×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вижте тъжната история на жертва на "Ало" - измамници, която се превърна и в жертва на съдебната система


Вижте тъжната история на жертва на "Ало" - измамници, която се превърна и в жертва на съдебната система
През ден старица става жертва на измамниците, но не знае, че това е само началото на мъките й
08 Май 2016, Неделя, 07:30 ч.
Автор: Илонка ИВАНОВА

Бургазлийката Мара Христова олекнала с 1500 лева и трета година не може да се отърве от тичане по съдилища, заплашват я с 500 лева глоба всеки път


Това е една история, която показва безсилието на българското правораздаване и страданията на жертвите на мошениците години след престъплението. Бургазлийката Мара Христова* /името е сменено по нейно желание/ горчиво съжалява, че изобщо се е оплакала на полицията, че са я измамили.
Какво да ти кажа, леля, знаеш колко убедително лъжат. Срам ме е, но се хванах. Един късен следобед ми се обадиха, че дъщеря ми е блъсната от кола и кракът й е счупен. Паникьосах се.Мъжът звучеше много убедително, караше ми се, че не съм разбрала какво се е случило с детето, крещеше, че нямам съвест и не съм никаква майка.
На домашния ми  телефон говореше "лекарят", а на другия посредникът, който щеше да му занесе парите за златни пирони. През ум не ми мина да проверявам дали е вярно. Двамата така ме караха да бързам, дъщеря ми пък през това време беше болна от друго и аз им повярвах и се панирах. Имах вкъщи само 1500 лева, бях си ги приготвила да ги дам на децата.
Изтичах навън с домашните дрехи, дадох парите  на едно младо момче, а то ми каза, че нямало да стигнат. Попита имам ли още в банката, аз имах още толкова и той ме накара да ги изтегля. Завтекох се към банката, а той каза, че ще ме чака край трафопоста близо до блока ни. Попитах защо не дойде с мен, за да стане по-бързо, но ме успокои, че ще даде свои пари за пирона и ще ме чака да му ги върна.
Забавих се доста в банката, имаше опашка. По пътя ми направи впечатление, че зад гърба ми върви друго момче. Изплаших се, че ще ме обере и забързах към къщи, вместо към трафопоста. Исках някой съсед да дойде да ме пази, за да не ме оберат.
Чак вкъщи с омекнали крака и бумтящо от ужас сърце се сетих да позвъня на внука си. А той се разсмя и каза - на мама нищо й няма, а теб са те прекарали.
Няма да описвам какво изживях, как се обвинявах, колко плаках. Само който не го е преживявал, той не знае.
Като съвестна гражданка се оплаках на полицията, описах ги как изглеждат и след година ги хванаха.
Оттогава започна истинското ми ходене по мъките. От стреса ли, от годините ли, а аз съм на 74, ме хванаха куп болести. Сърцето ми не работи както трябва, имам високо кръвно, загуба на равновесието. Както вървя и понякога  падам.
Първо ме викаха да ги разпозная. Веднага посочих този, който ме измами.
После започнаха дела. И така три години. Първо бяха в Бургас и всеки път ме викаха за свидетел - мен и другите жертви. Само един 80-годишен дядо го освободиха от свидетелство, но и той беше измамен.
После престъпниците обжалваха и делото се премести в Софийския апелативен съд.
Всеки месец получавам призовка да отида и заплаха с 500 лева глоба, ако не отида.
Веднъж отидох, едва стигнах, едва намерих съда, плащах хотел, свидетелствах, но делото се отложи. Сега ме викаха март, а после на ново заседание през май, защото пак се отложи делото.
Трета година ме разкарват по институции.
Аз съм болна жена. На връщане от София едва не паднах от влака. Помагат ми хора да се кача, помагат ми да сляза. Чантата ми тежи, от вълнение съвсем вдигам кръвното, в София се загубвам, не мога да се ориентирам.
Всеки месец треперя, че ще ме глобят, защото здравето ми се влоши и не мога да се кача пак на влака. Пратих молба в Апелативния съд, приложих всички медицински документи, че не мога да пътувам, но отново получих призовка за делото за средата на май. И пак ме плашат, че ще ми вземат 500 лева, ако не отида.
Хванала съм се за главата, не зная какво да правя. Нали вече два пъти съм давала показания пред съда? Защо просто не ги използват отново? Аз нямам какво друго да добавя.
Не стига, че този измамник ми взе 1500 лева, ами досега съм пръснала още толкова да се явявам по съдилища. Нито ще ми върнат откраднатите, нито някой ми поема разходите до София, спането, билетите, нито има изгледи делото скоро да приключи.
Аз съм жертвата. Първо на мошеника, сега пък на съдебната система, която от три години ме заплашва с глоби.
Направо съжалявам, че се оплаках. 
По-добре да си бях мълчала. Така щях да си спестя останалите пари и да не треперя всеки път като се звънне на вратата и ми връчат поредната призовка.
Не маймуна ме обърнаха, въздиша Мария и показва куп медицински и призовки. Но и ние не знаем какво да й отговорим.

В категории: Бургас


Автор
5
Коментара
Флагман.БГ МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол 03/05/2024, Петък 17:38 0
5
Коментара по темата
5.
МВР
08.05.2016 21:20:40
1
25
ЕБАХТИ И СЪДЕБНАТА СИСТЕМА !!!!
4.
Тъпо
08.05.2016 21:14:08
1
16
Не могат ли да й запишат показанията и толкова. Какво ли не правят съдиите, за да оправдаят престъпниците
3.
Асен
08.05.2016 21:08:47
1
18
Гоше много си прост бе гоше.
2.
ВИЖТЕ КАК СЕ СТРОИ В БУРГАС ОТ ЗАМ.КМЕТА КРАСИМИР
08.05.2016 20:54:49
8
6
http://afera.bg/%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D0%B7%D0%B0%D0%BC%D1%8A%D0%BA-%D0%B7%D0%B0.html

КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ?????
1.
гошо
08.05.2016 20:36:02
40
5
Да е мислила. Който не мисли да духа.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русев Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите Концесионер: Новите наредби за брой медицински лица на плаж са проблем за Лято 2024 Концесионер: Новите наредби за брой медицински лица на плаж са проблем за Лято 2024 Кадрите от морски плажове по Южното Черноморие, заснети в Несебър и Созопол, демонстрират грижата, която се полага целогодишно за опазването крайбрежието
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори