може би точно това се случва? Те са най проспериращи при неговите управления и може би новите му ортаци.
7.
Наблюдател
27.01.2017 22:42:59
7
8
Аз си мисля че нарочно номинираха Ц.Цачева за да направят Радев презедент.Май пак ни врътнаха нещто?
6.
e
27.01.2017 22:33:16
6
9
Общо взето едни и същи имена се въртят вече 27 г. !!!Гласувайте за нови партии,които не сте и чували, стига с тея бсп,дпс,герб ,ндсв...
5.
Нееее
27.01.2017 22:19:59
4
10
То само мръснишки номера. Официално приемственост ала- бала, а подмолно спънки и номерца
4.
123 до хахо
27.01.2017 22:17:20
4
11
Много добре написано, дано народа се осъзнае!
3.
Морски
27.01.2017 22:05:02
5
13
Какво може да се очаква от една самовлюбена в себе си Мутра ...
2.
ot maxalata do xaxo
27.01.2017 22:03:44
3
8
Bratlence napalno sam saglasen s teb :) v nai kratak variant si obobshtil vsichko bravo
1.
xaxo
27.01.2017 21:44:24
6
38
Бойко прави бойкот на държавата.Заради егото си стана национален предател.Кагато дойде на власт постепенно смени всички ключови държавни постове със свои хора.Сега си ги изтегли рязко и оставя новото правителство без подготвени кадри.Целта му е малко преди изборите да изскочи рязко и да обяви:Видяхте ли кво стана като не избрахте Мен.Заради тъпата му самовлюбеност е готов да жертва цялата държава.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е имал психически разстройства Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Той вече се е срещал със собственика на варненци Павлин Николов Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници
Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък Падна хеликоптер с президента на Иран Падна хеликоптер с президента на Иран Инцидентът е станал близо до Джулфа, град на границата с Азербайджан С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче?
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори