×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Путин печели изборите с 87%
  • Путин печели изборите с 87%
  • Жена е намерена мъртва в дома й в Пловдив, задържан е синът й
  • Остават 2 седмици, в които може да платите данъка си с 5%
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургас вече има Клиника по съдова хирургия


Бургас вече има Клиника по съдова хирургия
Това е екипът на отделението по Съдова хирургия в УМБАЛ Бургас
17 Януари 2017, Вторник, 10:09 ч.
Автор: Флагман.бг

Бъдещето е във въвеждането на високотехнологични и щадящи методи за лечение

Бургас вече има първата за региона Клиника по съдова хирургия. Тя е разкрита в Университетска многопрофилна болница за активно лечение Бургас АД, под ръководството на доц. д-р Валентин Василев. Клиниката е с трето ниво на компетентност, в нея работят шестима лекари, като четирима от тях имат две специалности – „Хирургия“ и „Съдова хирургия“ – доц. д-р Валентин Василев, д-р Огнян Матков, д-р Борислав Тръпчев, д-р Стойчо Шишков. В клиниката се обучават и двама специализанти по съдова хирургия – д-р Иво Хаджиев и д-р Радослав Шишков.

В Клиниката по съдова хирургия се влива досегашното Отделение по съдова хирургия, като предстои разширяването й с нови отделения, в които се използват високотехнологични и щадящи методи на лечение, съобщи ръководителят й доц. д-р Валентин Василев.

Допреди 6 години в Бургас нямаше нито един съдов хирург, но благодарение на съвместните усилия на МЗ, Община Бургас като основен акционер в УМБАЛ Бургас и ръководството на болницата, в града вече се извършва пълен обем на диагностика  и оперативно лечение на съдовите заболявания - артериални и венозни. Сключен е договор по всички съдови пътеки със Здравната каса.

За шестте години от съществуването му, през Отделението по съдова хирургия са минали над 10 000 пациенти, а извършените операции са над 6000. Такъв обем дейност няма нито едно подобно отделение на територията на региона. Тук се оперират най-сложните и спешни случаи, които налагат намесата на съдов хирург и мултидисциплинарен екип.

Разрешението за дейността на Клиниката по съдова хирургия е издадено от МЗ в края на миналата година, заедно с новото разрешение за дейност на УМБАЛ Бургас АД. То дава право на болницата да оссъществява учебна и диагностично-лечебна дейност в 30 медицински специалности. 6 от отделенията имат трето ниво на компетентност и имат право да обучават студенти и специализанти.

В категории: Здраве


22
Коментара
Флагман.БГ Дете почина в двора на училище в Казанлък Дете почина в двора на училище в Казанлък 18/03/2024, Понеделник 18:51 2
22
Коментара по темата
22.
Паскалева
01.08.2022 19:28:26
0
1
Пази Боже да попаднете при проф.(вече)Василев!
Адски брутално и арогантно същество!
И той, и стаааарата сестра при него се държат с хората като с измет!
Говорят на " ти"! Не търпят въпроси за състоянието на пациента! Терор!
Пълно омерзение е досега до Василев!
21.
Пациент
14.01.2020 15:23:53
0
0
В УМБЛ Бургас има цветен скенер, с който се правят цветни снимки и може да се види ако има запушвания, които пречат за заздравяването на диабетните рани. Важно е преди каквато и да е интервенция да се провери каква е причината за заболяването. В много други болници се опитват да проверяват с доплер, който много лъже. За справянето с проблемите ви е нужна правилна диагноза...според мен специално за диабетните рани и гангрените в отделението сa добри специалисти. Ако не вярвате, че е така, кажете къде другаде в България се справят по-добре.
20.
фифи
28.10.2019 00:03:36
0
1
Като са убийци, Фики 14
17.01.2017 19:51:42, защо ги назначават на работа и дори ги повишават, вместо да ги вкарат в затвора??
19.
деница
11.04.2017 18:49:59
0
7
а споделя,моите преживявания в така наречената съдова клиника, където работи въпросния Доц.Василев.Чакахме петнайсетина пациента пред неговия кабинет.Всеки беше прегледан..На мен ми беше предложена хоспитализациа в неговото отделение-клиника.Каза ми да ме изследват и малко да ме лекуват,аз повярвах.На другата сутрин,пред клиниката му ми направи впечатление,че повечето пациенти ,които чакахме пред кабинета му,са приети в болницата.Настаниха ме,в препълнена стая,с такива като мен за изследване и лечение.Направиха ми графиа на вените,не знам точната дума,после никой за нищо не ми обърна внимание,никакво лечение,нищо.Изписаха ме,а Доц.Василев,дори не си спомни за мен ,когато отидох на контролен преглед при него.За какво ме изследваха ,защо ме приеха в болницата,проблема с моите крака остана неясен.Тръгнах по други лекари,оказа се, че ме болят коленете и съм с артроза на ставите и проблемът ми не е бил съдов.После разбрах,че на Доц.Василев му плащат за всяко изследване като моето или подобно.Това означава ,че съм използвана да правят пари от мен.За съжаление като мен са десетки пациенти.Призовавам- скъпи хора далеч от този лекар,той не е човек.
18.
таню
24.01.2017 14:08:20
6
1
Доц. Василев е добър лекар, помогна ми много. Малко е цапнат в устата, но пък си личи, че е професионалист. Д-р Василев, не се притеснявайте - завиждат хората, затова пишат грозни неща. Сто процента някой от колегите ви, който не е успял да стане началник.
17.
пешо
19.01.2017 06:47:31
1
4
доц Василев си пишеше дисертацията 7 години и както се казва в на всеки километър - "Каназирев/доц Василев / е пълен идиот "- това е така . Това отделение е само д-р Матков и тук таме Тръпчев - доцента е мамата си трака и ако го изпитате ще разберете що за доцент е .Мнението на другите от гилдията в„при хабилитираните кадри от София и Пловдив ,е че е посредствен питайте и ще разберете
16.
Димитров
18.01.2017 22:29:25
0
2
Благодарности за човечността, добротата и най-вече за професионализма на д-р Матков и младия лекар, който работи с него. Пожелавам здраве на тях и семействата им.
15.
бургазлия
18.01.2017 19:03:06
0
3
Д-р Матков е много готин-и като човек и като лекар.Но василев-не бива отникъде.Но е доц. и затова е началника.
14.
Фики
17.01.2017 19:51:42
3
10
Мале мале тия убийци Василев и Матков наглеците.Умориха моя близка а тоя Василев само пари са му в главата.
13.
ВМА
17.01.2017 14:07:34
2
10
Горе ми се появяват снимки на различни хора. Виждам там един доктор от Бургас. Ходих първо при него, после реших да ида на второ мнение във ВМА София. Едно към едно му признаха диагнозата и изследванията. И се върнах в Бургас да се оперирам при него-
12.
Славина
17.01.2017 14:05:42
2
10
Това със софийските лекари е стара приказка. Късали били изследванията. Еми ще късат, нали трябва да ти вземат парите, за дда ги направиш в тяхната лаборатория! Не сте ли се замисляли, че затова го правят?

имаме дете, което се нуждае от специални грижи. Обиколили сме клиники университетски в София, Пловдив. Така, както тук се отнасят, както грижовно го гледат и се стараят лекарите, такова отношение не сме срещали никъде. Става дума за детското отделение в МБАЛ Бургас-
11.
иванка александрова
17.01.2017 14:03:48
1
10
Извинявайте, че се намесвам в спора ви, но не сте прави. Тук работят прекрасни специалисти, които заслужават уважение. Също съм била пациентка. Това е моето писмо, което изпратих до болницата:

Изключителни професионалисти,независимо от обстоятелствата!!! Сърдечно благодаря на всички, които работят в Неврологично отделение на МБАЛ Бургас!

Изказвам не само голямата си благодарност, но и възхищението си от високия професионализъм и всеотдайността на всички лекари в отделението, със завеждащ д-р Русинов! На 8.01.2017 год. след престой в Шокова зала постъпих в Неврологичното отделение за лечение. Чувствам се отново щастлива и работоспособна. Благодаря на останалия медицински персонал, а също и на обслужващия, за положените грижи, сърдечност и доброта!

Лесно ни е да отричаме, да не дооценяваме, да критикуваме работата на българския лекар, огорчени от реплика или груб тон, които за съжаление са често срещано явление. Не ги оправдава, но нека не забравяме, че работят при изключително трудни условия: няма парно, по всяка вероятност и консумативи, нова апаратура и други неудачи, за които даже и не подозираме. Професионализмът им не е по-малък от този на колегите им в другите страни! за всеки е ясно, че опитът и знанията, реализирани в добра работна обстановка, са предпоставка за високи резултати!

Сърдечно благодаря!
Иванка Александрова
10.
Of 7
17.01.2017 14:01:32
1
5
И аз имам близки, които за малко не си отидоха заради сгрешени елементарни диагнози. И като не харесвам ГЕРБ значи съм от БСП? Забрави това с трудовата възраст. Отиди в София с изследвания различни от тези за левкоцити, тромбоцити и еритроцити да видиш какво ще направят с тях. :)
9.
Плюем ли пак?
17.01.2017 14:01:23
1
9
Пак плюем? Плюйте, плюйте... Да видим кой ще ви лекува. Има една стара приказка - каквото повикало, такова се обадило. Говорете зле, пък после очаквайте добре да ви лекуват.
8.
Лена
17.01.2017 14:00:04
3
15
Майка ми беше пациент на това отделение- Преди това посетихме друга болница в Бургас, където не пожелаха да се занимават с нас. Явно нямахме достатъчно според тях пари! Но благодарение на лекарите тук сега всичко с нея е наред. И никой не ни поиска стотинка извън потребителската такса за леглоден.
7.
Of 3
17.01.2017 13:58:38
7
3
Искаш да кажеш, че познаваш всички 200 000 хора в трудова възраст в Бургас? Несериозно е. Личи си, че си от БСП. Не съм казал, че при герб всичко е ок. Но пък имам близки познати, чието дете си отиде, защото в Бургас нямаше никакъв съдов хирург.
6.
?
17.01.2017 13:57:57
2
13
Бургас вече има клиника по съдова хирургия,има и две университетски болници с прекрасни специалисти. Защо тогава е необходимо пострадали при различни инциденти да се транспортират до Варна,София и т.н.,за да бъдат излекувани? Да вземем за пример детето с усложненията от шарка,защо се наложи неговото преместване с хеликоптер,при положение,че в Бургас здравеопазването е на такова "високо" ниво?!
5.
!!!
17.01.2017 13:48:37
2
13
ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ ДОКТОР МАТКОВ! ДАНО УСПЕЕ ДА ОБУЧИ МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ!
4.
Болен
17.01.2017 13:36:50
4
6
Мама ви да еба рушветчии Матков
3.
До 2
17.01.2017 13:31:38
2
12
Не се дразня, че споменаваш БСП, а че правиш внушението, че при ГЕРБ всичко е прекрасно. Аз не познавам човек в трудова възраст освен за настинка да са посетили доктор в Бургас. Пробвай и ти някой път да отидеш на преглед в София да видиш какво ще направят с изследванията ти от Бургас.
2.
Наистина напредък
17.01.2017 13:17:36
8
13
за града. Хубаво е, когато има повече специалисти, особено хабилитирани лица. Вярно е, че преди години, когато управляваше БСП, нямаше нито един съдов хирург в Бургас и много хора си заминаха, а можеха да бъдат спасени...
1.
Bolen
17.01.2017 13:16:45
4
14
Благодаря много на докторите матков и Василев и на другите в отделението! Да са живи и здрави, все така да помагат на своите пациенти!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. С вдигането на градусите започнаха да стягат българските плажове за новия сезон Заблудите, които провалят секса и интимния живот Заблудите, които провалят секса и интимния живот Хубавият секс, който ни държи здраво скрепени с половинката, невинаги е свързан толкова с това колко демонстрираме желанието си един към друг, а колко харесваме самия полов акт Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Ако вашият партньор рядко ви е глезил с цветя и подаръци, но усещате промяна в тази посока и получавате жестове на внимание без причина, тогава си струва да се замислите Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Ето кои са те  Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Нежен, копринено мек и много приятен на вкус Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Имотът се намира край София, а Ромина Тасевска го определя като своя "мечта" Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Най-често мъже бият жените си, синове също посягат на майките „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Това ще е хакерска хибридна операция, в която ще бъдат блокирани всички банки, учреждения, услуги и пътища“, твърди каналът, зад който стоят бивши руски разузнавачи Ергенът избра две лелки, перничанка,  софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ергенът избра две лелки, перничанка, софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ясни като бял ден са 5-те финалистки в третия сезон на шоуто Свещеник обяви гладна стачка заради касиран избор Свещеник обяви гладна стачка заради касиран избор Отец Иван Янков е от храм "Св.Троица" в Сливен
Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Очаква се да се появи в новия формат на бТВ Историята на Азис, когато още беше Васко Историята на Азис, когато още беше Васко Днешният Крал на попфолка е започнал от църковния хор
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Ако има разум, шанс винаги има Виц на деня Виц на деня При пластичния хирург:
- А може ли да направите лице, като на Лили Иванова?
- Разбира се! Ето ви каталога, изберете си година...
Виц на деня Виц на деня По време на сватба две жени си говорят:
- Булката има уморен вид!
- Ми ще има я, за това място се бори цели 10 години!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако след купон те боли главата, значи си се забавлявала.
Ако те боли задника, значи друг, се е забавлявал!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори