×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Линч за шефа на АПИ! Цацаров да подхваща куцата снегопочистваща фирма на магистрала „Тракия”


Линч за шефа на АПИ!  Цацаров да подхваща куцата снегопочистваща фирма на магистрала „Тракия”
85 км от с.Маринка до Малко Търново бяха облизани до разсъмване на 11 януари, благодарение на местната власт
12 Януари 2017, Четвъртък, 14:59 ч.
Автор: Флагман, снимка: Петър ПЕТРОВ

А Бойко да яхне снегорина и да изрине мързеливите си чиновници, смърдящи на корупция

Да обявиш бедствие и да затваряш магистрала при 20 см сняг в мек и слънчев ден е безумие! Нека виновните да отговарят пред Темида!

С такива призиви заливат редакционната ни поща наши читатели. Стотици шофьори зоват Бойко Борисов да яхне снегорина, да дойде в Бургас и лично да изрине некадърната си чиновническа пасмина, която подлуди половин България.

Справедливият гняв на хората не стига до тук – те открито зоват за линч на шефовете на пътното, които избраха фирма без необходимия ресурс да се грижи за най-голямата пътна артерия в страната. А група юристи от Бургас вече се готвят да сезират прокуратурата – не само за затворената магистрала, а и за престъпното безхаберие на чиновниците.

Цял ден снегопочистващата фирма, наета от Областното пътно управление в Бургас, не можа да се справи с по-малко от 50 километра от най-голямата българска магистрала в южната част на държавата, при нулеви температури, никакъв полъх на вятъра, при греещо слънце и топящ се сняг.
В същото време стотици магазини стоят незаредени, а тонове храна рискува да се развали, защото не може да бъде транспортирана през магистралата.

Затова всички, които през тези три денонощия изпитаха затруднения, нека искат от  областния управител на Бургас Вълчо Чолаков да ги защити и да посочи виновните. Къде е шефът на бургаското пътно Митко Порязов? Къде са шефът на АПИ Дончо Атанасов и предшественикът му Лазар Лазаров, които избраха фирма без налична техника да поддържа най-големия роден инфраструктурен обект? Заради безхаберието на някой висш чиновник, се наложи  необяснимата забрана за нашите географски ширини като затваряне на магистрала.

Дали защото толкова си могат, или защото снегът им дойде дюшеш, като  им осигури цяла седмица мързелуване и пълни джобове от нашите данъци, капризът  да затворят магистралата при пекналото слънце цял ден днес, накара половин България да блъска по разбити обиколни пътища.

Задачата да изчистят прав участък от магистрала бе възможно най-лесното. Необходима бе само техника. Такава обаче няма. Едва 10 машини, от които само 2-3 специализирани и няколко стари соц самосфала, бяха извадени да чистят АМ „Тракия“ .

В същото време 150-километровата четвъртокласна пътна мрежа в карнобатско бе перфектно изчистена и отворена до края на деня, но това бе заслуга на Георги Димитров, кмет на Община Карнобат. По думите му снегопочистващата дейност на всички налични техники ще продължи и след това. „Съсредоточили сме усилията си извън Карнобат, защото в селата се намират предимно възрастни хора, които трябва да снабдим с хляб, лекарства и всичко необходимо. Болните на хемодиализа са прибрани в болницата своевременно“, уточни кметът на Карнобат Георги Димитров.

Вчера, още на разсъмване, най-тежкият маршрут от 85 км  – този от с.Маринка до ГКПП-Малко Търново, където бе навят сняг над метър, а температурите бяха минус 10 градуса,беше облизан от десетки снегорини. Но багодарение на безсънната нощ на малкотърновския кмет Илиян Янчев.
Значи една  малка община може да се справи с тежките зимни условия по и без друго разбитите пътища, а цяла държавна машина е безсилна пред 50-те километра магистрала насред пекналото слънце? Да сме северна страна – може да го приемем, но при 20 см сняг да се обявява бедствие е меко казано безумие.



15
Коментара по темата
15.
MAНГАЛ
13.01.2017 18:55:34
0
0
МИТКО ПОРЯЗОВ ЗА ПЕТ ГОДИНИ НАДЕБЕЛЯ С 30 КГ., ПИТАМ ЗАЩО ЛИ
14.
Няма смисъл
13.01.2017 00:23:30
0
1
Кучета си лаят кервана си върви. Все така ще е. Който и да дойде на власт ще краде, защото народа освен да коментира под статии друго не прави. Ние сме жалки, газим до колени в сняг и киша и спим в преспи по пътищата и няма кой да изчисти половин метър сняг в най добрия град през 21 век и ни правят на маймуни шепа... За всичко сме си виновни ние!
13.
До тези които ги е страх от сняг
13.01.2017 00:01:04
0
2
Уважаеми господа има един виц: Дядо какво е това Бедствие? Отговора: Едно време му викахме сняг, сега му казват Бедствие.
Да се наредят Кмета, областния и вички по веригата до фирмата за почистване, да обяснят защо в нито един комплекс в Бургас снегорин не е влизал. Къде са? Да кажат защо селата бедстват и там хората чистят сняг с лопати по улиците. Не ви ли е срам. Знаете ли защо на снегорините в Бургас им викат извънземни? Защото никой не ги е виждал от седмица и улиците стават по-зле с всеки изминал ден.
12.
do 11
12.01.2017 21:23:57
0
3
ami shte ima kato ne 4istqt , samo piat vince i slanina she ima , she ima i takiva kato teb filosofi
11.
Ле
12.01.2017 21:17:34
6
0
Тия дето са писали ако отидат и видят колко сняг има на магистралата ще се наакът от страх Аман от домашни мишки
10.
lunohod
12.01.2017 21:09:57
0
4
neznam dali ste zabeliazali no sled kato se raztopi snega okolo mai mesec novite 4istoasfaltirani putishta shte sa kato lunen peizaj golemi trapove goliamo 4udo shte e
9.
4i4e kmet
12.01.2017 20:17:47
0
10
a 4i4o mitko kude sa skata, nashta slun4eva moma
8.
lalamata laqa
12.01.2017 19:09:35
1
18
намирисва ми фирмите да са на БОКО-тъпото и дебелото лоясала Свинетка
7.
Калоян
12.01.2017 19:06:49
0
4
Група юристи от Бургас? ;)
6.
МДААА
12.01.2017 18:55:16
6
9
Снегът беше 5 метра, а навятите места по 20 метра.
Некадърници.
5.
БС.
12.01.2017 18:24:34
19
9
Снега не е 20 см. а е над 35-40 см. а наветите места са по 60-70 см.
4.
до Автора
12.01.2017 18:17:09
6
6
Уважаеми авторе,
Същата некъдърна фирма която чисти АМ ТРАКИЯ чисти и пътя от Маринка към Малко Търново.
Нещо си противоречите !
Първо проверявайте после плюйте.
3.
Някоя булка от флегман
12.01.2017 18:17:06
3
4
Да не би да иска шеф на АПИ да я люби штото много хвалите тази агенция
2.
Абе
12.01.2017 18:05:27
1
20
публикувайте фирмите и ще ви стане ясно че техните собственици си назначават шефовете на АПИ .Кой да ги контролира камо ли санкционира.
МВР им изпълнява тъпите заповеди и заради тях момчетата 24 ч.са на студ на барикадата.
1.
v hralupata
12.01.2017 18:00:33
6
23
А момата само киризи и ни вопъл, ни стон
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори