×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургазлийка посочи гнилите ябълки в Окръжния съд, оправдали уволнението й от „Южен поток”


Бургазлийка посочи гнилите ябълки в Окръжния съд, оправдали уволнението й от „Южен поток”
Нищо лично нямам към въпросните съдийки, но смятам, че са допуснали грешка, коментира Емилия Фотева
10 Май 2016, Вторник, 11:16 ч.
Автор: Флагман.бг снимки: Емел МАХМУД

Това е акт в знак на мирен протест от страна на Емилия Фотева, която е уволнена от фирма-изпълнител по мегапроекта „Южен поток

Атрактивни надписи на имената на три жени под прозорците на бургаските съдии и прокурори приковаха вниманието на минувачите около обед по площад „Тройката”. С ябълки са изписани фамилиите Зъбова, Пенева и Ненкова – трима съдии от Бургаския окръжен съд /ВИЖ ТУК/.

Надписите са поставени на това място неслучайно. Това е акт в знак на мирен протест от страна на Емилия Фотева, която е уволнена от фирма-изпълнител по мегапроекта „Южен поток”. Тя и съпругът й днес опитаха да посочат гнилите ябълки в Бургаския окръжен съд. 


През септември тя и още 200 души са освободени от работа към италианската компания „Сайпем България” Бургас. Емилия била юрисконсулт към фирмата.

Тя обжалвала заповедта си за освобождаване пред Районния съд-Бургас, който излиза с решение в нейна полза и постановява, че е неправомерно уволнена. Работодателят в лицето на „Сайпем” обжалва решението пред Окръжния съд – Бургас, който обаче решава, че Емилия Фотева законно освободена от работа.

Това е позитивен протест и изказване на лична позиция, каза Елена (вдясно) и обясни, че идеята
е на съпруга й д-р Явор Шивачев


„Нищо лично нямам към въпросните съдийки. Не ги познавам, но смятам, че са допуснали грешка, постановявайки това решение. Превратно са тълкували заповедта за освобождаването ми”, каза пред Флагман.Бг Емилия.

Това е позитивен протест и изказване на лична позиция, добави тя и обясни, че идеята е на съпруга й д-р Явор Шивачев. Още няколко от освободените служители обжалват прекратяването на трудовите си правоотношения, но решението на Емилия излиза първо.

На място пристигнаха и полицаи, които предупредиха семейството да махне ябълките, тъй като няма разрешение за мирния протест.



В категории: Бургас


16
Коментара по темата
16.
До другата съкратена
12.05.2016 20:35:47
0
0
Уважаема друга Съкратена бивша (за щастие) колежке, кога най-после ще се научиш да мислиш сама? Дори и в жалките си опити да бъдеш остроумна, пак ти се налага да прибягваш до помощ, като цитираш чужди мисли.
15.
Още една съкратена
12.05.2016 11:08:55
1
1
За "юристката" имам един цитат от Камен Донев. "Човек като прост, няма как да знае, че е прост. Вътрешно усеща, че нещо не е наред, ама няма как да знае какво е."
14.
до Съкратената
12.05.2016 00:19:29
3
2
Уважаема Съкратена бивша (за щастие) колежке, никога нямаше да падна на нивото ти и да се занимавам да ти отговоря, но след като дръзна да споменеш детето ми сред помията, която изля по мой адрес, няма да остана безмълвна. Ти си последният човек, който може да ми чете морал. Как изобщо имаш смелост да споменаваш фиаското, което спретна по повод прословутото Общо събрание на работниците и служителите на клона? Ако бях на твое място щях да си мълча, защото след като получихте няколко обяснителни е- мейла, след като сами се ровихте в интернет за още информация и след като се консултирахте с адвокатска кантора, все още не можеш да стоплиш за какво става въпрос. Излагащо е! И точно по този повод, след като, с цел да стопирате работата ми, скалъпихте какви ли не интриги, истерии и ревове, отидохте при италианеца, който беше представител на работодателя, за да му предложите той да ви представлява на въпросното събрание, защото не сте имали доверие на нито един българин. За тези, които разбират макар и малко от материята, е ясно за какъв абсурд става въпрос. Обаче, за да дадете пълен израз на злобата си, после изпратихте благодарствено писмо до друга колежка, с копие до мен, разбира се, за това, че вие е подкрепяла и разбирала във връзка с това събрание. Е, като ѝ бяхте толкова благодарни, защо не предложихте тя да ви представлява там? Само за да излеете озлоблението си, натворихте фрапиращи глупости. А що се отнася до знанията на децата ми по английски, няма място за притеснение - техният английски е много по-добър от твоя български Сега, ако имаш очи да ми отговориш, първо си оправи правописа!
13.
хаха
11.05.2016 00:01:20
6
1
таяя ебах зад големите ушияко беше
12.
чобанина
10.05.2016 23:36:19
2
9
ТЕ СЪДИЙТЕ И ПРОКУРОРИТЕ ПОСТОЯННО ДОПУСКАТ ГРЕШКИ ЗАВИСИ ОТ СУМИТЕ
11.
Съкратена
10.05.2016 22:36:54
2
12
Според вас, чрез разрешението на Инспекцията по труда и Кмета и дали е правомерно? Точна тази госпожа нали и затова е била наета в Сайпем - юристконсулт...дори ходи на консултациите на пристанището с хора от НОИ за разясняване на всички етапи в съкръщаването и какви права има...първа беше там!
Срам и нахалство за тази персона...без стаж и опит в Корпоративното право.
Същата г-жа Фотева беше пуснала непрафесионален е-мейл и то не до всички служители с усмихнати емотикончета и искаше да се подписват на зле скалъпено пълномощно копирано от някой форум, за упълномощаване на точно определени хора за учредяване на състав при гласуване на Общо събрание и т.н. Самата тя беше упълномощила друг да я представлява...
А за колегите от Човешки Ресурси...думите са излишни...
Емилия, вземи потренирай нещо различно от седене на стол, че си заприличала на текезисарка (с най-голямо уважение към тези хора) и говорене на малкото си дете на развален английски, че сега нито правилен английски говори, нито читав български...аман от първенюта...
Не се наяди 1 година в Сайпем...
10.
xPirate
10.05.2016 21:04:47
2
6
Важно в случая дали са били освободени правомерно...
9.
КУРТИ
10.05.2016 20:53:15
5
3
Вижте какъв задник е направила... това не е от работа
8.
Само от М. Рудник пишат на маймуница
10.05.2016 20:31:31
2
10
Аз също съм запознат. Парите бяха добри за работниците. Кетъринг. Логистика. Съпорт. Добро работно време и т. н. В така наречения офис по спомен работиха на първи прочит само аматьори и връзкари. Отделно няколко месеца бяха stand by на заплата. Хубави времена бяха
7.
Бургазлия
10.05.2016 20:24:37
3
10
Като бивш служител на Сайпем мога само да кажа, че тази жена няма никакво право да съди компанията и това, че го е направила показва само, колко откровено нагла е. Че и протест...
6.
Do kurti
10.05.2016 19:04:14
0
4
Tvoita dalavera sprq da obirash mugranti I Sega poludqvash nemojesh da Se premerish malko ti dadoxa mnogo pove4e zaslujavash
5.
Съкратена
10.05.2016 17:48:10
3
25
Хаха, въпросната бивша юристконсултка да вземе да си изяде дипломата - видяхме я колко разбира от право! Работих с нея и освен да седи на г*за и да сплитничи с колежките си от ЧР друго незнаеше...а когато беше в стенд бай и си седеше вкъщи последните 2 месеца и си вземаше заплатата не рева, нали? А за конфиденциалност чувала ли е? Колко информация изнесе?
4.
Пайтак
10.05.2016 17:26:49
3
14
Те Сайпем 8000 души съкратиха в цял свят заради цената на петрола,закриха проекти за милярди с въпросната госпожа и Българсия съд ще се трогнат.
3.
БГ резил
10.05.2016 17:23:42
7
10
Браво, интересно замислено! Гнили ябълки - гнила съдебна система. Жалкото е, че само ние ще обърнем внимание. Те си взимат паричките и изобщо не им е на оная работа кой какво направил, казал, написал и т.н. Но пък и да си мълчим постоянно не е решение. Дано това е началото на един непрестанен протест срещу всичко "гнило" в България. Ако не се събудим ще си дълбаем така тинята.
2.
коко
10.05.2016 17:17:58
7
6
Хубави ябълки хубав протест да се замислят малко съдиите кво дават
1.
КУРТИ
10.05.2016 16:30:59
14
5
Не ми дадоха една ябълка. Как няма да протестират, като там ставаше въпрос за голяма далавера и много пари.
Нека им, не само уволнение, ами да не ги вземат на работа никъде!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
10 фрази табу по време на кавга, които могат да разрушат една връзка за миг 10 фрази табу по време на кавга, които могат да разрушат една връзка за миг Ето кои са те  Кои са знаците, че мъжът ви ви контролира Кои са знаците, че мъжът ви ви контролира Той определя различни правила за двама ви Акад. Николай Денков, водач на ПП-ДБ: Нашият основен приоритет е България да стане нормална европейска държава Акад. Николай Денков, водач на ПП-ДБ: Нашият основен приоритет е България да стане нормална европейска държава ПП-ДБ откри кампанията си за 2 МИР Бургас с ясна регионална програма и отчет за свършеното до момента  Kои са най-харесваните зодии - любимците на всички Kои са най-харесваните зодии - любимците на всички Първият в нашия списък е Лъвът, сияйният лъв на зодиака Украинка прати в болница 18-годишно момче, блъсна с Туксона си тротинетката му Украинка прати в болница 18-годишно момче, блъсна с Туксона си тротинетката му Младежът също е украински гражданин, с фрактура на лъчевата кост на лявата ръка е Рецепта за суши рулца с тофу и в оризова хартия Рецепта за суши рулца с тофу и в оризова хартия Сервират се със соев сос за потапяне и много добро настроение БСП откри кампанията си в Бургас под мотото „За достойна България в мирна Европа“ БСП откри кампанията си в Бургас под мотото „За достойна България в мирна Европа“ Партията призова избирателите да се доверят на опита Заради топлото време сафридът остана тук, не тръгна към Босфора, заради това мрежите са пълни Заради топлото време сафридът остана тук, не тръгна към Босфора, заради това мрежите са пълни Най-хищната риба в Черно море е леферът, той не спира да убива по-малките риби, с които се храни, дори когато се е наситил, реже ги с острите си зъби като с ножица, разказа Димитър Янчев Лимон срещу излишни килограми: Защо е полезно да го ядете през нощта Лимон срещу излишни килограми: Защо е полезно да го ядете през нощта Той насърчава дренажа на излишната течност от тялото, помага в борбата с подуването и дава усещане за лекота Тази актриса сватосала Алекс Богданска с новото ѝ гадже Тази актриса сватосала Алекс Богданска с новото ѝ гадже Сестрата на Мартин Иванов споделила на Ваня Щерева, че той си търси гадже
Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Преди 60 години Аралско море започна да пресъхва, оставяйки солена, безплодна земя след себе си Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Ще има куп проблеми с мобилните приложения и онлайн банкирането в следващите два дни  Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Според местната прокуратура, жертвите са четири Шок! Булка се оказа младоженец Шок! Булка се оказа младоженец 27-годишна китайка от провинция Хубей неочаквано преди да сключи брак научи, че всъщност е биологичен мъж Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сезонът започна с около 80 000 свободни работни места Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Железни договори на участниците ги карат да пазят мълчание, но... Отнемат книжката за хвърлен фас Отнемат книжката за хвърлен фас Забранено е да спите с колата си Всички го пием, цената му скача драстично заради... Всички го пием, цената му скача драстично заради... Има глобален недостиг Почина легенда в бойните спортове Почина легенда в бойните спортове Роденият през 1963 г. боец е починал в дома си заобиколен от близки Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Европейските политици не разбират голямата опасност която се крие от смяната на посоката на Скопие, коментира проф. Христо Матанов
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори