×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Роберт Фицо дойде в съзнание след тежката операция
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Откриват мащабен форум на Google в София
  • Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци
  • Путин пристигна в Китай на държавно посещение
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ГЕРБ искат нови ограничения за казанджиите! Симеонов скочи срещу „бате Бойко” и Менда Стоянова


ГЕРБ искат нови ограничения за казанджиите! Симеонов скочи срещу „бате Бойко” и Менда Стоянова
Лидерът на НФСБ пак обвини герберите в лобизъм
21 Април 2016, Четвъртък, 12:07 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов

Дребните производители ще могат да произвеждат до 2500 литра на година


Поправките за домашната ракия не само няма да бъдат ревизирани, но дори ще бъдат утежнени. Това обяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред журналисти в Народното събрание. Той бе гневен заради брифинг на председателя на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова от ГЕРБ, даден минути преди това.

Стоянова каза, че внасят нови поправки в Закона за акцизите и данъчните складове. С тях обаче разрешеният обем на малките дестилации (казани) няма да се върне на 1000 литра, както настояват казанджиите, а ще остане 500 литра.

Положителното е, че ще се разреши варенето на домашна ракия отново да е целогодишно, а не да е шест месеца - както бе прието в края на миналата година с поправките „Карастоянова – Ревизоро”.
Това, което обаче скандализира Валери Симеонов, е, че ГЕРБ предлагат въвеждане на ново ограничение – домашните ракиджийници да могат да произвеждат само до 2500 литра на година. Според Менда Стоянова това е част от европейска директива.

Друга голяма промяна е, че селските казанджии вече няма да бъдат контролирани от Агенция „Митници”, а отговорността за това се прехвърля изцяло към общините. Причината е, че митниците действат по метода „оценка на риска”, а дребните производители на ракия са рядко обект на проверки и остават без контрол.
Общините ще печелят от това, че таксите вече ще се събират от тях.

Друга поправка е, че ще се въведе регистрационен режим за производителите и вносителите на казаните за варене на ракия. Регистърът ще е публичен и ще е на сайта на Министерството на икономиката.
Според Менда Стоянова статистиката сочи, че малките производители на домашна ракия произвеждат до 100 литра ракия на месец. Затова и според нея годишното ограничение от 2500 литра е добро.
Валери Симеонов за пореден път обвини Менда Стоянова в лобизъм, както и Бойко Борисов - в приятелство с „Пещерска гроздова”.

„Убий малкия – ей това прави г-жа Стоянова. Продължават да си обслужват интересите на големите монополи в алкохолния бранш”, каза Симеонов пред журналисти.

Според него Менда Стоянова не се грижи за увеличаване на приходите от данъци, щом се залага ограничение от 2500 литра годишно.

Валери Симеонов обвини големите производители на ракия в контрабанда. Те обаче не били обект на внимание за бюджетната комисия, „защото са на нашите хора от „Пещерска гроздова” – приятели на бате Бойко”.

Менда Стоянова веднага след това отново направи кратко изявление в отговор на Симеонов: „Той не за първи път ме обвинява в лобизъм, но за съжаление няма други аргументи освен тези приказки за лобизъм. Аз говоря с аргументи, факти и цифри и мога да оборя всяко едно твърдение.”

Припомняме, че през последните седмици дребните производители на ракия направиха няколко протеста. Това обаче явно не е притеснило най-голямата партия ГЕРБ.

В категории: Политика


Автор
6
Коментара
6
Коментара по темата
6.
56
21.04.2016 20:07:34
2
1
тити я ми кажи какво отстоява симеонов нищо ще ти дам аргументи каза че ако не паднат новините на турски по бнт си оттегля подкрепата за правителството не само че не паднаха ами продължават плюеше по пръмова и гоце стана най голям приятел с тях каза че орхан исмаилов ако остане зам министър на отбраната си оттегля подкрепата и това не направи защо заедно с герб гласуваха референдума на слави да се проведе през лятото а не през есентта и да не се харчат пари два пъти явно много му се ослади баницата сега не иска да се намаля броя на депутатите и партийните субсидии подкрепя престъпен министър като москов хайде моля видяхме го що за стока е симеонов и какъв продажник излезе
5.
40
21.04.2016 19:56:14
3
2
до грозданка от коментар 2 няма да се уморя да повтарям че какъвто е сидеров такъв е симеонов и двамата са интересчии мислят само за пари и лъжат избирателите си лошото е че има още хора които вярват на сидеров и симеонов
4.
ГРОЗДАНКА
21.04.2016 19:47:27
0
2
АБРЕ КЪДЕ Е ПЕРХИДРОЛЕНИЯ РУСКИ НАЦИОНАЛИСТ ДА СЕ ЗАСТЪПИ ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И ДОМАШНАТА РАКИЯ
3.
Тити
21.04.2016 19:30:59
2
1
Евала на Валери Сим. че си отстоява своето ама малоумието на повечето българи да гласуват за други повече и те управляват е непоправими.Срам за БГ.Има ли избори резултатите ще са същите.Дано поне с задълж.гласуване малко от малко нещо да се промени.Толкоз
2.
94
21.04.2016 17:16:55
3
9
флагман не ни занимавайте повече с продажника симеонов стана банален с тази ракия колко пъти е казвал че ако отхвърлят негово предложение ще си оттегли подкрепата за правителството видя се че гласува заедно с герб за референдума на слави защо не иска симеонов референдума през есентта когато са президентските избори защо ще харчим на два пъти пари същото важи и за сидеров лошото е че има още хора които вярват на сидеров симеонов и каракачанов хайде моля симеонов да не го дава опозиция пак повтарям излезе голям продажник знам че много хора няма да харесат моят коментар но това е самата истина колкото и да боли
1.
Тикво Умри
21.04.2016 16:08:54
0
1
Уважаема госпожо Гочева, По отношение на правото на социални помощи, които се предоставят по реда и условията на Закона за социално подпомагане, следва да поставите въпроса си по компетентност в рубрика „Социални помощи“. Относно получаване на месечни помощи за деца до завършване на средно образование, но не повече от 20-годишна възраст, които се предоставят по реда и условията на чл. 7 от Закона за семейни помощи за деца, следва имате предвид, че право на тези помощи имат семействата със средномесечен доход на член от семейството за предходните 12 месеца, по-нисък или равен на дохода, определен за целта в Закона за държавния бюджет на Република България (ЗДБРБ) за съответната година. Съгласно чл. 60, ал. 1 от ЗДБРБ за 2016 г. средномесечният доход по чл. 4 от Закона за семейни помощи за деца за 2016 г. е 350 лв. от 1 януари и 400 лв. от 1 юли. Следва да имате предвид, че съгласно чл. 3, ал. 1 от Правилника за прилагане на Закона за семейни помощи за деца, в заявлението декларация за отпускане на семейни помощи по чл. 7, 8 и 10а от Закона за семейни помощи за деца лицата декларират брутните доходи на семейството, получени за последните 12 календарни месеца, предхождащи месеца, през който е подадено заявлението декларация. Освен доходния критерий, за получаване на тези помощи следва да бъдат изпълнени и други нормативноустановени изисквания. За повече информация и преценка на конкретния случай, моля да се обърнете по компетентност към съответната дирекция „Социално подпомагане“. (МП)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
НАП проверява 40 лица, заподозрени в участие в престъпна група за строителни измами НАП проверява 40 лица, заподозрени в участие в престъпна група за строителни измами По първоначална информация строителната бригада обещавала извършването на ремонтни дейности на покриви и огради, договаряли си определено заплащане, но след това променяли условията си и изнудвали клиентите си да им доплащат големи суми Американец, издирван от Интерпол заради порно с деца, е задържан в Благоевград Американец, издирван от Интерпол заради порно с деца, е задържан в Благоевград Мъжът може да получи до 20 години затвор Бежанските центрове са пълни на 25%, миграционният натиск намалява Бежанските центрове са пълни на 25%, миграционният натиск намалява 12 000 от трети страни са спрени на границата с Турция от януари Любен Дилов с интересна инициатива: Книги на ротация! Любен Дилов с интересна инициатива: Книги на ротация! Ротираме книги, вместо министри, призова той Успех за Приморско! Държавата прехвърли 14 дка на Общината, ще се изгради градски парк Успех за Приморско! Държавата прехвърли 14 дка на Общината, ще се изгради градски парк Това е сред най-значимите събития за развитието на община Приморско като туристическа дестинация, каза кметът Иван Гайков Бургаският знахар Камен цери Румен Радев Бургаският знахар Камен цери Румен Радев Почти няма човек от бг-звездите, който да не знае за лечителя и ефективността на неговите методи Българинът предпочита да живее в собствено жилище Българинът предпочита да живее в собствено жилище Собствено жилище обитава най-голяма част от населението на Румъния Ивайло Вълчев, ИТН: Зелената сделка ще убие индустрията на Европа, ще превърне континента в магнитче за хладилник Ивайло Вълчев, ИТН: Зелената сделка ще убие индустрията на Европа, ще превърне континента в магнитче за хладилник Ще станем една туристическа дестинация, която не произвежда нищо и е зависима от всички, обяви водачът на евролистата на ИТН Вече ще взимат на работа в МВР и хора със затлъстяване Вече ще взимат на работа в МВР и хора със затлъстяване Максималният индекс на телесна маса за кандидатите ще е 34,9 По-вкусна и от пица: Тази хайдушка пърленка ще ви остави без думи! По-вкусна и от пица: Тази хайдушка пърленка ще ви остави без думи! Става за 15 минути и си е като за вечеря
Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Учителката пита ученик:
- Кажи ми, какво знаеш за Луи 16-ти?
- Отрязали са му главата г-жо.
- Друго?
- Друго не са му рязали.
Виц на деня Виц на деня - Започнах работа в администрацията!
- Какво по-точно?
- И аз не мога да ти кажа...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-добре да хвърлиш букета, отколкото да го гушнеш...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори